Víťaznú trofej XXIII.ročníka medzinárodného halového futbalového turnaja o „Pohár Doc.PhDr. Jozefa VENGLOŠA“ získali mladí futbalisti ŠK Slovan Bratislava pod vedením Szilárda Németha

Víťaznú trofej XXIII.ročníka medzinárodného halového futbalového turnaja o „Pohár Doc.PhDr. Jozefa VENGLOŠA“ získali mladí futbalisti ŠK Slovan Bratislava pod vedením Szilárda Németha

Banská Bystrica 11. decembra 2016 (HSP/Foto: Jozef Cvajniga)

 

Už tradične každým rokom dva týždne pred vianočnými sviatkami sa koná v Športovej hale na Štiavničkách medzinárodný futbalový turnaj v kategórii žiakov

Na slávnostnom dekorovaní účastníkov XXIII.ročníka medzinárodného futbalového turnaja žiakov o Pohár Jozefa Vengloša zastupoval svojho otca Jozef Vengloš mladší (na snímke prvý sprava).
Na slávnostnom dekorovaní účastníkov XXIII.ročníka medzinárodného futbalového turnaja žiakov o Pohár Jozefa Vengloša zastupoval svojho otca Jozef Vengloš mladší (na snímke prvý sprava).

Ani v tomto končiacom roku 2016 to nebolo ináč. Organizátori turnaja ,ktorým boli ŠK Benecol Banská Bystrica, Lions club Banská Bystrica, mesto Banská Bystrica a Stredoslovenský futbalový zväz pozvali na XXIII.ročník dva regionálne výbery Stredoslovenského futbalového zväzu (ďalej len SsFZ) a Východoslovenského futbalového zväzu (ďalej len VsFZ), ŠK Slovan Bratislava, FK Sigma Olomouc, FK Dukla Banská Bystrica a Futbalová škola Mareka Hamšíka Jupie Podlavice-Badín.

Reklama

Týchto šesť družstiev sa stretlo systém každý s každým (hrací čas bol 2 x 10 min.) hrubého času. Víťazom turnaja sa stali mladí futbalisti ŠK Slovan Bratislava pred výberom VsFZ, Sigmou Olomoc (ČR), výberom SsFZ, FŠ M.Hamšíka Jupie Podlavice- Badín a Duklou Banská Bystrica. Jednotlivé stretnutia mali pomerne dobrú športovú úroveň a tak v hľadisku športovej haly Dukly na Štiavničkách bolo počuť často potlesk, ktorý patril mladým futbalistom, ktorí v osobných súbojoch na palubovke často ukázali veľmi pekné futbalové akcie.

Na snímke žiacky výber Východoslovenského futbalového zväzu, ktorý obsadil druhé miesto
Na snímke žiacky výber Východoslovenského futbalového zväzu, ktorý obsadil druhé miesto

Konečné poradie turnaja : 1.ŠK Slovan Bratislava  10 b. (skóre 19:10), 2. Výber VsFZ  9 b. (14:14), 3. Sigma Olomouc 7 b. (22:13), 4. Výber SsFZ  7 b. (22:13), 5. FŠMHamšíka Jupie Podlavice-Badín 7 b. (12:12), 6. FK Dukla Banská Bystrica 3 b. (6:25).

Reklama

Po skončení turnaja sme požiadali trénera víťazného kolektívu ŠK Slovan Bratislava Szilárda Németha, ktorý na margo víťazstva belasých povedal: „ Turnaj mal vysokú športovú úroveň, pretože štartovali na ňom dva regionálne výbery SsFZ a VsFZ, dva kluby z Banskej Bystrice (rivalita), plus my a Olomouc bolo tiež zárukou kvality. Turnaj bol po sezóne spestrením programu do Vianoc, bolo sme prví, ale aj tak moji chlapci vedia, že aj tak nie som so všetkým vždy spokojný, určite tam boli fázy hry, kde sme mohli hrať aj lepšie“.

O prvenstvo ŠK Slovan Bratislava sa zaslúžili: Tibor Marič (brankár), Marek Mydla, Maxim Bodnár, Timotej Murcko, Richard Hečko, Oliver Vass, Lukáš Sečanský, Ján Murgaš, Viktor Sliacky, Peter Juritka, Viliam Vetelík, Peter Zámečník. Tréner: Szilárd Németh, asistent trénera: Tomáš Fedák.

Na snímke futbalová mládež ŠK Slovan Bratislava
Na snímke futbalová mládež ŠK Slovan Bratislava, víťaz turnaja

Na záver turnaja hlavnú cenu Putovný pohár J.Vengloša odovzdal v neprítomnosti svojho otca jeho syn Ing. Jozef Vengloš ml. Jozef Vengloš starší kvôli zhoršenému zdravotnému stavu v Športovej hale na Štiavničkách v Banskej Bystrici chýbal už po tretí rok v rade.

Jozef Cvajniga

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:23

Viac ako 90 osôb zadržali v stredu počas propalestínskych protestov v areáli University of Southern California (USC) v Los Angeles.

Zadržaní boli z dôvodu neoprávneného vniknutia na cudzí pozemok, napísala tamojšia polícia na sociálnej sieti X. Dodala, že pri zásahu nedošlo k žiadnym zraneniam.

11:10

Úrad Európskej komisie pre pripravenosť a reakcie na mimoriadne situácie v oblasti zdravia (HERA) v spolupráci s belgickým predsedníctvom v Rade EÚ v stredu oznámili, že vytvorili Alianciu pre kritické lieky. Informuje o tom spravodajca TASR v Bruseli.

10:57

Vo vláde Petra Fialu končí ministerka pre vedu a výskum Helena Langšádlová, dôvody zatiaľ neuviedla. Vo štvrtok to oznámila jej strana TOP 09.

10:50

Európsky parlament (EP) v stredu (24. 4.) večer schválil balík zákonov, ktoré posilňujú súbor nástrojov EÚ na boj proti praniu špinavých peňazí a financovaniu terorizmu.

10:32

Pochodujúci dav v americkom Los Angeles si v stredu pripomenul genocídu Arménov medzi rokmi 1915 a 1918, pri ktorej zomrelo 1,5 milióna ľudí.

Dav sa zhromaždil v dištrikte Little Armenia (Malé Arménsko), odkiaľ pochodoval smerom k ulici Hollywood Boulevard. Druhý pochod vyvrcholil protestom pred tureckým konzulátom.

10:20

Popredného vietnamského magnáta v oblasti nealkoholických nápojov Trana Quiho Thanha vo štvrtok odsúdili na osem rokov väzenia v prípade podvodu vo výške 40 miliónov dolárov (37,4 milióna eur). Ide o ďalšieho podnikateľa odsúdeného v rámci rozsiahleho boja proti korupcii v krajine.

09:48

So sporením na vysokú školu treba začať najideálnejšie už pri narodení dieťaťa, inak sa možnosti zužujú. Lepšou alternatívou oproti sporeniu na bežnom účte, ktorý je často mesačne spoplatnený, sú ETF podielové fondy. Informovala o tom spoločnosť Universal maklérsky dom.

09:10

Vrtuľa červeného veterného mlyna na streche rovnomenného kabaretu Moulin Rouge, ktorý je jednou z najznámejších parížskych atrakcii, sa v noci na štvrtok zrútila, nespôsobila však nijaké zranenia. Oznámili to ráno miestni hasiči.

08:51

Ceny ropy sa vo štvrtok ráno mierne posilnili. Trh reagoval najmä na údaje o klesajúcom dopyte po pohonných látkach v USA, ktoré sú najväčším svetovým spotrebiteľom ropy.

08:41

Právnici zosnulého ruského opozičného politika Alexeja Navaľného zostanú vo vyšetrovacej väzbe ďalšie dva mesiace. V stredu o tom rozhodol mestský súd v Moskve.

08:32

Rusko v stredu vetovalo návrh rezolúcie OSN predloženej Spojenými štátmi a Japonskom, ktorá vyzýva všetky štáty sveta, aby zabránili pretekom v jadrovom zbrojení vo vesmíre.

V 15-člennej Bezpečnostnej rade OSN návrh podporilo jej 13 členov. Rusko rezolúciu vetovalo a Čína sa hlasovania zdržala.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali