Viete, ako by sa mal správať integrovaný moslim v Európe?

Viete, ako by sa mal správať integrovaný moslim v Európe?

Česká republika 20. júla 2016 (HSP/Foto:TASR/AP-Mohammed Zaatari)

 

Islam disponuje nástrojmi k šíreniu a rozvoju, ktoré súčasnej európskej civilizácii chýbajú, pretože sa ich vzdala. Väčšina výhod islamu sa podľa Vlastimila Podrackého nachádza v oblasti rodiny. V rodine sa totiž rieši expanzia. Neustále strašenie islamským terorizmom je podľa neho odvádzanie pozornosti od džihádu, ktorý má oveľa väčší význam a ktorý nemožno zakázať.

Ilustračné foto
Ilustračné foto

Podracký na niekoľkých príkladoch z prostredia rodiny vysvetľuje, z čoho islam v súčasnosti ťaží. Uvádza, že násilie v rodine nie je priamym násilím. Podľa jeho slov ide o manipuláciu sprevádzanú vyhrážkami. Mladá žena si totiž nesmie vziať inoverca. Inak ju čaká smrť. Hedonická povaha sexuálneho styku je usmernená tak, aby nepodporila iné etnikum, teda aby žena nerodila deti inému etniku. Takže ženy sú väčšinou vychovávané spôsobom, aby nežiadali slobodu. Muži tiež nie sú vždy násilníci, väčšinou sa podľa neho chovajú k svojim ženám normála a slušne, vážia si ich ako matky svojich detí. Podľa neho je teda deklarovaná sloboda problematickou hodnotou, v prípade kedy sa stáva svojvôľou a ničí hodnoty. Európska žena si môže robiť čokoľvek, vziať si kohokoľvek a tým sa ľahšie stane moslimkou. A práve z toho ťaží rozvoj islamskej populácie.

Reklama

Podracký ďalej porovnáva výchovu mladých žien. Tie moslimské si nemôžu robiť čo chcú. Môžu pracovať, môžu aj niekam ísť, ale stále sú pod tlakom rodiny a islamskej komunity vedenej imámom. Dôvodom je snaha zamedziť integrácii niekde inde, priatiu iných hodnôt. Preto sa islamské dievčatá vydávajú v mladom veku a tým vzniká priestor mať viac detí. Protikladom je európska žena, ktorá si môže robiť čo chce. Napríklad prijatie moslimských hodnôt sa nijako netrestá. Väčší tlak rodičov, aby deti neprijímali islamské hodnoty sa podľa Podrackého nesmie vykonávať, inak by to bolo v rozpore s ľudskými právami. Dodáva, že dnešným rodičom je jedno, či ich rod zanikne, či zanikne ich národ a civilizácie. Nebránia ju. Výnimkou sú podľa neho národy na východe, ktoré ešte úpadkový escapizmus úplne neprijali.

Európska civilizácia je podľa autora individualistická. Európa sa totiž zbavila akejkoľvek podpory mladých ľudí a rodín. Európska civilizácia sa zároveň správa, ako keby deti nepotrebovala, a preto ich nemá. Moslimská komunita sa správa tak, že deti potrebuje, a preto ich má. „Moslimská žena je doma a vychováva deti. Spoločnosť to musí rešpektovať kdekoľvek na svete. Naivné predstavy západných sociológov, že moslimská žena bude pracovať, nebude chcieť deti, dá prednosť práci a kariére, že sa moslimovia nejako integrujú, sú naozaj falošné. Imámovia si už postrážia, aby sa to nestalo. Nikto im to nezakáže, nemusí to byť hneď hlásania džihádu, veď to je predsa normálne nenásilný “džihád kolísok”,“ vysvetľuje Podracký. Zároveň dodáva, že európske ženy sú už od detstva vychovávané k hedonizmu. O rodine sa vôbec nehovorí. Rodičia obvykle nechcú, aby sa ich deti ponáhľali s vnúčatami, nechce sa im totiž mladým pomáhať. Európske etnikum sa teda nesústreďuje na rodinu, ale na užívanie si života, dôležitá je sloboda. Moslimovia hovoria o slobode až potom, keď si splnia povinnosti voči etniku a náboženstvu.

Reklama

Podracký si tiež myslí, že európska kultúra stratila bytostnú víziu existencie. Nevie, prečo existuje, kam kráča a čo chce. Moslimovia majú bytostnú víziu – džihád. To nie je len násilný útok. Je to predovšetkým „džihád kolísok“, džihád integrácie a asimilácie“, „džihád migrácie“. „To úplne stačí k vytváraniu obrovských problémov aj – z dôvodov vymieranie Európanov – k veľmi rýchlo pokračujúcemu šíreniu, ktoré je podporované aj ďalším prisťahovalectvom rôznymi spôsobmi, ktoré sú možné. Jedným je tzv. sceľovanie rodín, čo znamená sťahovanie všetkých príbuzných do Európy, druhým je nekontrolovaná masová migrácia, ktorá práve prebieha a ktorá navýši v každom prípade počet moslimov, či už sa bude situácia vyvíjať akokoľvek. Degradovaná Európa tieto tri druhy džihádu skôr podporuje, než aby im bránila,“ ozrejmuje.

Integrovaný moslim

Väčšina Európanov, hlavne na Západe, nechce podľa Podrackého vidieť, že aj dobrí moslimovia, s ktorými vôbec nie sú problémy, praktizujú “tri džihády”, ktoré sú v súlade s európskymi normami. Hlavne odmietajú existenciu “džihádu proti integrácii a asimilácii”. Myslia si, že európske hodnoty nakoniec moslimov presvedčia.

Ako by mal vyzerať integrovaný moslim? Podľa Podrackého „ak by mal byť skutočne integrovaný, musel by prijať európsky spôsob života v plnom rozsahu. V podstate nestačí, keď ženy nebudú mať v školách šatky a nebudú chodiť v burke. Ak má zaniknúť “džihád proti integrácii a asimiláciu” a “džihád kolísok”, museli by sa moslimovia rozvádzať, nezakladať rodiny, 40% mladých žien nemať deti, byť zamestnané, robiť kariéru, jazdiť po svete a užívať si, nepočúvať rodičov, nectiť si tradičnú kultúru, jednoducho robiť všetko, čo robia Európania. Nezabudnime, že prijať európske hodnoty dnes znamená prijať aj úpadkové hodnoty,” upozorňuje na záver.

 

Reklama

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

18:14

Obyvatelia Slovenska plánujú v rámci príprav na veľkonočné sviatky minúť priemerne 97,1 eura. Najviac peňazí majú v úmysle minúť ľudia, ktorí si ich spájajú s kresťanskými tradíciami, ako aj staršie generácie a obyvatelia Prešovského kraja. Vyplýva to z aktuálneho online prieskumu agentúry NMS Market Research, na ktorom sa zúčastnilo 1030 respondentov.

18:13

Dvaja ľudia zahynuli po páde do Atlantického oceánu na severnom pobreží Španielska, oznámili vo štvrtok záchranné služby autonómneho spoločenstva Astúria. Ďalšie dve osoby prišli o život v Katalánsku.

18:12

Vo veku 90 rokov zomrel v stredu psychológ Daniel Kahneman, ktorý v roku 2002 získal Nobelovu cenu za ekonómiu.

18:12

Ruské vojenské lietadlo sa vo štvrtok zrútilo do mora pri polostrove Krym. Pilotovi sa podarilo katapultovať.

17:59

Francúzske úrady rozmiestnia počas veľkonočných sviatkov pred všetky katolícke a protestantské kostoly príslušníkov bezpečnostných síl. Reagujú tak na minulotýždňový útok v Moskve.

17:31

Zmeny v tretej verzii novely zákona o verejnom obstarávaní (VO) vytvárajú priestor na korupciu a klientelizmus. Ide napríklad o obmedzovanie právomoci Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) či odvolávanie jeho predsedu bez udania dôvodu. Uviedlo to vo štvrtok opozičné Progresívne Slovensko (PS).

16:57

Francúzske úrady odhalili webovú stránku s falošným náborom francúzskych dobrovoľníkov do vojny na Ukrajine. Oznámilo to vo štvrtok francúzske ministerstvo obrany.

16:42

Rusko vo štvrtok uviedlo, že páchatelia minulotýždňového útoku na koncertnú halu na moskovskom predmestí dostali finančnú podporu z Ukrajiny. Oznámilo tiež zadržanie osoby podozrivej z toho, že pomáhala financovať útočníkov.

16:32

Projekt zabezpečenia verejnej železničnej osobnej dopravy s Ukrajinou využitím širokorozchodnej trate na trase Kyjev – Košice, ktorý schválila vláda na svojom ostatnom rokovaní, považuje KDH za mrhanie peňazí. Uvedenie do prevádzky by si vyžadovalo náklady v miliónoch eur, na čo aktuálne nemá financie ani rezort dopravy, ani Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Vo štvrtok na to upozornilo opozičné KDH.

16:28

Americký Kongres schválil predaj pokročilých raketových systémov Poľsku, uviedol vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali