NHL: Anaheim s divíznym titulom, v 1. kole narazí na Nashville, LA vs. Sharks

NHL: Anaheim s divíznym titulom, v 1. kole narazí na Nashville, LA vs. Sharks

New York 11. apríla 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Rich Schultz)

 

Kings, ktorí stále nemôžu počítať so zraneným Mariánom Gáboríkom

Hokejisti Anaheimu zvíťazili v záverečnom zápase základnej časti NHL 2015/2016 na ľade najlepšieho tímu súťaže Washingtonu 2:0. Vďaka dvojbodovému zisku predbehli v tabuľke rivala z Los Angeles a získali štvrtý rok v rade titul v Pacifickej divízii. Ducks v 1. kole play off narazia na držiteľa prvej voľnej karty v Západnej konferencii Nashville. Kings, ktorí stále nemôžu počítať so zraneným slovenským útočníkom Mariánom Gáboríkom (koleno), sa stretnú s tretím tímom divízie San Jose.

Reklama
Hokejista Philadelphie Flyers  R.J. Umberger (vľavo) sa teší so spoluhráčom Jevgenijom Medvedevom z Ruska po strelení gólu v zápase zámorskej hokejovej NHL  New York Islanders - Philadelphia Flyers
Hokejista Philadelphie Flyers R.J. Umberger (vľavo) sa teší so spoluhráčom Jevgenijom Medvedevom z Ruska po strelení gólu v zápase zámorskej hokejovej NHL New York Islanders – Philadelphia Flyers

Prehra New Yorku Islanders s Philadelphiou (2:5) znamenala, že “ostrovania” zostali v tabuľke Východnej konferencie na pozícii prvej voľnej karty a v 1. kole vyraďovačky vyzvú Floridu, ktorá ovládla Atlantickú divíziu. Islanders, ktorým chýba pre problémy so slabinami slovenský brankár Jaroslav Halák, sa nedokázali posunúť pred mestského soka Rangers, “jazdci” tak ako tretí tím Metropolitnej divízie narazia na druhý Pittsburgh.

Záverečná noc základnej časti odkryla posledné tajničky a dala definitívnu podobu dvojiciam prvého kola play off. Ducks mohli špekulovať a v prípade prehry s Washingtonom zostať na 2. mieste divízie, čo by im v 1. kole hodilo do cesty San Jose. “Káčeri” však pristúpili k duelu zodpovedne, gólmi kanoniera Coreyho Perryho a mladíka Nicka Ritchieho triumfovali nad už istým víťazom Prezidentskej trofeje 2:0 a vo vyraďovačke si tak zmerajú sily s “predátormi” z Nashvillu. “Chceli sme vybojovať divízny titul. Vždy keď máte možnosť získať titul v divízii, idete za tým, lebo je to veľký úspech. Vzhľadom na sezónu, v ktorej sme zažili množstvo pádov a vrcholov, znamená pre nás tento titul ešte viac,” uviedol pre zámorské médiá obranca Anaheimu Cam Fowler. Tréner kalifornského tímu Bruce Boudreau nenechal odpočívať najväčšie hviezdy a proti Capitals nastúpilo mužstvo v plnej sile. “Nikdy sme kouča nežiadali, aby nám dal voľno. Ani nám to nenapadlo,” priznal najlepší strelec “káčerov” Perry. Pod výhru sa podpísal 24 úspešnými zákrokmi brankár Frederik Andersen, ktorý pri svojom prvom štarte po otrase mozgu vychytal svoje šieste čisté konto v profiligovej kariére. “Freddie chytal úžasne. Podal najlepší výkon, aký som kedy u neho videl,” pochválil dánskeho brankára tréner Boudreau. Anaheim ovládol divíziu, hoci v polovici sezóny strácal na jej lídra 16 bodov. Po vianočnej prestávke však vygradoval svoje výkony a v 49 dueloch dosiahol 34 víťazstiev v riadnom hracom čase, päť prehier po predĺžení, resp. nájazdoch a iba desať prehier za nula bodov. Ducks sa stali prvým tímom od sezóny 1984/1985, ktorý v základnej časti zaznamenal najlepšiu úspešnosť v presilovkách (23,2 percenta) i oslabeniach (87,2 percenta). Predtým naposledy ovládli obe štatistiky v jednom ročníku NY Islanders.

Reklama

Brankár Capitals Braden Holtby mohol v prípade triumfu vytvoriť nový ligový rekord v počte výhier v jednej sezóne, no pred play off dostal voľno, rovnako ako kanonier Alexander Ovečkin, jeho “parťák” z útoku Nicklas Bäckström či obrancovia Brooks Orpik a John Carlson. Holtby tak zostal na méte 48 víťazstiev spoločne s legendárnym Martinom Brodeurom, ktorý vytvoril rekord v sezóne 2006/2007. Skúsený krídelník v službách Washingtonu Justin Williams odohral svoj jubilejný 1000. duel v NHL a dostalo sa mu za to pocty v predzápasovej ceremónii.

Až záverečný zápas dlhodobej časti sezóny určil meno súpera Islanders v 1. kole, kde ich po prehre s Philadelphiou čaká Jágrova Florida. “Ostrovania”, ktorí nastúpili na svoj piaty zápas v priebehu siedmich dní, nechali pred bojmi o Stanleyho pohár oddychovať sedem kľúčových hráčov vrátane kapitána Johna Tavaresa. Islanders mohli v prípade víťazstva predbehnúť v tabuľke Rangers, to by však vo vyraďovačke dostali Pittsburgh vedený Sidneym Crosbym, ktorý chytil v závere základnej časti fantastickú formu. Tréner Newyorčanov Jack Capuano sa však dal počuť, že scenáre play off nehrali žiadnu rolu pri vyberaní zostavy. “Niektorí chalani boli doudieraní, potrebovali si doliečiť zranenia. Musíme urobiť to, čo je pre nás najlepšie,” zdôraznil. Ani Philadelphia nenastúpila v plnej sile, chýbali Claude Giroux, Wayne Simmonds, Sean Couturier či Mark Streit, v bránke dostal príležitosť prvýkrát od 16. marca Čech Michal Neuvirth, ktorý zlikvidoval 14 súperových striel. “Letci” síce prehrávali po góloch Nikoľaja Kuľomina a Matta Martina už v 10. minúte 0:2, sériou piatich presných zásahov však dokázali dokonale otočiť skóre. Gólom a dvomi asistenciami sa na výhre podieľal rakúsky krídelník Michael Raffl. Flyers, ktorí si zabezpečili play off-ovú miestenku o deň skôr vďaka výhre nad Pittsburghom, sa v tabuľke sa už nemohli posunúť a už pred zápasom bolo jasné, že narazia vo vyraďovacej časti na Washington.

 

Záverečné zápasy základnej časti NHL – sumáre:

NEW YORK ISLANDERS – PHILADELHIA FLYERS 2:5 (2:2, 0:1, 0:2)

Reklama

Góly: 6. Kuľomin (de Haan, Pulock), 10. Martin (Pulock, de Haan) – 12. Gostisbehere (Voráček, Schenn), 20. Medvedev (Read, Cousins), 27. Raffl (Laughton, Schenn), 46. Laughton (Raffl), 52. Umberger (Raffl, Medvedev). Brankári: Greiss (21. Gibson) – Neuvirth, strely na bránku: 17:27, 14.244 divákov.

 

WASHINGTON CAPITALS – ANAHEIM DUCKS 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)

Góly: 25. Perry (Garbutt), 27. Ritchie (Santorelli, Wagner). Brankári: Grubauer – Andersen, strely na bránku: 24:21, 18.506 divákov.

 

Reklama

Dvojice 1. kola play off:

Východná konferencia:

Washington – Philadelphia

Florida – NY Islanders

Tampa Bay – Detroit

Pittsburgh – NY Rangers

 

Západná konferencia:

Dallas – Minnesota

Anaheim – Nashville

Reklama

St. Louis – Chicago

Los Angeles – San Jose

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:09

Francúzska polícia v piatok obkľúčila iránsky konzulát v Paríži a v prípade požiadavky iránskej misie je pripravená doň vstúpiť. V budove konzulátu sa údajne nachádza muž s výbušninou.

14:52

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR vyhlásilo výberové konanie na obsadenie miesta riaditeľa Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove. Záujemcovia sa môžu hlásiť do 10. mája. Rezort o tom informoval na webe. Od decembra 2023 nemocnicu dočasne vedie Juraj Smatana.

14:48

Nórsky kráľ Harald V. sa vráti v pondelok po dlhšej prestávke k pracovným povinnostiam. Oznámil to v piatok nórsky kráľovský palác.

14:48

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár sa v pondelok 22. apríla 2024 zúčastní v Luxemburgu na zasadnutí Rady Európskej únie pre zahraničné veci (FAC). Hlavnými témami rokovania ministrov členských štátov EÚ bude situácia na Blízkom východe, v Sudáne a na Ukrajine. V tejto súvislosti sa uskutoční spoločné rokovanie šéfov rezortov diplomacií spolu s ministrami obrany členských štátov EÚ – SR bude popri Jurajovi Blanárovi zastupovať podpredseda vlády a minister obrany SR Robert Kaliňák.

14:47

Dubajské letisko, jedno z najrušnejších na svete, v piatok oznámilo obmedzenie počtu prichádzajúcich letov. V Spojených arabských emirátoch (SAE) naďalej pretrvávajú problémy po tohtotýždňových záplavách.

 

14:46

Rusko sústreďuje svoje hybridné útoky na Fínsko, pričom v snahe o jeho destabilizáciu využíva migráciu. Vyhlásila to v piatok predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová počas návštevy tejto severskej krajiny.

14:46

Spojené štáty v piatok na zasadnutí ministrov zahraničných vecí zoskupenia G7 informovali, že od Izraela dostali “na poslednú chvíľu” informácie o dronovom útoku v Iráne. Oznámil to v piatok taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani. Šéf americkej diplomacie Antony Blinken sa k tomu odmietol vyjadriť.

14:37

Približne 30 osôb utrpelo zranenia pri náraze trajektu z ostrova Capri do prístavnej plošiny v talianskom Neapole. Presné okolnosti, ako vysokorýchlostný trajekt vrazil do prístavnej plošiny, neboli bezprostredne známe. Záchranári uviedli, že žiadna zo zranených osôb nie je vo vážnom stave.

14:32

Na tisícke miest po celom Česku sa v piatok koná policajná akcia s názvom Speed Marathon, ktorá sa zameriava najmä na kontrolu dodržiavania maximálnej povolenej rýchlosti. Preventívna akcia má podľa Polície ČR (PČR) prispieť k zníženiu počtu dopravných nehôd a väčšej bezpečnosti na cestách.

14:24

V srbskom meste Niš bude v nedeľu evakuácia, aby sa dala bezpečne odstrániť nevybuchnutá bomba NATO, uviedol v piatok mestský štáb pre mimoriadne situácie.

14:19

V nasledujúcich týždňoch by mohlo dôjsť k miernemu poklesu cien benzínu, ale len do príchodu hlavnej motoristickej sezóny. Očakáva to analytik spoločnosti XTB Marek Nemky.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali