Tipsport liga-play off: Nitra takmer bez oddychu, no s veľkou chuťou, Kutálek: “Chceme titul”

Tipsport liga-play off: Nitra takmer bez oddychu, no s veľkou chuťou, Kutálek: “Chceme titul”

Bratislava 12. apríla 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Henrich Mišovič)

 

Nitrania si brúsia zuby na premiérový titul už niekoľko rokov

Hokejisti HK Nitra sa po dvoch rokoch opäť prebojovali do finále play off slovenskej Tipsport Ligy a veria, že tento raz už siahnu na premiérový titul v klubovej histórii. Proti súperom z Banskej Bystrice sa spoliehajú najmä na svoju ofenzívnu silu a chcú diktovať tempo hry.

Reklama
Na snímke fanúšikovia hokeja čakajú v rade na lístky od 7. hodiny 11. apríla 2016 pred hokejovým štadiónom v Nitre na finálovú sériu play off Tipsport Ligy 2015/2016 medzi Nitrou a Banskou Bystricou
Na snímke fanúšikovia hokeja čakajú v rade na lístky od 7. hodiny 11. apríla 2016 pred hokejovým štadiónom v Nitre na finálovú sériu play off Tipsport Ligy 2015/2016 medzi Nitrou a Banskou Bystricou

Nevýhodou “corgoňov” je krátky čas na regeneráciu. Do finále totiž viedla poriadne komplikovaná cesta cez húževnatých Zvolenčanov. Nitrania s nimi prehrávali po piatom zápase semifinále 2:3, no posledné dva zvládli na výbornú. Na súperovom ľade triumfovali 5:2 a postup spečatili jednoznačným domácim víťazstvom 4:0. Sedemzápasová séria však ubrala veľa síl. “Bola veľmi vyčerpávajúca, no myslím si, že každému dodá silu fakt, že sme vo finále. My aj Bystrica sme hladní po titule a ja pevne verím, že to hokejové šťastie sa konečne prikloní k Nitre a získame premiérový titul,” uviedol pre TASR Marek Slovák, s 50 bodmi v 65 zápasoch druhý najproduktívnejší hráč mužstva.

Kým po štvrťfinálovom triumfe nad Žilinou 4:0 na zápasy mali 13-dňovú pauzu, teraz iba tri. V sobotu večer vyradili Zvolen, v utorok už nastúpia proti Bystričanom. Malou výhodou je aspoň to, že ako druhý tím po základnej časti nemuseli cestovať. “Semifinálová séria bola veľmi náročná a zobrala nám veľa síl. Odohrali sme sedem zápasov a ani jeden z nich nebol jednoduchý. Nemali sme veľa času na oddych. V nedeľu regeneračný tréning, teraz v pondelok klasika a v utorok už ideme na to,” povedal tréner Antonín Stavjaňa. Zdravotný stav svojho kádra pochopiteľne nechcel komentovať, aby neprezradil prípadné slabiny.

Reklama

Vo finále sa stretnú odlišné herné štýly. Tím spod Zobora je povestný svojou ofenzívnou silou, kombináciami a aktívnym herným prejavom. Bystričania sa zameriavajú skôr na pevnú obranu a fyzickú hru do tela. “Ak si spomenieme na prvé dva zápasy v Košiciach, tak je pozoruhodné, ako na tej veľkej ploche dokázali forčekovať. To zvládne iba máloktorý tím, navyše dva zápasy po sebe. Myslím si, že najmä týmto dominovali v tej sérii. Forčeking a fyzická hra,” zdôraznil pre TASR. V taktickej rovine ho doplnil aj Slovák: “Hrajú fyzicky náročný hokej, no musíme sa cez to preniesť a vnútiť im tú našu kombinačnú hru. Prvé dva domáce zápasy veľa ukážu. Musíme sa na nich poriadne pripraviť a ísť do toho s čistými hlavami.”

Nitrania si brúsia zuby na premiérový titul už niekoľko rokov. Rovnako ako v prebiehajúcej sezóne aj v uplynulých dvoch ročníkoch obsadili druhé miesto po základnej časti, no vyťažili z neho “iba” bronzovú a v roku 2014 historickú striebornú medailu. Teraz veria, že sa im konečne podarí naplniť ambície a po Košiciach, Slovane Bratislava, Trenčíne, Zvolene a Žiline sa stanú šiestym majstrom republiky. “Náboj určite bude poriadny. Myslím si, že Bystrica postúpila cez Košice zaslúžene. Má iný herný prejav, no my chceme diktovať tempo a našu hru. Druhé miesto je skvelý úspech, ale tento rok sme sem prišli, a hlavne ja, preto, aby sme získali titul,” povedal útočník Tibor Kutálek. Výhode domáceho prostredia v úvodných dvoch dueloch neprikladá príliš veľký význam: “Nejaká výhoda tam je, ale aj v semifinálovej sérii sme videli, že Zvolen u nás dokázal vyhrať, my zase tam a Bystrica vyhrala dvakrát v Košiciach. To že začíname doma, ešte nič nerozhodne.”

Brankár Michal Valent vyzdvihol najmä kvality svojho náprotivku Jasona Bacashihuu. “Majú veľkú silu na čele s vynikajúcim brankárom. Je to veľmi nepríjemný súper. Jeden z nás získa historicky prvý titul, takže to bude mať určite veľký náboj. Ak sa nemýlim, tak po ôsmich rokoch nie sú vo finále Košice. Bude to o niečom inom. Bude to veľký boj a my sa na to dobre pripravíme,” dodal.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:01

Zásoby ropy v USA minulý týždeň nečakane prudko klesli. A znížili sa aj zásoby benzínu. Ukázali to v stredu údaje amerického Úradu pre energetické informácie (EIA). Inforovala agentúra Reuters.

Zásoby ropy v USA tak v týždni do 19. apríla dosiahli 453,6 milióna barelov, čo je približne 3 % pod päťročným priemerom pre toto ročné obdobie, dodal EIA.

19:58

Na hokejových majstrovstvách Ázie a Oceánie hráčov do 18 rokov sa hneď v úvodnom zápase zrodil bizarný výsledok. Thajsko zdolalo Kuvajt 57:0 a na strely dokonca prekonali súpera pomerom 122:1.

19:34

Spojené arabské emiráty (SAE) v stredu oznámili, že na opravu domov, ktoré minulý týždeň poškodili prudké záplavy spôsobené rekordnými zrážkami, poskytnú 544 miliónov dolárov. Informovala o tom agentúra AFP.

Touto púštnou krajinou sa minulý týždeň prehnali silné búrky. Prudký lejak v priebehu niekoľkých hodín zaplavil úseky diaľnic, ulice a najrušnejšie letisko sveta v Dubaji.

19:31

Súd v Iráne odsúdil na smrť populárneho rappera uväzneného na vyše rok a pol za podporu celoštátnych protestov, vyvolaných smrťou Mahsy Amíníovej. Uviedli to v stredu miestne médiá. Informovala agentúra AFP.

V súvislosti s protestmi popravili deväť mužov, napríklad pre obvinenia zo zabitia a ďalšieho násilia proti bezpečnostným silám.

17:56

Štátna pomoc so zvýšenými splátkami hypoték sa od júna rozšíri aj na refinancované úvery, čo doteraz nebolo možné. Poslanci Národnej rady (NR) SR schválili túto zmenu v stredu v rámci zákona o správcoch úverov a nákupcoch úverov.

17:53

Nový zákon o ochrane spotrebiteľa, ktorý v stredu schválila Národná rada SR, prináša vyššiu ochranu spotrebiteľov aj v online prostredí. Spotrebiteľom tiež predlžuje lehotu na odstúpenie od zmluvy bez uvedenia dôvodu z doterajších 14 na 30 dní.

Legislatíva zároveň zvyšuje ochranu pred umelým navyšovaním cien pred rôznymi zľavami a výpredajmi a prináša taktiež lepšiu informovanosť pri uzatváraní zmlúv prostredníctvom online trhov.

17:52

Americký prezident Joe Biden v stredu podpísal zákon o pomoci vo výške 95 miliárd dolárov pre Ukrajinu, Izrael aj Taiwan. Zároveň oznámil, že Spojené štáty začnú Kyjevu posielať vojenskú pomoc v priebehu niekoľkých hodín. Správu priniesla agentúra AFP.

17:50

Izraelské sily uskutočňujú “ofenzívnu akciu” v celom južnom Libanone. V stredu to oznámil izraelský minister obrany Joav Galant bez toho, aby špecifikoval, či pozemné sily prekročili hranice. Informovala agentúra AFP.

17:49

Britské úrady zadržali troch ľudí podozrivých z porušeniach imigračných zákonov po tom, čo pri snahe preplaviť sa cez Lamanšský prieliv zahynulo v utorok päť ľudí vrátane dieťaťa. Informovali agentúry DPA a AFP.

17:46

Britský premiér Rishi Sunak a nemecký spolkový kancelár Olaf Scholz sa v stredu zaviazali podporovať Ukrajinu tak dlho, ako to bude potrebné. Scholz však takisto potvrdil svoj odmietavý postoj k dodaniu nemeckých plochodrážnych striel Taurus dlhého doletu pre Kyjev. Informovali o tom agentúry AP, AFP a DPA.

Scholz povedal, že Európa musí naďalej zvyšovať svoju pomoc pre Ukrajinu aj po tom, ako USA v utorok schválili rozsiahly balík vojenskej pomoci. “Rozhodnutie USA nás tu v Európe neoslobodzuje od úlohy naďalej rozširovať našu pomoc pre Ukrajinu, aby sa táto krajina mohla brániť voči agresorovi,” povedal kancelár na spoločnej tlačovej konferencii so Sunakom.

Britský premiér Rishi Sunak na návšteve v Nemecku
Na snímke nemecký kancelár Olaf Scholz (vpravo) a britský premiér Rishi Sunak počas tlačovej konferencie v Berlíne
17:43

Traja ľudia utrpeli zranenia pri “vážnom incidente” v škole na juhu Walesu. Podozrivá osoba bola zadržaná, oznámila miestna polícia. Informovala agentúra AP.

Podľa britského denníka The Telegraph došlo v škole k útoku nožom. Medzi zranenými je údajne učiteľka.

17:39

Londýnsky súd rozhodol o vydaní stíhaného Daniela Bombica na Slovensko.

“Nie, ešte nikam nejdem, ešte si budete musieť počkať na kolaudačku na letisku, ale áno – ako som vravel minule – návrat na Slovensko sa začína,” vyjadril sa Bombic alias Danny Kollár.

16:56

Francúzsky najvyšší súd v stredu definitívne potvrdil odsúdenie bývalého premiéra Francoisa Fillona v kauze sprenevery, ktorej sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope. Zároveň nariadil nový súdny proces o uložení trestu. Informovala agentúra AFP.

15:26

Taliansky parlament schválil opatrenie krajne pravicovej vlády premiérky Giorgie Meloniovej, umožňujúce protiinterrupčným aktivistom vstúpiť na konzultačné kliniky, čo vyvolalo hnev opozičných strán. Informovala agentúra AFP.

Opatrenie prijaté senátom v utorok večer umožňuje regiónom, aby povolili skupinám “s kvalifikovanými skúsenosťami na podporu materstva” ísť za ženami pomýšľajúcimi na interrupciu na klinikách riadených štátnym zdravotníckym systémom.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali