Recept: Mrazený sendvič s jahodovou zmrzlinou

Recept: Mrazený sendvič s jahodovou zmrzlinou
  • 09.10.2016
  • Lucia Hausknechtová

Pripravte pre svojich hostí niečo špeciálne. Hoci piškótovou tortou alebo punčovým rezom nemôžete nič pokaziť, tieto tradičné koláče už poznajú takmer všetci. Inšpirujte sa preto mrazenými dezertami z kuchárskej knihy Mrazené jogurty & spol., kde nájdete desiatky originálnych receptov. Jedným z nich je aj Mrazený sendvič s jahodovou zmrzlinou, ktorý prinesie do vašej domácnosti nádych leta. 

Ingrediencie (6 kúskov):

Na zmrzlinu

  • 300 g jahôd (alebo bobuľovitého ovocia)
  • 50 ml rumu
  • 120 ml jahodového sirupu
  • 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
  • 1 polievková lyžica pomarančového likéru

Na cesto

  • 75 g bielej čokolády
  • 50 g masla
  • 90 g cukru
  • ½ kávovej lyžičky vanilkového extraktu
  • štipka soli
  • 1 vajce
  • 125 g múky
  • ½ kávovej lyžičky prášku do pečiva
  • ½ kávovej lyžičky sódy bikarbóny
  • 40 g jogurtu, príp. mlieka

Na ozdobu

  • biela čokoláda
  • ovocie

Recenziu na knihu si môžete prečitať tu: Kuchárska kniha Mrazené jogurty & spol. (recenzia)

Mrazený sendvič s jahodovou zmrzlinou

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Zdravý recept: Svieža cviklová šťava

Mrazený sendvič s jahodovou zmrzlinou

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

Ako prvé umyjeme jahody (príp. bobuľovité ovocie), očistíme, osušíme a asi na jednu hodinu vložíme do mrazničky. Potom ich zmixujeme s jahodovým sirupom, pridáme citrónovú šťavu, rum a pomarančový likér. Masu dáme do zmrzlinovača alebo mrazničky a asi 30 minút mrazíme na krém.

Na sušienky predhrejeme rúru na 175 stupňov. Plech vyložíme papierom na pečenie. Čokoládu polámeme na kúsky a v horúcom vodnom kúpeli ju roztopíme. Mäkké maslo dopenista vymiešame s cukrom, vanilkovým extraktom a so soľou, pridáme vajce a postupne ešte múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a jogurt. Všetko spolu vypracujeme na hladké cesto.

Na plech rozdelíme z cesta v čo najväčšej vzdialenosti od seba 12 kopčekov. Pečieme na strednej priečke asi 15 minút. Sušienky majú byť upečené, ale zároveň dostatočne mäkké. Necháme ich celkom vychladnúť.

Pred podávaním vložíme zmrzlinu do zdobiaceho vrecka. Ak treba necháme ju predtým trochu rozmraziť a zmixujeme ju. Na dezertné taniere rozdelíme šesť sušienok, nastriekame na ne zmrzlinu a zakryjeme zvyšnými sušienkami. Opatrne ich pritlačíme k sebe a ozdobíme čerstvým ovocím a bielou čokoládou. 

Dobrú chuť!

 

Odporúčame prečítať: Toskánske hranolčeky podľa Nigelly

Mrazený sendvič s jahodovou zmrzlinou

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Vajíčka plnené avokádovým krémom

Mrazený sendvič s jahodovou zmrzlinou

Zdroj: Shutterstock®

Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

10 komentárov

Martina Zahoranová 09.10.16 21:31

MZ
karma
92.00

môže to byť zaujímavé :-)

  • 0
Odpovedať

Dominika Danková 09.10.16 23:11

DD
karma
-1.00

Vyzerá to výborne :)

  • 0
Odpovedať

Stanislav Vnenčák 10.10.16 19:41

SV
karma
-1.00

Mňam :)

  • 0
Odpovedať

Veronika Zemanova 19.10.16 14:44

VZ
karma
-1.00

asi vyskusam,vyzera to super

  • 0
Odpovedať

Gabriela Vrabľová 21.10.16 12:41

GV
karma
85.00

vyzeraju skvele, na nejaku oslavu ako stvorene

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 22.10.16 20:50

AK
karma
100.00

vyzerajú skvele

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 21.12.16 11:05

MZ
karma
-1.00

Vyzerá to naozaj lákavo :)

  • 0
Odpovedať

Ján Soták 23.12.16 00:54

JS
karma
-1.00

Sendviče mám rád

  • 0
Odpovedať

Ján Soták 23.12.16 00:54

JS
karma
-1.00

výborné

  • 0
Odpovedať

Ján Soták 23.12.16 00:55

JS
karma
-1.00

mňam

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní