Vladimír Mečiar: Čím skôr Robert Fico skončí, tým lepšie pre Slovensko

Vladimír Mečiar: Čím skôr Robert Fico skončí, tým lepšie pre Slovensko

Jankov vŕšok 30. augusta 2017 (HSP/rtps/Foto:rtps.sk-Miro Juriš)

 

Tak by sa dala zhrnúť jedna časť prejavu Vladimíra Mečiara. Ten „otec – zakladateľ“ súčasnej Slovenskej republiky predniesol pred stovkami zúčastnených občanov pri príležitosti osláv Povstania, ktoré sa uskutočnili na Jankovom Vŕšku pri Uhrovci.

„Otec zakladateľ“ republiky, JUDr. Vladimír Mečiar, Dr. h. c

Róberta Fica v ňom nešetril, hoci volil diplomatické slová. Kritizoval jeho politiku nasadzovania represívnych zložiek štátu (polícia, NAKA, prokuratúra) proti občanom, ktorí majú hoc aj nesprávne názory. Ďalej vyjadril svoj nesúhlas s „jadrovou“ politikou Róberta Fica, je to zničenie slovenskej  štátnosti.

Reklama
„Ak teda tento vnútorný boj pokračuje, treba ho už skončiť jednoznačným víťazstvom národno – demokratických síl. Deliť sa dnes na profašistických, nefašistických, rôzne snahy vtiahnuť do procesu politického dozrievania a politickej zrelosti orgány činné v trestnom konaní nie je rozumné ani dobré… …ak vláda nevie a nemôže, nech odíde a nechá k moci tých, čo túto situáciu vyriešia. K spokojnosti s daným stavom byť nemôže, aby sa snažili za každú cenu urobiť politické procesy, demonštrovať cez políciu politickú silu a politickú moc.“

 

Video z prejavu Vladimíra Mečiara

Reklama

 

V tejto súvislosti som sa v mysli vrátil do čias vlády Vladimíra Mečiara. Iste tam bolo mnoho vecí kontroverzných ale naozaj si nespomínam na nejaké policajné represálie voči občanom s „nežiaducim“ politickým názorom v tých časoch. Za jeho vlády sloboda slova proste bola.

Vráti sa „otec zakladateľ“ do verejného života aby uchránil Slovenskú republiku pred Róbertom Ficom?

To pokračovalo aj za Dzurindových vlád a o slobodu slova sme začali postupne prichádzať po nástupe Róberta Fica.

Po Vladimírovi Mečiarovi na tribúnu vystúpil ďalší z radu osobností, ktoré boli pri vzniku našej republiky – Jozef Prokeš.

Ten tiež kritizoval odklon vlády Róberta Fica od demokratických princípov. Jeden z mnohých potleskov si vyslúžil, keď z tribúny pozdravil  príslušníkov NAKA monitorujúcich  zhromaždenie.

Reklama
RNDr. Jozef Prokeš, CSc. (predseda SNS v rokoch 1991 – 1992) kritizoval nedemokratické počínanie vlády Róberta Fic ako aj jeho „jadrovú“ politiku

Vo všetkých vystúpeniach sa prelínala téma Povstania s problémami súčasnosti. Bolo to naozaj zaujímavé a rečníci boli často prerušovaní potleskom od občanov.

Hovorí 93-ročný veterán Povstania

Po návrate domov som na sociálnych sieťach pozrel, ako to šlo v „konkurenčnej“ Bystrici. Prečítal som si reakcie na vyjadrenia prezidenta Andreja Kisku, rovnako ako vyhlásenia Róberta Fica. Ten údajne opäť vyzýval represívne zložky štátu k prenasledovaniu občanov za (hoc aj hlúpy a nesprávny) názor.

A tak mi neostáva nič iné, ako dať „otcovi – zakladateľovi vlasti“ plne za pravdu. Čím skôr vláda Róberta Fica skončí, tým lepšie pre Slovensko. On túto svoju tretiu vládu absolútne nezvláda. A tak tá vnáša toľko zla do spoločnosti, tak extrémne až nenávistne ju rozdeľuje, že sa tým Slovensko dostáva až do stavu studenej občianskej vojny.

Počas prvej časti akcie, pri rodnom dome Ľudovíta Štúra, zbierali podpisy členovia Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko. Všetko v pohode, kto chcel sa pristavil, kto nechcel, nevšímal si ich. Zlo, nenávisť a nevraživosť asi naozaj prichádza medzi ľudí iba z tribúny, keď sa na ňu postaví tzv. štandardný politik

 

Obrovský kus práce pri organizácii akcie odviedli Slovenskí branci. To je tá organizácia, po zákaze ktorej volajú naše „intelektuálne elity“

 

Reklama
Rodný dom Ľudovíta Štúra

 

Jankov vŕšok – motorkári prichádzajú

 

Položenie venca k pamätníku hrdinov Povstania

 

Čítanie listov od JUDr. Štefana Harabina. Štefan Harabin pokladá zánik slovenskej štátnost i v jadre Únie bez referenda za protiprávny akt

 

Podľa reakcií publika Vladimír Mečiar presvedčil takmer všetkých prítomných občanov. Mnohí na začiatku, kým ešte nestál na pôdiu, nadšenie neprejavovali. Ale v okamžiku, keď vyzval k potrebe záchrany samostatnosti Slovenska, záchrany demokracie a slobody slova na Slovensku, všetko sa zrazu zmenilo. Mnoho ľudí mu chcelo podať ruku, odfotiť sa s ním. Kto si vyčkal v rade ten sa dočkal. Je to začiatok širokej pronárodnej koalície občanov proti politike Róberta Fica? Kde sa niečo začína, tam sa vždy niečo končí a tento spoločenský pohyb vyzerá na začiatok konca Smeru – SD

 

A na záver ruskojazyčná kapela

Miroslav Juriš

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:15

Slovenský reprezentant v boxe Dávid Michálek postúpil na ME v Belehrade do osemfinále kategórie do 63,5 kg. V 1. kole zdolal Poliaka Olafa Pera jednoznačne 5:0 na body. Jeho ďalším súperom bude druhý nasadený Armén Narek Manasyan, informovala o tom Slovenská boxerská asociácia prostredníctvom facebooku.

Včera 20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA v Rouene. Druhej nasadenej domácej Francúzke Caroline Garciovej podľahla hladko 1:6, 0:6.

Včera 19:58

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) navrhuje pomoc Ukrajine pri zachovaní tranzitu plynu aj implementácii európskej legislatívy. Vyplynulo to z rokovania predsedu ÚRSO Jozefa Holjenčíka s námestníkom ministra energetiky Ukrajiny Mykolom Kolisnykom 11. apríla v Michalovciach. Prebrali na ňom viaceré kľúčové oblasti vzájomnej spolupráce v oblasti energetiky a regulácie.

Včera 19:53

Úrady španielskeho autonómneho regiónu Katalánsko sužovaného suchom vo štvrtok informovali, že plánujú uviesť do prevádzky dočasné plávajúce zariadenie na odsoľovanie morskej vody, ktoré zabezpečí pre metropolu Barcelona zásoby pitnej vody.

Včera 19:45

Na území Poľska bol v stredu zadržaný jeho občan podozrivý z poskytovania citlivých informácií ruskej tajnej službe. Tie by jej potenciálne mohli uľahčiť vykonať atentát na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

Včera 19:29

Časť fasády kodanskej historickej budovy, v ktorej svojho času sídlila burza, sa vo štvrtok zrútila v dôsledku požiaru, s ktorým hasiči bojujú už tretí deň. Oznámil to miestny hasičský a záchranný zbor.

Včera 19:23

Ak sa Bulharsku nepodarí splniť inflačné ciele stanovené Európskou centrálnou bankou, jeho vstup do eurozóny plánovaný na začiatok roka 2025 sa môže oneskoriť o niekoľko mesiacov. Povedal to vo štvrtok guvernér bulharskej centrálnej banky Dimitar Radev.

Včera 19:19

Ak Izrael zaútočí na iránske jadrové zariadenia, Teherán v odvete zaútočí na tie izraelské, pohrozil vo štvrtok generál iránskych Revolučných gárd Ahmad Haghtalab.

Včera 19:10

Rusko vo štvrtok uviedlo, že Nemecko neposkytlo žiadne dôkazy proti údajným zatknutým dvom ruským špiónom.

Včera 19:10

Všetky členské štáty EÚ si uvedomujú, že v Európe je preukázateľný vplyv Ruska a je potrebné mu aktívne čeliť. Vedie sa debata o tom, či posilniť právomoci európskej prokuratúry alebo inštitúcií, ktoré by mohli účinne brániť pokusom o ovplyvňovanie európskej politiky. Po skončení mimoriadneho summitu EÚ to povedal český premiér Petr Fiala.

Včera 19:09

Vojenský vrtuľník na palube s čelnými predstaviteľmi kenskej armády vrátane jej hlavného veliteľa generála Francisa Omondiho Ogollu sa zrútil vo štvrtok na západe Kene, uviedla tamojšia polícia.

Včera 19:04

Vďaka spolupráci úradov činných v trestnom konaní v 19 európskych krajinách sa podarilo ukončiť činnosť jednej z najväčších phishingových platforiem na svete LabHost. Prostredníctvom nej bolo odcudzených viac ako milión hesiel a údajov o kreditných kartách. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie Európskeho policajného úradu (Europol).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali