Slovan zdolal Dinamo Minsk 4:1 a poskočil na 8. priečku

Slovan zdolal Dinamo Minsk 4:1 a poskočil na 8. priečku

Bratislava 25. novembra 2015 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)

 

Hokejisti Slovana Bratislava sériu víťazstiev natiahli na päť stretnutí

Hokejisti Slovana Bratislava zdolali v utorkovom domácom zápase KHL priameho konkurenta v boji o postup do play off Dinamo Minsk 4:1. Sériu víťazstiev tak natiahli na päť stretnutí a po dlhšom čase sa ocitli nad postupovou čiarou. V tabuľke Západnej konferencie poskočili so ziskom 51 bodov na ôsmu priečku, na deviaty Petrohrad majú aktuálne náskok troch bodov, SKA však odohral o štyri zápasy menej.

Reklama
Na snímke vpravo Rok Tičar (Slovan) strieľa v oslabení gól v v zápase hokejovej KHL HC Slovan Bratislava - Dinamo Minsk
Na snímke vpravo Rok Tičar (Slovan) strieľa v oslabení gól v v zápase hokejovej KHL HC Slovan Bratislava – Dinamo Minsk

Skóre duelu otvoril v závere prvej tretiny navrátilec do zostavy “belasých” Rok Tičar, ktorý skóroval zo samostatného úniku. Tím z bieloruskej metropoly kontroval v 39. minúte gólom Matta Ellisona, no v tretej časti domáci predsa len strhli víťazstvo na svoju stranu. Najprv obranca Cam Barker zaskočil Jeffa Glassa nahodením od modrej čiary a v samom závere triumf Slovana spečatili gólmi do prázdnej bránky Michel Miklík a Lukáš Kašpar.

Zverenci trénera Miloša Říha majú teraz štyri dni voľno a potom ich čaká štvorzápasový trip, ktorý otvoria v nedeľu 29. novembra o 12.30 SEČ na ľade Jugry Chanty-Mansijsk.

Reklama

 

KHL – základná časť

Slovan Bratislava – Dinamo Minsk 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)

Góly: 19. Tičar, 52. Barker (Paré), 59. Miklík, 60. Kašpar – 39. Ellison (Vesce, Bailen).

Rozhodovali: Oskirko, Ravodin – Aľošin, Ivanov, vylúčení: 2:4, presilovky a oslabenia: 0:0, zmeny: Slovan od 21. min. bez Starostu, 9332 divákov.

Reklama

Slovan Bratislava: Garnett – Višňovský, Starosta, Barker, Švarný, Valach, Mihálik, Kozák – Jeglič, Tičar, Nagy – Paré, Surový, Bartovič – Miklík, Viedenský, Kašpar – Skokan, Lušňák, Skalický

Dinamo Minsk: Glass – Šinkevič, Bailen, Krajíček, Lisovec, Gunderson, Filičkin – Cheechoo, Ellison, Vesce – Stepanov, Szczechura, Materuchin – Komarov, Drozd, Meleško – Michaľov, Koľcov, Pavlovič

 

Miklík a Kašpar gólmi do prázdnej bránky spečatili víťazstvo Slovana

V prvej tretine bol mierne aktívnejším tímom Slovan, ktorý dobrým napádaním získaval v strednom pásme puky a podnikal nebezpečné výpady do súperovho pásma. Najprv preveril Glassovu lapačku Surový, v 3. minúte to skúšal bekhendom Kašpar a o dve minúty neskôr si nakorčuľoval oblúkom pred bránku hostí Švarný, ktorého pokus v poslednej chvíli zrazila obrana Dinama. Hráči bieloruského tímu však tiež vedeli pohroziť. Brankár Slovana Garnett mal v úvode dva dôležité zákroky, v 7. min. vytasil pravý betón proti strele Komarova z medzikružia a o dve minúty neskôr zasa ramenom vykryl pokus Ellisona. Výbornú možnosť na otvorenie skóre mal v 13. min. domáci útočník Bartovič, ktorý sa dostal do samostatného úniku, súper mu zmaril zakončenie podrazením, no rozhodcova píšťalka zostala nemá. V závere tretiny sa predsa len podarilo prelomiť bezgólový stav, najprv Garnett skvele zasiahol proti Pavlovičovi a vzápätí na druhej strane Tičar pri hre 4 na 4 vypichol puk Ellisonovi a svoj nájazd zakončil vydareným forhendovým blafákom – 1:0.

Reklama
Na snímke v popredí vľavo strelec prvého gólu Slovana Rok Tičar a vpravo v popredí Ľubomír Višňovský v zápase hokejovej KHL HC Slovan Bratislava - Dinamo Minsk
Na snímke v popredí vľavo strelec prvého gólu Slovana Rok Tičar a vpravo v popredí Ľubomír Višňovský v zápase hokejovej KHL HC Slovan Bratislava – Dinamo Minsk

V druhom dejstve už “belasí” pokračovali bez Starostu, ktorého vyradilo zranenie. I keď Slovan bol mierne strelecky aktívnejší, celkovo sa hra vyrovnala. Tímy ešte menej otvárali obranu a šancí na oboch stranách ubudlo. Na domácej strane zaujala strela Viedenského, s ktorou si Glass poradil, V 27. min. zasa Garnett zlikvidoval pokus Szczechuru. V 32. minúte Viedenského teč Višňovskej strely iba tesne minul bránku. Skvelú formu potvrdzoval Garnett, ktorý nedovolil skórovať Vescemu. Slovan mal potom možnosť poistiť si vedenie, keď si prvýkrát zahral v zápase presilovku, súpera v nej zamkol pred jeho bránkou, ale hráči Dinama tlaku odolali. A tak udreli hostia, v 39. minúte sa dvojici Paré – Valach nepodarilo vyhodiť puk z obranného pásma, zámorskí hráči v prvej formácii hostí to využili, rýchlo zakombinovali a do odkrytej bránky zakončil nekrytý Ellison – 1:1.

Slovan hral v úvode tretej tretiny dvakrát presilovku, vytvoril si chvíľami až drvivý tlak, ale šance Švarného i Surového sa gólom neskončili. Glass inkasoval až v 52. minúte, keď ho prekvapilo nahodenie Barkera od modrej čiary. Brankár Dinama zrejme letiaci puk nevidel, výborne mu clonil vo výhľade Surový. Hostia po tomto momente zvýšili svoju útočnú snahu, no Říhovi zverenci zhustili priestor pred Garnettom a nepúšťali ich do koncovky. V závere to skúsili hostia v power play bez brankára, ale ani tento ťah im nevyšiel. Naopak Miklík a Kašpar gólmi do prázdnej bránky spečatili víťazstvo Slovana na konečných 4:1.

 

Miloš Říha: “Myslím si, že sme zaslúžene zvíťazili”

Na snímke v popredí tréner Slovana Miloš Říha počas stretnutia počas zápasu hokejovej KHL HC Slovan Bratislava - Dinamo Minsk
Na snímke v popredí tréner Slovana Miloš Říha počas stretnutia počas zápasu hokejovej KHL HC Slovan Bratislava – Dinamo Minsk

Miloš Říha, tréner Slovana: “Po predchádzajúcich veľmi náročných zápasoch vonku bolo dnes v prvých dvoch tretinách vidieť, že sme v akomsi útlme. Nehrali sme to, čo sme si pred stretnutím povedali. Súper mal v úvodnej tretine tri tutové šance, ktoré našťastie Garnett vychytal. V tretej tretine to bolo úplne iné mužstvo, hrali sme iný hokej, išli sme viac do bránky, hrali jednoduchšie, viac strieľali na bránku. Myslím si, že sme zaslúžene zvíťazili. Som rád, že ľudia prišli na hokej a že sme ich potešili.”

Cam Barker, obranca Slovana a autor víťazného gólu: “Odohrali sme celkom dobrý zápas. Súper síce dokázal podržať puk v našom obrannom pásme, no dokázali sme jeho šance eliminovať. Garnett chytal výborne. Zostali sme trpezliví, hrali pozorne v obrane a počkali si na naše šance. Pred mojím gólom bolo pred súperovou bránkou veľa cloniacich hráčov, tak som to iba nahodil, dúfajúc, že príde k dorážke či teču. Napokon to skončilo v sieti. Každé víťazstvo nad súperom z našej konferencie je dôležité. Verím, že na nadchádzajúcom tripe sa nám podarí na posledné výkony nadviazať.”

Ladislav Nagy, útočník Slovana: “Kľúčový bol gól Cama Barkera na 2:1, pekne to vystrelil od modrej. Pomaly sa učíme, ako v týchto vyrovnaných zápasoch nedostávať v závere góly a ustrážiť si víťazstvo. Dobre to bránime, vyhadzujeme puky z nášho pásma, súpera sme nepustili do nejakých vyložených šancí. Všetci makáme, vraciame sa dozadu, dobre bránime a v tom je úspech.”

Ivan Švarný, obranca Slovana: “V prvých dvoch tretinách sme chceli hrať trochu defenzívnejšie, bol to boj o stredné pásmo, nie veľmi okulahodiaci hokej pre divákov. V tretej tretine sme zabrali, dali sme góly, v závere sme sa dostali trochu pod tlak, ten sme však ustáli. ‘Garny’ parádne zachytal, v závere zatiahol roletu. Sme radi za tri body.”

Andrej Kovaľov, tréner Dinama: “Bol to veľmi dobrý zápas, ktorý sa mi páčil. Napriek prehre nemôžem mojim chlapcom nič vyčítať. Slovan vyhral zaslúžene.”

 

Reklama

Tabuľka Západnej konferencie:

1. Jaroslavľ 35 21 2 2 10 88:55 69

2. Jokerit 33 19 1 3 10 87:72 62

3. CSKA Moskva 33 20 3 2 8 93:54 68

4. Torpedo 34 15 6 5 8 92:70 62

Reklama

5. Dinamo Moskva 33 14 5 3 11 94:72 55

6. Medveščak 36 13 4 6 13 89:92 53

7. HC Soči 33 14 2 5 12 82:76 51

8. SLOVAN 36 12 6 3 15 88:90 51

9. Petrohrad 32 14 2 2 14 83:78 48

Reklama

10. Dinamo Minsk 34 13 2 4 15 79:90 47

11. Spartak 33 12 3 4 14 80:87 46

12. Viťaz 33 10 6 2 15 68:82 44

13. Severstaľ 32 9 5 1 17 75:84 38

14. Dinamo Riga 33 7 6 5 15 77:85 38

 

Reklama
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:52

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa stretne so svojím americkým náprotivkom Joeom Bidenom 9. mája v Bielom dome. Agentúre AFP to v piatok povedal nemenovaný turecký predstaviteľ.

Za predpokladu, že dôjde k oficiálnemu potvrdeniu návštevy, by išlo o prvé stretnutie medzi Erdoganom a Bidenom v Bielom dome.

12:47

Na Filipínach sa na Veľký piatok nechalo niekoľko najradikálnejších veriacich po vzore Ježiša Krista ukrižovať. Iní sa v extrémnych prejavoch náboženskej oddanosti sebabičovali až do krvi. Informovala agentúra AFP.

Filipíny sú najväčšou rímskokatolíckou krajinou v Ázii a ku katolíckej viere sa hlási viac ako 85 percent obyvateľov. Zatiaľ čo väčšina si pripomínala ukrižovanie Krista v kostole počas pašií alebo trávila sviatky s rodinou, množstvo zvedavcov a turistov sa zhromaždilo v dedinách v okolí mesta San Fernando severne od Manily.

Na Filipínach sa najradikálnejší veriaci na Veľký piatok sebabičovali a nechali ukrižovať
Na snímke radikálny filipínsky veriaci sa necháva ukrižovať počas pašie na Veľký piatok v meste San Pedro Cutud, severne od Manily
12:35

Dva byty vyhoreli v piatok nadránom po výbuchu v bytovke v budapeštianskej mestskej časti Lágymányos. V jednom z bytov našli hasiči mŕtve telo staršej ženy, dve osoby boli zranené a 50 ľudí museli evakuovať. Pre agentúru MTI to uviedol hovorca maďarského Riaditeľstva úradu civilnej ochrany Dániel Mukics.

12:00

Pri izraelskom útoku v sýrskej provincii Aleppo zahynulo najmenej 42 ľudí vrátane šiestich militantov z libanonského hnutia Hizballáh, uviedlo v piatok Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii.

Podľa sýrskej agentúry SANA došlo k útoku približne o 01.45 h miestneho času.

10:37

Daňové licencie, ktoré od budúceho roka prinesú minimálne zdanenie firiem bez ohľadu na ich hospodársky výsledok, ovplyvnia viac než 43 % slovenských spoločností. Komplikácie vzniknú predovšetkým malým a neaktívnym firmám. Ich majitelia by si preto mali zvážiť, ako ďalej postupovať, upozornil zakladateľ účtovno-poradenskej spoločnosti Bonitax Patrik Kasáš.

Daňové licencie majú byť podľa odborníka pákou na právnické osoby, ktoré sa daňovej povinnosti doteraz vyhýbali. Zasiahnu však aj podnikateľov, ktorí majú neaktívne spoločnosti.

09:48

Čím vyšší príjem a úroveň vzdelania, tým ochotnejší sú ľudia presťahovať sa za prácou do zahraničia. Urobilo by tak 22 % ľudí, pričom 69 % takúto možnosť odmieta. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti Alma Career, ktorý sa uskutočnil na viac ako 76.000 respondentoch z 13 krajín.

V strednej Európe, na Balkáne a v regiónoch Pobaltia a Fínska je vyhliadka na lepší plat najpresvedčivejším dôvodom na zváženie zamestnania v zahraničí. Ako kľúčový motivačný faktor ju uviedlo približne 60 percent respondentov.

09:05

Srbský tenista Novak Djokovič stále nevie, kto bude jeho nový tréner. Prvý muž svetového rebríčka ukončil v stredu spoluprácu s Goranom Ivaniševičom, ktorý nahradil na prelome rokov 2021 a 2022 Slováka Mariána Vajdu.

Djokovič ukončil spoluprácu s Ivaniševičom
Na snímke z januára 2023 srbský tenista Novak Djokovič (vľavo) a jeho vtedajší tréner Goran Ivaniševič počas tréningu pred grandslamovým turnajom Australian Open v Melbourne
08:51

Nasadením pozemných jednotiek členského štátu NATO na Ukrajine by sa automaticky nestali všetky ostatné krajiny Aliancie účastníkmi konfliktu s Ruskom. Vyplýva to zo zatiaľ nepublikovanej správy odborného panelu nemeckého parlamentu, na ktorú sa odvoláva agentúra DPA.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron koncom februára odmietol vylúčiť vyslanie západných vojsk na Ukrajinu v budúcnosti.

08:30

Barack Obama, Bill Clinton a niekoľko veľkých mien zo sveta americkej zábavy sa vo štvrtok večer zišli v New Yorku, aby pomohli na akcii prezidentovi Joeovi Bidenovi získať rekordnú sumu 25 miliónov dolárov na kampaň za jeho znovuzvolenie. Informovala agentúra AP.

Nálada vo vypredanej koncertnej sále Radio City Music Hall v New Yorku bola elektrizujúca. Obama ocenil Bidenovu ochotu hľadať spoločnú pôdu a povedal: “Toto je ten typ prezidenta, akého chcem.”

Joe Biden Barack Obama Bill Clinton Stephen Colbert
Stephen Colbert spoločne s Bidenom, Obamom a Clintonom v New Yorku
08:03

Teroristické hnutie Islamský štát (IS) vo štvrtok vyhlásilo, že bude podnikať ďalšie útoky proti “židom a kresťanom” po celom svete. Informuje agentúra DPA.

Hovorca IS Abú Huzajfa al-Ansárí v 40-minútovej novej zvukovej nahrávke, zverejnenej médiom hnutia al-Furkán, vyzval “osamelých vlkov na útoky proti križiakom (kresťanom) a židom všade vo svete, predovšetkým v Európe, Spojených štátoch a v srdci židovského štátu, meste al-Kuds, a v Palestíne počas ramadánu”.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Gaucho alebo juhoamerický kovboj kúpe koňa počas festivalu ródea Criolla Week v Montevideu v Uruguaji

Autor: AP/Matilde Campodonico

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali