Taliansky hospodársky denník: Sexuálna výchova na školách nevedie k zodpovednejšiemu správaniu sa mládeže

Taliansky hospodársky denník: Sexuálna výchova na školách nevedie k zodpovednejšiemu správaniu sa mládeže

Taliansko 6. novembra 2015 (HSP/Foto:TASR-Svätopluk Písecký)

 

Talianske školy sa už niekoľko desaťročí bránia pokusom zaviesť výučbu sexuálnej výchovy od útleho veku

Sexuálna výchova nevedie k zodpovednému sexuálnemu správaniu sa mládeže. Informáciu zverejnil portál Rádio Vaticana odvolávajú sa na správa talianskeho hospodárskeho denníka Key4Biz, ktorého redaktori uskutočnili analýzu počtu potratov medzi mládežou v rôznych európskych krajinách.

Reklama
Ilustračné foto
Ilustračné foto

Talianske školy sa už niekoľko desaťročí bránia pokusom zaviesť výučbu sexuálnej výchovy od útleho veku. Hlavným argumentom jej prívržencov je totiž zodpovednejšie správanie sa mládeže. Taliansky prieskum však ukazuje, že efekt je presne opačný.

Najvyššie percento potratov medzi dievčatami mladšími ako 20 rokov je práve v krajinách, kde bola sexuálna výchova zavedený do školských osnov už v 70-tych rokoch. Štatistiku vedie s 18 percentami Veľká Británia, za ňou nasleduje Francúzsko (15,2 %), Dánsko (15 %), Holandsko (13,18 %), Fínsko (12,1 %) a Nórsko (11,4 %). Oproti tomu v Taliansku, kde podobný predmet v školských osnovách nefiguruje, zaznamenali 6,3 percent, to znamená trikrát menej než vo Veľkej Británii, kde sa deti začínajú učiť o sexe už keď majú sedem rokov.

Reklama

Podľa europoslanca Arne Gerického je sexuálna výchova to posledné, čo Európa potrebuje. „Nielen, že to hovoríme úplne mimo potrieb pravých reforiem vzdelávania – tu nám politici diktujú sexuálnu výchovu do učebníc základných škôl, ktoré na to nemajú nijakú kompetenciu. No oveľa horšie je, že máme v Európe toľké problémy a výzvy, o ktoré by sme sa vlastne mali starať,“ uviedol europoslanec za Stranu rodín komentujúc Rodriguezovej správu (viac TU), dodávajúc, že dokument „zasahuje hlboko do našich učebných plánov, požaduje sexuálnu výchovu na základných školách, výučbu transsexuálneho genderu – a porušuje na 90 percent princíp subsidiarity.“

Výučbu sexuálnej výchovy odmietli aj Slováci počas tohtoročného februárového referenda o ochrane rodiny. Na tretiu otázku či „súhlasíte s tým, aby školy nemohli vyžadovať účasť detí na vyučovaní v oblasti sexuálneho správania či eutanázie, ak ich rodičia alebo deti samé nesúhlasia s obsahom vyučovania?“ odpovedalo Áno až 90 percent zúčastnených.

 

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:54

Čína vydala v stredu vyhlásenie, v ktorom uviedla, že americká vojenská pomoc pre Taiwan “zvýšila nebezpečenstvo konfliktu” v Taiwanskom prielive. Vyjadrenie prišlo po tom, ako americký Kongres vyčlenil na vojenskú podporu pre Taiwan približne 7,7 miliárd eur.

11:35

Austrálsky súd predĺžil do 10. mája platnosť príkazu, ktorým sociálnej sieti X prinútil odstrániť videá z minulotýždňového útoku nožom na biskupa, ku ktorému došlo v kostole v Sydney.

Súdny príkaz požadovala po útoku austrálska komisia pre elektronickú bezpečnosť, podľa ktorej spoločnosť X ignorovala predchádzajúce oznámenia o stiahnutí takýchto videí.

11:20

Šesť ľudí utrpelo zranenia pri ruskom raketovom útoku v Charkove na východe Ukrajiny. Oznámil to v stredu gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov s tým, že rakety tam poškodili tri obytné budovy, dva úrady, tri ďalšie budovy a tiež plynovod v centre mesta.

10:46

Nemecký europoslanec Maximilian Krah ešte v stredu prepustí svojho asistenta, ktorého zatkli pre obvinenia zo špionáže pre Čínu, zostáva však lídrom kandidátky pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) vo voľbách do Európskeho parlamentu. Oznámil to po stretnutí so spolupredsedami AfD Tinom Chrupallom a Alice Weidelovou.

Maximilian Krah
Nemecký europoslanec za Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah odchádza po vyhlásení
10:34

Austrálska polícia v stredu pri protiteroristických raziách zadržala sedem ľudí, ktorí podľa nej predstavovali neprijateľné riziko pre verejnosť a boli spojení s mladíkom obvineným z nedávneho útoku v kostole. Informovala agentúra AFP.

10:20

Taiwanská vláda sa zaviazala odstrániť takmer 800 sôch čínskeho vojenského diktátora Čankajška, ktorý na tomto ostrove vládol niekoľko desaťročí v rámci stanného práva. Jeho dedičstvo je naďalej predmetom sporných diskusií v krajine.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali