Višňovského pôsobivá rozlúčka, v exhibícii triumf legiend Slovana po samostatných nájazdoch

Višňovského pôsobivá rozlúčka, v exhibícii triumf legiend Slovana po samostatných nájazdoch

Bratislava 12. augusta 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Boda za úspešnou hokejovou kariérou

Ľubomír Višňovský dal vo štvrtok oficiálnu bodku za svojou úspešnou hokejovou kariérou. Charizmatický obranca sa rozlúčil s aktívnou činnosťou v deň svojich 40. narodenín exhibičným zápasom, v ktorom sa medzi legendami Slovana Bratislava a Zlatými chlapcami zrodila v riadnom hracom čase remíza 8:8. V samostatných nájazdoch triumfovali “belasí” 3:1. Duel s charitatívnym podtónom sledovali vypredané tribúny na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.

Reklama
Na snímke Ľubomír Višňovský sa lúči po benefičnom hokejovom zápase Legendy Slovana Bratislava - Zlatí chlapci z Göteborgu
Na snímke Ľubomír Višňovský sa lúči po benefičnom hokejovom zápase Legendy Slovana Bratislava – Zlatí chlapci z Göteborgu

Viac ako o výsledok však išlo o zábavu, o ktorú sa starali majstri svojho umenia. Na strane Zlatých chlapcov sa predstavili kapitán svetových šampiónov z Göteborgu Miroslav Šatan, autor zlatého gólu z finále MS 2002 Peter Bondra, ďalší lídri z úspešnej generácie Žigmund Pálffy, Jozef Stümpel, Michal Handzuš, ktorých doplnili ďalšie esá ako Marián Hossa, Marián Gáborík či Andrej Meszároš. Za legendy miestneho Slovana nastúpili Zdeno Cíger, Richard Kapuš, Ján Lipiansky či Sasu Hovi.

Na snímke sprava Ľubomír Višňovský, Miroslav Šatan a Rastislav Pavlikovský počas benefičného hokejového zápasu Legendy Slovana Bratislava -  Zlatí chlapci z Göteborgu
Na snímke sprava Ľubomír Višňovský, Miroslav Šatan a Rastislav Pavlikovský počas benefičného hokejového zápasu Legendy Slovana Bratislava – Zlatí chlapci z Göteborgu

Populárny “Višňa” si zahral za oba tímy. So zlatou generáciou zažil tri medailové úspechy, ten najveľkolepejší v Göteborgu. Výraznú pečať zanechal aj v Slovane, ktorému pomohol vybojovať tri extraligové tituly.

Reklama
Na snímke fanúšikovia skandujú meno "Ľubomír Višňovský" počas benefičného hokejového zápasu medzi Legendami Slovana a Zlatými chlapcami z Göteborgu
Na snímke fanúšikovia skandujú meno “Ľubomír Višňovský” počas benefičného hokejového zápasu medzi Legendami Slovana a Zlatými chlapcami z Göteborgu

Exhibíciu spestril bohatý sprievodný program. Už poobede sa uskutočnila v OC Central autogramiáda s hokejovými hviezdami, hlavnému duelu predchádzal predzápas s malými talentami, v ktorom hlavný aktér exhibície nastúpil proti svojmu synovi Maxovi. V prvej prestávke zaujala súťaž v presnosti streľby, v ktorej Šatan, Stümpel i Kapuš trafili 3 zo 4 terčov.

 

Benefičný zápas (ZŠ O. Nepelu v Bratislave):

Legendy Slovana Bratislava – Zlatí chlapci 8:8 (3:5, 1:2, 4:1), 3:1 na samostatné nájazdy

Góly: 4. Lažo, 8. Hreus, 16. T. Višňovský, 36. Kapuš, 42. Ľ. Višňovský, 46. Verčík, 53. Verčík, 57. Staroň – 2. Gáborík, 4. Meszároš, 6. Šatan, 14. Marián Hossa, 15. Kopecký, 24. Ľ. Višňovský, 38. Šatan, 50. Šatan, 10.038 divákov (vypredané).

Reklama

Samostatné nájazdy: Šatan 0:1, Lipiansky 1:1, Bondra nedal, Hreus nedal, Pálffy nedal, Lažo nedal, Lintner nedal, Rusznyák 2:1, Marián Hossa nedal, Ľ. Višňovský 3:1

Legendy Slovana: Sasu Hovi (21.-41. Marek Mastič, Roman Mega) – Peter Podhradský, Roman Veber, Miroslav Mosnár, Rudolf Jendek, Ladislav Čierny, Radoslav Hecl, od 31. min. Ľubomír Višňovský – Tibor Višňovský, Ján Lipiansky, Michal Hreus – Zdeno Cíger, Jozef Voskár, Miroslav Lažo – Rudolf Verčík, Karol Rusznyák, Radoslav Kropáč – Richard Kapuš, Peter Staroň. Tréneri: František Hossa, Ľubomír Pokovič.

Zlatí chlapci: Peter Budaj (31. Miroslav Šimonovič) – Ľubomír Višňovský (do 31. min.), Zdeno Chára, Richard Lintner, Andrej Meszároš, Martin Štrbák – Miroslav Šatan, Michal Handzuš, Marián Gáborík – Žigmund Pálffy, Jozef Stümpel, Peter Bondra – Marián Hossa, Rastislav Pavlikovský, Marcel Hossa – Tomáš Kopecký, Branislav Jánoš, Ján Pardavý. Tréneri: Ján Filc, Július Šupler.

 

Celá aréna postojačky zaspievala oslávencovi “Veľa šťastia, zdravia”

Reklama

Po pôsobivej predstavovačke vhodil slávnostné buly medzi Ľubomíra a Tibora Višňovského malý Natan Sloboda, ktorý bojuje so zákernou chorobou. Divákov od úvodu dvíhali zo sedadiel okulahodiace akcie, skóre otvoril v 2. minúte Gáborík, ktorý vymietol šibenicu v ľavom hornom rohu Hoviho bránky, potešila aj narážačka Kapuša s Lažom. Duel sa niesol v znamení čísla 17, ktoré počas svojej bohatej kariéry obliekal elitný bek. Prvá tretina mala symbolicky iba 17-minútové trvanie. Pobavili aj vtipné vsuvky, Gáborík podal oslávencovi podprsenku, ktorá údajne Višňovskému vypadla v šatni, od Pálffyho zasa “Višňa” schytal v prestávke narodeninovú tortu do tváre. Následne celá aréna postojačky zaspievala oslávencovi “Veľa šťastia, zdravia”.

Na snímke vľavo Ľubomír Višňovský a vpravo Andrej Meszároš oslavujú gól počas benefičného hokejového zápasu Legendy Slovana Bratislava -  Zlatí chlapci z Göteborgu
Na snímke vľavo Ľubomír Višňovský a vpravo Andrej Meszároš oslavujú gól počas benefičného hokejového zápasu Legendy Slovana Bratislava – Zlatí chlapci z Göteborgu

Na začiatku druhej tretiny prišla aj Ľubova gólová chvíľa, keď po sóle elegantne zvýšil pomedzi Mastičove betóny na 6:3 pre Zlatých chlapcov. V polovici duelu sa prezliekol z bieleho dresu do modrého a vrátil sa tak symbolicky do “belasých” čias. V 38. minúte sa zastavil časomer a hráči si spolu s fanúšikmi pripomenuli legendárneho Pavla Demitru, ktorému poslali potlesk do neba.

Na snímke uprostred Ľubomír Višňovský sa lúči po benefičnom hokejovom zápase medzi Legendami Slovana a Zlatými chlapcami 11. augusta 2016 v Bratislave. Zľava Miroslav Lažo, Richard Kapuš
Na snímke uprostred Ľubomír Višňovský sa lúči po benefičnom hokejovom zápase medzi Legendami Slovana a Zlatými chlapcami 11. augusta 2016 v Bratislave. Zľava Miroslav Lažo, Richard Kapuš

V treťom dejstve pútali okrem nádherných kombinácií, či ďalšieho gólu jubilanta aj Budajove čarovné zákroky. Legendy Slovana sa na nich chytili, dokázali zmazať trojgólové manko a zápas tak dospel do očakávanej remízy. V nájazdoch mali presnejšiu mušku slovanistické ikony.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:49

Samovražedný atentátnik na motorke sa v piatok v Karáčí odpálil v blízkosti dodávky, ktorá prevážala piatich japonských zamestnancov miestnej automobilky. Japonskí zamestnanci vyviazli bez zranení, výbuch však zranil troch okoloidúcich, uviedla polícia.

12:42

Ceny pohonných látok rástli aj počas 15. týždňa tohto roka, benzíny zdraželi viac ako o dva centy a mierne stúpla aj cena nafty. Oproti minulému týždňu boli ceny pohonných látok vyššie v priemere o 6 %.

12:20

Šéfka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová v piatok vyzvala na zdržanlivosť s cieľom zabrániť ďalšiemu stupňovaniu napätia na Blízkom východe. Britský premiér Rishi Sunak žiadal, aby v regióne prevládol pokoj. Reagovali tak na útok v Iráne, ktorý americké médiá pripísali Izraelu.

12:07

Egypt vyzval Irán a Izrael, aby zachovali zdržanlivosť a vyhli sa tomu, že Blízky východ vtiahnu do konfliktu.

11:57

Medziročný rast hrubého domáceho produktu (HDP) za rok 2023 dosiahol po revízii úroveň 1,6 % v stálych cenách. Pôvodne bol začiatkom marca zverejnený nižší rast HDP na úrovni 1,1 %. Podobne bol rast ekonomiky po aktuálnej revízii mierne vyšší aj v roku 2022, a to na úrovni 1,9 %, keď posledný zverejnený údaj bol 1,8 %. Vývoj ekonomiky za roky 2020 a 2021 zostal nezmenený. V piatok o tom informoval Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

11:51

Výrobné ceny v Nemecku v marci 2024 opäť klesli, už deviaty mesiac v rade, ale najmenej od júla minulého roka. Prispeli k tomu najmä nižšie ceny energií.

11:35

Na deväť sa zvýšil počet obetí nočného útoku ruskej armády na Dnepropetrovskú oblasť na juhu Ukrajiny. Medzi mŕtvymi sú tri deti a zranenia utrpelo viac než 10 osôb. Oznámilo to ukrajinské ministerstvo vnútra.

11:27

Spoločnosť Apple na žiadosť Pekingu odstránila z čínskeho App Store aplikácie Threads, WhatsApp, Telegram a Signal, informuje agentúra Bloomberg.

Čínske úrady to požadovali “z dôvodov národnej bezpečnosti”.

Predtým boli tieto služby v Číne dostupné len cez VPN, ale stále sa tešili popularite.

Minulý rok Peking zaviazal vývojárov aplikácií, aby sa do konca marca 2024 podrobili vládnej registrácii, inak prestanú fungovať.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali