Marian Kočner: Lipšic, Galko a Rajtár hovoria rozprávky, Kollár bil Krištúfkovú

Marian Kočner: Lipšic, Galko a Rajtár hovoria rozprávky, Kollár bil Krištúfkovú

Bratislava 5. apríla 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Miroslav Košírer)

 

Marian Kočner  poslancom odporučil dovzdelať sa v daňovej problematike. Zároveň odmietol aj tvrdenia šéfa strany Sme rodina Borisa Kollára, že mal kšefty na ministerstve pôdohospodárstva

Trojica poslancov Národnej rady SR Daniel Lipšic (OĽaNO-NOVA), Ľubomír Galko a Jozef Rajtár (obaja SaS) hovoria rozprávky, ak tvrdia, že podnikateľ Marian Kočner sa v kauze bytov v bratislavskom komplexe Five Stars Residence dopustil daňových podvodov. Kočner to vyhlásil na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave a poslancom odporučil dovzdelať sa v daňovej problematike.

Reklama
Na snímke Marian Kočner
Na snímke Marian Kočner

“Bytovku nestavala moja firma, ale firma, v ktorej som bol len finančný investor. Moja firma mala k tomuto prípadu dve kontroly. Prvá, zameraná na DPH, sa začala 24. februára 2012 a skončila 26. marca 2012, teda ešte za vlády Ivety Radičovej a ministrovania Daniela Lipšica,” povedal Kočner.

Druhá kontrola bola z Národnej kriminálnej agentúry a bola podľa jeho slov ukončená 13. decembra 2012 a nariadil ju Lipšic ako minister vnútra. “Obe kontroly boli s negatívnym výsledkom,” zdôraznil podnikateľ.

Reklama

Na margo obvinenia, že neodviedol DPH vo výške asi 600.000 eur, Kočner zdôraznil, že DPH bola odvedená na účet štátnej pokladnice vo výške 1.025.661,48 eura. “Kontrolou predložených dokladov neboli zistené porušenia zákona o DPH,” citoval Kočner z protokolu daňovej kontroly.

Podnikateľ odmietol aj obvinenia, že nebola odvedená daň zo zisku. “Gro týchto bytov bolo predaných v roku 2015, teda daň sa platí až v roku 2016. Spoločnosť Inkasný servis dosiahla zisk z predaja týchto bytov 2.626.411 eur, ku dňu tlačovky (29.3.) trojice poslancov mal na účte 2.075.468,45 eura, čo je dostatočná čiastka na zaplatenie dane zo zisku. Peniaze neodišli do žiadneho daňového raja, odporúčam poslancom doštudovať problematiku,” povedal Kočner s tým, že do parlamentu posiela Lipšicovi knihu o daňovom poradenstve aj s venovaním.

Kočner na tlačovej konferencii odmietol aj tvrdenia šéfa strany Sme rodina Borisa Kollára, že mal kšefty na ministerstve pôdohospodárstva. “Vôbec neviem, kde v Bratislave ministerstvo pôdohospodárstva sídli, nikdy v živote sme s týmto ministerstvom nemali žiaden obchod ani žiaden kšeft,” zdôraznil Kočner.

Istý kontakt s rezortom však pripustil. “Minulý rok sme požiadali cez Pôdohospodársku platobnú agentúru (PPA) o pridelenie eurofondov na výstavbu wellness centra na Donovaloch. Projektová dokumentácia stála 86.000 eur a vlani sme podali žiadosť. Kollár tvrdí, že tam mám svojich kamošov, tak sa teším, že eurofondy dostaneme. Ale nie je to, bohužiaľ, pravda. Tri dni pred voľbami, teda 2. marca, nás PPA vylúčila zo súťaže za absolútnu banalitu. PPA poslala výzvu na doplnenie nejakých údajov, prevzal ju brat konateľa a zabudol ju odovzdať tomu, komu patrila. Pošta urobila chybu, reklamovali sme to, pošta svoju chybu uznala, napriek tomu sme boli vylúčení. To jasne deklaruje, že tam nikoho nemám. Ak by som mal, za takúto hlúposť by ma neboli vylúčili,” myslí si.

 

Reklama

Kollár sa podľa Kočnera s Piťom na Kube nestretol náhodne a údajne mal fyzicky napadnúť tehotnú Krištúfkovú

Na margo Kollára tiež Kočner odkázal, že sa vyvíja určitá aktivita, aby boli k dispozícii pre médiá letenky z cesty na Kubu, kde sa Kollár stretol s už odsúdeným bossom Jurajom Ondrejčákom alias Piťom, podľa jeho slov náhodne. “Som presvedčený, že ak sa letenky podarí získať, bude zaujímavé, ako bude Kollár reagovať na to, že letenky kupovala jeho firma nielen pre neho, ale aj pre Piťa a ostatných. Viezli sa jedným lietadlom a sedeli vedľa seba. Ťažko bude na takéto niečo hľadať výhovorku,” odhaduje podnikateľ.

Kočner tiež spochybnil Kollárove vyjadrenia na jeho údajné kontakty s niektorými členmi podsvetia. Hovoril o tom, že Kollár s Petrom Steinhübelom a Romanom Deákom pašovali na tony striebro v tehličkách z Nemecka do Československa. “Nezaplatili ani clo, ani daň a načierno ho predávali do zlatníctiev a klenotníctiev v Bratislave a Prahe,” povedal Kočner s tým, že Kollár bol napr. so Steinhübelom v aute, keď na neho strieľali.

Podnikateľ tiež Kollára obvinil, že bil budúcu matku svojho dieťaťa. “Kopal tehotnú matku svojho dieťaťa do brucha, do tváre, až kým som nepriskočil. Dieťa pod zákonom kopal dnes poslanec nad zákonom,” vyhlásil Kočner.

Zároveň priznal, že na začiatku podnikania na Donovaloch mal s Kollárom dobrý vzťah. “Viackrát som mu pomohol. Keď sa stal ministrom hospodárstva Jirko Malchárek, bola škrtnutá dotácia 24 miliónov Sk stredisku, ktoré vlastnil Ľudovít Kaník. Volal mi Malchárek, či by sme peniaze nechceli, či nemáme nejaký projekt. Ja som vtedy nemal, tak som odvetil, že sa opýtam Kollára. Boris išiel na ministerstvo, doriešil si papiere a Kollárova firma dostala 24 miliónov korún. To, že sa mi za to zabudol poďakovať, ani nehovorím,” povedal.

Reklama

Podnikateľ dal aj verejnú ponuku pre každého, kto mu doručí nejakú pravdivú a overiteľnú informáciu na Borisa Kollára a Daniela Lipšica. Za informáciu o Kollárovi zaplatí 10.000 eur a v prípade Lipšica 100.000 eur. “Určite sa nájde niekto, kto niečo také prinesie,” dodal. Podnikateľ na tlačovej konferencii na otázky odpovedať nechcel, priznal len, že trestné oznámenie na poslancov nepodáva, lebo v tom nevidí zmysel. Či ho podal na Kollára za údajnú bitku ženy, zatiaľ povedať nechcel.

 

Kollár: Na mafiána ja reagovať nebudem

“Nebudem každému novinárovi reagovať na každú blbosť, ktorú Kočner uviedol. Budem to riešiť právne a podávam trestné oznámenie na generálnu prokuratúru za ohováranie. Nebudem sa vyjadrovať k mafiánovi, dph-áčkarovi, banditovi, zlodejovi, ktorý okradol elektrárne spolu s Trnkom o 500 miliónov EUR”, povedal Kollár na margo vyjadrení Kočnera počas dnešnej tlačovky. “Marián Kočner sa bojí, že by šiel sedieť. Nedokáže predýchať, že som intenzívne podporoval Daniela Lipšica v poste ministra vnútra. Kočner vie, že to by bol jeho koniec”, uvádza Kollár na svojej sociálnej sieti.

 

Moje stanovisko ku Kocnerovej dnesnej tlacovke:Marian Kocner sa boji, ze by isiel sediet. Nedokaze predychat, ze som intenzivne podporoval Daniela Lipsica na ministra vnutra. Kocner vie, ze to by bol jeho koniec. Po navrate zo zahranicia pojdem na Generalnu prokuraturu SR a podniknem voci Kocnerovi pravne kroky. Nebudem s nim polemizovat cez media.

Pubblicato da Boris Kollar su Martedì 5 aprile 2016

 

SAS: Kočner o Kollárovi rozprával takmer hodinu, no svoje podvody vyriešil za 5 minút  

Reklama

“Marián Kočner na tlačovej besede vybavil podozrenie zo svojho daňového podvodu za 5 minút, ale o Borisovi Kollárovi s radosťou rozprával takmer hodinu. Jeho výroky sú určené najmä pre orgány činné v trestnom konaní. Popri svojom udávaní Borisa Kollára by však nemali zabudnúť detailne sa pozrieť aj na obchody pána Kočnera okolo bytového komplexu Five Star Residence.”, píše sa v stanovisku SAS, pod ktoré sa podpísali Galko, Rajtár, Lipšic a Grendel.

“Polícia a prokuratúra rovnako dostanú možnosť v parlamentných výboroch podrobne vysvetliť obchodovanie s bytmi v spomínanom komplexe. Do dnešného dňa totiž nikto nevyvrátil, že s cenami bytov sa manipulovalo tak, že štát bol poškodený a polícia na príkaz zhora prípad ututlala, lebo je do kauzy zatiahnutý Ladislav Bašternák. Ten je formálnym majiteľom bytu, v ktorom žije premiér tejto krajiny, dobrým známym ministra Kaliňáka a premiéra Fica a v tejto súvislosti je tiež podozrivý z daňového podvodu”, uzatvárajú predstavitelia SAS.

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:13

Pápež František na Zelený štvrtok slávil v Bazilike svätého Petra omšu svätenia olejov. Kňazov vo svojej kázni vyzval, aby sa vyhýbali duchovnému pokrytectvu a pristupovali k svojim veriacim milosrdne.

16:07

Poľský premiér Donald Tusk privítal vo štvrtok pokrok dosiahnutý v rozhovoroch s Ukrajinou. Ich témou bol dovoz ukrajinských poľnohospodárskych výrobkov a blokády hraníc zo strany poľských poľnohospodárov, ktoré naštrbili vzťahy medzi oboma krajinami.

Donald Tusk Šmyhaľ
Na snímke ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ (vľavo) a poľský premiér Donald Tusk
15:35

Poľských vojakov vyšlú do Paríža, aby tam pomohli s posilnením bezpečnosti počas tohtoročných letných olympijských hier. Oznámil to vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

15:06

Skoro každý tretí obyvateľ Nemecka má pocit, že mu prechod na letný čas ohrozuje zdravie. Prieskum nemeckého inštitútu Forsa tiež odhalil, že takmer každý piaty zamestnaný človek v dôsledku posunu času mešká do práce.

14:44

Palestínsky prezident Mahmúd Abbás v piatok dekrétom oznámil zostavenie novej vlády, ktorej predsedom bude jeho dlhoročný poradca Muhammad Mustafá.

14:44

Pomaly sa pohybujúca tropická cyklóna Gamane, ktorá sa nečakane obrátila smerom k Madagaskaru, si vyžiadala najmenej 11 obetí. Silný vietor lámal stromy a prívaly vody sa valili cez dediny a vytopili domy, uviedli miestni predstavitelia.

14:43

Poľská Agentúra pre vnútornú bezpečnosť (ABW) vykonala v spolupráci so svojimi európskymi partnermi prehliadky budov v rámci vyšetrovania ruskej špionážnej siete. “Boli zdokumentované akcie zamerané na organizovanie proruských iniciatív a mediálnych kampaní v krajinách EÚ,” oznámila ABW. V stanovisku spomenula webovú stránku voice-of-europe.eu, ktorá mala zverejňovať proruské materiály.

14:42

Na Václavskom námestí v centre Prahy vo štvrtok napoludnie horela lepenka na streche jednej z budov ležiacej pri centrále Českej pošty. Z vnútrobloku tam stúpal hustý čierny dym, ktorý bolo vidieť z celej Prahy. Požiar sa podarilo lokalizovať a podľa hasičov sa už ďalej nešíri. Do nemocnice previezli jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín.

14:21

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vo štvrtok uviedol, že so zahraničnými partnermi prebiehajú rozhovory o možnej výmene amerického novinára Evana Gershkovicha, ktorého od vlaňajšieho marca zadržiavajú v Rusku pre obvinenia zo špionáže.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali