Tipsport liga: Nitra vkročila do finále víťazstvom, Bystricu zdolala 3:1

Tipsport liga: Nitra vkročila do finále víťazstvom, Bystricu zdolala 3:1

Nitra 13. apríla 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Henrich Mišovič)

 

Hokejisti HK Nitra v sérii hranej na štyri víťazstvá sa ujali vedenia

Hokejisti HK Nitra vyhrali úvodné finálové stretnutie play off Tipsport Ligy 2015/2016 nad HC ’05 iClinic Banská Bystrica 3:1. V sérii hranej na štyri víťazstvá sa ujali vedenia 1:0.
Druhý finálový zápas je na programe v stredu opäť v Nitre.

Reklama
Hokejisti HK Nitra sa tešia po víťazstve 3:1 v prvom finálovom zápase play off Tipsport Ligy HK Nitra - HC ’05 iClinic Banská Bystrica
Hokejisti HK Nitra sa tešia po víťazstve 3:1 v prvom finálovom zápase play off Tipsport Ligy HK Nitra – HC ’05 iClinic Banská Bystrica

Tipsport Liga – finále – 1. zápas

HK Nitra – HC 05 iClinic Banská Bystrica 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)

Reklama

Góly: 11. Kutálek (Beca, Mezei), 44. Milam (Ordzovenský, Laliberté), 56. Slovák (Laliberté, Milam) – 31. Hvila (Šmach, Bast). Rozhodovali: Lauff, Kubuš – M. Korba, Gajan., vylúčení na 2 min: 4:6, vyšší trest: Kytnár (Banská Bystrica) 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0, 3600 divákov

/stav série: 1:0/

Zostavy

Nitra: Valent – Ordzovenský, Milam, Mezei, Podhradský, Kuzma, Baker, König, Milo – Stloukal, Slovák, Laliberté – Kutálek, Beca, Ručkay – Bajtek, Štefanka, Macík – Pupák, Bene, Piačka

Banská Bystrica: Bacashihua – Ďatelinka, Šmach, Majeský, Pujacs, Gründling, Čížek, Bajaruns, Sandgren – Majdan, Bast, Tománek – Hvila, Kytnár, Gillies – Matoušek, Zigo, Lunter – Bezúch, Handzuš, Bortňák

Reklama

 

Brankár Valent podržal svojich spoluhráčov

Vypredané hľadisko hnalo od úvodných minút Nitranov za víťazstvom. Prvá väčšia šanca Ručkaya v 2. minúte neskončila gólom. Tlak “corgoňov” narastal, veľké problémy bystrickej defenzíve robila hlavne druhá formácia na čele s Becom. Bystričania pohrozili až v 6. minúte, domáci brankár Valent však bol pripravený. Hostia mali niekoľko šancí v presilovke, ale žiadna z nich neskončila gólom. Gól paradoxne prišiel v ďalšej presilovke, po skvelej kombinácii Kutáleka s Becom otvoril skóre zápasu v oslabení Kutálek. Nitranov gól nakopol, strely Milama a Ručkaya nenašli cestu do bránky Bacashihua.

Na snímke radosť brankára Nitry Michala Valenta po víťazstve 3:1 v prvom finálovom zápase play off Tipsport Ligy HK Nitra - HC ’05 iClinic Banská Bystrica
Na snímke radosť brankára Nitry Michala Valenta po víťazstve 3:1 v prvom finálovom zápase play off Tipsport Ligy HK Nitra – HC ’05 iClinic Banská Bystrica

Do druhej tretiny vkročili aktívnejšie hráči Banskej Bystrice, už Majdanova šanca mohla skončiť gólom, ale pred odkrytou bránkou si nevedel sklepnúť puk. Tlak narastal, až v 30. minúte vyvrcholil gólom Hvilu po viacerých dotykoch pred bránkou. Nitranov gól zaskočil, ale tlak hostí už do konca dokázali ustáť.

Záverečná tretina bola opäť v réžii domácich, čoraz častejšie zamestnávali brankára. Len tri minúty trval vyrovnaný stav, v presilovke dostal Nitru opäť do vedenia Jameson Milan. Bystrica mala šance na opätovné zrovnanie, ale Valent podržal svojich spoluhráčov. Odmenou za to bol tretí gól, v 56. minúte sa presadil opäť z presilovky Slovák. Záverečný tlak Nitra ustála, úvodné finálové stretnutie nad Banskou Bystricou vyhrala 3:1 a ujala sa vedenia vo finálovej sérii.

Reklama

 

Prinášame vám hlasy trénerov po zápase

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: “Do zápasu sme vstúpili s lepším pohybom. Ujali sme sa vedenia, ale v druhej tretine sme dostali nešťastný vyrovnávajúci gól, ktorý nás pribrzdil. Chceli sme však hrať našu hru, v poslednej tretine sme sa zlepšili. Ubránili sme presilovky Bystrice, čo bolo rozhodujúce, dokonca v oslabení sme dokázali skórovať. Dali sme dva góly z presilovky, čo bolo rozhodujúce.”

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: “Nezačali sme dobre prvú tretinu, Nitrania mali lepší pohyb, lepšie korčulovali, vytvárali si šance. Zaslúžene sa dostali do vedenia. V druhej tretine sme zvýšili pohyb, vyrovnali sme a aj naďalej sme si vytvárali šance. Chceli sme obrátiť v náš prospech, ale pričasto sme boli vylučovaní. Hrali sme nedisciplinovanie, dlho sme hrali v oslabení. Presilovky nám nevyšli, naopak u nich boli rozhodujúce a boli kľúčové pre výsledok stretnutia.”

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:15

V Rafahu na juhu Pásma Gazy zabila izraelská armáda počas nočných útokov deväť členov palestínskej rodiny, informoval tamojší úrad civilnej ochrany.

15:30

Izraelské bezpečnostné sily zabili počas útoku v okolí utečeneckého tábora Núr Šams na palestínskom západnom brehu Jordánu desať militantov, informovala izraelská armáda.

14:59

Avizovaná novela legislatívy týkajúcej sa regulácie obchodných reťazcov či zavádzajúca pre ne osobitný odvod nemá ešte konečnú podobu.

14:58

Približne štvrtina britských detí vo veku od päť do sedem rokov vlastní inteligentný telefón. V rovnakej vekovej skupine zároveň 38 % detí navštevuje komunikačné platformy, ako sú TikTok, Instagram a Whatsapp, napriek pravidlám, podľa ktorých musia mať používatelia minimálne 13 rokov, oznámil britský regulačný úrad pre telekomunikácie Ofcom.

14:57

Švajčiarski výrobcovia hodiniek sa čoraz viac spoliehajú na trh v Indii vďaka novej dohode o voľnom obchode, ktorá má postupne otvárať dvere aj pre export luxusných hodiniek.

14:55

Internetové nákupy na Slovensku (e-commerce) po dvoch rokoch poklesu začínajú rásť. Medziročný vývoj obratu online nákupov v prvom štvrťroku 2024 narástol o 4 %. Najväčší záujem v prvom štvrťroku tohto roka bol o záhradný ratanový nábytok, najmenší o zjazdové lyže. Spokojnosť zákazníkov s e-shopmi za prvé tri mesiace roka 2024 dosiahla vyše 95 %.

14:52

Počet osobných bankrotov v uplynulých rokoch stúpa. Len minulý rok požiadalo o oddlženie vyše 9700 ľudí. V súčasnosti sa pritom môže oddlžiť aj občan s nadštandardným príjmom, na čo môžu doplácať veritelia aj štát. Upozornila na to Asociácia inkasných spoločností Slovenska (ASINS), podľa ktorej by bolo vhodné zmeniť legislatívne pravidlá v tejto oblasti.

14:48

Holandské gangy útočiace na bankomaty výbušninami presunuli pozornosť na Nemecko, uviedla polícia v Haagu.

14:47

Najmenej dvaja Palestínčania zahynuli a ďalších sedem utrpelo strelné poranenia pri izraelskej vojenskej operácii v utečeneckom tábore Núr Šams v guvernoráte Túlkarm na palestínskom Západnom brehu Jordánu. V sobotu o tom informoval palestínsky zdravotnícky úrad.

14:47

Čínsky minister zahraničných vecí Wang I obvinil krajiny z bezpečnostného paktu AUKUS, že vyvolávajú rozpory a zvyšujú riziko šírenia jadrových zbraní v oblasti južného Tichomoria. 

14:46

Pri ukrajinskom útoku v Belgorodskej oblasti zahynula tehotná žena, tvrdí gubernátor tamojšej oblasti Viačeslav Gladkov.

14:44

Britská vláda vylúčila akúkoľvek dohodu s EÚ, ktorá by mladým Britom uľahčila život, štúdium a prácu v Únii. 

13:10

“Podporovať Izrael je to, čo nám hovorí Biblia,” povedal predseda Snemovne reprezentantov USA Mike Johnson.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali