Po výbuchu v kanadskom meste Sarnia hospitalizovali päť ľudí

Po výbuchu v kanadskom meste Sarnia hospitalizovali päť ľudí

Sarnia 26. októbra 2014(TASR/HSP/Foto:TASR)

 

Jedna obeť sa nachádza v kritickom stave, traja ľudia utrpeli vážne popáleniny a jeden človek vyviazol z továrne len s ľahkými zraneniami

Ilustračné foto

Päť ľudí skončilo v nemocnici po tom, čo vybuchla priemyselná továreň v kanadskom meste Sarnia. Uviedla to dnes agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie starostu Sarnie Mike Bradleyho.

Reklama

Podľa Bradleyho prišlo k výbuchu v sobotu poobede v prevádzke spoločnosti Veolia Canada Industrial Services. Jedna obeť sa nachádza v kritickom stave, traja ľudia utrpeli vážne popáleniny a jeden človek vyviazol z továrne len s ľahkými zraneniami.

Požiarnici oheň uhasili a situácia je momentálne pod kontrolou, uviedol Bradley. Spoločnosť Veolia, ktorá sa špecializuje na priemyselné čistenie a upratovanie, sa k incidentu zatiaľ nevyjadrila. Príčina výbuchu stále nie je známa.

Reklama

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

18:06

Taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani sa v pondelok dištancoval od vyjadrení svojho koaličného kolegu a podpredsedu vlády Mattea Salviniho, ktorý privítal výsledok prezidentských volieb v Rusku.

17:48

Izraelská armáda v pondelok informovala, že pri operácii v nemocnici Šifá v Gaze zabila vysokopostaveného predstaviteľa palestínskeho militantného hnutia Hamas.

17:43

Regionálny súd v poľskom meste Krakov zmenil v pondelok rozsudok pre suspendovaného kňaza Piotra Nataneka, ktorého prvostupňový súd odsúdil za verejnú urážku detí počatých metódou oplodnenia in vitro (v skúmavke).

17:30

Päť detí v pondelok zahynulo a osem ďalších ľudí utrpelo zranenia na severozápade Sýrie, keď sa múr skladu s obilím zrútil na stan, kde mali hodinu náboženstva. Oznámila to monitorovacia skupina Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii.

17:28

Chorvátsky ústavný súd v pondelok rozhodol, že prezident Zoran Milanovič nemôže kandidovať v nadchádzajúcich parlamentných voľbách, kým neodstúpi z funkcie hlavy štátu.

17:15

Spojené štáty chcú začať bilaterálne rokovania o kontrole zbrojenia s Ruskom a Čínou hneď teraz, a to bez predbežných podmienok, uviedol stály predstaviteľ USA pri OSN.

17:00

Štát si v pondelok v rámci pravidelnej plánovanej aukcie požičal ďalších viac ako 600 miliónov eur. Slovensko si aktuálne požičiava najdrahšie v eurozóne, približne s dvoj až trojnásobnou rizikovou prirážkou ako Rakúsko, menej platí investorom aj Grécko, upozornil hlavný ekonóm ČSOB Marek Gábriš.

16:59

Opozícia podporuje pondelkový protest malých farmárov. Namiesto adekvátnej reakcie Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR sa však farmári dočkali nepochopenia a trestného oznámenia. Aj preto poslanci opozície vo Výbore Národnej rady SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie spoločne pripravujú návrh na zvolanie mimoriadneho rokovania výboru.

16:50

Televízna stanica al-Džazíra sídliaca v Katare oznámila, že izraelské sily v pondelok pri zásahu v nemocnici Šifá v meste Gaza zbili a zatkli jej spravodajcu.

16:43

Bakteriálne nákazlivé ochorenie dýchacích ciest čierny kašeľ má v Česku tento rok prvú obeť. Na chorobu zomrel človek, ktorý mal vyše 55 rokov. Podrobnosti Štátny zdravotný ústav (SZÚ) neuviedol. Od začiatku roka sa čierny kašeľ potvrdil o 3101 osôb, predovšetkým u stredoškolákov.

16:42

Od začiatku pozemných operácií izraelskej armády v Pásme Gazy v reakcii na októbrový útok militantného hnutia Hamas na Izrael zahynulo v tejto palestínskej enkláve 250 izraelských vojakov, oznámila v pondelok izraelská armáda.

16:41

Vo voľbách ruského prezidenta získal vo viacerých európskych mestách a v Izraeli najviac hlasov kandidát strany Noví ľudia Vladislav Davankov, informovala v pondelok stanica Rádio Sloboda (RFE/RL).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke akcia Medzinárodný deň hvezdární a planetárií 2024 v Krajskej hvezdárni v Michalovciach

Autor: TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali