POLÍCIA: Pátra po mužovi, ktorý mal vylúpiť stávkovú kanceláriu v Dúbravke

POLÍCIA: Pátra po mužovi, ktorý mal vylúpiť stávkovú kanceláriu v Dúbravke

Bratislava 17. septembra (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Andrej Galica)

 

Polícia vyšetruje okolnosti dnešného lúpežného prepadnutia pobočky stávkovej kancelárie na Bošániho ulici v bratislavskej mestskej časti Dúbravka. Neznámy páchateľ si odtiaľ odniesol zhruba 750 eur, polícia po ňom intenzívne pátra. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková

Ilustračné foto

Páchateľom má byť podľa polície muž vo veku asi 40 rokov, vysoký zhruba 170 cm a strednej postavy. Oblečenú mal sivú bundu s kapucňou, ktorú mal na hlave spolu so slnečnými okuliarmi. Na sebe mal rifľové nohavice a tenisky tmavej farby.

Reklama

Muž vošiel do stávkovej kancelárie, kde pod hrozbou použitia zbrane, ktorú mal za opaskom, požadoval vydanie finančnej hotovosti. Zamestnanec mu z obavy o svoj život a zdravie vydal zhruba 750 eur. S peniazmi následne páchateľ utiekol na neznáme miesto.

“Lúpežné prepadnutie sa zaobišlo bez zranení. Po neznámom páchateľovi policajti v súčasnosti intenzívne pátrajú. Vyšetrovateľ Policajného zboru v tejto súvislosti začne trestné stíhanie vo veci trestného činu lúpeže,” spresnila Mihalíková.

Reklama

Polícia vyzýva verejnosť na spoluprácu. Akékoľvek informácie k páchateľovi, k jeho súčasnému pohybu či pobytu, môžu ľudia hlásiť na bezplatné číslo polície 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.

 

DOPRAVA: VD Gabčíkovo zaistilo celoročné podmienky pre plavbu po Bratislavu

Vybudovaním Vodného diela Gabčíkovo sa na Slovensku zabezpečili podľa ministerstva dopravy garantované celoročné podmienky pre plavbu nad vodným dielom po Bratislavu. Teda približne 50 kilometrov.

“Pôvodným zámerom bolo budovanie sústavy vodných diel Gabčíkovo – Nagymaros, ktoré malo zabezpečiť trikrát vyššie využitie energetického potenciálu a celoročne garantované podmienky pre plavbu až po Vyšehrad,” doplnila hovorkyňa rezortu dopravy Karolína Ducká.

Podľa jej slov je na škodu, že sa v rámci aktivít z obdobia 20. storočia nestihli dobudovať zostávajúce krátke úseky horného Dunaja, čo by predstavovalo bezproblémovú celoročnú plavbu v súvislom 700 kilometrov dlhom úseku problémového horného Dunaja.

Reklama

Napriek tomu sa však podľa ministerstva v 20. storočí pre zabezpečenie plavebných podmienok, aj keď spravidla vďaka záujmu o využitie mimoriadneho energetického potenciálu Dunaja, urobilo veľmi veľa. Napríklad na bavorskom úseku Dunaja boli postavené tri vodné stupne, na rakúskom úseku sa vybudovalo deväť hydroelektrární a na slovenskom úseku vodné dielo Gabčíkovo.

V Bavorsku je takto pre zaručené celoročné podmienky pre plavbu poskytnutá vodná cesta s výnimkou 30 km dlhého úseku Straubing – Villshofen. V Rakúsku sú zaručené celoročné podmienky pre plavbu s výnimkou 20 km dlhého úseku vo Wachau, ktorého plavebné podmienky sú však podľa ministerstva omnoho menej kritické ako podmienky na 40 km dlhom úseku medzi Viedňou a Bratislavou.

 

Zrážku s vlakom v Prievidzi neprežil jeden muž, vlaky meškajú

Po zrážke s vlakom pri nákladnej stanici v Prievidzi zahynula dnes krátko pred 13.00 h jedna osoba. Nehoda zapríčinila meškanie viacerých vlakov. Informáciu pre TASR potvrdila hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Martina Pavliková.

“Podľa našich informácií išlo o muža, ktorý sa neoprávnene pohyboval v koľajisku. Doprava v úseku Prievidza – Nováky bola z dôvodu dokumentovania a vyšetrovania nehody prerušená do 14.15 h. V súčasnosti je už obnovená,” opísala Pavliková.

Reklama

Na mieste zasahovala aj rýchla lekárska pomoc. “Po príchode na miesto udalosti skonštatoval lekár úmrtie u muža, ktorý pri zrážke utrpel zranenia nezlučiteľné so životom,” uviedol Andrej Hirjak z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.

Ako doplnil hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Tomáš Kováč, v dôsledku tragickej udalosti zaznamenali meškanie dva regionálne expresy a dva osobné vlaky. “Expres smerujúci z Bratislavy do Prievidze mal meškanie približne 60 minút, v opačnom smere z Prievidze do Bratislavy mešká 107 minút. Osobný vlak z Prievidze do Lužianok má meškanie 70 minút a z Nových Zámkov do Prievidze 50 minút,” vymenoval.

 

Komárno sa zapája do Európskeho týždňa mobility, investuje do mestskej dopravy

Mesto Komárno sa opäť zapojí do Európskeho týždňa mobility (ETM), v piatok 22. septembra bude cestovanie mestskými autobusmi zadarmo. Ako TASR informoval Péter Szitás zo sekretariátu primátora, samospráva postupne plánuje rozvoj v oblasti mestskej hromadnej dopravy (MHD) a nebude chýbať ani cyklopochod.

V súčasnosti mesto pracuje na oprave budovy centrálnej autobusovej stanice. “Prostredníctvom ďalšej súťaže by sme chceli dať do poriadku interiér čakárne, ako aj samotnú autobusovú stanicu. V projekte figuruje aj inštalácia digitálnych panelov na jednotlivých nástupištiach či zavedenie linky elektrobusu medzi Komárnom a Komáromom. Okrem toho plánujeme vyvinutie mobilnej aplikácie, vďaka ktorej cestujúci získa kompletný prehľad presných informácií o cestovnom poriadku MHD,” povedal Szitás.

Ďalej plánujú opraviť jednotlivé autobusové zastávky, pričom by pri tomto projekte samospráva chcela spolupracovať s reklamnými agentúrami. “Za prenajatie konkrétnej reklamnej plochy prevezmú na seba náklady na opravu zastávky,” uviedol viceprimátor Béla Keszegh.

V najbližších mesiacoch sa bude rozhodovať o budúcnosti MHD pre nadchádzajúcich desať rokov. “Názory a postrehy obyvateľov v spojitosti s autobusovou dopravou sme sa snažili získať prostredníctvom online dotazníka, ale pripravuje sa aj komplexné vyhodnotenie a odborná štúdia, ktorá pomôže pri rozhodnutiach. Na základe toho sa koncom roka môže zrodiť nové verejné obstarávanie v spojitosti s autobusmi MHD,” dodal Keszegh.

Súčasťou kampane ETM budú aj ďalšie podujatia, cyklisti a cestujúci v autobusoch sa môžu tešiť na prekvapenia. “Pod záštitou poslanca Zoltána Bujnu sa bude konať aj cyklopochod, ktorý štartuje v piatok 22. septembra o 17.00 h z Klapkovho námestia. V komárňanskom regióne sa za uplynulé roky spravilo dosť pre cyklistov a v tomto by sme chceli pokračovať. V štádiu príprav je viacero projektových dokumentácií. Vlani boli inštalované stojany pre bicykle na viac ako 20 miestach,” pokračuje pracovník sekretariátu primátora.

V rámci rekonštrukcie ciest Komárna vyznačili aj cyklokoridory, aby sa podporila bezpečnosť cyklistov. “Verím, že v budúcnosti si aj v Komárne čoraz viac ľudí zvolí tento zdravší spôsob dopravy,” ukončil primátor Komárna László Stubendek.

 

Reklama
POLÍCIA: Pátra po nezvestnej 16-ročnej Ivete Berkyovej z obce Lupoč

Polícia žiada o pomoc pri pátraní po nezvestnej 16-ročnej Ivete Berkyovej z obce Lupoč v okrese Lučenec, ktorá je nezvestná od 13. septembra. Ako TASR informovala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková, v ten deň ju matka videla naposledy pred Strednou zdravotnou školou v Lučenci, odkiaľ odišla na neznáme miesto a do dnešnej doby nepodala o sebe žiadne informácie.

Nezvestná žena sa pravdepodobne pohybuje v spoločnosti svojho priateľa 18-ročného Kristiána Sebastiána Samuela Ďuráka z obce Práznovce v okrese Topoľčany. “Mladá žena je vysoká 160 centimetrov, má plnoštíhlu postavu, hnedé vlasy po plecia a hnedé oči. Naposledy mala na sebe čiernu mikinu s kapucňou, čiernu riflovú sukňu, čierne dierkované pančuchy, čierne tenisky a fialový ruksak značky Adidas. Zvláštny znamením je, že nad hornou perou má piercing, guličku z bieleho kovu,” povedala Čuháková.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:35

Na deväť sa zvýšil počet obetí nočného útoku ruskej armády na Dnepropetrovskú oblasť na juhu Ukrajiny. Medzi mŕtvymi sú tri deti a zranenia utrpelo viac než 10 osôb. Oznámilo to ukrajinské ministerstvo vnútra.

11:27

Spoločnosť Apple na žiadosť Pekingu odstránila z čínskeho App Store aplikácie Threads, WhatsApp, Telegram a Signal, informuje agentúra Bloomberg.

Čínske úrady to požadovali “z dôvodov národnej bezpečnosti”.

Predtým boli tieto služby v Číne dostupné len cez VPN, ale stále sa tešili popularite.

Minulý rok Peking zaviazal vývojárov aplikácií, aby sa do konca marca 2024 podrobili vládnej registrácii, inak prestanú fungovať.

11:14

Poľské úrady zadržali dvoch podozrivých z útoku na ruského opozičného politika Leonida Volkova, ku ktorému prišlo v marci v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok litovský prezident Gitanas Nauséda.

11:05

Taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani vyzval na “úplnú deeskaláciu” situácie po správach amerických médií, že Izrael zaútočil na Irán. Dodal, že partneri zo skupiny G7 budú o situácii diskutovať počas rokovaní na Capri.

Druhý deň rokovania ministrov zahraničných vecí skupiny G7 na talianskom ostrove Capri
Na snímke taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani
10:53

Jeden člen posádky ruského bombardéra Tu-22M3, ktorý sa zrútil v piatok na juhozápade Ruska, zahynul. Oznámil to gubernátor Stavropoľského kraja Vladimir Vladimirov.

10:47

Čína po hlásených piatkových útokoch na Irán nesúhlasí s konaním, ktoré vedie k stupňovaniu napätia. Omán útoky na Irán odsudzuje.

10:35

Iránske médiá v piatok popreli tvrdenia o napadnutí krajiny zo zahraničia. Reagujú tak na správy amerických médií o izraelskom nočnom útoku na Irán.

10:24

Najmenej dve letecké spoločnosti v piatok narýchlo zmenili trasy svojich lietadiel po uzavretí iránskeho vzdušného priestoru. Irán uzavrel časť svojho vzdušného priestoru a niektoré letiská v reakcii na nočný útok, za ktorým podľa amerických médií stojí Izrael. Lietadlá boli presmerované na iné letiská alebo sa vrátili na miesto odletu.

10:11

Ukrajinská armáda v piatok oznámila, že zničila ruský strategický bombardér po útoku ruských rakiet a dronov na ukrajinské mestá.

10:02

Medzinárodná agentúra pre atómovú energiu (MAAE) v piatok uviedla, že pri výbuchoch hlásených z iránskej provincie Isfahán neboli poškodené jadrové zariadenia.

09:50

Koncom apríla sa začne likvidácia jednej z turistických atrakcií na Havajských ostrovoch. Schody Haiku (prezývané aj Schody do neba) na ostrove Oahu doplatili na nedisciplinovanosť návštevníkov. Mestská rada Honolulu preto rozhodla o ich demontáži.

09:42

Medzinárodné letisko Hamad (HIA) v katarskej metropole Dauha získalo najvyššie hodnotenie v rebríčku World Airport Awards.

Druhé miesto v celosvetovom hodnotení si vyslúžilo singapurské letisko Changi (najlepšie letisko za rok 2023) pred tretím letiskom Incheon v Soule, štvrtým Haneda a piatym Narita, ktoré obe obsluhujú japonské Tokio.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali