Zapečené jaternice s cesnakom a mladými zemiakmi

Zapečené jaternice s cesnakom a mladými zemiakmi
  • 24.09.2016
  • Lucia Hausknechtová

V minulosti bola tradičná zabíjačka veľkou udalosťou, ktorej sa zúčastňovala celá rodina. Hoci táto tradícia pomaly zaniká, chutných zabíjačkových jedál sa vzdať nemusíte. V supermarketoch a obchodoch nájdete široký výber zabíjačkových špecialít, z ktorých si môžete pripraviť jedlá podľa svojich predstáv. Vyskúšať môžete jednoduchý a naozaj typický zabíjačkový recept - Zapečené jaternice s cesnakom.

 Ingrediencie (2 porcie):

  • 2 ks jaterníc Mecom
  • 400 g mladých zemiakov
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 2 polievkové lyžice oleja alebo bravčovej masti
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • čerstvá petržlenová vňať 

Odporúčame prečítať: Kuchárska kniha La veganista (recenzia)

Zapečené jaternice s cesnakom a mladými zemiakmi

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Sladko-kyslá fazuľová polievka

Zapečené jaternice s cesnakom a mladými zemiakmi

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

Zemiaky so šupkou poriadne umyjeme a dáme variť do vriacej vody na 10 minút. Potom ich scedíme a pokrájame na „mesiačiky“. Zemiaky rovnomerne poukladáme na plech na pečenie, pridáme k nim jaternice, neošúpané strúčiky cesnaku a polejeme olejom.

Potom všetko osolíme, okoreníme a dáme piecť pri teplote 180 stupňov na 30 až 35 minút. Keď budú jaternice a zemiaky dozlatista upečené, posypeme ich čerstvou petržlenovou vňaťou a podávame. 

Dobrú chuť!

 

Odporúčame prečítať: Hot-dog na paličke

Zapečené jaternice s cesnakom a mladými zemiakmi

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Kakaovo-mandľová torta

Zapečené jaternice s cesnakom a mladými zemiakmi

Zdroj: Shutterstock®

Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

8 komentárov

Soňa Krátka 24.09.16 22:53

SK
karma
114.00

raz za rok a s mierou...

  • 0
Odpovedať

Pavlína Vaksmundská 24.09.16 23:14

PV
karma
113.00

Jeeej, super recept. Stále robím z jaterníc len jeden ,a hľadala som úplne niečo také - rýchle a dobré ingrediencie.Priateľ má rád zemiačiky a cesnak, tak bude rád. Hned zajtra to spravím na obedík.. ;-)

  • 0
Odpovedať

Dana Kobíková 25.09.16 13:45

DK
karma
-1.00

Občas pripravujem

  • 0
Odpovedať

Anna Angyalová 26.09.16 20:36

AA
karma
-1.00

domáca zabíjačka- to je teda niečo príma...určite by som neodmietla pozvanie na ňu.

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 13.12.16 18:55

AK
karma
100.00

dobré jedlo pre labužníkov

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 21.12.16 11:34

MZ
karma
-1.00

Pripomína mi to detstvo :)

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 26.12.16 16:54

AK
karma
100.00

kto chce pribrať?

  • 0
Odpovedať

JAN KOMADA 27.07.23 22:02

JK
karma
100.00

Zaujímavý recept

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní