PAHREBA. Merkelová ani po brutálnych vraždách nemení pozíciu: migrantov mieni  kontrolovať, ale dvere pre nich aj naďalej zostanú otvorené

PAHREBA. Merkelová ani po brutálnych vraždách nemení pozíciu: migrantov mieni  kontrolovať, ale dvere pre nich aj naďalej zostanú otvorené

Bratislava, 31. júla 2016 (HSP/Foto: Facebook)

 

Celý svet už dlhšie čakal na vyjadrenie sa Angely Merkelovej na margo teroristických útokov v Nemecku. Všetci, ktorí čakali, že nemecká kancelárka zmení rétoriku, boli sklamaní: zaslepená Merkelová aj naďalej chce vítať migrantov ako vzácnych hostí…

Merkelova nemeni poziciu

Reklama

 

Ahoj, Jožo, čítaš noviny? A čo je nového a zaujímavého? Zasa utečenci a migranti?

Reklama

Plus domáce škandály, vojna v Sýrii a na Donbase, ruská hrozba a americké voľby – kultúrny sortiment našich médií. A čo sa týka tých migrantov a utečencov, tak tu máš novinku: genoska Merkelová sa konečne bližšie vyjadrila ku teroristickým útokom v Nemecku. Chuderka! Aby povedala svetu to isté, čo sme už počuli viac razy, prerušila svoju vzácnu dovolenku. Musela sa takto namáhať, aby zopakovala to isté, čo stále dookola melie?

 

Počúvaj, ale tie útoky v Nemecku boli akési iné, ako by som to nazval? Amatérske. Jeden mladík so sekerou naháňal okoloidúcich a zranil niekoľko ľudí. Bol to asi skôr debil alebo blázon, ako terorista. Druhý sa síce zahral na teroristu, ale tiež dosť amatérsky: na hudobnom festivalu blízko Mníchova vyhodil do luftu seba a zranil asi 15 návštevníkov, ale určite chcel zrealizovať oveľa väčší krvák… Tretí mačetou rozporcoval svoju družku a kolegyňu v práci a potom začal naháňať okoloidúcich. Jediné ten strelec toho napáchal viac. Aj ten bol nemecký občan, žiaden utečenec, aj keď tiež voľakedy prisťahoval do Nemecka. Je to všetko trochu zamotané.

Aha, čítaš náš mainstream? Ten robí to isté, čo aj nemecký alebo iný európsky mainstream a samotná madam Merkelová: všetci sa snažia rozmazať, ututlať, zamaskovať fakt, že zločiny a teroristické činy páchajú prisťahovalci – či už tí, ktorí dlhšie bývajú v EÚ, alebo tí „čerství“. Teroristické činy „premaľujú“ na trestné činy, na konanie bláznov a duševne chorých ľudí a pod. Stále nechápem, načo ututlávajú problémy s migrantmi – kto má z toho výhodu? Bežní obyvatelia Európy určite nemajú. Nechápem, prečo aj napriek udalostiam z posledných dní naši politici a mainstream sa vôbec nepoučili a nezmenili svoju rétoriku? Je to choré.

 

Reklama

Možno netreba maľovať čerta na stenu, možno to nie je až také zlé. Kvôli pár zloduchom a debilom teraz vyhodíme preč všetkých migrantov, ktorí u nás hľadajú pomoc? A čo také pojmy ako milosrdenstvo, pomoc iným, kresťanské hodnoty?

Fakt, ty si nakazený mainstreamom… Vlastne sa nečudujem, nie si sám. Keď už aj nemecká kancelárka, niektorí prezidenti a premiéri zastávajú migrantov – tak aj niektorí bežní ľudia sú pobláznení. Lenže niektorí to vidia celkom realisticky – dokonca aj v tom istom Nemecku. Napríklad, bavorský premiér vždy žiadal poslať migrantov preč a teraz v súvislosti s teroristickými činmi v Nemecku tvrdí, že sa deje práve to, čo predpovedal, pred čím varoval. Bavorský minister vnútra podčiarkol, že samovražedný atentátnik, ktorý úradoval na hudobnom festivalu, to nebol jednotlivec, ale člen rozsiahlej teroristickej siete, pretože ho riadili cez mobilný telefón – nekonal sám a v afekte, ale plnil rozkazy nadriadených…

 

Dobre, ale zasa sú to jednotlivci. Nik netvrdí, a to nehovorí ani tak tebou nenávidený mainstream, že v Európe nie sú islamistickí teroristi. Ale zasa – sú to jednotlivci alebo menšie skupiny. A teraz kvôli ním poslať státisíce a milióny normálnych moslimov preč, naspäť do vlasti – do vojny a hladu? Existuje predsa nejaká ľudskosť a humanizmus?

Kurník, ako by som čítal úvodník v niektorých našich novinách alebo počul seniorku Merkelovú… Načo vlastne prerušila svoju dovolenku? Tie žvásty nemusela opakovať, to všetko poznáme. Čo nové povedala alebo navrhla? Dokopy nič. Po prvé, prízvukovala to isté, čo aj ty: kvôli pár teroristom, zločincom a debilom nemôžeme posielať späť všetkých moslimov. Prízvukovala, že výtržníci zneužívajú a zahanbujú meno krajiny, ktorá ich prijala. Tak na to islamisti zvysoka kašľú. Akurát ich zaujíma prestíž a záujmy krajiny, kde sa usalašili! Ani hánodou. Po druhé, Merkelová zasa potvrdila, že migračnú politiku meniť nebude. Kým bude pri moci, nič sa nezmení. Je fakt, nenapraviteľná… Po tretie, navrhla prísnejšie kontroly prichádzajúcich občanov, aby so sebou neprinášali príliš veľa zbraní a výbušnín. Tak to je obrovská pomoc! Zbrane a výbušniny sú aj v Európe – teroristi nebude pociťovať „hlad“. A po štvrté, zopakovala niečo tajuplné a záhadné, čo stále opakujú viacerí európski lídri: treba rozhodnejšie odpovedať na teroristické činy… A čo to konkrétne znamená? Tým mi pripomína niektorých našich politikov, ktorí dookola omieľajú, že u nás všetko treba zlepšiť, zmodernizovať, zefektívniť, zdokonaliť a pod. Bla-bla-bla…

Reklama

 

Nemáš celkom pravdu, veď nemecká kancelárka prízvukovala, že útoky vo Würzburgu a Ansbachu spáchali utečenci – neskrývala a nerozmazávala to, ako tvrdíš. Dokonca to označila za potupu Nemecka a vyzvala, aby v žiadnom prípade nik nepomáhal teroristom. Varovala pred podobnými činmi aj prichádzajúcich do krajiny migrantov. 

Aha, a preto si všetci migranti hneď vstúpia do svedomia a budú sa hrať na anjelov!

 

No dobre, a čo iné mohla povedať? Veď otvorene uznala, že tie útoky boli prejavom islamského terorizmu. Nerobila však paniku a prisľúbila, že Nemecko predsa zvládne migračnú krízu. Prízvukovala, že prichádzajúci do krajiny utečenci by sa mali lepšie snažiť adaptovať v Nemecku a prispôsobiť sa k existujúcim tu pravidlám hry. Na druhej strane chce, aby spoločnosť pomáhala migrantom a preto štát bude rozširovať sieť integračných a jazykových kurzov pre migrantov.

Lenže tých migrantov by mali učiť aspoň trochu vážiť si zákony a pravidla hry v krajinách, kam prichádzajú. Lebo chcú tu robiť podobné somariny a zverstva, ako v rodnej vlasti.
Veď aj na to Merkelová upozornila. Nehovor, že si to nevšimol. Prízvukovala, že tí, ktorí prichádzajú do Nemecka, musia vážiť si zákony tejto krajiny. Varovala, že v žiadnom prípade nik nemôže používať násilie a nasadzovať svoje pravidla hry. Zdôraznila, že migranti musia pochopiť, že v Nemecku a celkovo v Európe je demokracia, sloboda slova a náboženská sloboda. Dokonca migrantom pripomenula, že v Nemecku, samozrejme, iná kuchyňa, ako v arabských krajinách a preto by si prisťahovalci mali prispôsobiť tomu, ako sa dá. Podľa mňa povedala to, čo mala povedať.

Aha, aj s tou kuchyňou. Na jednej strane prisťahovalci by sa mohli trochu prispôsobiť, ale na druhej podporila novinku, že kvôli moslimom na školách a v podnikoch už začnú meniť jedálničky a prispôsobovať to ku zvykom moslimov: bude menej jedál z bravčového mäsa a pod. Takže aj Nemci sa vo svojej krajine musia prispôsobovať a meniť svoje tisícročné zvyky – a prečo, z akého dôvodu? Pretože sem prichádzajú ľudia z úplne iného kultúrneho prostredia? No skús niečo zmeniť v arabských krajinách – hneď zostaneš bez hlavy alebo aspoň bez ruky. Ale my sa im musíme prispôsobovať, pretože láskavo presťahovali k nám, aby sme ich tu živili a aby oni nás donútili žiť tak, ako oni si zvykli. Ďakujem pekne!

 

Až tak to nepreháňaj. Svet sa neobrátil hore dnom – čo také sa v Európe zmenilo? Samozrejme, nastávajú menšie zmeny, ale nie je to také drastické a dramatické. 

No ozaj to nie je zatiaľ také dramatické, ale je to už zreteľný varovný signál! Je to náznak, že bude to predsa aj drastické a dramatické – a vo veľkom! Madam Merkelová pochválila aj prednedávnom schválený migračný zákon v Nemecku, označila ho za šancu pre Nemecku. Tak v tomto sa s ňou súhlasím: je to šanca pre Nemecko – reálna šanca do hrobu…

Reklama

 

To sú konšpirácie a pesimizmus. Čo je zlého na tom novom zákone? Merkelová povedala, že je to akoby učebnica pre migrantov a celá spoločnosť od nich očakáva, že sa budú učiť podľa tejto učebnice – budú študovať nemčinu a prispôsobia sa aj k súčasným nemeckým zákonom. Takže predsa je to šanca a možno to nebude také zlé.

Ale bude! Pomaly už nie je ani jeden deň, keď migranti niekoho nezavraždia alebo nevyhodia do vzduchu. Tá „migračná vojna“ sa už začala a rýchlo sa rozširuje. Ak ju nezastavíme, môžeme sa prežehnať a pochovať sa vlastnými rukami. Merkelová je nepoučiteľná a nič nedokáže napraviť, bude všetko iba zhoršovať. Uvidíš, budúce generácie po celom svete a aj samotní Nemci – potomkovia naň budú spomínať takisto v zlom ako na Hitlera a na iných zloduchov, ktorí priniesli do ich krajín najväčšiu skazu a pohromu. Zostáva nám posledná šanca zachrániť náš dom a našu kultúru. Chceš, aby si na našu generáciu potomkovia spomínali iba v zlom, pretože zničíme kultúru, ktorá sa vyvíjala tisícročia a kvôli pár debilom zanikla? Akú budúcnosť darujeme našim deťom a vnukom? Na to by sme si všetci mali myslieť… Ak tu nechceme mať európsky kalifát, tak mali by sme tu migračnú politiku zmeniť…
Eugen Rusnák

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

07:24

Snemovňa reprezentantov amerického štátu Arizona v stredu odhlasovala zrušenie zákona zakazujúceho takmer všetky druhy interrupcií. Najvyšší súd v Arizone pritom pred viac ako dvoma týždňami rozhodol, že tento zákon prijatý pred 160 rokmi je vykonateľný.

07:11

Státisíce ľudí sa vo štvrtok zišli na rôznych miestach po celej Austrálii a na Novom Zélande, aby si pripomenuli svojich padlých v prvej svetovej vojne. Informovala agentúra AFP.

07:02

Jemenskí húsíovia sa prihlásili k útokom na americké a izraelské obchodné plavidlá a americký torpédoborec.

O operáciách informoval Yahya Sari, vojenský hovorca hnutia Ansar Allah.

06:53

Francúzske orgány činné v trestnom konaní zadržali a začali vypočúvať 16-ročného chlapca, ktorý avizoval, že chce spáchať útok počas letnej olympiády v Paríži. Polícia uňho našla sľub vernosti teroristickej sieti Islamský štát (IS). Prípad prevzala prokuratúra, ktorá sa zaoberá teroristickými činmi.

06:44

Poľsko poskytne finančnú pomoc vo výške dvoch miliónov dolárov pre dve humanitárne agentúry OSN, ktoré podporujú civilistov vo vojnou zmietanom Pásme Gazy. V stredu to oznámilo poľské ministerstvo zahraničných vecí.

06:35

Generálny riaditeľ sociálnej platformy TikTok Šou C’ Čche v stredu prisľúbil podniknutie právnych krokov na zvrátenie zákona prijatého v Spojených štátoch, na základe ktorého bude možné túto populárnu aplikáciu v USA zakázať pre podozrenia, že ju kontroluje čínska vláda.

Americký prezident Joe Biden v stredu podpísal zákon, ktorý čínskej materskej spoločnosti ByteDance dáva približne 270 dní na to, aby odpredala TikTok v USA alebo čelila vylúčeniu z amerického trhu.

06:30

Španielsky premiér Pedro Sánchez v stredu uviedol, že zvažuje možné odstúpenie v reakcii na oznámenie súdu, ktorý začal vyšetrovanie premiérovej manželky na základe podozrení z korupcie.

Včera 20:01

Zásoby ropy v USA minulý týždeň nečakane prudko klesli. A znížili sa aj zásoby benzínu. Ukázali to v stredu údaje amerického Úradu pre energetické informácie (EIA). Inforovala agentúra Reuters.

Zásoby ropy v USA tak v týždni do 19. apríla dosiahli 453,6 milióna barelov, čo je približne 3 % pod päťročným priemerom pre toto ročné obdobie, dodal EIA.

Včera 19:58

Na hokejových majstrovstvách Ázie a Oceánie hráčov do 18 rokov sa hneď v úvodnom zápase zrodil bizarný výsledok. Thajsko zdolalo Kuvajt 57:0 a na strely dokonca prekonali súpera pomerom 122:1.

Včera 19:34

Spojené arabské emiráty (SAE) v stredu oznámili, že na opravu domov, ktoré minulý týždeň poškodili prudké záplavy spôsobené rekordnými zrážkami, poskytnú 544 miliónov dolárov. Informovala o tom agentúra AFP.

Touto púštnou krajinou sa minulý týždeň prehnali silné búrky. Prudký lejak v priebehu niekoľkých hodín zaplavil úseky diaľnic, ulice a najrušnejšie letisko sveta v Dubaji.

Včera 19:31

Súd v Iráne odsúdil na smrť populárneho rappera uväzneného na vyše rok a pol za podporu celoštátnych protestov, vyvolaných smrťou Mahsy Amíníovej. Uviedli to v stredu miestne médiá. Informovala agentúra AFP.

V súvislosti s protestmi popravili deväť mužov, napríklad pre obvinenia zo zabitia a ďalšieho násilia proti bezpečnostným silám.

Včera 17:56

Štátna pomoc so zvýšenými splátkami hypoték sa od júna rozšíri aj na refinancované úvery, čo doteraz nebolo možné. Poslanci Národnej rady (NR) SR schválili túto zmenu v stredu v rámci zákona o správcoch úverov a nákupcoch úverov.

Včera 17:53

Nový zákon o ochrane spotrebiteľa, ktorý v stredu schválila Národná rada SR, prináša vyššiu ochranu spotrebiteľov aj v online prostredí. Spotrebiteľom tiež predlžuje lehotu na odstúpenie od zmluvy bez uvedenia dôvodu z doterajších 14 na 30 dní.

Legislatíva zároveň zvyšuje ochranu pred umelým navyšovaním cien pred rôznymi zľavami a výpredajmi a prináša taktiež lepšiu informovanosť pri uzatváraní zmlúv prostredníctvom online trhov.

Včera 17:52

Americký prezident Joe Biden v stredu podpísal zákon o pomoci vo výške 95 miliárd dolárov pre Ukrajinu, Izrael aj Taiwan. Zároveň oznámil, že Spojené štáty začnú Kyjevu posielať vojenskú pomoc v priebehu niekoľkých hodín. Správu priniesla agentúra AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali