Višňovský gólom a asistenciou prispel k triumfu Islanders nad Dallasom

Višňovský gólom a asistenciou prispel k triumfu Islanders nad Dallasom

New York 26. októbra 2014 AKTUALIZOVANÉ (TASR/HSP/Foto:TASR)

 

Pre skúseného obrancu to boli prvé dva kanadské body v novom ročníku profiligy

Slovenský hokejista Ľubomír Višňovský prispel gólom a asistenciou k víťazstvu New Yorku Islanders v sobotňajšom zápase nad Dallasom (7:5). Pre skúseného obrancu to bolo prvé dva kanadské body v novom ročníku profiligy.

Reklama
Na snímke Ľubomír Višňovský

Toronto prehralo s Bostonom 1:4, jediný gól domácich zaznamenal Richard Pánik, pre ktorého to bol prvý presný zásah v sezóne. Tomáš Jurčo si pripísal asistenciu pri úvodnom góle Detroitu na ľade Philadelphie, “červené krídla” však potom ťahali za kratší koniec a prehrali 2:4. Chicagu nepomohla asistencia Mariána Hossu, “čierni jastrabi” prehrali na ľade St. Louis 2:3.

Višňovský bodoval vo svojom druhom zápase v sezóne, pretože úvodných šesť vynechal pre zranenie chrbta. S návratom skúseného obrancu naštartovali Islanders novú víťaznú sériu a po Bostone zdolali aj Dallas. “Ostrovania” v divokom zápase viedli 3:1, ale potom inkasovali tri góly v priebehu desiatich minút druhej tretiny. Višňovského chvíľa prišla v 37. minúte, keď vyštartoval do brejku a po prihrávke Kylea Okposa z pravého kruhu presnou strelou nad vyrážačku Andersa Lindbäcka vyrovnal na 4:4. V tretej tretine žiaril dánsky útočník Islanders Frans Nielsen, ktorý strelil tri góly. Prvý hetrik v kariére zavŕšil do prázdnej bránky 0,1 sekundy pred koncom. “V prvom momente som nevedel, či gól platil, alebo nie, tak som si nevychutnal naplno radosť. Nakoniec som to stihol a je to skvelý pocit,” povedal Nielsen, ktorý v predchádzajúcich siedmich dueloch skóroval len raz. Pri jeho góle na 6:4 si asistenciu pripísal aj Višňovský. Druhýkrát za sebou dostal pred Jaroslavom Halákom prednosť v domácej bránke Chad Johnson a zaznamenal 26 úspešných zásahov.

Reklama

Buffalo prerušilo sériu štyroch prehier a prekvapujúco zvíťazilo na ľade San Jose 2:1. “Žraloci” sa trápia a prehrali už štvrtý duel v rade. Sabres na víťazstvo stačilo 15 striel, bezgólový stav zlomili v tretej tretine prvými gólmi v sezóne Cody Hodgson a Nicolas Deslauriers a poslali hostí do dvojgólového vedenia. Domáci hokejisti odpovedali bleskovo a 13 sekúnd po druhom zásahu “šablí” znížil na 1:2 Brent Burns. V závere hokejisti San Jose tlačili, ale českého brankára Michala Neuvirtha, ktorý chytil 29 striel a tešil sa z prvého víťazstva v sezóne, už neprekonali. V drese Buffala odohral viac ako 15 minút slovenský obranca Andrej Meszároš a zaznamenal plusový bod.

Svoj prvý gól v drese Toronta Maple Leafs strelil slovenský útočník Richard Pánik, keď v 55. minúte zápasu s Bostonom pri avizovanej presilovke zblízka prekonal fínskeho brankára Tuukkuho Raska. Jeho zásah však prišiel neskoro a už len upravil výsledok na konečných 1:4. Gól by však mohol Pánikovi pomôcť, aby dostal viac priestoru od trénera Randyho Carlyla. Po príchode z Tampy Bay nastupuje 23-ročný krídelník len vo štvrtej formácii s minimom času na ľade. S Bostonom stihol skórovať a vyslať dve strely na bránku len za 8 minút a 35 sekúnd. Bruins nastúpili prvýkrát bez kapitána Zdena Cháru, ktorý si v zápase s NY Islanders zranil po zrážke s Johnom Tavaresom koleno. Hviezdou duelu bol s tromi bodmi Dougie Hamilton, ktorý strelil gól a zaznamenal dve asistencie. Pre 21-ročného obrancu to bol špeciálny zápas, pretože sa v Toronte narodil a v hľadisku Air Canada Centre ho sledovala celá rodina.

“Toto je miesto, kde som vyrastal, chodil na hokej a sníval o NHL. Som veľmi šťastný ako to dopadlo,” povedal Hamilton zámorským novinárom. V Toronte, v Montreale aj v Ottawe sa zápasy začali špeciálnou ceremóniou na počesť dvoch vojakov, ktorých zastrelil ozbrojený útočník pri vojnovom pamätníku a v parlamentnej budove v hlavnom meste Ottawa.

Prvú asistenciu a druhý bod v sezóne zaznamenal útočník Chicaga Marián Hossa, keď v St. Louis už v 62. sekunde zápasu v presilovke o dvoch hráčov začal akciu, na konci ktorej bol Patrick Sharp. Blackhawks však nakoniec prehrali 2:3. Blues rozhodli o víťazstve na konci druhej tretiny, keď v priebehu jednej minúty a 45 sekúnd skórovali Ryan Reaves a Dmitrij Jaškin a poslali svoj tím do vedenia 3:1. Zaujímavosťou je, že 21-ročný ruský útočník Jaškin strelil dva góly v kariére a oba proti Chicagu. “Bol som na ľade asi dve sekundy. Sledoval som strelu Alexa Pietrangela, puk sa ku mne odrazil a už som to len napálil na bránku,” povedal mladík, ktorý hokejovo vyrastal v českom Vsetíne, kde úspešne pôsobil jeho otec Alexej Jaškin.

Philadelphia vyhrala nad Detroitom 4:2, keď dva góly a asistenciu zaznamenal rakúsky útočník Michael Raffl. Red Wings po prvej tretine viedli 1:0 a o ich vedúci gól sa druhou asistenciou v sezóne zaslúžil slovenský útočník Tomáš Jurčo. Dravý krídelník zaviedol puk do útočného pásma a akciu tretej formácie zakončil Riley Sheahan. V tretej tretine vyrovnal na 2:2 svojim prvým gólom v sezóne ruský útočník Pavel Dacjuk, ale nerozhodný stav potom zlomil v presilovke Brayden Schenn a víťazstvo poistil do prázdnej bránky Raffl. “Letci” zdolali Detroit na domácom ľade v riadnom čase deviatykrát po sebe. Vo Philadelphii vyhral Detroit naposledy v roku 1997. Jurčo bol na ľade 10:44 minúty a okrem asistencie zaznamenal tri strely. Jeho tímový spoluhráč Tomáš Tatar nebodoval a počas 15 minút a 21 sekúnd na ľade vystrelil tiež trikrát.

Reklama

Vynikajúci vstup do sezóny prežíva Montreal, ktorý zdolal NY Rangers 3:1 a vyhral štvrtý domáci zápas za sebou. Canadiens z ôsmich duelov prehrali len na ľade Tampy Bay. Takýto štart do sezóny absolvoval kanadský klub naposledy v sezóne 1924/1925. Montreal otvoril skóre vo vlastnom oslabení, keď sa Tomáš Plekanec a Max Pacioretty rútili sami na bránku Rangers a fantasticky vykombinovali Henrika Lundqvista. Víťazný gól dal v polovici duelu Lars Eller a triumf poistil Pacioretty. Tréner Montrealu Michel Therrien koučoval svoj 600. zápas v NHL. Rangers podali dobrý výkon, ale oporou Canadiens bol brankár Carey Price, ktorý chytil 34 striel. “Nehovorím, že sme najlepší tím Canadiens za posledných 50 rokov, ale mám z tohto tímu veľmi dobrý pocit,” povedal Eller.

Štvorzápasovú sériu prehier New Jersey zastavil Jaromír Jágr, ktorý v predĺžení rozhodol o víťazstve Devils v Ottawe 3:2. Český veterán strelil svoj 19. gól v predĺžení a zlepšil svoj vlastný rekord NHL. Štyridsaťdvaročný krídelník sa strelecky presadil druhýkrát v sezóne, 707. v kariére a už len jeden zásah mu chýba na vyrovnanie Mikea Gartnera, ktorý je na šiestom mieste v historických tabuľkách. “Aj keď to podľa štatistík tak nevyzerá, cítim sa najlepšie za posledných 10 rokov. V každom striedaní idem naplno a verím, že príde šťastie a budem dávať viac gólov,” povedal Jágr. Vo výborných výkonoch pokračuje vo svojej nováčikovskej sezóne 20-ročný obranca Devils Damon Severson, ktorý strelil gól a pripísal si asistenciu a v prvých ôsmich dueloch zaznamenal sedem kanadských bodov. “Jeho výkony sú impozantné, je to špeciálny hráč,” chválil vychádzajúcu hviezdu tréner “diablov” Peter DeBoer.

Nashville utrpel prvú prehru v riadnom čase v sezóne. Predators nestrelili Pittsburghu ani gól a prehrali doma 0:3. Marc-Andre Fleury chytil všetkých 25 striel a zaznamenal prvé čisté konto v sezóne. K tomu pridal aj asistenciu. Pri všetkých góloch bol kapitán Pens Sidney Crosby, ktorý mal bilanciu 1+2. Minnesota rozstrieľala na domácom ľade Tampu Bay 7:2, šesť gólov dala v hre piatich proti piatim a jeden v oslabení. Washington zvíťazil v Calgary 3:1, dva góly strelil Joel Ward, ruský kanonier Alexander Ovečkin nebodoval. Arizona zdolala Floridu 2:1 po predĺžení. Panthers viedli po zásahu Brandona Pirriho, ale 10 minút pred koncom tretej tretiny vyrovnal svojim prvým gólom v prvom zápase NHL 26-ročný útočník Justin Hodgman. “Bola to dlhá cesta, kým som sa dostal až sem. V NHL som debutoval neskoro, ale som veľmi šťastný, že som sa toho dočkal. Gól je bonusom navyše,” povedal Hodgman, ktorý od roku 2011 pôsobil v Európe, kde hral za fínsky Pelicans Lahti a potom obliekal dresy troch tímov KHL – Magnitogorsku, Nižného Novgorodu a Vladivostoku. O víťazstve Coyotes nakoniec rozhodol v predĺžení švédsky obranca Oliver Ekman-Larsson. V drese Floridy odohral 14:08 minúty slovenský útočník Tomáš Kopecký, ale nebodoval ani vo svojom siedmom zápase sezóny.

NHL – sumáre:

SAN JOSE – BUFFALO 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)

Reklama

Góly: 47. Burns – 44. Hodgson (Stafford, Girgensons), 46. Deslauriers (McCormick, Reinhart). Brankári: Stalock – Neuvirth, strely na bránku: 30:15, 17.370 divákov.

TORONTO – BOSTON 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)

Góly: 55. PÁNIK (Bozak, Franson) – 4. Söderberg (Bergeron, Hamilton), 36. Krejčí (Seidenerg, Hamilton), 43. Campbell (Paille), 45. Hamilton (Bergeron, Smith). Brankári: Bernie (45. Reimer) – Rask, strely na bránku: 33:33, 19.132 divákov.

MONTREAL – NY RANGERS 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Góly: 13. Plekanec (Pacioretty), 32. Eller (Weise, Subban), 47. Pacioretty (Weise, Desharnais) – 18. Hagelin (Girardi, Duclair). Brankári: Price – Lundqvist, strely na bránku: 30:35, 21.287 divákov.

OTTAWA – NEW JERSEY 2:3 pp (0:0, 1:2, 1:0 – 0:1)

Góly: 31. Chiasson (Michálek, Ryan), 54. Ryan (Karlsson, Michálek) – 32. Severson, 37. Židlický (Severson, Eliáš), 64. Jágr (Gelinas, Henrique). Brankári: Lehner – Schneider, strely na bránku: 35:29, 19.266 divákov.

NY ISLANDERS – DALLAS 7:5 (2:1, 2:3, 3:1)

Góly: 6. Lee (Hickey, Nelson), 19. Kuľjomin, 22. Nelson (Strome. de Haan), 37. VIŠŇOVSKÝ (Okposo, Conacher), 50. Nielsen (Kuľjomin, Grabovskij), 56. Nielsen (Grabovskij, VIŠŇOVSKÝ), 60. Nielsen – 14. Fiddler (Eaves), 26. Seguin (Spezza, Jamie Benn), 27. Spezza (Goligoski, Seguin), 36. Roussel (Goligoski, Garbutt), 56. Horcoff (Cole, Sceviour). Brankári: Johnson – Lindbäck, strely na bránku: 29:31, 15.208 divákov.

PHILADELPHIA – DETROIT 4:2 (0:1, 1:0, 3:1)

Reklama

Góly: 39. Grossman (VandeVelde, Raffl), 47. Raffl (Voráček, Del Zotto), 52. B. Schenn (Voráček, Streit), 60. Raffl (Del Zotto, Giroux) – 16. Sheahan (Nestrašil, JURČO), 47. Dacjuk (Helm). Brankári: Emery – Gustavsson, strely na bránku: 17:37, 19.867 divákov.

ST. LOUIS – CHICAGO 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)

Góly: 13. Schwartz (Oshie, Pietrangelo), 39. Reaves (Lapierre, Ott), 40. Jaškin (Pietrangelo, Berglund) – 2. Sharp (Kane, HOSSA), 43. Versteeg (Sharp, Richards). Brankári: Elliott – Raanta, strely na bránku: 31:24, 19.434 divákov.

NASHVILLE – PITTSBURGH 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)

Góly: 7. Crosby (Määttä, Hörnqvist), 43. Malkin (Crosby, Fleury), 46. Dupuis (Downie, Crosby). Brankári: Rinne – Fleury, strely na bránku: 25:26, 17.218 divákov.

Reklama

MINNESOTA – TAMPA BAY 7:2 (4:1, 2:1, 1:0)

Góly: 8. Scandella (Pominville, Parise), 9. Koivu (Vanek), 13. Haula (Niederreiter), 18. Zucker (Cooke, Carter), 23. Parise (Pominville, Suter), 32. Spurgeon (Vanek, Coyle), 54. Zucker (Scandella) – 12. Stralman (Brewer, Johnson), 37. Kučerov (Stralman). Brankári: Kuemper – Nabokov (18. Bishop), strely na bránku: 22:19, 18.884 divákov.

ARIZONA – FLORIDA 2:1 pp (0:0, 0:0, 1:1 – 1:0)

Góly: 50. Hodgman (Korpikoski, Yandle), 63. Ekman-Larsson (Gagner, Yandle) – 42. Pirri (Fleischmann, Jokinen). Brankári: Smith – Luongo, strely na bránku: 41:24, 13.202 divákov.

CALGARY – WASHINGTON 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)

Reklama

Góly: 20. Wideman (Russell, Hudler) – 12. Ward, 26. Ward (Latta, Orpik), 41. Bäckström (Alzner, Niskanen). Brankári: Ramo – Holtby, strely na bránku: 21:30, 19.095 divákov.

Slováci v akcii:

Ľubomír Višňovský (Islanders) 20:13 1 1 2 2 1 0

Richard Pánik (Toronto) 08:35 1 0 1 1 2 0

Marián Hossa (Chicago) 17:51 0 1 1 0 1 0

Tomáš Jurčo (Detroit) 10:44 0 1 1 0 3 0

Tomáš Tatar (Detroit) 15:21 0 0 0 0 3 0

Reklama

Andrej Meszároš (Buffalo) 15:04 0 0 0 1 0 0

Tomáš Kopecký (Florida) 14:08 0 0 0 0 2 2

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali