Polícia vyšetruje požiar auta v Malackách

Polícia vyšetruje požiar auta v Malackách

Slovensko 13. januára (TASR/HSP/Foto:TASR-KR PZ v Bratislave)

 

Policajné správy

Malackí policajti vyšetrujú okolnosti, za akých prišlo v utorok (12.1.), v čase krátko pred 23.15 h, k požiaru osobného motorového vozidla. TASR informovala bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Reklama
Na snímke motorové vozidlo Volkswagen Passat po požiari
Na snímke motorové vozidlo Volkswagen Passat po požiari

“Podľa doterajších informácií doposiaľ neznámy páchateľ zapálil prednú časť motorového vozidla Volkswagen Passat s malackým evidenčným číslom, modrej metalízy, ktoré bolo zaparkované pred rodinným domom na ulici Mansveta Olšovského v Malackách. V dôsledku požiaru došlo k poškodeniu prednej kapoty, motorovej časti vozidla, prednej masky, ako aj predných svetlometov, predných kolies a čelného skla,” uviedla Mihalíková.

Po uhasení vozidla príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru sa na miesto dostavil zisťovateľ príčin požiarov, ktorý po obhliadnutí vozidla na mieste skonštatoval cudzie zavinenie. Požiarom vozidla bola spôsobená škoda vo výške približne 6000 eur.

Reklama

Poverený príslušník Policajného zboru začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci.

Páchateľovi hrozí v prípade preukázania viny za uvedené konanie v zmysle trestného zákona trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

 

Polícia v Rovinke zaistila pod autom podozrivý predmet

Policajti dnes v obci Rovinka krátko po 08.00 h preverovali prijaté oznámenie o náleze neznámeho podozrivého predmetu pod osobným motorovým vozidlom. Predmet zaistili a zaslali na expertízne skúmanie. TASR informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Reklama

“S prihliadnutím na ochranu života a zdravia občanov boli zo strany zasahujúcich policajtov, v súčinnosti so záchrannými zložkami prijaté príslušné opatrenia,” uviedla hovorkyňa.

O aký predmet presne išlo, polícia neuviedla. “Ďalšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania,” dodala Kurucová.

 

Pri dopravnej nehode pri Patinciach sa zranilo päť ľudí

Pri dopravnej nehode pred obcou Patince v okrese Komárno sa zranilo päť ľudí. Nehoda sa stala dnes ráno o 7.30 hodine. Na mieste zasahovali policajti, hasiči, pozemní záchranári i posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE z Nitry. Vodička osobného motorového vozidla Renault Clio pravdepodobne neprispôsobila rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky, dôsledkom čoho dostala šmyk a prešla do protismeru. Tam sa čelne zrazila s osobným motorovým vozidlom Škoda Fabia, informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová.

Reklama

Pri nehode sa zranila celá posádka z vozidla Renault. Vodička a jej dve spolujazdkyne, rovnako ako 40-ročná vodička Škody Fabia, boli prevezené do nemocnice v Komárne. Ďalšia spolujazdkyňa z Renaultu bola s ťažkými zraneniami transportovaná do novozámockej nemocnice letecky. „Vrtuľník pristál neďaleko miesta nehody. Jeho posádka na mieste prevzala do svojej starostlivosti najvážnejšie zranenú ženu, ktorá bola v bezvedomí a mala viacero vážnych zranení. Po ošetrení a napojení na umelú pľúcnu ventiláciu ju vo vážnom stave vrtuľníkom previezli do nemocnice v Nových Zámkoch, kde ju odovzdali lekárom Kliniky anesteziológie a intenzívnej medicíny,“ informovala hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Turočeková. Obidvom vodičkám bude v nemocnici odobratá krv na zistenie alkoholu.

Na vozidlách vznikla predbežne škoda vo výške 15.000 eur. Presná príčina a miera zavinenia dopravnej nehody je v štádiu vyšetrovania. „Vyzývame všetkých účastníkov cestnej premávky, vodičov, chodcov a cyklistov na mimoriadnu opatrnosť na cestách. Kombinácia dažďa, mrholenia, námrazy a tmy si vyžaduje maximálnu koncentráciu,“ upozornila Bruchterová.

 

Muž zo Zborova po lúpežnom prepadnutí zomrel v nemocnici

Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove na základe dôkazov vzniesol obvinenie z obzvlášť závažného zločinu lúpeže spáchaného v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody formou spolupáchateľstva voči 15 a 17-ročným chlapcom z obce Zborov v okrese Bardejov.

Prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová informovala, že vyšetrovanie preukázalo, že v čase od 14.00 h dňa 5. januára do 17.30 h nasledujúceho dňa, obaja obvinení spolu s 13-ročným chlapcom z tej istej obce, sa mali spoločne dohodnúť na odcudzení peňazí 55-ročnému mužovi. Všetci traja vošli cez neuzamknuté vchodové dvere do rodinného domu v Zborove na ulici Zákutie, kde majiteľa domu mali opakovane fyzicky napádať – udierať päsťami, kopať po celom tele a žiadať od neho peniaze. Napadnutý muž im odmietal vydať hotovosť. Útočníci ho mali naďalej fyzicky napádať a začali prehľadávať dom. Napadnutý muž im nakoniec dal 15 eur z vrecka, na čo útočníci odišli.

Napadnutý muž pri útoku utrpel vážne zranenia, bol hospitalizovaný v nemocnici, kde na ich následky zomrel. Podľa výsledkov z vykonanej súdno-lekárskej pitvy bolo bezprostrednou príčinou smrti kardiorespiračné zlyhanie pri vnútrolebečnom poúrazovom krvácaní, zlomeninách rebier a zlomeninách tvárových kostí.

Najmladší z útočníkov 13-ročný chlapec nebol obvinený, lebo vzhľadom k veku nie je trestne zodpovedný. Dvom starším chlapcom po dokázaní viny hrozí trestná sadzba odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

 

Polícia vyšetruje nehodu cyklistu a osobného auta v Bratislave

Reklama

Polícia vyšetruje okolnosti zrážky cyklistu a osobného motorového vozidla z dnešného rána. TASR informoval bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

“Podľa doterajších informácií došlo dnes krátko po 7.45 h na križovatke ulíc Svornosti a Pasienková k zrážke osobného motorového vozidla Volkswagen Golf a 31-ročného cyklistu, ktorý v tom čase prechádzal uvedeným úsekom. Zrážkou utrpel cyklista zranenia, s ktorými bol prevezený do jednej z bratislavských nemocníc,” skonštatoval Szeiff.

Alkohol bol vykonanou dychovou skúškou u vodičky auta vylúčený. Na motorovom vozidle bola nehodou spôsobená škoda vo výške približne 1000 eur.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:27

Rieka Seina sa podľa utorňajších slov francúzskeho prezidenta blíži k tomu, aby sa v nej dalo plávať. V Seine sa tiež majú konať niektoré plavecké preteky v rámci letných olympijských hier od konca júla.

Včera 20:25

Súd v Berlíne v utorok odsúdil na podmienečné tresty osem mesiacov troch klimatických aktivistov za posprejovanie Brandenburskej brány. Obžalovaní vo veku 22, 28 a 64 rokov z klimatickej skupiny Posledná generácia sa už predtým priznali, že 17. septembra 2023 nasprejovali Brandenburskú bránu na oranžovo. Argumentovali, že ich akcia bola vzhľadom na klimatickú krízu “primeraným a potrebným protestom”.

Včera 20:23

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v Madride. V úvodnom kole vyradila Američanku Sofiu Keninovú 6:2, 6:4. Jej ďalšou súperkou bude ôsma nasadená Tunisanka Ons Jabeurová.

Včera 20:09

Európska komisia (EK) podnikne kroky na riešenie ruskej tieňovej flotily ropných tankerov. V rámci ďalšieho balíka sankcií bude hľadať spôsoby, ako sa s ňou vyrovnať. Uviedol to v pondelok (22. 4.) v rozhovore pre Politico švédsky minister zahraničných vecí Tobias Billström.

Včera 20:00

Vojaci NATO v Poľsku vysielajú signál, že Aliancia bude brániť všetkých svojich členov. Vyhlásil to v utorok na návšteve Poľska generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

Včera 19:32

Náklady na obnovu Grécka po minuloročných ničivých záplavách, ktoré si vyžiadali 17 obetí a zničili infraštruktúru, presiahnu tri miliardy eur. Oznámil to v utorok grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.

Včera 19:12

Čínska sociálna sieť TikTok predložila Európskej komisii (EK) správu o hodnotení rizík svojej novej aplikácie TikTok Lite. Zabránila tak možnej pokute.

Včera 19:10

Francúzski letoví dispečeri plánujú vo štvrtok vstúpiť do jednodňového štrajku, pre ktorý hrozí zrušenie väčšiny letov na dvoch najväčších parížskych letiskách. Oznámila to v utorok francúzska asociácia FNAM, ktorá zastrešuje viacero odborových hnutí v letectve.

Včera 19:07

Slovenská tenistka Rebecca Šramková nepostúpila do hlavnej súťaže na turnaji WTA v Madride. Vo finále kvalifikácie dvojhry prehrala s Američankou Hailey Baptisteovou nasadenou ako číslo 22 hladko 2:6, 0:6.

Včera 19:04

Španielsko v utorok schválilo plán na odškodnenie a ekonomické kompenzácie pre obete sexuálneho zneužívania, ktoré spáchali ľudia spojení s katolíckou cirkvou. Minister spravodlivosti Félix Bolaňos povedal, že plán je založený na odporúčaniach z vlaňajšej správy španielskeho ombudsmana. Dodal, že podľa správy v Španielsku zrejme až približne 440.000 dospelých sexuálne zneužívali ľudia napojení na cirkev. Odškodné podľa jeho slov zaplatí cirkev. Viac podrobností o odškodnení ani o dátume verejného uznania obetí nezverejnili.

Včera 19:00

Z Fínska sa vstupom do Severoatlantickej aliancie stala krajina na frontovej línii vzhľadom na zdvojnásobenie dĺžky hraníc NATO s Ruskom. Vyhlásil to v utorok fínsky prezident Alexander Stubb počas návštevy Švédska.

kráľ Gustav  Alexander Stubb
Na snímke švédsky kráľ Gustav (vľavo) a fínsky prezident Alexander Stubb
Včera 18:59

Viac než 130 osôb bolo v noci na utorok zatknutých počas pro-palestínskych protestov v areáli New York University (NYU) v USA. Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Včera 18:56

Švédska prokuratúra obvinila v utorok klimatickú aktivistku Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti. Ide o prípad demonštrácií pred švédskym parlamentom, počas ktorých ignorovala výzvu polície na opustenie miesta.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali