Náhradná autobusová stanica Nivy v prevádzke od 1. októbra

Náhradná autobusová stanica Nivy v prevádzke od 1. októbra

Bratislava 29. septembra 2017 (HSP/Foto:TASR-Marko Erd)

 

Autobusová stanica Mlynské nivy v Bratislave sa v noci zo soboty 30. septembra na nedeľu 1. októbra presťahuje „cez cestu“ do neďalekých priestorov na Bottovej ulici. Cestujúcich informuje prebiehajúca kampaň a všetky dôležité informácie nájdu na webe www.slovaklines.sk.

Ilustračné foto

Náhradná autobusová stanica Nivy na Bottovej ulici plne nahradí služby pôvodnej stanice už od najbližšieho víkendu. Odchod prvého autobusového spoja je naplánovaný na nedeľu o 4. hodine ráno v smere na letisko Schwechat a do centra Viedne. Do nových priestorov sa súčasne presunie celá prevádzka autobusovej stanice, ktorá tu bude sídliť počas troch rokov do dokončenia novej Stanice Nivy.

Reklama

„Víkend sme vybrali ako najvhodnejší termín na sťahovanie. Počas pracovného týždňa je prevádzka silnejšia, cestujúci využívajú autobusovú dopravu hlavne na cestu do práce či do školy. Vyvinuli sme maximálne úsilie, aby boli všetci cestujúci plnohodnotne a vopred informovaní. Výhodou je, že Náhradná stanica sa nachádza hneď cez cestu na Bottovej ul.,“ konštatuje generálny riaditeľ Slovak Lines Peter Sádovský.

Nová budova Náhradnej autobusovej stanice Nivy poskytne vyšší komfort a kvalitnejšie služby. Cestujúci si budú môcť tak ako doteraz priamo na stanici zakúpiť lístky na autobus, dopravné karty či predplatné cestovné lístky. K dispozícii bude celkovo šesť pokladní v hlavnej hale stanice.

Reklama

Chýbať nebudú zariadenia na vyhľadávanie spojov, Wi-Fi, bezplatné toalety, či skrinky na úschovu batožín. Okrem toho sa budú v priestoroch Náhradnej stanice nachádzať aj prevádzky s občerstvením, potravinami, pekáreň či novinový stánok.

 

Odchody a príchody autobusov sa nemenia

Autobusové spoje budú odchádzať a prichádzať na Náhradnú autobusovú stanicu na Bottovej ul. v nezmenených časoch. Pre autobusy je pripravených celkovo 34 nástupíšť. V prípade liniek zabezpečujúcich prímestskú dopravu v Bratislavskom kraji sú odchody z nástupíšť prehľadne rozdelené podľa regiónu, do ktorého autobus smeruje.

Obľúbená linka premávajúca do Viedne a na letisko Schwechat bude po novom odchádzať z nástupišťa č. 1. Do Hainburgu, respektíve Wolfsthalu budú autobusy premávať hlavne z nástupíšť č. 1 a 2. Zároveň budú premávať z nástupíšť č. 2 a č. 3 aj medzinárodné linky do ďalších štátov. Na nástupišti č. 4 nastúpia na autobus cestujúci, ktorí sa potrebujú dostať do Viedne na koncerty alebo do nákupného centra v Parndorfe, lyžiarskeho strediska Stuhleck, do Neusiedl am See či Hainburgu.

Reklama

Z nástupíšť č. 5, 6, 7, 8 a 9 odchádzajú diaľkové, medzinárodné a vybrané prímestské linky. Autobusy smerujúce do regiónov Dunajská Streda a Galanta budú pristavené pri nástupištiach 10, 11 a 12. Pre cestujúcich v smere do Malaciek a Rohožníka budú k dispozícii nástupištia s číslovaním od 13 po 17.

Nástupište č. 18 bude vyhradené pre zájazdy a dopravu pre cestovné kancelárie. Autobusy smerujúce do regiónu Pezinka budú odchádzať z nástupíšť 19 až 22, do regiónu Senec z nástupíšť 23 až 26, do regiónu Šamorín – 27 až 31. Nástupištia 32, 33 a 34 obslúžia autobusové linky smerujúce do Nitry, Banskej Bystrice, Prahy, Budapešti, Viedne, prípadne ďalšie medzinárodné či diaľkové spoje.

 

Dostupnosť autobusovej stanice sa nemení

Autobusový terminál na Bottovej ulici bude mať nezmenenú dostupnosť pre cestujúcich. Zastávky MHD zostávajú na pôvodných miestach. Na stanicu sa bude možné dostať pešo a na bicykli z ulice Mlynské nivy alebo aj z Chalupkovej ul. Pred budovou sa zároveň bude nadchádzať stanovište taxíkov, ktoré obslúžia prichádzajúcich cestujúcich. Automobilom bude možné na stanicu prísť len z ulice Chalupkova.

Reklama

Redakciu informovala Mgr. Eva Vozárová, hovorkyňa Slovak Lines, a. s.

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:23

Ceny benzínov a nafty pred veľkonočnými sviatkami zdraželi o tri centy za liter. Spotrebiteľské ceny oboch benzínov dosiahli najvyššie hodnoty za posledných 20 týždňov.

11:13

Ekvádorským úradom sa podarilo potlačiť vzburu vo väznici v meste Guayaquil, odkiaľ v januári ušiel jeden z najobávanejších šéfov zločineckých gangov. Informovala agentúra AFP.

11:03

Jednu obeť si vyžiadal požiar v domove dôchodcov, ktorý vypukol vo štvrtok nadránom vo východomaďarskej obci Ököritófülpös.

Riaditeľstvo úradu civilnej ochrany (OKF) uviedlo, že do hasenia požiaru v jednoposchodovej budove nasadili 19 hasičov s piatimi vozidlami.

10:53

Ukrajinská armáda v noci na štvrtok zneškodnila 26 dronov, ktorými útočili ruské sily. Uviedol to veliteľ ukrajinských vzdušných síl Mykola Oleščuk.

10:40

Nemecký maloobchod dosiahol vo februári slabšie výsledky. Tržby sa znížili v porovnaní s januárom aj s rovnakým mesiacom minulého roka, oznámil vo štvrtok spolkový štatistický úrad Destatis.

10:13

Štyria ľudia zahynuli a najmenej päť ďalších utrpelo zranenia pri útoku nožom na severe amerického štátu Illinois.

Incident sa odohral v stredu popoludní miestneho času v meste Rockford, ktoré leží asi 145 kilometrov od Chicaga. Útočník v rôznych lokalitách smrteľne pobodal 15-ročné dievča, 63-ročnú ženu a dvoch mužov vo veku 49 a 22 rokov.

09:59

Vyše 70 percent Poliakov si neželá vyslanie vojakov svojej krajiny ani Severoatlantickej aliancie na Ukrajinu. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu verejnej mienky, ktorý vypracoval inštitút IBRIS pre poľský denník Rzeczpospolita.

09:38

Francúzsky prezident Emmanuel Macron odmietol plánovanú dohodu o voľnom obchode medzi Európskou úniou (EÚ) a juhoamerickým zoskupením Mercosur v jej súčasnej podobe.

Potrebné sú podľa neho rokovania o novej a zodpovednejšej dohode, ktorá bude prihliadať na rozvoj, ochranu klímy a biodiverzitu.

09:24

Tisíce vodičov autobusov vstúpili vo štvrtok v juhokórejskej metropole Soul do generálneho štrajku pre spor týkajúci sa platov. Podľa odborov postihol štrajk 97 percent tamojších autobusových liniek a spôsobil chaos počas rannej dopravnej špičky. Po zhruba 11 hodinách sa však vodičom podarilo so zamestnávateľmi dohodnúť a vrátili sa do práce.

09:13

Slovenský hokejista Martin Chromiak pomohol asistenciou k triumfu Ontaria nad San Jose 3:2 v nočnom zápase AHL. Dvadsaťjedenročný útočník má po 61 dueloch sezóny na konte 29 bodov (13+16).

08:49

Výbor Parlamentného zhromaždenia Rady Európy (PZ RE) pre politické záležitosti a demokraciu vyjadril podporu prípadnému prijatiu Kosova do RE. Srbsko toto rozhodnutie odsúdilo ako škandalózne.

08:36

Francúzski politici z celého spektra v stredu vyjadrili zdesenie nad odstúpením riaditeľa parížskej školy, ktorý dostal vyhrážky smrťou za to, že požiadal študentku, aby si v priestoroch školy zložila moslimský závoj.

Premiér Gabriel Attal, bývalý minister školstva, chcel ukázať riaditeľovi podporu a pozval ho v stredu do svojho úradu.

08:24

Šéf ruskej rozviedky Sergej Naryškin navštívil tento týždeň Severnú Kóreu, kde viedol diskusie o bezpečnostnej spolupráci.

Naryškin sa stretol so severokórejským ministrom pre štátnu bezpečnosť Ri Čang-daem.

08:15

Ceny ropy sa vo štvrtok ráno zvýšili a vyrovnali tak časť strát z predchádzajúcich dvoch dní. Od začiatku marca oba hlavné kontrakty posilnili o približne 4,5 % a k zisku za celý mesiac smerujú už tretíkrát po sebe.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali