Muž týral tehotnú družku, hrozí mu tri až osem rokov väznenia

Muž týral tehotnú družku, hrozí mu tri až osem rokov väznenia

Slovensko 18. marca 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Štefan Puškáš)

 

Policajné správy

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Kežmarku vzniesol obvinenie za zločin týrania blízkej osoby pre 42-ročného Romana z Košíc. Mužovi v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov. Informáciu potvrdila prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Reklama
Ilustračné foto
Ilustračné foto

“Z doterajšieho vyšetrovania bolo zistené, že muž týral niekoľko rokov svoju 37-ročnú družku, tá pochádza z obce Abrahámovce v okrese Kežmarok. Muž ženu bil, kopal a udieral do tváre,” uviedla policajná hovorkyňa. S týraním neprestal ani vo vysokom štádiu tehotenstva. “Vtedy ju kopal do chrbta, vyhrážal sa jej zabitím, zmrzačením či poliatím kyselinou, ak opustí ich spoločnú domácnosť,” doplnila Migaľová.

Podľa hovorkyne bol muž zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia s návrhom na vzatie do väzby.

Reklama

 

Mužovi, ktorý v bratislavskej MHD udrel ženu, hrozí až trojročný trest

Jednej cestujúcej slovne nadával, druhú opľul a potom udrel do tváre. Takto sa správal v bratislavskej mestskej hromadnej doprave (MHD) 29-ročný Rajmund z okresu Levice. Za jeho konanie mu dnes hrozí až trojročný trest za mrežami.

Ako TASR informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff, udalosť sa stala 16. marca krátko po 19.45 h. Vozidlo MHD smerovalo z Námestia Franza Liszta na Račianske mýto. “Obvinený najprv vulgarizmami napadol 48-ročnú ženu. Následne vstal a pri prechádzaní uličkou došlo i k fyzickému stretu s 26-ročnou ženou,” priblížil Szeiff.

Menovaný mladú ženu najprv opľul a následne zovretou päsťou udrel do oblasti tváre. Spadla tak na zem. “Pri páde utrpela zranenia v oblasti hlavy a dolných končatín, ktoré si vyžiadali jej lekárske ošetrenie,” doplnil hovorca.

Reklama

Policajný príslušník už vzniesol voči Rajmundovi obvinenie z trestného činu výtržníctva. V prípade preukázania viny mu za jeho protiprávne konanie hrozí až trojročný pobyt za mrežami.

 

Matku stíhajú pre záškoláctvo dcéry

Polícia v Stropkove začala trestné stíhanie vo veci ohrozovania mravnej výchovy mládeže, z ktorého obvinila 37-ročnú ženu. Tá, ako zákonný zástupca 15-ročnej žiačky základnej školy v Stropkove, nevenovala výchove a opatere svojej dcéry náležitú pozornosť. Mladistvá dievčina v aktuálnom školskom roku vymeškala 579 vyučovacích hodín, z toho 184 nemá ospravedlnených.

Ako informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová, mladistvá dievčina riadne nevykonávala povinnú školskú dochádzku. Matka dopustila jej záškoláctvo napriek opakovaným upozorneniam zo strany školy a Úradu práce sociálnych vecí a rodiny v Stropkove. Obvinená svojím konaním vydala svoju dcéru, ktorá je mladšia ako osemnásť rokov, nebezpečenstvu spustnutia sa tým, že jej umožnila viesť záhaľčivý život.

Reklama

 

Lúpeži v trenčianskej herni zabránila krupiérka

Trenčiansky policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie v prípade zločinu lúpeže. Polícia žiada verejnosť o pomoc pri pátraní po neznámom mužovi, ktorý sa so zbraňou v ruke pokúsil vylúpiť herňu v Trenčíne.

Na snímke neznámy lupič v herni
Na snímke neznámy lupič v herni

Ako dnes TASR informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová, neznámy páchateľ v utorok (15. 3.) o 9.37 h vošiel do herne na Braneckého ulici v Trenčíne, prišiel k barovému pultu, vytiahol strelnú zbraň a žiadal od krupiérky herne peniaze. “Zamestnankyňa zareagovala odvážne a duchaprítomne. Zatvorila a zamkla dvere, aby zabránila vstupu páchateľa k pokladni. Potom sa schovala pod stôl. Keď muž videl, že sa ukryla, ušiel z herne bez peňazí. Policajti zistili, že páchateľ herňu pred tým, ako do nej vošiel, pozoroval asi 30 minút,” priblížila hovorkyňa.

Hľadaný muž je vysoký 175 až 180 centimetrov, strednej postavy. Na sebe mal modré rifľové nohavice, čiernu prechodnú bundu s bielymi šnúrkami (bunda bola poprešívaná vo vzore kosoštvorcov) a šedú mikinu. Na hlave mal červenú šiltovku s bielym pásikom na okraji šiltu. Na krku mal vzorkovaný pásikový šál a čierne okuliare. Obuté mal bledohnedé topánky, pravdepodobne z brúsenej kože. “Polícia žiada občanov, ktorí spoznajú muža zo záberov bezpečnostných kamier, aby kontaktovali políciu na telefónnom čísle 158.

 

V obci Nižná Myšľa zrazilo auto osemročného chlapca

Ťažké zranenia utrpel osemročný chlapec po zrážke s osobným vozidlom, ku ktorej došlo vo štvrtok (17.3.) pred 17.00 h na ceste III. triedy v obci Nižná Myšľa v okrese Košice-okolie. Podľa doterajších zistení chlapec z košického sídliska Lunik IX prebehoval spoza stojaceho vozidla z ľavej strany cesty na pravú.

“Pravdepodobne sa nepresvedčil o dopravnej situácii na ceste, na ktorú vbehol v čase, kedy od centra obce Nižná Myšľa, smerom na obec Ždaňa, prichádzalo osobné motorové vozidlo zn. Škoda Octavia, ktoré viedol 39-ročný vodič z okresu Košice-okolie. Vodič už zrážke zabrániť nedokázal a dieťa zrazil,” informoval dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Dieťa utrpelo zranenia s doposiaľ nespresnenou dobou liečenia, do košickej nemocnice ho previezli pracovníci Rýchlej zdravotníckej pomoci. “Dychovou skúškou u vodiča nebolo zistené požitie alkoholu, neutrpel ani žiadne zranenie,” doplnil Szabó.

Reklama

Škoda na vozidle je 1000 eur. Pri dokumentovaní dopravnej nehody bol prítomný aj znalec z odboru dopravy.

 

Útočníkov z utorkovej bitky v pohostinstve polícia obvinila

Žiarska polícia už troch útočníkov z utorkovej (15.3.) bitky v jednom z miestnych pohostinstiev obvinila. Zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a z prečinu výtržníctva spáchaných formou spolupáchateľstva obvinila dvoch Žiarčanov – 31-ročného Zdenka a 30-ročného Michala i 26-ročného Miroslava z Lehôtky pod Brehmi.

Pri incidente, ktorý sa stal v utorok okolo 21.00 h v pohostinstve na Hviezdoslavovej ulici v Žiari nad Hronom, utrpeli zranenie dvaja muži (23 a 30). Mladší z poškodených má zranenia, ktoré si vyžiadajú liečenie sedem a viac dní a druhý utrpel zranenia s liečením minimálne 20 dní.

Reklama

“Po tom, ako prípad prevzal vyšetrovateľ, keďže sa v priebehu vyšetrovania preukázalo, že páchatelia sa úmyselne dopustili zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu, polícia po nich začala okamžite pátrať,” informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Podľa jej ďalších slov vo štvrtok (17.3.) v popoludňajších hodinách žiarski kriminalisti postupne všetkých troch vypátrali a zadržali. Po vykonaní procesných úkonov ich vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval návrh na ich vzatie do väzby. “Za tento zločin hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov. Prípad je aj naďalej v štádiu vyšetrovania,” dodala hovorkyňa.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:26

Taliansky parlament schválil opatrenie krajne pravicovej vlády premiérky Giorgie Meloniovej, umožňujúce protiinterrupčným aktivistom vstúpiť na konzultačné kliniky, čo vyvolalo hnev opozičných strán. Informovala agentúra AFP.

Opatrenie prijaté senátom v utorok večer umožňuje regiónom, aby povolili skupinám “s kvalifikovanými skúsenosťami na podporu materstva” ísť za ženami pomýšľajúcimi na interrupciu na klinikách riadených štátnym zdravotníckym systémom.

14:56

Súd v Madride vo stredu informoval o prebiehajúcom prípravnom konaní voči manželke španielskeho premiéra Pedra Sáncheza. Podozrieva ju z obchodovania s vplyvom a korupcie v podnikateľskom sektore. Informovala o tom agentúra AFP.

Madridský súd v krátkom vyhlásení spresnil, že vyšetrovanie vedené proti Maríi Begone Gómezovej sa začalo už 16. apríla a “podlieha príkazu na utajenie“. Bližšie detaily v tejto veci neuviedol.

14:40

Poslanci Európskeho parlamentu (EP) v stredu schválili historicky prvé pravidlá EÚ týkajúce sa boja proti násiliu na ženách. Ich cieľom je predchádzať rodovo motivovanému násiliu a chrániť jeho obete, najmä ženy a obete domáceho násilia.

Smernica požaduje zavedenie prísnejších zákonov proti kybernetickému násiliu, lepšiu pomoc pre obete a opatrenia na prevenciu znásilnení.

14:29

Z korupcie obvinený námestník ruského ministra obrany Timur Ivanov zostane vo väzbe prinajmenšom nasledujúce dva mesiace, a teda do 23. júna. Rozhodol o tom v stredu moskovský súd. Informovala o tom agentúra AP a stanica Sky News.

Podľa ruského Vyšetrovacieho výboru (Sledkom) je podozrivý z prijatia úplatku v obzvlášť veľkom rozsahu. Za tento trestný čin mu v prípade usvedčenia hrozí až 15 rokov väzenia.

Námestník ministra obrany bol zadržaný pre podozrenie z korupcie
Na nedatovanej snímke vydanej 11. kanuára 2024 námestník ministra obrany Timur Ivanov v Moskv
14:20

Priame platby sa slovenským farmárom budú vyplácať aj po 30. júni. Uviedol to na tlačovej besede po stredajšom výjazdovom rokovaní vlády v Dolnej Krupej minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč (Smer-SD).

Informácie o nevyplácaní priamych platieb po júni označil Takáč za nepravdivé a zavádzajúce.

Výjazdové rokovanie vlády v Dolnej Krupej Takáč
Na snímke zľava riaditeľ Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA) Marek Čepko a minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč (Smer-SD) počas tlačovej konferencie po výjazdovom rokovaní vlády v Dolnej Krupej
14:10

Strata amerického výrobcu lietadiel Boeing bola v 1. kvartáli nižšia, než sa očakávalo. Koncern uviedol, že jeho dodávateľský reťazec sa stabilizuje aj napriek kríze týkajúcej sa modelu 737 Max.

Strata v prvých troch mesiacoch 2024 klesla na 343 miliónov USD (321 miliónov eur), alebo 56 centov na akciu, zo 414 miliónov USD, alebo 69 USD na akciu.

14:02

Centrom Londýna sa v stredu preháňalo niekoľko splašených koní, utiekli britskej vojenskej jednotke Household Cavalry. Zranenia pri tom utrpelo päť ľudí, štyroch odviezli do nemocnice. Informoval denník The Telegraph.

Zvieratá zhodili svojich jazdcov počas ranného cvičenia. Pri incidente sa zranil najmenej jeden vojak.

splašené kone v Londýne
Na snímke dva splašené kone v uliciach Londýna
13:39

Vláda plánuje znižovať deficit verejných financií približne o 1 % hrubého domáceho produktu (HDP) ročne. Postupný pokles schodku pod 3 % HDP do konca volebného obdobia zabezpečí vystúpenie z očakávanej procedúry nadmerného deficitu. Zároveň sa tak stabilizuje vývoj dlhu, ktorý by mal inak naďalej rastúci trend až k 70 % HDP. Konštatuje to Ministerstvo financií (MF) SR v Programe stability SR na roky 2024 až 2027, ktorý v stredu schválila vláda.

13:38

Na preklenutie obdobia do vyplatenia priamej podpory bude môcť Ministerstvo financií (MF) SR poskytnúť poľnohospodárovi pomoc vo forme návratnej finančnej výpomoci za zvýhodnených podmienok. Výpomoc sa poskytne prostredníctvom Slovenskej záručnej a rozvojovej banky (SZRB). Vyplýva to z návrhu novely zákona o poskytovaní podpory a dotácie v pôdohospodárstve, ktorý v stredu schválila vláda.

13:37

Odborne spôsobilá osoba bude môcť vykonávať funkciu povereného zástupcu až pre troch držiteľov povolenia na podnikanie v energetike. Obchodníci so striebrom už nebudú mať povinnosť disponovať určeným meradlom a zosnulé osoby budú vyňaté z pôsobnosti zákona o ochrane osobných údajov. Vyplýva to zo zákona, ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony v súvislosti so zlepšovaním podnikateľského prostredia a znižovaním administratívnej záťaže, ktorý poslanci Národnej rady (NR) SR v stredu definitívne schválili.

13:35

Pri pobreží Tuniska našli v utorok telá 19 ľudí, informovala tamojšia pobrežná stráž. Informovala agentúra AP.

Telá našla v blízkosti prístavných miest Mahdíja a Sfax, druhého najväčšieho prístavného mesta v krajine, kde sa migranti v posledných týždňoch dostali do konfliktu s políciou.

13:28

Česká polícia odkryla česko-ukrajinský gang falošných bankárov, ktorí sú podozriví zo spáchania stoviek podvodov s úhrnnou škodou v desiatkach miliónov korún. Policajti zadržali 40 ľudí, časť z nich skončila vo väzbe. V stredu to uviedla hovorkyňa polície Královohradeckého kraja Iva Kormošová.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali