Zdravý recept: Vynikajúci tekvicový quiche

Zdravý recept: Vynikajúci tekvicový quiche
  • 09.08.2016
  • Lucia Borbélyová

Máte doma tekvicu a hľadáte inšpiráciu, čo si z nej pripraviť? Jeden skvelý tip som si pre vás dnes pripravila.

Pokiaľ vás už omrzeli sladké koláče a radi by ste vyskúšali niečo nové, určite neváhajte a upečte si tento slaný tekvicový quiche, ktorý si môžete pokojne vychutnať ako poobedný olovrant, poprípade ako súčasť vašej večere. 

Odporúčame tiež: 6 tipov ako si môžete užiť skvelú dovolenku a ušetriť

Zdravý recept: Vynikajúci tekvicový quiche

Zdroj: Shutterstock®

 Na tortovú formu s priemerom 22 cm potrebujete:

základ na quiche:

  • 3/4 šálky ovsenej múky (pomleté ovsené vločky alebo už kúpená ovsená múka)
  • 1/2 šálky hladkej špaldovej múky
  • 3 PL kokosového oleja
  • 3 PL mlieka 

cesto na quiche:

  • 1 šálka tekvicového pyré
  • 1/2 šálky nastrúhaného syra 
  • 3 vajíčka
  • 1/4 šálky mlieka 
  • 5 PL ovsenej múky
  • himalájska soľ
  • na spestrenie: nakrájané šampiňóny, paprika, cibuľka, čierny sezam (voliteľné)
  • na posypanie: čierny sezam, petržlenová vňať (voliteľné)

Odporúčame vyskúšať: Mýty a fakty o formovaní brušných svalov

Zdravý recept: Vynikajúci tekvicový quiche

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy:

Základ na quiche: všetky ingrediencie spolu zmixujete, aby sa vám vytvorila veľká hmota z cesta. Toto cesto utlačíte na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pokojne dajte cesto aj po okrajoch formy a bude to tak ešte lepšie. Takto pripravené cesto vložíte do rúry a pečiete približne 8 minút pri teplote 175°C a potom vyberiete. 

Môj tip: Aby ste si prácu uľahčili, použite valček na cesto, ktorým cesto na tenko povaľkáte a potom len uložíte do formy a utlačíte. Je to omnoho jednoduchšie :) 

Cesto na quiche: V miske si pomocou mixéra vyšľaháte tekvicové pyré (jednoducho si tekvicu uvaríte a roztlačíte) spolu so syrom, vajíčkami, mliekom a ovsenou múkou. Do tejto zmesi následne primiešate pokrájané šampiňóny, papriku, cibuľku a všetko spolu poriadne premiešate.

Zmes ochutíte na záver himalájskou soľou, premiešate a vylejete na predpečený korpus. Vrch koláča môžete posypať čiernym sezamom.

Na záver vložíte quiche do rúry a pečiete. Či je cesto upečené zistíte jednoducho pomocou špajdle, ktorú zapichnete do cesta a ak je po vytiahnutí špajdla čistá, quiche je hotový :) Po vytiahnutí z rúry nechajte quiche vychladnúť a až potom môžete krájať. Dobrú chuť!

Odporúčame vyskúšať: Pripravte si nízkokalorické drinky

Zdravý recept: Vynikajúci tekvicový quiche

Zdroj: Shutterstock®

Viac zdravých receptov od Lucky nájdete na: www.theblogger-girl.blogspot.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Jana Komadová 02.09.16 20:00

JK
karma
100.00

Zaujímavé recept

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 07.11.21 20:13

KS
karma
133.00

Vyzerá to veľmi chutne a lákavo :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní