Tipsport liga play off: Nitra a Banská Bystrica o premiérový titul s vyrovnanou bilanciou

Tipsport liga play off: Nitra a Banská Bystrica o premiérový titul s vyrovnanou bilanciou

Bratislava 12. apríla 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Henrich Mišovič)

 

Druhý boj o titul

Hokejisti HK Nitra a HC’05 Banská Bystrica narazia v histórii extraligovej play off na seba už štvrtýkrát, pričom tento raz premiérovo vo finále. Pre oba kluby to bude v poradí druhý boj o titul. Nitrania neuspeli vo finále v sezóne 2013/2014 proti Košiciam, “barani” prehrali vlani s rovnakým súperom.

Reklama
Na snímke fanúšikovia hokeja čakajú v rade na lístky od 7. hodiny 11. apríla 2016 pred hokejovým štadiónom v Nitre na finálovú sériu play off Tipsport Ligy 2015/2016 medzi Nitrou a Banskou Bystricou
Na snímke fanúšikovia hokeja čakajú v rade na lístky od 7. hodiny 11. apríla 2016 pred hokejovým štadiónom v Nitre na finálovú sériu play off Tipsport Ligy 2015/2016 medzi Nitrou a Banskou Bystricou

Bystričania to však vrátil “oceliarom” teraz v semifinále, keď ich vyradili prekvapujúco 4:2 na zápasy (3:1, 5:1, 1:2 pp a sn, 3:2, 2:3 pp a sn, 4:1). Nitrania mali oveľa komplikovanejšiu cestu do finále. So Zvolenom prehrávali po piatom zápase v sérii 2:3, no posledné dva zvládli na výbornú. Na súperovom ľade triumfovali 5:2 a postup spečatili jednoznačným domácim víťazstvom 4:0.

Keďže v základnej časti skončili Nitrania na druhom mieste, tak aj finálovú sériu odštartujú pred vlastnými fanúšikmi. Oba tímy zabojujú o premiérový titul majstrov Slovenska. “Corgoni” chcú svojim súperom odplatiť vlaňajšie semifinálové vyradenie, keď s nimi prehrali 3:4 na zápasy. Dve predchádzajúce merania síl v play off však vyzneli v ich prospech. V sezóne 2009/2010 zdolali Bystričanov vo štvrťfinále 4:2 a pred dvomi rokmi v semifinále 4:1 na zápasy.

Reklama

V prebiehajúcej sezóne majú mužstvá veľmi vyrovnanú bilanciu 3:3 na zápasy, pričom ani jeden z nich nedokázal vyhrať na ľade súpera. O vyrovnanej sile hovorí aj gólová bilancia 20:19 v prospech “baranov”. Bystričania sa v útoku spoliehajú najmä na Juraja Majdana, Lukáša Hvilu a bývalého Nitrana Romana Tománeka. Na druhej strane sú v ofenzíve najnebezpečnejší David Laliberté, Marek Slovák a skúsený Juraj Štefanka. Oba tímy majú silnú aj brankársku pozíciu. Pod Zoborom dominuje Michal Valent s výborným štatistikami 2,19 inkasovaných gólov na zápas a 93,28% úspešnosťou v 56 stretnutiach, pod Urpínom zase legionár Jason Bacashihua (51 zápasov, priemer 1,85 gólu, 93,36% úspešnosť).

 

Nitra – Banská Bystrica v play off:

štvrťfinále 2009/2010: Nitra – Banská Bystrica 4:2 na zápasy

semifinále 2013/2014: Nitra – Banská Bystrica 4:1 na zápasy

Reklama

semifinále 2014/2015: Nitra – Banská Bystrica 3:4 na zápasy

 

Vzájomné zápasy v prebiehajúcej sezóne z pohľadu Nitry: 1:4 (v), 4:1 (d), 2:4 (v), 5:3 (d), 3:5 (v), 4:3 (d)

 

Program finále play off TL 2015/16 (všetky zápasy o 19.30 h):

Reklama

utorok 12. apríla: Nitra – Banská Bystrica

streda 13. apríla: Nitra – Banská Bystrica

sobota 16. apríla: Banská Bystrica – Nitra

nedeľa 17. apríla: Banská Bystrica – Nitra

Prípadne:

streda 20. apríla: Nitra – Banská Bystrica

piatok 22. apríla: Banská Bystrica – Nitra

nedeľa 24. apríla: Nitra – Banská Bystrica

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Rieka Seina sa podľa utorňajších slov francúzskeho prezidenta blíži k tomu, aby sa v nej dalo plávať. V Seine sa tiež majú konať niektoré plavecké preteky v rámci letných olympijských hier od konca júla.

20:25

Súd v Berlíne v utorok odsúdil na podmienečné tresty osem mesiacov troch klimatických aktivistov za posprejovanie Brandenburskej brány. Obžalovaní vo veku 22, 28 a 64 rokov z klimatickej skupiny Posledná generácia sa už predtým priznali, že 17. septembra 2023 nasprejovali Brandenburskú bránu na oranžovo. Argumentovali, že ich akcia bola vzhľadom na klimatickú krízu “primeraným a potrebným protestom”.

20:23

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v Madride. V úvodnom kole vyradila Američanku Sofiu Keninovú 6:2, 6:4. Jej ďalšou súperkou bude ôsma nasadená Tunisanka Ons Jabeurová.

20:09

Európska komisia (EK) podnikne kroky na riešenie ruskej tieňovej flotily ropných tankerov. V rámci ďalšieho balíka sankcií bude hľadať spôsoby, ako sa s ňou vyrovnať. Uviedol to v pondelok (22. 4.) v rozhovore pre Politico švédsky minister zahraničných vecí Tobias Billström.

20:00

Vojaci NATO v Poľsku vysielajú signál, že Aliancia bude brániť všetkých svojich členov. Vyhlásil to v utorok na návšteve Poľska generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

19:32

Náklady na obnovu Grécka po minuloročných ničivých záplavách, ktoré si vyžiadali 17 obetí a zničili infraštruktúru, presiahnu tri miliardy eur. Oznámil to v utorok grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.

19:12

Čínska sociálna sieť TikTok predložila Európskej komisii (EK) správu o hodnotení rizík svojej novej aplikácie TikTok Lite. Zabránila tak možnej pokute.

19:10

Francúzski letoví dispečeri plánujú vo štvrtok vstúpiť do jednodňového štrajku, pre ktorý hrozí zrušenie väčšiny letov na dvoch najväčších parížskych letiskách. Oznámila to v utorok francúzska asociácia FNAM, ktorá zastrešuje viacero odborových hnutí v letectve.

19:07

Slovenská tenistka Rebecca Šramková nepostúpila do hlavnej súťaže na turnaji WTA v Madride. Vo finále kvalifikácie dvojhry prehrala s Američankou Hailey Baptisteovou nasadenou ako číslo 22 hladko 2:6, 0:6.

19:04

Španielsko v utorok schválilo plán na odškodnenie a ekonomické kompenzácie pre obete sexuálneho zneužívania, ktoré spáchali ľudia spojení s katolíckou cirkvou. Minister spravodlivosti Félix Bolaňos povedal, že plán je založený na odporúčaniach z vlaňajšej správy španielskeho ombudsmana. Dodal, že podľa správy v Španielsku zrejme až približne 440.000 dospelých sexuálne zneužívali ľudia napojení na cirkev. Odškodné podľa jeho slov zaplatí cirkev. Viac podrobností o odškodnení ani o dátume verejného uznania obetí nezverejnili.

19:00

Z Fínska sa vstupom do Severoatlantickej aliancie stala krajina na frontovej línii vzhľadom na zdvojnásobenie dĺžky hraníc NATO s Ruskom. Vyhlásil to v utorok fínsky prezident Alexander Stubb počas návštevy Švédska.

kráľ Gustav  Alexander Stubb
Na snímke švédsky kráľ Gustav (vľavo) a fínsky prezident Alexander Stubb
18:59

Viac než 130 osôb bolo v noci na utorok zatknutých počas pro-palestínskych protestov v areáli New York University (NYU) v USA. Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

18:56

Švédska prokuratúra obvinila v utorok klimatickú aktivistku Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti. Ide o prípad demonštrácií pred švédskym parlamentom, počas ktorých ignorovala výzvu polície na opustenie miesta.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali