Neapolčania opäť dobyli Rím, Hamšík: “Čaká nás ešte dlhá cesta”

Neapolčania opäť dobyli Rím, Hamšík: “Čaká nás ešte dlhá cesta”

Rím 16. októbra 2017 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Andrew Medichini)

 

Neapol rozbehol ročník skutočne sľubne

Futbalisti SSC Neapol s kapitánom Marekom Hamšíkom si aj po ôsmom kole talianskej Serie A držia stopercentnú bilanciu. V sobotňajšom šlágri si odviezli cenné tri body zo štadióna AS Rím, kde zvíťazili vďaka gólu Lorenza Insigneho 1:0. Líder tabuľky využil zaváhanie Juventusu Turín, ktorý podľahol doma Laziu Rím 1:2, a pred obhajcom trofeje má už päťbodový náskok. Lazio sa s 19 bodmi vyrovnalo Juventusu, rovnaký počet má aj Inter Miláno, ktorý však ešte v nedeľu čakalo mestské derby s AC.

Reklama
Hráč Neapola Marek Hamšík v zápase 8. kola talianskej Serie A proti AS Rím

Insigne sa na Olympijskom štadióne v Ríme strelecky presadil v 20. minúte, keď sa k nemu v šestnástke dostala odrazená lopta, ktorú nekompromisne napálil do siete a postaral sa o jediný presný zásah. “Som unavený, ale veľmi šťastný,” vyznal sa po zápase Insigne, ktorý vsietil jubilejný 100. gól v kariére. “V druhom polčase sme sa príliš zatiahli, trpeli sme pri tlaku domácich, no napriek tomu som rád, aký výkon sme podali a ako sme to zvládli. Vzhľadom na výsledok Juventusu sme dvojnásobne šťastní. Snažíme sa hrať ako jeden tím, to je spôsob hry, ktorý nám môže priniesť na konci sezóny scudetto,” uviedol pre denník La Stampa.

Neapolčania po ôsmom víťazstve v rade pomýšľajú na najvyššiu métu. “Titul? O ňom sa v šatni rozprávame iba málo. Ale vieme, že táto sezóna môže byť pre nás výnimočná. Už pred jej štartom sme sa všetci zhodli v tom, že urobíme všetko pre to, aby sme odohrali skvelý ročník,” nechal sa počuť taliansky reprezentant. SSC vyhral v Ríme v priebehu necelého mesiaca už druhýkrát, 20. septembra zdolal Lazio 4:1. “Víťazstvá na Stadio Olimpico nad Laziom aj AS nás urobili ešte silnejšími. Sme si vedomí, že toto môže byť naša sezóna,” dodal Insigne.

Reklama

Slovenský stredopoliar Marek Hamšík pobudol za hostí na trávniku do 72. minúty, keď ho vystriedal Poliak Piotr Zielinski. “Bol to veľmi ťažký zápas, hrali sme proti skvelému tímu. My sme sa opäť predstavili v skvelej forme, boli sme sústredení do poslednej minúty a zaslúžene sme vyhrali. Je fantastické uspieť na Olympijskom štadióne za necelý mesiac dvakrát,” uviedol Hamšík na svojej webstránke. Ten sa mohol proti AS zapísať medzi strelcov po hodine hry, jeho strelu ale domáci brankár zneškodnil.

Neapol v sobotu prekonal hneď niekoľko rekordov. Pre SSC to bol jubilejný 20. ligový zápas bez prehry za sebou (18 víťazstiev, 2 remízy). “Modrí” ťahali naposledy podobnú sériu v roku 1989 (18 duelov bez prehry), až dosiaľ nemali ani 13 víťazstiev v rade v najvyššej talianskej súťaži. SSC má tak spomedzi tímov špičkových európskych tímov najlepšiu bilanciu, ako jediný ešte v sezóne nestratil ani bod. V Neapole vládne futbalový ošiaľ, Hamšík so spoluhráčmi sa z Ríma vrátili v nedeľu nadránom a pred vlakovou stanicou ich čakalo 500 fanúšikov.

Zato konkurent Juventus Turín duel s druhým rímskym klubom nezvládol, podľahol doma Laziu 1:2 a utrpel prvú prehru v ligovej sezóne. O oba góly hostí sa po zmene strán postaral Ciro Immobile, ktorý odpovedal na vedúci gól Douglasa Costu z prvého polčasu. Domáci boli blízko aspoň k bodu, ale v nadstavenom čase nepremenil pokutový kop Paulo Dybala. Jeho strelu zlikvidoval brankár Thomas Strakoša. “Chceme si s mojimi spoluhráčmi užiť tento triumf. Ako útočník je mojou úlohou strieľať góly, som rád za seba, fanúšikov i trénera. Víťazstvo nám dodá sebavedomie, musíme ďalej mentálne rásť,” citovala dvojgólového hrdinu Immobileho agentúra DPA.

Neapol rozbehol ročník skutočne sľubne, pred suverénom uplynulých sezón Juventusom má päťbodový náskok. “My pozeráme iba na seba. Samozrejme, sme veľmi radi, že sa nám darí. Ale sme iba na začiatku súťaže, cesta je veľmi dlhá. Teraz sa rýchlo preorientujeme na Ligy majstrov, keďže už v utorok nastúpime proti Manchestru City, proti jednému z najsilnejších tímov v Európe,” dodal Hamšík.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali