Premiér: Podnikateľovi Milanovi Fiľovi som nedal jediné euro, denník Sme klame

Premiér: Podnikateľovi Milanovi Fiľovi som nedal jediné euro, denník Sme klame

Bratislava 27. február 2015 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)

 

Zverejnené tvrdenia označil premiér Robert Fico za opakované klamstvá denníka Sme voči vláde, jej predsedovi, ako aj strane Smer-SD

Premiér Robert Fico (Smer-SD) podľa svojich slov nedal zo štátnych prostriedkov podnikateľovi Milanovi Fiľovi jedno-jediné euro. “Ide o pomoc pre mesto Brezno na výstavbu konkrétneho mosta,” uviedol dnes na tlačovej konferencii v reakcii na článok denníka Sme o tom, že “rozdáva svojim podnikateľom tisíce, aj milióny”. Kabinet navštívil Brezno a rozdeľoval v ňom peniaze tento týždeň v rámci výjazdového rokovania.

Reklama
Na snímke premiér vlády SR Robert Fico

Zverejnené tvrdenia označil za opakované klamstvá denníka Sme voči vláde, jej predsedovi, ako aj strane Smer-SD. “Chcem tiež potvrdiť, že žiadny syn Vladimíra Poóra nedostal peniaze a že investičnú pomoc spoločnosť v Poltári, ktorá má rozbehnúť sklársku výrobu, dostane až vtedy, keď ju rozbehne,” povedal.

Na adresu investičnej pomoci spoločnosti v Prakovciach vyhlásil, že vláda ju poskytla na vytvorenie pracovných miest a rozbeh výroby. “Pán Lazar nie je žiadny podporovateľ strany Smer-SD. Okrem toho som zamestnancom tejto spoločnosti nesľuboval žiadne 800-eurové platy,” uviedol Fico v reakcii na viaceré vyjadrenia v článku.

Reklama

Denník Sme dnes okrem iného napísal, že “výjazdové rokovania vlády slúžia aj na to, aby mohol premiér priamo na mieste a slávnostne prisľúbiť peniaze pre región. Cez podporu spriatelených firiem.” V článku konštatuje, že vláda Roberta Fica priklepla 600.000 eur breznianskym papierňam Harmanec–Kuvert “bez debaty a narýchlo”. “Spoluvlastní ich podnikateľ Milan Fiľo, blízky Ficovej vláde,” tvrdí denník.

Píše tiež o pomoci sklárňam v Poltári. “Pred rokom priklepla vláda štátnu dotáciu vo výške 12 miliónov eur firme Poltár Crystal & Steel, čo je bývalý Slovglass Poltár. Hľadaním nového investora poveril vtedajšieho ministra hospodárstva Tomáša Malatinského, ktorý ho mal nájsť pomocou Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií. Stal sa ním Juraj Poór, syn Vladimíra Poóra, podnikateľa, ktorý je údajným mecenášom Smeru,” uviedol denník.

Investičnú pomoc za asi 10 miliónov eur podľa článku prisľúbil Fico aj na výjazdovom rokovaní vlády v Prakovciach v apríli 2013. “Peniaze išli na účet firmy Railway Casted Components veľkopodnikateľov Alexeja Beľajeva, ktorý je šéfom predstavenstva firmy, a Michala Lazara, ktorý sedí v dozornej rade. Lazar je známym podporovateľom premiéra a jeho strany. Jeho meno sa spomína aj vo WikiLeaks. Lazar je spolu s Beľajevom aj vo firme Tatravagónka Poprad. Momentálne má firma Railway Casted Components problémy, oficiálne pre protiruské sankcie,” napísalo Sme.

ml

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali