Rybáriková po triumfe nad Šarapovovou: Krásny a nečakaný úspech

Rybáriková po triumfe nad Šarapovovou: Krásny a nečakaný úspech

Moskva 17. októbra 2017 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Alexander Zemlianichenko)

 

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA o Kremeľský pohár v Moskve. V úvodnom kole ako nasadená osmička vyradila domácu Rusku a bývalú svetovú jednotku Mariu Šarapovovú 7:6 (3), 6:4. Ďalšou súperkou finalistky minulotýždňového podujatia v Linzi bude Francúzka Alize Cornetová.

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková odvracia úder Rusky Marie Šarapovovej v zápase 1. kola ženskej dvojhry na tradičnom Kremlin Cupe v Moskve 17. októbra 2017.

Rybáriková si vďaka zisku cenného skalpu Šarapovovej posilnila šance na účasť na “malých MS” v čínskom Ču-chaji. V tohtoročnom hodnotení tzv. Champions Race sa posunula na 20. priečku pred šampiónku z Linzu Češku Barboru Strýcovú a zatiaľ je v pozícii prvej náhradníčky. Na 19. Austrálčanku Ashleigh Bartyovú stráca 32 bodov. Do Ču-chaju postúpia hráčky, ktoré budú k 23. októbru v Champions Race figurovať na 9.-19. priečke. Číňanke Šuaj Pcheng udelili organizátori voľnú kartu.

Reklama

V prvom sete duelu medzi Rybárikovou a Šarapovovou si obe hráčky držali svoje podanie až do stavu 5:5. V jedenástom geme sa Slovenke podaril brejk, vzápätí však stratila servis a tak prišiel na rad tajbrejk. V skrátenej hre získala Rybáriková od stavu 2:3 päť loptičiek za sebou a prvý set sa stal jej korisťou. O osude druhého dejstva rozhodol Slovenkin brejk v desiatom geme. Rybáriková odplatila Šarapovovej prehru z turnaja v mexickom Acapulcu z roku 2015 a vyrovnala vzájomnú bilanciu na 1:1. Ruská držiteľka voľnej karty doplatila na príliš veľké množstvo nevynútených chýb.

Rybáriková mala z triumfu nad víťazkou minulotýždňového turnaja v čínskom Tchien-ťine veľkú radosť. “Nebolo ľahké nastúpiť proti Marii na jej domácej pôde dva dni po finále v Linzi, v ktorom ma limitovalo zranenie slabín. Som veľmi rada, ako som to zvládla. Dúfam, že mi ruskí fanúšikovia prepáčia, že som vyradila ich favoritku. Maria mala publikum na svojej strane, no počula som aj jedného fanúšika, ktorý v hľadisku zakričal Magdaléna. Má môj veľký obdiv. Nebudem mať veľa času vychutnať si toto víťazstvo, lebo už v stredu ma čaká duel proti Cornetovej. Bude náročný, pretože Alize je bojovníčka, ktorá toho veľa vybehá,” povedala Slovenka v prvom pozápasovom interview.

Reklama

V rozhovore pre TASR zdôraznila, že víťazstvo nad Šarapovovou patrí k najcennejším v jej doterajšej kariére. “Zdolať Mariu v Moskve je krásny úspech. Pravdupovediac, príliš som nedúfala v to, že nad ňou môžem zvíťaziť. Z Linzu sme prileteli až v pondelok, na izbu som sa dostala až večer o deviatej. Aj Maria však bola unavená, veď iba včera priletela z Tchien-ťinu. Pre obe to boli dnes náročné podmienky, ale zvládla som ich lepšie ako ona. V prvom sete som mala veľa brejkbalov, no nemala som tam nejaké extra šance na to, aby som ich premenila, pretože Maria vždy super zaservovala. Čakala som na to, kedy ju dostanem viac do výmen a vyšlo to až v tajbrejku. Prvý set bol zlomový. V druhom som sa sústredila iba na to, aby som ju brejkla a to sa mi podarilo.”

Po finále v Linzi si Rybáriková sťažovala na bolesti slabín a ani proti Šarapovovej sa necítila úplne fit. “Dala som si liek proti bolesti a zranené miesto som mala opäť zatejpované. Povedala som si však, že hrám proti Šarapovovej na centrálnom dvorci, tak som sa zaťala. Som dobitá a mám toto už naozaj dosť, ale stále ešte bojujem o účasť na malých MS. Cornetová bude nepríjemná, v 1. kole hladko zdolala Makarovovú. Radšej by som nastúpila proti niekomu, kto hrá rýchlo a nepreferuje dlhé výmeny. Dúfam, že to v zdraví prežijem a že to bude dobrý zápas,” dodala zverenka trénera Petra Hubera, ktorá sa v onlajn vydaní svetového rebríčka WTA posunula už na 23. miesto – najvyššie v kariére.
dvojhra – 1. kolo:

Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (8-SR) – Maria Šarapovová (Rus.) 7:6 (4), 6:4

 

Reklama
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

18:13

Dvaja ľudia zahynuli po páde do Atlantického oceánu na severnom pobreží Španielska, oznámili vo štvrtok záchranné služby autonómneho spoločenstva Astúria. Ďalšie dve osoby prišli o život v Katalánsku.

18:12

Vo veku 90 rokov zomrel v stredu psychológ Daniel Kahneman, ktorý v roku 2002 získal Nobelovu cenu za ekonómiu.

18:12

Ruské vojenské lietadlo sa vo štvrtok zrútilo do mora pri polostrove Krym. Pilotovi sa podarilo katapultovať.

17:59

Francúzske úrady rozmiestnia počas veľkonočných sviatkov pred všetky katolícke a protestantské kostoly príslušníkov bezpečnostných síl. Reagujú tak na minulotýždňový útok v Moskve.

17:31

Zmeny v tretej verzii novely zákona o verejnom obstarávaní (VO) vytvárajú priestor na korupciu a klientelizmus. Ide napríklad o obmedzovanie právomoci Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) či odvolávanie jeho predsedu bez udania dôvodu. Uviedlo to vo štvrtok opozičné Progresívne Slovensko (PS).

16:57

Francúzske úrady odhalili webovú stránku s falošným náborom francúzskych dobrovoľníkov do vojny na Ukrajine. Oznámilo to vo štvrtok francúzske ministerstvo obrany.

16:42

Rusko vo štvrtok uviedlo, že páchatelia minulotýždňového útoku na koncertnú halu na moskovskom predmestí dostali finančnú podporu z Ukrajiny. Oznámilo tiež zadržanie osoby podozrivej z toho, že pomáhala financovať útočníkov.

16:32

Projekt zabezpečenia verejnej železničnej osobnej dopravy s Ukrajinou využitím širokorozchodnej trate na trase Kyjev – Košice, ktorý schválila vláda na svojom ostatnom rokovaní, považuje KDH za mrhanie peňazí. Uvedenie do prevádzky by si vyžadovalo náklady v miliónoch eur, na čo aktuálne nemá financie ani rezort dopravy, ani Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Vo štvrtok na to upozornilo opozičné KDH.

16:28

Americký Kongres schválil predaj pokročilých raketových systémov Poľsku, uviedol vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

16:28

Rusko vo štvrtok vetovalo návrh rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN, ktorý žiadal predĺženie dohľadu expertov OSN nad sankciami svetovej organizácie voči Severnej Kórei. Rezolúciu navrhli Spojené štáty a o jeden rok by predĺžila mandát skupiny expertov, ktorí na dodržiavanie sankcií dohliadajú. Veto zo strany Ruska však ich činnosť pozastavuje.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali