NHL: Columbus, Dallas aj Chicago vyrovnali série na 2:2, Hossa 0+1

NHL: Columbus, Dallas aj Chicago vyrovnali série na 2:2, Hossa 0+1

New York 24. apríla (TASR/HSP)

 

Blackhawks si v druhej tretine vybudovali zásluhou Andrewa Shawa a Patricka Kanea dvojgólový náskok

Hokejisti Chicaga zvíťazili v štvrtom súboji štvrťfinále play off Západnej konferencie zámorskej NHL, keď v noci na štvrtok zdolali St. Louis 4:3 po predĺžení a vyrovnali sériu na 2:2 na zápasy. Pri góle “jastrabov” na 3:3, ktorý poslal súboj do predĺženia, asistoval slovenský útočník Marián Hossa. V extračase dokázal výhru na stranu obhajcu trofeje priniesť gól Patricka Kanea.

Reklama

Blackhawks si v druhej tretine vybudovali zásluhou Andrewa Shawa a Patricka Kanea dvojgólový náskok, no ešte v závere dejstva oň prišli, o vyrovnanie sa postarali Vladimir Tarasenko a Maxim Lapierre. Ruský mladík Tarasenko v tretej časti poslal Blues svojím druhým gólom do vedenia, no obhajca Stanleyho pohára kontroval necelé štyri minúty pred treťou sirénou z hokejky Bryana Bickella. Pri jeho góle asistoval aj Marián Hossa a pripísal si tak prvý bod v tohtoročných vyraďovacích bojoch. Dráma vyvrcholila v predĺžení, v ktorom rozhodla situácia zo 72. minúty, keď Patrick Kane zakončil rýchlu akciu po ľavom krídle presnou strelou zápästím a zaistil Chicagu víťazstvo. “Súperov obranca urobil chybu a dostali sme sa do prečíslenia. Brandon Saad odviedol kusisko roboty, keď zamieril k vzdialenejšej žrdi a uvoľnil mi tak priestor. Snažil som sa strieľať cez obrancu a využiť ho ako clonu,” opísal rozhodujúci moment dvojgólový hrdina večera. Séria medzi druhým a tretím tímom Centrálnej divízie je zatiaľ maximálne vyrovnaná, o osude troch zo štyroch súbojov museli rozhodnúť až predĺženia. “Medzi stavom 1:3 a 2:2 je veľký rozdiel. V predĺžení sme si verili, vypracovali sme si množstvo šancí a bolo len otázkou času, kedy sa presadíme,” doplnil Kane. Hossa odohral vyše 21 minút a s piatimi strelami patril medzi najaktívnejších hráčov zápasu. Jeho spoluhráč Michal Handzuš strávil na ľade vyše 13 minút, ďalšie dve si odsedel na trestnej lavici. Séria sa teraz sťahuje naspäť do St. Louis, kde sa zápas číslo päť odohrá v noci na sobotu. “Psychická výhoda je teraz na strane súpera, musíme sa ako mužstvo dať dokopy a získať si ju späť. Je to pre nás veľká výzva,” uviedol pre zámorské médiá tréner “bluesmanov” Ken Hitchcock.

Columbus zvíťazil v štvrtom zápase 1. kola play off vo Východnej konferencii nad Pittsburghom tiež 4:3 po predĺžení. Vyrovnal tak stav série na 2:2 na zápasy. O prvom domácom triumfe Blue Jackets v play off v 13-ročnej klubovej histórii rozhodol v predĺžení Nick Foligno. Dvadsaťšesťročný krídelník cez tretiu prestávku v šatni pred spoluhráčmi smelo vyhlásil, že skóruje v predĺžení a jeho veštba sa naplnila. “Pravdupovediac, nemyslel som si, že mi to vyjde. Ale stalo sa a ja môžem ďakovať mojim šťastným hviezdam,” vyznal sa Foligno. Zaujímavosťou série je fakt, že v každom z prvých troch zápasov mužstvo, ktoré prehralo, prešustrovalo náskok 3:1. V štvrtom dueli “tučniaci” dokonca stratili trojgólové vedenie. “Nemalo by sa to stávať v play off,” povzdychol si kapitán Pittsburghu Sidney Crosby, ktorý zatiaľ nie je očakávaným ťahúňom svojho tímu a jeho gólové suchoty trvajú už deväť stretnutí. Séria sa tak sťahuje opäť do Pittsburghu za nerozhodného stavu, piaty zápas je na programe v noci na nedeľu.

Reklama

Na Západe Dallas v American Airlines Center zdolal Anaheim 4:2 a tiež vyrovnal stav série na 2:2 na zápasy. Zápas číslo 5 je na programe v Anaheime, súboj číslo 6 v Dallase. Ducks síce v dueli, v ktorom nastúpili bez opôr kapitána Ryana Getzlafa a Teemu Selänneho, viedli 2:0, ale potom prišli štyri góly domácich. Po záverečnom klaksóne sa ešte strhla hromadná šarvátka, po ktorej rozhodcovia rozdali niekoľko trestov. Séria je tak opäť otvorená. “Po prvých dvoch zápasoch som mal zmiešané pocity, no teraz cítim, že sme zasa v hre a konečne je to tá pravá séria play off,” pochvaľoval si tréner dallaských “hviezd” Lindy Ruff.

 

sumáre 1. kola play off NHL

štvrťfinále Východnej konferencie – štvrtý zápas:

COLUMBUS – PITTSBURGH 4:3 pp (1:3, 1:0, 1:0 – 1:0)

Reklama

Góly: 17. Jenner (Letestu, Wisniewski), 35. Johansen (Anisimov, Dubinsky), 60. Dubinsky (Johansen, Johnson), 63. Foligno (Umberger, Wisniewski) – 7. Adams (Sutter, Martin), 11. Kunitz (Niskanen, Martin), 12. Neal (Jokinen, Malkin). Brankári: Bobrovskij – Fleury, strely na bránku: 46:25. Diváci: 18.970.

/na zápasy: 2:2/

štvrťfinále Západnej konferencie – štvrté zápasy:

DALLAS – ANAHEIM 4:2 (0:2, 2:0, 2:0)

Góly: 21. Jamie Benn, 27. Fiddler (Horcoff, Jordie Benn), 47. Eakin (Roussel, Lehtonen), 48. Goligoski (Fiddler, Horcoff) – 13. Allen (Fowler, Cogliano), 19. Maroon (Perreault). Brankári: Lehtonen – Andersen (48. Hiller), strely na bránku: 26:23. Diváci: 18.962.

Reklama

/na zápasy: 2:2/

CHICAGO – ST. LOUIS 4:3 pp (0:0, 2:2, 1:1 – 1:0)

Góly: 29. Shaw (Toews, Kane), 37. Kane (Oduya, Toews), 57. Bickell (Rozsíval, HOSSA), 72. Kane (Smith) – 39. Tarasenko (Shattenkirk, Sobotka), 40. Lapierre (Ott, Porter), 53. Tarasenko (Pietrangelo). Brankári: Crawford – Miller, strely na bránku: 34:33. Diváci: 22.123.

/na zápasy: 2:2/

 

Slováci v akcii:

Michal Handzuš (Chicago) 13:20 0 0 0 0 0 2

Marián Hossa (Chicago) 21:11 0 1 1 +1 5 0

 

Reklama
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali