Pročko otvorene: To, čo robí vláda tejto republiky, je genocída na vlastnom národe

Pročko otvorene: To, čo robí vláda tejto republiky, je genocída na vlastnom národe

Slovensko 22. novembra 2016 (HSP/Foto: Facebook Jožo Pročko)

 

Zabávača Joža Pročka poznajú ľudia na celom Slovensku. Účinkoval totiž vo verejnoprávnej televízii RTVS, ale aj v súkromných médiách, ako je TV Markíza či TV JOJ, v ktorých moderoval zábavné relácie “Je to možné?!”, “Slávici na ulici” či “Jožo Pročko pokúša”. Jeho popularita medzi Slovákmi mu priniesla päťnásobné ocenenie TOM a štvornásobné ocenenie OTO.

Čomu sa aktuálne zabávač venuje? To, a ďalšie informácie zo svojho súkromného života, ale i názory na dokument Cooltúra, či podnikateľské prostredie na Slovensku a výsledky prezidentských volieb v USA prezradil Pročko v rozhovore pre Hlavné správy.

Reklama

 

Na snímke Jozef Pročko
Na snímke Jozef Pročko

 

Reklama

Prezraďte našim čitateľom niečo z vášho súkromia. Čomu sa aktuálne profesne venujete?

Aktuálne budeme mať v stredu prvú čítaciu skúšku nového divadelného predstavenia v divadle Aréna. Je to taká tragikomédia o starnutí a má veľmi silný odkaz. Teším sa, verím, že to bude výborné predstavenie.

 

Ako trávite svoj voľný čas?

Mám rád ticho, les a prírodu.

Reklama

 

Ktorú zo svojich relácií ste mali najradšej? Prečo?

Nikdy som žiadnu reláciu neuprednostňoval. STV, JOJ, Markíza a VTV, všade tam som nechal veľa energie, ale hlavne sme všetky veci robili úplné inak ako sa robia teraz. Čo som ako herec miloval boli začiatky v skrytej kamere v STV. Ja mám rád improvizáciu. Nie takú ako vidíme v TV dohovorenú a natrénovanú. Čistú improvizáciu, ako vie priniesť ulica.

 

Na čo rád spomínate z čias, kedy ste ešte pôsobili v televízii? Zažili ste nejaké vtipné situácie?

Reklama

Najradšej spomínam na partie zvukárov, kameramanov, technikov, na štáby, ktoré so mnou spolupracovali. Najlepšie vtipne zážitky, žiaľ, nie sú na publikovanie. Bolo toho neúrekom. Natáčali sme na jednej dedine a ja som musel zostať skrytý na jednom dvore. Tak som sa zašil na “latrínu”, majiteľ domu dostal nutkanie a išiel na záchod. Keď otvoril dvere a videl ma sedieť oblečeného na doske, otočil sa a kričal do kuchyne: Mara kristušák, kto dal televízor na hajzel?

 

Pripravujete nejaký projekt, s ktorým by ste sa mohli vrátiť na televíznu obrazovku?

Mám ich niekoľko. Uvidíme.

 

Vy sám ste pracovali v médiách, takže ste zažili aj ich zákulisie. Aký je váš názor na publikovanie komunikácie a jej obsah medzi slovenskými novinármi a súčasným poslancom Gáborom Grendelom i Danielom Lipšicom?

Názor na publikovanie komunikácie – prepáčte, ak je to dôležité a novinári odhalia zlo , ktoré sa pácha poteší ma to. Ale ak sa zarába na senzáciách je to hyenizmus. Ale vy pracujete v médiách a žiaľ viete, že smrť najviac predáva čítanosť.

 

Máte dôveru v slovenské maistreamové médiá? Sledujete informácie aj v alternatívnych médiách?

Média akékoľvek vytvárajú mienku. Alternatívne médium je pre mňa terminus technicus neznámy. Alternujú čo, pravdu alebo lož. Viete, najmä internetové stránky sú dobrý biznis a zarábajú na ľudskej dôvere a ľudskom sociálnom cítení. Dôverujem pri čítaní akéhokoľvek článku sebe a svojej intuícii. Ale aj ja som ovplyvniteľný. Žiaľ je tomu tak.

Reklama

 

Čo si myslíte o dokumente Cooltúra? Považuje ho za autentické zobrazenie slovenskej kultúry?

(Smiech) Už chápem prečo som dostal ponuku na rozhovor. Vy ste niekde na Facebooku čítali môj názor na tento dokument. Film Cooltúra som si pozrel, a je to subjektívne vyjadrenie vzťahu autora k jednotlivým ľuďom, skupinám a tvorbe. Ak by som bol autor toho dokumentu a nemám rád Pročka, tak z Pročka urobím kultúrnu žumpu, čo behala po námestiach a dávala ľuďom peniaze za to, že si nechali ostrihať hlavu do hola.

Ak by som bol Pročkov kamoš a mal rád Pročka ako autor Cooltúry, tak z neho urobím citlivého človeka, ktorý nemá problém moderovať charitatívne podujatia. Autor Cooltúry natáčal ľudí v určitom čase počas ich tvorby a sú to len časové krátke úseky života ľudí. Žiadna analýza, žiadne genézy a deduktívne spracovanie. Mne napríklad veľmi neobjektívna a až zavadzajúca príde scéna, kde natáčal autor mladých ľudí na nejakom kresťanskom koncerte. Urobil z nich dobre že nie náboženskú sektu. Veľmi necitlivo získavali napríklad materiál, natáčali ľudí pri prací a “servilným” spôsobom komunikovali s nimi, tvárili sa na kamošov, a tak ľudia rozprávali veci, ktoré vytrhnuté z kontextu autor použil.

 

Reklama

Zväz obchodu a cestovného ruchu SR začiatkom tohto mesiaca opäť otvoril tému gastrolístkov. Aký je váš postoj ako majiteľa reštaurácie ku gastrolístkom? Prináša vám ich prijímanie nejaký prospech?

(Smiech) Vidím že môj Facebook čítate dokonale… Gastrolistky sú slušne povedané oklam na ľuďoch. Namiesto peňazí ako zamestnávateľ dávam ľuďom gastrolistky, na ktorých gastrofirma na jednom zarobí až 10 percent. Úžasný biznis , ktorý jedným berie a druhým dáva. Gastrolisky vymysleli mocní na zárobok. Zákony tohto štátu sú veľmi dobre vymyslené pre politikov, ktorí si ich schvália. Pre obyčajných ľudí nie.

 

Podnikatelia ohodnotili vývoj podnikateľského prostredia na Slovensku v treťom štvrťroku 2016 opäť negatívnejšie. Ide o najhoršie hodnotenie za posledné 3 roky. Ako vy, z pozície podnikateľa, nazeráte na podnikanie na Slovensku? V čom vidíte podstatné nedostatky?

Štát je najväčší výpalník a zlodej. Nepomáha živnostníkom a podnikateľom. Pravé naopak, každoročne zavádza nové poplatky, pokuty a povinnosti, ktoré oberajú firmy o peniaze, a tým aj ich zamestnancov na platoch a štátu prinášajú nemalé zisky. To by bolo možno aj v poriadku, ak by tie poplatky a dane štát na jednej strane vyberal a dával na sociálne potrebne veci. Ale štát ich jednou rukou vyberá a druhou ich dáva firmám ktoré sú klientelisticky a korupčne spojene s tou prvou rukou. To, čo robí vláda tejto republiky, je genocída na vlastnom národe.

Reklama

 

Aký je váš názor na výsledky prezidentských volieb v USA? Kto bol vašim favoritom?

Mojim favoritom bol človek rétorický zdatný, človek morálne stojaci na pevných základoch, človek ktorý naozaj ako prezident najsilnejšieho štátu na svete, je čestný, spravodlivý, korektný a hlavne ľudský… ale myslím, že takého tohto roku nemali.

 

Ako nazeráte na výber poradcov, keďže hlavným stratégom Donalda Trumpa sa stal Steven Bannon, zakladateľ médiá, ktoré je označované za alternatívne?

Alternatívna je len medicína a aj tá nezaručí, že sa vyliečite. Donald Trump je nový americký prezident. Môj názor na jeho poradcov je nemenný. Nepoznám ich. Donald ma veľa peňazí, ak sú hlúpi, tak im určite zaplatí múdrych asistentov.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:10

“Podporovať Izrael je to, čo nám hovorí Biblia,” povedal predseda Snemovne reprezentantov USA Mike Johnson.

12:56

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa v Istanbule stretne s vodcom palestínskeho hnutia Hamas Ismáílom Haníjom. Rokovať budú o prebiehajúcej vojne v Pásme Gazy.

 

12:41

Ukrajina spustila vlnu útokov dronmi na osem ruských oblastí a zasiahla tri elektrické stanice a sklad paliva.

12:11

Za nočnými výbuchmi na vojenskej základni v Iraku nebola vojenská akcia, informovala v sobotu tamojšia tlačová agentúra INA.

12:10

Poľsko je pripravené zúčastniť sa na programe NATO s názvom Zdieľanie jadrových zbraní, pretože silnejú hrozby z Ruska, vyhlásil poľský prezident Andrzej Duda.

12:09

Vojnový spravodajca ruských novín Izvestija Semion Jeremin zahynul pri ukrajinskom útoku v Záporožskej oblasti, ktorej časť Moskva okupuje, informoval denník na sieti Telegram.

11:53
Čínu čaká najväčšia reforma armády za posledné desaťročie. Na príkaz Si Ťin-pchinga krajina rozpustí Sily strategickej podpory a vytvorí novú jednotku – Sily informačnej podpory. Hlavnou úlohou tejto štruktúry je viesť kybernetickú vojnu.

Predchádzajúci veliteľ Síl strategickej podpory Ju Qiansheng sa v polovici minulého roka prestal objavovať na verejnosti. V roku 2023 čínske orgány uskutočnili rozsiahlu čistku najvyšších veliteľov po odhalení rozsiahlej korupcie v ozbrojených silách.

11:30

Zomrel muž, ktorý sa zapálil v parku oproti súdnej sieni v New Yorku počas prebiehajúceho súdneho procesu s bývalým prezidentom USA Donaldom Trumpom. 

11:28

Gruzínska mládež dominovala týždňu pouličných protestov proti plánom schváliť zákon o “zahraničnom vplyve” a čoraz hlasnejšie dáva najavo príklon k Európskej únii a západným hodnotám. Už piatu noc po sebe stovky mladých protestujúcich pochodovali v hlavnom meste Tbilisi, aby bolo ich hlas počuť.

11:08

V Španielsku, druhej najnavštevovanejšej krajine sveta, sa šíri “antituristické” hnutie. To núti úrady, aby sa pokúsili zosúladiť záujmy miestnych obyvateľov s lukratívnym odvetvím ekonomiky.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali