Liga majstrov: Real verí v návrat Ronalda, Pellegrini: “Potrebujeme aspoň gól”

Liga majstrov: Real verí v návrat Ronalda, Pellegrini: “Potrebujeme aspoň gól”

Bratislava 3. mája 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Jon Super)

 

Účasť Cristiana Ronalda v odvete môže byť pre Real kľúčová

Futbalisti Realu Madrid alebo Manchestru City sa v stredu večer stanú druhými finalistami Ligy majstrov 2015/2016. Desaťnásobný európsky šampión z Madridu po bezgólovej remíze v prvom dueli dúfa v zotavenie sa útočného dua Cristiano Ronaldo a Karim Benzema. Kouč anglického celku  zasa volá po aspoň jednom góle na štadióne Santiaga Bernabeua, ktorý by zvýraznil šance City na historicky prvý prienik do finále najprestížnejšej súťaže.

Reklama
Na snímke vľavo tréner Realu Madrid Zinedine Zidane a vpravo tréner Manchestru City Manuel Pellegrini
Na snímke vľavo tréner Realu Madrid Zinedine Zidane a vpravo tréner Manchestru City Manuel Pellegrini

Povzbudzujúcu správu sa fanúšikovia Realu dozvedeli v pondelok. Ronaldo po dlhom čase opäť absolvoval naplno tréningovú jednotku s tímom a šanca na jeho štart v základnej zostave tak výrazne stúpla. Portugalský kanonier už takmer dva týždne laboruje so zranením zadného stehenného svalu a preto vynechal aj prvé semifinále. To nedohral Benzema pre rovnako svalové problémy na pravej nohe. “Chcem ich mať v stredu v tíme a myslím si, že budú pripravení,” vyhlásil kouč Realu Zinedine Zidane. Ten cez víkend v lige šetril ďalších hráčov a jeho zverenci napriek citeľnému oslabeniu vydreli v San Sebastiane triumf 1:0. Gólovo opäť zabral Gareth Bale, ktorý sa spolieha aj na podporu tribún: “Bude to mimoriadne intenzívny súboj a verím, že s mohutnou podporou fanúšikov pôjdeme do finále my.”

Štatistiky hovoria v prospech Realu – iba 31 percent tímov sa totiž po remíze na domácom ihrisku vo vyraďovačke LM dokázalo prebojovať ďalej. Tréner City Pellegrini v generálke v lige na ihrisku Southamptonu (2:4) tiež šetril kľúčových hráčov a vie, že jeho tím pravdepobne bude potrebovať v Madride na postup aspoň jeden gól. Brániť sa nechystá. “Nebudeme hrať na bezgólovú remízu. Chceme ukázať to isté, čo v prvom zápase doma. Teda hrať presing, vysoko napádať a pokúšať sa o gól. Ten by nám v prípade remízy hral do karát,” vyhlásil Pellegrini v rozhovore pre periodikum El Mundo Deportivo. Jednoduché to nebude, Real vo všetkých piatich tohtosezónnych domácich dueloch v Lige majstrov udržal čistý štít. “Každá séria má svoj koniec a myslím si, že aj Real bude hrať otvorenejšiu partiu,” reagoval čilský kromidelník. Tomu bude v odvete chýbať David Silva pre zranenie, do zostavy by sa ale mal vrátiť Yaya Toure.

Reklama

Účasť Cristiana Ronalda v odvete môže byť pre Real kľúčová. Portugalčan od príchodu do Realu v roku 2009 vynechal iba sedem z 80 zápasov v Lige majstrov a pri jeho absencii klesla bilancia víťazných stretnutí zo 71 na 43 percent, pripomenul portál goal.com. V tejto sezóne sa gólom alebo asistenciou podieľal až na 77 percentách gólov Realu v súťaži (20 z 26) a iba jeden presný zásah ho delí od vyrovnania vlastného rekordu v počte gólov (17) v jednom ročníku. “Lekári robia všetko pre to, aby Ronaldo i Benzema hrali a majú našu plnú dôveru. Pre nás je totiž najdôležitejší zápas práve v stredu,” povedal riaditeľ madridského klubu Emilio Butragueňo.

Pre Real by to bola v prípade postupu už 14. účasť vo finále európskeho pohára číslo jeden, City doteraz v záverečnom dueli kontinentálnej súťaže účinkovali iba raz – v roku 1970 vyhrali Pohár víťazov pohárov po finálovom triumfe nad Górnikom Zabrze. Finále tohtosezónnej edície LM sa bude hrať v sobotu 28. mája na milánskom San Sire.

 

Odveta semifinále LM 2015/2016 – streda 4. mája, 20.45 SELČ:

Real Madrid – Manchester City

Reklama

/prvý zápas 0:0, rozhoduje: Damir Skomina (Slovin.)/

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali