Slovan zdolal Ufu 3:2, Štěpánek: “Cenné 3 body proti kvalitnému súperovi”

Slovan zdolal Ufu 3:2, Štěpánek: “Cenné 3 body proti kvalitnému súperovi”

Bratislava 14. novembra 2017 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)

 

Slovan nastúpil už aj s novou posilou Martinom Réwayom

Hokejisti Slovana Bratislava zdolali v pondelkovom domácom zápase KHL po bojovnom výkone Salavat Julajev Ufa 3:2. V tabuľke Západnej konferencie zostávajú naďalej na 12. mieste, stratu na ôsme Dinamo Moskva však znížili na rozdiel 11 bodov.

Reklama
Na snímke radosť hráčov Slovana po strelení gólu počas hokejového zápasu KHL HC Slovan – Salavat Julajev UFA

Domácich naštartoval gól českého útočníka Michala Řepíka už v 3. minúte. Slovan nastúpil už aj s novou posilou Martinom Réwayom, ktorý pri svojej premiére v KHL zaznamenal prihrávku pri dôležitom góle Zacha Boychuka v 46. minúte na 2:0. Tretí zásah “belasých” pridal tečovanou strelou obranca Michal Sersen, v závere síce dokázali hostia ešte dvoma gólmi zdramatizovať duel, na vyrovnanie im už ale nezostali sily.

Zverenci trénera Eduarda Zankovca odštartovali pondelkovým duelom päťzápasovú domácu sériu, po týždni voľna nastúpia v utorok 21. novembra proti Viťazu Podoľsk (19.00).

Reklama

 

Slovan Bratislava – Salavat Julajev Ufa 3:2 (1:0, 0:0, 2:2)

Góly: 3. Řepík, 46. Boychuk (Bačik, Réway), 49. Sersen (Boychuk) – 52. Kemppainen (Hartikainen), 56. Burdasov (Fjodorov). Rozhodovali: Odinš (Lot.), Morozov – Sadovnikov, Šeľanin (všetci Rus.), vylúčení: 4:0 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 7766 divákov.

Slovan Bratislava: Štěpánek – Ebert, Sersen, Meszároš, Bačik, Voráček, Barker, Švarný – Řepík, Viedenský, Kašpar – Genoway, Boychuk, Réway – Skalický, Šťastný, Šerbatov – Mikúš, Hrnka, Sloboda

Salavat Julajev Ufa: Scrivens – Larsen, Loginov, Garejev, Panin, Beľakov, Arzamascev, Gončarov – Hartikainen, Kemppainen, Soloduchin – Burdasov, Zubov, Omark – Lisin, Juňkov, Fjodorov – Makarov, Kuzmin, Majorov – Busarov

Reklama

 

Slovan začal nebojácne a už v 3. minúte sa ujal vedenia, Řepík sa dravo predral cez dvojicu obrancov pred Scrivensa a bekhendom tiesnený poslal puk pomedzi betóny brankára Ufy. O dve minúty sa situácia opakovala ako cez kopirák, tentoraz si dal ale kanadský brankár na českého útočníka pozor. Ufa takisto vedela nepríjemne zahroziť, v 14. min Štepánek predviedol bravúrny zákrok, keď reflexívne zneškodnil dorážku Makarova. V následnej presilovke roztočili hostia pred domácim brankárom kolotoč, vďaka čomu sa dostali do šancí Hartikainen a Zubov, Štepánek bol však na mieste. Na druhej strane klziska neprekonal Scrivensa Skalický, ktorý unikol obrane Ufy.

Po vyrovnanej prvej tretine hostia v tej druhej v snahe vyrovnať vystupňovali tempo. Chvíľami si vytvorili intenzívny tlak, z ktorého rezultovali šance Omarka i Soloduchina, tie však nemali gólové vyústenie. “Belasí” potom opäť zapli, po dobrej kombinácii druhého útoku, v ktorom vykorčuľovala nová posila Réway, zblízka zakončil Meszároš iba do Scrivensa. Brankár Ufy o pár momentov neskôr zneškodnil aj šancu Šťastného. Hostia mali puk častejšie na hokejkách, väčšinu akcií však dokázala obrana Slovana zlikvidovať už v zárodku.

Ufa v tretej časti ešte zvýšila ofenzívne úsilie, Slovan bol tak nútený zamerať sa na bránenie tesného náskoku. Využíval však každú možnosť, aby vyrazil z defenzívy do rýchlych protiútokov. V 46. min sa dostali domáci po Réwayovom vysunutí do prečíslenia 2 na 1, ktoré zakončil Boychuk strelou k vyrážačke a Slovan viedol o dva góly. Hneď vzápätí nepremenili ďalšie brejky Viedenský a Skalický. V 48. min dokázal Skalický pretlačil puk za bránkovú čiaru, ale rozhodcovia neuznali gól pre jeho postavenie v bránkovisku. Domáci si všetko vynahradili o pár sekúnd neskôr, Sersenov nahodený puk skončil po teči za chrbtom Scrivensa – 3:0. Slovan bol v eufórii, na chvíľu ale poľavil v koncentrácii a hostia to využili, aby zdramatizovali duel. Po “trefách” Kemppainena a Burdasova znížili na rozdiel jedného gólu. Ufa v závere odvolala brankára, v power play sa jej však už vyrovnať nepodarilo.

 

Reklama

Reakcie po zápase:

Eduard Zankovec, tréner Slovana: “Bol to náročný zápas. Teší ma, že sme v ňom urobili minimum chýb, veľmi dobre sme zahrali oslabenia, z defenzívnej stránky sme podali výborný výkon. Musím vyzdvihnúť výkon každého jedného hráča.”

Martin Réway, po svojej premiére v drese Slovana: “Cítil som sa celkom dobre, čakal som, že to bude o trochu horšie. Som rád, že sme to zvládli, to je dôležité. V Európe som hral celý život, tak som si nemusel zvykať na široké klzisko. Bola super atmosféra, ďakujem fanúšikom za podporu. Podržal nás brankár, škoda, že sme mu nepomohli k čistému kontu. Víťazstvo 3:2 proti dobrému súperovi sa určite ráta.”

Jakub Štěpánek, brankár Slovana: “Ťažký zápas, kvalitný súper, myslím si, že to bol vyrovnaný duel. Dali sme rýchly gól a tesný náskok vydržal dlho. Zaplať pán Boh, že sme súperovi odskočili o tri góly. Potom sme si to v závere zbytočne skomplikovali, našťastie sme to udržali a urvali tri body.”

Erkka Westerlund, tréner Ufy: “Gratulujem Slovanu k víťazstvu. Videli sme kvalitný, vyrovnaný zápas. Mali sme svoje šance, no nedokázali sme ich využiť. Musíme viac pracovať na svojej hre, viac korčuľovať a vyhrávať osobné súboje, ak chceme byť úspešní.”

 

Tabuľka Západnej konferencie:

1. SKA Petrohrad 31 23 5 2 1 132:51 81

2. CSKA Moskva 28 16 6 1 5 91:49 61

3. Jokerit 27 18 2 3 4 80:42 61

Reklama

4. Jaroslavľ 30 14 3 3 10 76:78 51

5. N. Novgorod 31 12 3 6 10 56:64 48

6. Čerepovec 30 11 4 6 9 62:70 47

7. HK Soči 30 12 3 4 11 74:82 46

8. Dinamo Moskva 31 10 5 2 14 68:69 42

Reklama

————————————————

9. Spartak Moskva 29 9 6 2 12 77:77 41

10. Dinamo Minsk 30 10 3 2 15 60:68 38

11. Podoľsk 32 8 2 4 18 76:94 32

12. SLOVAN 32 8 1 5 18 64:107 30

Reklama

13. Dinamo Riga 29 2 4 4 19 46:85 18

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:38

Ukrajinské a ruské sily proti sebe na Ukrajine navzájom útočili, v dôsledku čoho zomrelo najmenej sedem ľudí. Oznámili to miestni predstavitelia na oboch stranách frontovej línie.

15:36

Slovenským ovocinárom sa zatiaľ podarilo ochrániť úrodu pred nepriazňou počasia približne na 80 % vrátane marhúľ či jahôd. Všetko zatiaľ prikrývajú, zohrievajú vzduch. Uviedla to pre TASR Jana Holéciová, hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory. Spresnila, že práce na záchrane úrody pokračujú aj v týchto chladných nociach. Rozhodujúca bude noc na piatok (26. 4.), keď hlásia mrazy.

15:34

Očkovanie je jeden z najväčších objavov medicíny, ktorý chráni proti vážnym smrteľným chorobám. Objavujú sa však proti nemu dezinformácie a preočkovanosť v populácii v Česku klesá, nie som s ňou spokojný. Český minister zdravotníctva Vlastimil Válek to vyhlásil pri príležitosti európskeho a svetového týždňa očkovania.

15:25

Tohtoročnú Cenu za slobodu tlače udelili nemeckí vydavatelia novinárke, vojnovej dopisovateľke a aktivistke za ľudské práva Düzen Tekkalovej TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

15:24

Do Chorvátska dorazilo prvých šesť z celkovo 12 francúzskych stíhačiek Dassault Rafale, ktoré si balkánska krajina objednala. 

15:23

Niektorí nemeckí poslanci Slobodnej demokratickej strany chcú, aby Nemecko uzavrelo azylovú dohodu s krajinou mimo Európy. Inšpiroval ich nový zákon z dielne britského premiéra Rishiho Sunaka, podľa ktorého bude Rwanda prijímať migrantov z Británie.

15:21

Už tretieho podozrivého zadržali v súvislosti s kauzou podplácania, do ktorej je zapletený námestník ruského ministra obrany Timur Ivanov. Oznámili to moskovské justičné úrady.

15:20

 Najmenej 155 ľudí zahynulo v Tanzánii v dôsledku prívalových dažďov, informoval premiér Kassim Majaliwa. Uviedla to agentúra AFP.

15:19

Maďarského prezidenta Tamása Sulyoka prijal vo Vatikáne pápež František. Maďarská hlava štátu absolvuje oficiálnu návštevu tohto mestského štátu a sídla hlavy katolíckej cirkvi, uviedla agentúra MTI.

15:08

To, že má Ukrajina prístup k ťažkým zbraniam dlhého dosahu vrátane rakiet ATACMS zo Spojených štátov, v zásade nezmení výsledok prebiehajúcej vojny. Vyhlásil to Kremeľ.

14:34

Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski v očakávanom príhovore v poľskom parlamente oznámil, že Poľsko sa chce opäť zaradiť medzi krajiny, ktoré určujú smerovanie Európskej únie. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali