Petru Demkovú stiahol Most-Híd zo svojej kandidátky v blížiacich sa voľbách do VÚC: “Komunálna politika je o lokálnych témach, nie o Amerike či Rusku”

Petru Demkovú stiahol Most-Híd zo svojej kandidátky v blížiacich sa voľbách do VÚC: “Komunálna politika je o lokálnych témach, nie o Amerike či Rusku”

Bratislava 26. októbra 2017 AKTUALIZOVANÉ (HSP/Foto: Facebook)

 

Krajský predseda Mostu-Híd László Solymos informoval, že Petru Demkovú, kandidátku za poslankyňu pre Bratislavský samosprávny kraj, sťahuje strana z kandidátky. Asistentka poslankyne NR SR Martiny Šimkovičovej  sa otvorene vyjadruje k pálčivým problémom v Európe – niektoré médiá ju preto označujú za rusofilku.

Na snímke Petra Demková

“Každý, kto kandiduje do zastupiteľstva, by mal niesť nejakú konkrétnu hodnotovú stopu. Pri tomto kandidátovi to neplatí, preto sa koalícia strán, ktorá vytvorila kandidátku do Bratislavského samosprávneho kraja, rozhodla jej kandidatúru stiahnuť,” uviedol Solymos podľa webu Glob.sk.

Reklama

“Na jej stiahnutí z kandidátky sa dohodli zástupcovia koaličných strán na včerajšom rokovaní,” dodal šéf Smeru v Bratislavskom kraji Martin Glváč pre Aktuality.sk.

Ako dôvod je stiahnutia z kandidátky sa uvádzajú jej statusy Facebooku. Jej vyjadrenia “dráždia” niektorých politikov. V reakcii na migračnú vlnu totiž uviedla: „Už idú…, pripravte im nejaké ubytovanie, plnú penziu, vreckové a vyfešákujte dcérenky, nech sa u nás nenudia… Ešte taká poznámka… kde majú ženy a deti?“ „Smej sa z nás, milý západ. Pestuj si ďalej multikulti a praktizuj zvrhlosti a ohavnosti. Už si len krok od občianskej vojny.“ „U nás nikdy nemalo a ani nebude mať šancu multi-kulti, žiadne lesbo gay svadobno-adopčno-pedofilné šialenstvo ani iné moderné, svieže úkazy.“

Reklama

“Ja budem najpyšnejšia mama, ak sa moj syn raz pripojí napríklad k Slovenským brancom. Ak z neho vyrastie skutočný muž, chlap, milujúci svoju vlasť,” uviea tiež na svojom profile.

Demková pôsobí ako asistentka nezaradenej poslankyne NR SR Martiny Šimkovičovej. Pre Hlavné správy pred časom ozrejmila dôvody svojej kandidatúry, ako aj svoj postoj k nálepkovaniu ľudí, ktorí otvorene prezentujú odlišný názor k pálčivý problémom Európy (viac TU).

 

Komunálna politika je o lokálnych témach

Petra Demková na stiahnutie jej kandidatúry reagovala na sociálnej sieti: Uviedla “komunálna politika je o lokálnych témach, o komunále, o štvrti, o meste, o kraji v ktorom človek žije, je o riešeniach problémov s ktorými sa stretávate vy, ja a každý bežný človek – doprava, sociálne riešenia, starostlivosť o starých ľudí, školstvo a iné.

Reklama

Komunálna politike nie je Amerike ani o Rusku, ani o iných veľkých geopolitických témach.

Preto ma mrzí, že v mojom prípade práve moje vyjadrenia na úplne iné ako komunálne témy slúžili na to, že som bola stiahnutá z kandidátky.

Nikdy som v politike činná nebola, nemám maslo na hlave, na mojom morálnom profile nie sú žiadne šmuhy, nikdy som verejne neklamala, ani nekradla. Som v politike nováčikom, nie som a ani som nikdy nebola členom žiadnej strany, ani som nebola na žiadnej kandidátke, nikdy som nezastávala verejnú funkciu. Vždy som poctivo a dovolím si povedať, tvrdo pracovala a nikdy som nekonala neeticky ani nemorálne.

V kontraste s týmto, dodnes pôsobia v politike, či už tej komunálnej alebo celonárodnej osoby, ktoré charakterovo zlyhali, ktoré klamali, ktoré sa obohatili z verejných zdrojov namiesto toho aby robili pre ľudí. Títo ľudia aj dnes s drzosťou kandidujú. Títo ľudia však paradoxne nie sú nikým verejne pranierovaní, nikto ich nevyzýva aby sa vzdali, nikto ich nesťahuje z kandidátky a médiá ich neatakujú.

Aby som nehovorila len všeobecne, použijem konkrétny príklad. Za Bratislavu V. kandiduje dnes na tú istú funkciu na ktorú som kandidovala ja, teda na post poslankyne župy, pani Tatiana Mikušová. Pani Mikušová sa v minulosti zviditeľnila tým, že v čase keď pôsobila ako viceprimátorka Bratislavy a pod jej agendu spadalo aj prideľovanie bytov, bol pridelený byt medziiným aj pánovi Krpelanovi, ktorý je zhodou okolností v súčasnosti hovorcom p. prezidenta A. Kisku. Stalo sa tak v roku 2004, v čase keď bol p. Krpelan priateľom dcéry pani viceprimátorky Mikušovej. Byt odkúpil po nejakom čase za niečo vyše 50 tisíc korún. Tento byt neskôr p. Krpelan prepísal na svoju manželku (dnes už bývalú) a jej sestru, teda na dve dcéry pani Mikušovej. Keď novinári žiadali od pani Mikušovej vyjadrenie k tejto kauze, argumentovala tým, že v čase kedy bol byt p. Krpelanovi pridelený, on nebol jej rodinným príslušníkom. Fakt, že sa ním po veľmi krátkej dobe po pridelení bytu de facto stal, pani viceprimátorka nikdy nekomentovala rovnako ako nekomentovala ani to, že byt je v súčasnosti prepísaný už dlhšiu dobu na jej dve dcéry.

Reklama

Pani Mikušová dnes kandiduje do župného zastupiteľstva ako kandidátka pravicovej sedemkoalície. Nikto ju z kandidátky nesťahuje a médiá mlčia. V kontraste s týmto, mňa médiá atakujú už niekoľko dní a istí politici v súčinnosti s médiami vyvinuli taký tlak, že tí ktorí ma na kandidátku umiestnili, boli nútení ma stiahnuť.

V komunálnej politike pôsobia už roky rokúce osoby, prisaté na verejné zdroje ako pijavice, zneužívajúce svoje funkcie k svojmu vlastnému obohacovaniu. Keď je snaha priniesť do komunálnej politiky novú, nepoškvrnenú osobu s čistým morálnym profilom a úmyslami, tak sa vyvíjajú snahy, aby sa tak nemohlo stať. Niekto chce a potrebuje status quo, aby pijavice ostali na svojich miestach a aby ľudia dokázateľne morálne čistí a odolní neboli vpustení do verejných funkcií.

Ale aby som nevypichla len jednu konkrétnu osobu ktorá morálne zlyhala, povedzme si na rovinu, že je ich viac. Všetci si veľmi dobre pamätáme na kauzu prideľovania bytov, kedy prasklo, ktoré verejne známe a aj politicky aktívne osoby dostali byty za pofidérnych podmienok, na lukratívnych adresách v centre mesta. Nebudem menovať všetkých ale z tých ktorí sú dnes stále v politike stále aktívni, si pripomeňme aspoň zopár: L. Žitňanská, D. Lipšic, M. Vášáryová (Lasica dostal ďalší byt, takže tu to boli dva do rodiny), A. Hlina, a dobre známy p. Figeľ ktorý jediný sa musel bytu na základe verejného a mediálneho tlaku vzdať. Ostatní, myslím okrem p. Hlinu ktorý pridelený byt nakoniec neodkúpil, svoje za facku nadobudnuté, lukratívne nehnuteľnosti, dodnes majú. Tieto osoby nikto nesťahuje z kandidátok, títo nevadia.

Mne nikto nehnuteľnosť nedaroval. Ako ste na tom vy ostatní, milí občania? Vy ste dostali byt za 1600 Eur v prvom obvode v Bratislave?

Na jednom z portálov ktoré včera prebrali správu o stiahnutí mojej kandidatúry, napísal redaktor popis k článku: ten úsmev asi zamrzol. Nie drahí moji, ten úsmev nezamrzol ani náhodou. Nie je na to jediný dôvod. Toto je len také vaše malé, veľmi drobné víťazstvo. Ja len začínam. Vrátim sa a vrátim sa spôsobom, kedy nebudem odkázaná na nikoho požehnanie ani súhlas. Budem kandidovať aj v budúcnosti. Chcem pre komunál niečo urobiť, mám nápady, mám vízie a aj motiváciu. A vy ste mi tej motivácie ešte pridali. Takže do skorého videnia, priatelia!

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:01

Zásoby ropy v USA minulý týždeň nečakane prudko klesli. A znížili sa aj zásoby benzínu. Ukázali to v stredu údaje amerického Úradu pre energetické informácie (EIA). Inforovala agentúra Reuters.

Zásoby ropy v USA tak v týždni do 19. apríla dosiahli 453,6 milióna barelov, čo je približne 3 % pod päťročným priemerom pre toto ročné obdobie, dodal EIA.

Včera 19:58

Na hokejových majstrovstvách Ázie a Oceánie hráčov do 18 rokov sa hneď v úvodnom zápase zrodil bizarný výsledok. Thajsko zdolalo Kuvajt 57:0 a na strely dokonca prekonali súpera pomerom 122:1.

Včera 19:34

Spojené arabské emiráty (SAE) v stredu oznámili, že na opravu domov, ktoré minulý týždeň poškodili prudké záplavy spôsobené rekordnými zrážkami, poskytnú 544 miliónov dolárov. Informovala o tom agentúra AFP.

Touto púštnou krajinou sa minulý týždeň prehnali silné búrky. Prudký lejak v priebehu niekoľkých hodín zaplavil úseky diaľnic, ulice a najrušnejšie letisko sveta v Dubaji.

Včera 19:31

Súd v Iráne odsúdil na smrť populárneho rappera uväzneného na vyše rok a pol za podporu celoštátnych protestov, vyvolaných smrťou Mahsy Amíníovej. Uviedli to v stredu miestne médiá. Informovala agentúra AFP.

V súvislosti s protestmi popravili deväť mužov, napríklad pre obvinenia zo zabitia a ďalšieho násilia proti bezpečnostným silám.

Včera 17:56

Štátna pomoc so zvýšenými splátkami hypoték sa od júna rozšíri aj na refinancované úvery, čo doteraz nebolo možné. Poslanci Národnej rady (NR) SR schválili túto zmenu v stredu v rámci zákona o správcoch úverov a nákupcoch úverov.

Včera 17:53

Nový zákon o ochrane spotrebiteľa, ktorý v stredu schválila Národná rada SR, prináša vyššiu ochranu spotrebiteľov aj v online prostredí. Spotrebiteľom tiež predlžuje lehotu na odstúpenie od zmluvy bez uvedenia dôvodu z doterajších 14 na 30 dní.

Legislatíva zároveň zvyšuje ochranu pred umelým navyšovaním cien pred rôznymi zľavami a výpredajmi a prináša taktiež lepšiu informovanosť pri uzatváraní zmlúv prostredníctvom online trhov.

Včera 17:52

Americký prezident Joe Biden v stredu podpísal zákon o pomoci vo výške 95 miliárd dolárov pre Ukrajinu, Izrael aj Taiwan. Zároveň oznámil, že Spojené štáty začnú Kyjevu posielať vojenskú pomoc v priebehu niekoľkých hodín. Správu priniesla agentúra AFP.

Včera 17:50

Izraelské sily uskutočňujú “ofenzívnu akciu” v celom južnom Libanone. V stredu to oznámil izraelský minister obrany Joav Galant bez toho, aby špecifikoval, či pozemné sily prekročili hranice. Informovala agentúra AFP.

Včera 17:49

Britské úrady zadržali troch ľudí podozrivých z porušeniach imigračných zákonov po tom, čo pri snahe preplaviť sa cez Lamanšský prieliv zahynulo v utorok päť ľudí vrátane dieťaťa. Informovali agentúry DPA a AFP.

Včera 17:46

Britský premiér Rishi Sunak a nemecký spolkový kancelár Olaf Scholz sa v stredu zaviazali podporovať Ukrajinu tak dlho, ako to bude potrebné. Scholz však takisto potvrdil svoj odmietavý postoj k dodaniu nemeckých plochodrážnych striel Taurus dlhého doletu pre Kyjev. Informovali o tom agentúry AP, AFP a DPA.

Scholz povedal, že Európa musí naďalej zvyšovať svoju pomoc pre Ukrajinu aj po tom, ako USA v utorok schválili rozsiahly balík vojenskej pomoci. “Rozhodnutie USA nás tu v Európe neoslobodzuje od úlohy naďalej rozširovať našu pomoc pre Ukrajinu, aby sa táto krajina mohla brániť voči agresorovi,” povedal kancelár na spoločnej tlačovej konferencii so Sunakom.

Britský premiér Rishi Sunak na návšteve v Nemecku
Na snímke nemecký kancelár Olaf Scholz (vpravo) a britský premiér Rishi Sunak počas tlačovej konferencie v Berlíne
Včera 17:43

Traja ľudia utrpeli zranenia pri “vážnom incidente” v škole na juhu Walesu. Podozrivá osoba bola zadržaná, oznámila miestna polícia. Informovala agentúra AP.

Podľa britského denníka The Telegraph došlo v škole k útoku nožom. Medzi zranenými je údajne učiteľka.

Včera 17:39

Londýnsky súd rozhodol o vydaní stíhaného Daniela Bombica na Slovensko.

“Nie, ešte nikam nejdem, ešte si budete musieť počkať na kolaudačku na letisku, ale áno – ako som vravel minule – návrat na Slovensko sa začína,” vyjadril sa Bombic alias Danny Kollár.

Včera 16:56

Francúzsky najvyšší súd v stredu definitívne potvrdil odsúdenie bývalého premiéra Francoisa Fillona v kauze sprenevery, ktorej sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope. Zároveň nariadil nový súdny proces o uložení trestu. Informovala agentúra AFP.

Včera 15:26

Taliansky parlament schválil opatrenie krajne pravicovej vlády premiérky Giorgie Meloniovej, umožňujúce protiinterrupčným aktivistom vstúpiť na konzultačné kliniky, čo vyvolalo hnev opozičných strán. Informovala agentúra AFP.

Opatrenie prijaté senátom v utorok večer umožňuje regiónom, aby povolili skupinám “s kvalifikovanými skúsenosťami na podporu materstva” ísť za ženami pomýšľajúcimi na interrupciu na klinikách riadených štátnym zdravotníckym systémom.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali