Prvá odpoveď na výzvu prezidenta k boju proti extrémizmu. Podporí ju?

Prvá odpoveď na výzvu prezidenta k boju proti extrémizmu. Podporí ju?

Bratislava 3. mája 2017 (HSP/Foto: screenshot video, cbr/Video: cbr Facebook)

 

Na prezidentovu výzvu na boj proti extrémizmu zareagovalo Centrum pre bioetickú reformu

Pred pár týždňami vyzval prezident Andrej Kiska slovenskú spoločnosť, aby sa zasadila pre boj proti extrémizmu. V tejto súvislosti vyhlásil výzvu na vytvorenie aplikácií, webstránok, videí či hier, ktoré pomôžu potláčať neznášanlivosť: “Pomôžte mi a pridajte sa k môjmu tímu. Vytvorte funkčné nástroje, ktoré pomôžu potláčať predsudky voči ľuďom”, apeloval vtedy prezident. Zdôraznil pri tom, že “na to, aby sa šírilo zlo, stačí, aby dobrí ľudia nerobili nič. Nesmieme rezignovať,” vyhlásil.

Reklama
Na snímke prezident Andrej Kiska

Na túto výzvu verejne zareagovalo Centrum pre bioetickú reformu s nápadom zastavenia potratovej genocídy a s tým spojenou nevyhnutnosťou zrušenia potratového zákona.

Smrť nenarodených detí je totiž v dnešnej dobe najmarkantnejším znakom extrémizmu, pričom sa počas potratu tým najextrémenším spôsobom potláčajú práva dieťaťa na život, len pre to, že dieťa je v tej chvíli pre niekoho nepohodlné. CBR pripomína prezidentovi, že aj v minulých režimoch mali istí ľudia nálepku nepohodlnosti – černosi, indiáni, podobne aj Židia v našich končinách. Rovnako aj dnes je dieťa pár týždňov pred pôrodom označované len za potenciálneho – teda neplnohodnotného človeka. Pritom jeho ľudskosť potvrdzujú najmodernejšie prístroje aj v 3D či dokonca 4D kvalite a nie “zjavenia Panny Márie, či kresťanské dogmy”, ako si často zástancovia potratov myslia a ľudskosť dieťaťa berú len ako “názor kresťanov”.

Reklama
Tak ako v minulosti odopierali ľudské práva niektorým kategóriám občanov, tak ich odopierajú aj dnes. (Vpravo nenarodené dieťa zabité umelým potratom v 8. týždni života)

Tak ako dnes (potratový zákon) aj obetiam iných genocíd boli základné práva odopreté zákonom. Bolo ich možné svojvoľne zabiť a bolo to dokonca odobrené aj ústavným súdom (USA voči Indiánom či Afroameričanom). Iné genocidálne režimy sa zasa aktívne zbavovali “nepohodlných” (inteligencia, triedny nepriateľ, náboženstvo) rôznymi formami. Potratová genocída je rovnako systematická ako aj iné: potrat je dovolený, financovaný vládami a propagovaný ako právo.

Riaditeľka Centra pre bioetickú reformu Ing. Jana Ray-Tutková reaguje na chvályhodnú výzvu prezidenta a okrem iného mu predstavuje projekt webstránky, ktorá bojuje proti tomuto extrémizmu:

 

“Vážený pán prezident Kiska,

Reklama

vyzývate občanov postaviť sa zlu, aby sa ďalej nešírilo. V mene občanov vyzývam Vás a všetkých politikov, aby ste sa postavili proti pokračovaniu zla umelého potratu, ktorý si na Slovensku za posledných 60 rokov vyžiadal viac ako 1,5 milióna obetí!

Mlčanie politikov o umelých potratoch a brojenie proti rasizmu či antisemitizmu je úplným pokrytectvom. Kým tieto “izmy” hľadia na niektorých ľudí ako na neplnohodnotné osoby, najrozšírenejší extrémizmus dnešnej doby dennodenne zabíja nevinné obete roztrhaním na kúsky zaživa. Im je upieraná rovnosť našim extrémistickým potratovým zákonom z čias komunizmu. Stali sa ľuďmi druhej kategórie, podľuďmi.

Webstránka proti najtolerovanejšiemu extrémizmu už existuje www.pravonazivot.sk. Tu si môžete pozrieť našu putovnú výstavu Stop genocíde, ktorá 10 rokov verejnosti vysvetľuje, prečo je potratová genocída podobná historickým genocídam, ktoré obrali niektoré skupiny ľudí o ich základné právo na život.

Všetky tri obrázky majú niečo spoločné: Jedná sa o “legálne zabíjanie”

Legálne potraty boli nástrojom rasovej politiky nacistov pre okupované východné územia. Dobrovoľné ako i nútené potraty Norimberský tribunál odsúdil ako zločin proti ľudskosti v prípade 10 SS generálov, ako potvrdzujú potvrdzujú archivné záznamy, ktoré publikoval americký historik Dr. John Hunt. Nacistické zločiny proti ľudskosti boli samozrejme legálne.

Vo svetle týchto faktov aj podpora legalizácii potratov je extrémizmus. Dnes je motívom rasa, ktorá nemá zdravotnú vadu, nízke IQ, či zlé sociálne podmienky. Ako nacisti a komunisti legálnymi potratmi usilovali o maximalizáciu pracovného výkonu východných žien, tak sa to i dnes podsúva ženám z dôvodu obáv o preľudnenie planéty.

Reklama

Pán prezident, práve v tomto čase, keď sa Váš potomok ešte nenarodil, prehodnoťte svoj postoj:

– Postavte sa proti diskriminácii najmenších na základe veku, veľkosti, zdravotného stavu, či miesta, kde sa nachádzajú.

– Postavte sa proti legalizovanej potratovej genocíde.

– Postavte sa proti tomu, aby zabíjanie nenarodných bolo preplácané len preto, že nejaká pravdepodobnosť ich postihnutia nevyhovuje predstavám tohto štátu o zdravej populácii.

– Postavte sa proti licencovaniu nemocníc, kde sa týmito extrémistickými praktikami zbavujú nepohodlných v mnohých mestách Slovenska.

Vopred Vám ďakujem a dodatočne blahoželám.”

Vyhodnotenie všetkých projektov, ktoré sa dostanú k prezidentovi, ako aj víťaz, ktorého projekt prezident podporí, bude zrejmý už 12. júna.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

06:49

Americký občan Russell Bentley, ktorý v rokoch 2014 – 2017 bojoval na strane proruských separatistov na Ukrajine, bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck. 

06:47

Vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom v Bavorsku prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií. Manželia Navaľní dostali toto ocenenie “za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku”.

06:43

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken zopakoval, že administratíva prezidenta Joea Bidena “nemôže podporiť” veľkú vojenskú operáciu izraelskej armády v meste Rafah v palestínskom Pásme Gazy.

 

Včera 20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

Včera 19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

Včera 19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

Včera 19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

Včera 19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

Včera 18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

Včera 18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

Včera 18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

Včera 18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali