Švajčiarsky pohár: Godla prišiel na zraz s veľkým nadšení: “Je to pre mňa veľká česť”

Švajčiarsky pohár: Godla prišiel na zraz s veľkým nadšení: “Je to pre mňa veľká česť”

Bratislava 14. decembra 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)

 

Šéf striedačky ponechal vo výbere pre Švajčiarsky pohár väčšinu hráčov, ktorí sa predstavili pred vyše mesiacom v Augsburgu

K slovenskej hokejovej reprezentácii sa na utorňajšom zraze pred Švajčiarskym pohárom pridali Michal Hlinka s Daliborom Bortňákom. V nominácii nahradili zranené duo Marek Bartánus, Dávid Skokan. Aj v Bieli povedie mužstvo s kapitánskym céčkom na drese Vladimír Dravecký, asistovať mu budú Juraj Mikúš a Ivan Švarný.

Reklama
Na snímke brankár Denis Godla
Na snímke brankár Denis Godla

Do nominácie sa vrátili traja hráči Slovana Bratislava – Marek Ďaloga, Ivan Švarný a Michal Hlinka, ktorí na Nemeckom pohári absentovali. Okrem nich si opäť oblečú reprezentačný dres brankár Denis Godla a útočník Juraj Mikúš. Oproti pôvodnému zoznamu hráčov nastali v nominácii dve zmeny. “Dávid Skokan hlásil dlhodobé zranenie už od Nemeckého pohára, dohodli sme sa, že si oddýchne, aby sa dal do poriadku. Aj Bartánus má zdravotné problémy, oboch sme preto nahradili Hlinkom a Bortňákom. Takto sme sa rozhodli a v tejto zostave vycestujeme,” povedal na utorňajšom zraze tréner Zdeno Cíger.

Šéf striedačky ponechal vo výbere pre Švajčiarsky pohár väčšinu hráčov, ktorí sa predstavili pred vyše mesiacom v Augsburgu a atraktívne obsadený turnaj vyhrali. “Myslím si, že by sme si to mali vyskúšať v podobnom zložení. Dobre sa hrá, keď máte tím naladený na dobrú nôtu a darí sa vám. Ak budú chlapci pokračovať v disciplinovaných výkonoch, opäť môžu uspieť,” zdôraznil Cíger.

Reklama

Godla sa naposledy predstavil v národnom tíme vo februári 2015, keď odchytal dva zápasy za olympijský tím na turnaji Euro Ice Hockey Challenge vo Viedni. Teraz sa premiérovo predstaví aj v “riadnom” áčku. “Zavolali sme ho na základe dobrých výkonov vo Fínsku, navyše istým spôsobom sa do reprezentácie pýtal, a to sa mi páči. Som rád, že vytvorí dvojicu s Jánom Lacom. Vyskúšame ich, uvidíme, čo to prinesie,” komentoval Godlov príchod Cíger. Ešte len 21-ročný brankár tímu KalPa Kuopio prijal pozvánku s veľkým nadšením. “Je to pre mňa veľká česť. Nič som o nominácii nevedel. Tréneri mi zavolali, či som zdravý, ako sa cítim a či by som bol ochotný prísť reprezentovať. Súhlasil som. Keď vyšla oficiálna nominácia, vedel som, že som tam,” uviedol Godla.

Dvadsaťdeväťročný Mikúš hral v “repre” naposledy na MS 2014 v Bielorusku. Pre pretrvávajúce zdravotné ťažkosti musel nútene pauzovať viac ako dva roky, do súťažného diania sa vrátil až na začiatku tohto ročníka v drese Olomouca. Mikúš sa ocitol už v pôvodnej nominácii na Nemecký pohár, pre zranenie z nej však napokon vypadol. Strieborný medailista z Helsínk 2012 odohral dosiaľ v reprezentácii 85 zápasov, v ktorých strelil 17 gólov. “Vlani sme ho nemali možnosť vidieť, po dlhom zranení sa ukázal v dobrom svetle. Je efektívny, budeme radi, keď nám pomôže nejakými gólmi. Chceli sme ho vyskúšať. Uvidíme, ako to zvládne na medzinárodnej scéne,” povedal Cíger.

Aj vo Švajčiarsku sa predstaví tím plný hráčov s minimálnymi reprezentačnými skúsenosťami. “S mladosťou prichádza do tímu aj veľká energia a rýchlosť. Budem sa snažiť chalanov stíhať,” poznamenal obranca Ivan Švarný, so 104 štartmi najskúsenejší hráč vo výbere. Mužstvo sa bude – rovnako ako v Augsburgu – spoliehať na kvalitu v bránkovisku. “Denis Godla podáva fantastické výkony vo Fínsku. Verím, že si formu prenesie aj do reprezentácie a pomôže k víťazstvu v každom zápase, v ktorom dostane príležitosť,” dodal Švarný.

Ešte pred odchodom do Švajčiarska odohrajú Slováci prípravný duel v stredu o 18.00 h v Martine proti výberu Tipsport Ligy. V Bieli ich následne čakajú dva zápasy. Najskôr sa v piatok 16. decembra o 16.15 predstavia proti Bielorusku, o deň neskôr podľa výsledku proti domácemu Švajčiarsku alebo Francúzsku.

 

Reklama

Nominácia Slovenska na zápas proti výberu Tipsport Ligy a Švajčiarsky pohár (13.– 18. decembra):

brankári: Denis Godla (KalPa Kuopio/Fín., 2 zápasy/0 gólov), Ján Laco (Piráti Chomutov, ČR, 46/0)

obrancovia: Peter Čerešňák (HC Plzeň, ČR, 37/2), Marek Ďaloga (HC Slovan Bratislava, SR/KHL, 52/3), Martin Gernát (HC Sparta Praha, ČR, 4/1), Adam Jánošík (HC Bílí Tygři Liberec, ČR, 30/2), Juraj Mikuš (HC Sparta Praha, ČR, 41/3), Eduard Šedivý (HC Košice, 10/1), Ivan Švarný (HC Slovan Bratislava, SR/KHL, 104/3), Peter Trška (HC Kometa Brno, ČR, 6/1)

útočníci: Michal Hlinka (Slovan Bratislava, KHL 9/1), Dalibor Bortňák (HC’05 iClinic Banská Bystrica, 7/0), Lukáš Cingel (HC Sparta Praha, ČR, 9/1), Matej Češík (HC’05 Banská Bystrica, 6/0), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec, ČR, 52/13), Tomáš Hrnka (HC Plzeň, ČR, 19/3), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha, ČR, 12/4), Radoslav Macík (HK Nitra, 7/1), Tomáš Matoušek (HC’05 Banská Bystrica, 3/0), Juraj Mikúš (HC Olomouc, ČR, 85/17), Bruno Mráz (HKM Zvolen, 3/0), Jakub Suja (HC Košice, 3/0)

realizačný tím: Róbert Švehla (generálny manažér), Július Šupler (konzultant), Zdeno Cíger (tréner), Miroslav Miklošovič (asistent trénera), Peter Kosa (tréner brankárov), Igor Andrejkovič (videoanalytik), MUDr. František Okál (lekár), Samuel Petráš (výstrojový manažér), Michal Malina (masér), Andrej Foltýn, Viktor Fábik (fyzioterapeuti), Tomáš Štulajter (médiá)

Reklama

 

Program Švajčiarskeho pohára:

piatok 16. decembra

16.15 SLOVENSKO – Bielorusko

20.15 Švajčiarsko – Francúzsko

 

sobota 17. decembra

16.15 Francúzsko – SLOVENSKO/Bielorusko

20.15 Švajčiarsko – SLOVENSKO/Bielorusko

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

Včera 19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

Včera 19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

Včera 19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

Včera 19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

Včera 18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

Včera 18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

Včera 18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

Včera 18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

Včera 18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

Včera 18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

Včera 18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali