Liga majstrov: Barcelona otočila duel s Atleticom, Bayern zdolal Benficu gólom Vidala

Liga majstrov: Barcelona otočila duel s Atleticom, Bayern zdolal Benficu gólom Vidala

Bratislava 6. apríla 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Emilio Morenatti,Kerstin Joensson)

 

Barcelona potvrdila, že sa jej proti tímu Atletico Madrid výsledkovo darí

Futbalisti FC Barcelona otočili úvodný štvrťfinálový súboj Ligy majstrov 2015/2016 a vďaka dvom gólom Luisa Suareza zdolali rivala zo španielskej Primera Division Atletico Madrid 2:1. Obhajca trofeje využil v druhom polčase “presilovku” pri vylúčení Fernanda Torresa, ktorý sa predtým postaral o vedúci zásah hostí. V druhom utorkovom zápase nemecký šampión Bayern Mníchov zvíťazil doma nad Benficou Lisabon 1:0 vďaka gólu Artura Vidala už z 2. minúty.

Reklama
Hráč Atletica Madrid Fernando Torres (druhý sprava) strieľa gól počas prvého zápasu štvrťfinále Ligy majstrov medzi FC Barcelona - Atletico Madrid
Hráč Atletica Madrid Fernando Torres (druhý sprava) strieľa gól počas prvého zápasu štvrťfinále Ligy majstrov medzi FC Barcelona – Atletico Madrid

Atletico dokázalo v úvodnom polčase vysokým napádaním otupiť útočné ostrie Barcelony, domáci sa tak zmohli len na šestnástkové obliehanie a strely z diaľky, pri ktorých sa činil najmä Messi. Jedinú výraznejšiu šancu mal v 19. min. Neymar, po centri Alvesa ale hlavičkoval nad súperovu bránu. Hostia sa zato dokázali presadiť už zo svojej druhej strely, v 25. minúte potiahli rýchlu kolmú akciu stredom barcelonskej obrany a po presnom Kokeho vysunutí poslal Torres loptu pomedzi ter Stegenove nohy do siete. Vzápätí mohol zvýšiť náskok Griezmann, nemecký brankár však dokázal loptu vyškriabať vedľa žrde. Potom ukázal svoju odvrátenú tvár autor gólu, Torres v priebehu šiestich minút inkasoval dve žlté karty a musel predčasne pod sprchy.

Zverenci trénera Luisa Enriqueho začali druhý polčas mohutným tlakom, v 49. min. zastrihal Messi nožničkami tesne vedľa, následne Neymar spoza hranice šestnástky opečiatkoval iba brvno. Vyrovnanie viselo na vlásku, v 55. min. Neymar hlavičkoval len do Oblaka a o pár momentov neskôr jeho tiahla strela tesne minula cieľ. V 63. min. sa to “blaugranas” konečne podarilo, keď do strely Albu nastavil kopačku Suarez – 1:1. Barcelončania pokračovali v dobýjaní hradieb oslabeného súpera a v 74. minúte uruguajský kanonier rozvlnil sieť aj druhýkrát, tentoraz hlavičkou po centri Alvesa. Hostia po tomto momente upustili od bezhlavého odkopávania lôpt a skúšali podnikať kontry, v desiatich hráčoch im však zjavne chýbali sily. V 85. min. Messi parádne prenikol do pokutového územia, kde sa už nedostal cez duo Gabi – Hernandez, nemecký rozhodca Brych penaltu neodpískal. Barcelona tak potvrdila, že sa jej proti tímu Diega Simeoneho výsledkovo darí, keď sa všetkých sedem uplynulých meraní síl skončilo jej triumfom.

Reklama

 

Zápas sa skončil tesným triumfom favorizovaných Mníchovčanov

Futbalista Bayernu Arturo Vidal (vpravo) sa teší so spoluhráčmi po strelení úvodného gólu v prvom zápase štvrťfinále Ligy majstrov Bayern Mníchov -  Benfica Lisabon
Futbalista Bayernu Arturo Vidal (vpravo) sa teší so spoluhráčmi po strelení úvodného gólu v prvom zápase štvrťfinále Ligy majstrov Bayern Mníchov – Benfica Lisabon

Bayern mal v Allianz Aréne proti súperovi z Portugalska raketový nástup, keď už v 2. minúte po centri Bernata z ľavej strany otvoril skóre hlavičkou Arturo Vidal. Bavorský tím potom dokázal kontrolovať loptu na svojich kopačkách a tlačil sa do koncovky, Lewandowskému i Müllerovi chýbal iba kúsok, aby osamotení pred Edersonom zakončili, brankár portugalského tímu v oboch prípadoch včasným vybehnutím zmaril šancu. V 20. minúte dokázal Ederson v páde vyraziť aj Müllerovu strelu z prvej spoza malého vápna. Až potom sa dostali do akcie aj hostia, sľubnú príležitosť nevyužil v 57. min. Jonas, ktorý sa ocitol zoči-voči Neuerovi, no domáci brankár jeho strelu reflexívne vyrazil. Benfica sa čoraz viac osmeľovala smerom dopredu, v 64. min. mohol vyrovnať Mitroglou, ale obrana Bayernu jeho pokus zblokovala a vzápätí Jonas pálil vysoko nad. A keď na druhej strane neuspel ani Ribery pred Edersonom a Lewandowski s Comanom pokazili svoj brejk, skončil sa zápas tesným triumfom favorizovaných Mníchovčanov.

 

LM 2015/2016 – 1. zápasy štvrťfinále:

Reklama

Bayern Mníchov – Benfica Lisabon 1:0 (1:0)

Gól: 2. Vidal. Rozhodoval: Marciniak (Poľ.), ŽK: Ribery, Bernat – Jonas, Nilsson-Lindelöf.

zostavy:

Bayern Mníchov: Neuer – Lahm, Kimmich (60. Javi Martinez), Alaba, Bernat – Vidal – Costa (70. Coman), Müller (85. Götze), Thiago Alcantara, Ribery – Lewandowski

Benfica Lisabon: Ederson – Almeida, Nilsson-Lindelöf, Jardel, Eliseu – Fejsa, Sanches – Pizzi (90.+1 Samaris), Gaitan – Jonas (83. Salvio), Mitroglou (70. Jimenez)

Reklama

 

FC Barcelona – Atletico Madrid 2:1 (0:1)

Góly: 63. a 74. Suarez – 25. Torres. Rozhodoval: Brych (Nem.), ŽK: Busquets, Suarez, Mascherano – Torres, Koke, Filipe Luis, Hernandes, Oblak, Fernandez, ČK: 35. Torres (Atletico).

zostavy:

FC Barcelona: ter Stegen – Alves, Pique, Mascherano, Alba – Rakitič (64. Rafinha), Busquets (80. Sergi Roberto), Iniesta (83. Arda Turan) – Messi, Suarez, Neymar

Atletico Madrid: Oblak – Juanfran, Hernandez, Godin, Filipe Luis – Koke, Gabi, Niguez – Griezmann (76. Partey) – Carrasco (53. Fernandez), Torres

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Rieka Seina sa podľa utorňajších slov francúzskeho prezidenta blíži k tomu, aby sa v nej dalo plávať. V Seine sa tiež majú konať niektoré plavecké preteky v rámci letných olympijských hier od konca júla.

20:25

Súd v Berlíne v utorok odsúdil na podmienečné tresty osem mesiacov troch klimatických aktivistov za posprejovanie Brandenburskej brány. Obžalovaní vo veku 22, 28 a 64 rokov z klimatickej skupiny Posledná generácia sa už predtým priznali, že 17. septembra 2023 nasprejovali Brandenburskú bránu na oranžovo. Argumentovali, že ich akcia bola vzhľadom na klimatickú krízu “primeraným a potrebným protestom”.

20:23

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v Madride. V úvodnom kole vyradila Američanku Sofiu Keninovú 6:2, 6:4. Jej ďalšou súperkou bude ôsma nasadená Tunisanka Ons Jabeurová.

20:09

Európska komisia (EK) podnikne kroky na riešenie ruskej tieňovej flotily ropných tankerov. V rámci ďalšieho balíka sankcií bude hľadať spôsoby, ako sa s ňou vyrovnať. Uviedol to v pondelok (22. 4.) v rozhovore pre Politico švédsky minister zahraničných vecí Tobias Billström.

20:00

Vojaci NATO v Poľsku vysielajú signál, že Aliancia bude brániť všetkých svojich členov. Vyhlásil to v utorok na návšteve Poľska generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

19:32

Náklady na obnovu Grécka po minuloročných ničivých záplavách, ktoré si vyžiadali 17 obetí a zničili infraštruktúru, presiahnu tri miliardy eur. Oznámil to v utorok grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.

19:12

Čínska sociálna sieť TikTok predložila Európskej komisii (EK) správu o hodnotení rizík svojej novej aplikácie TikTok Lite. Zabránila tak možnej pokute.

19:10

Francúzski letoví dispečeri plánujú vo štvrtok vstúpiť do jednodňového štrajku, pre ktorý hrozí zrušenie väčšiny letov na dvoch najväčších parížskych letiskách. Oznámila to v utorok francúzska asociácia FNAM, ktorá zastrešuje viacero odborových hnutí v letectve.

19:07

Slovenská tenistka Rebecca Šramková nepostúpila do hlavnej súťaže na turnaji WTA v Madride. Vo finále kvalifikácie dvojhry prehrala s Američankou Hailey Baptisteovou nasadenou ako číslo 22 hladko 2:6, 0:6.

19:04

Španielsko v utorok schválilo plán na odškodnenie a ekonomické kompenzácie pre obete sexuálneho zneužívania, ktoré spáchali ľudia spojení s katolíckou cirkvou. Minister spravodlivosti Félix Bolaňos povedal, že plán je založený na odporúčaniach z vlaňajšej správy španielskeho ombudsmana. Dodal, že podľa správy v Španielsku zrejme až približne 440.000 dospelých sexuálne zneužívali ľudia napojení na cirkev. Odškodné podľa jeho slov zaplatí cirkev. Viac podrobností o odškodnení ani o dátume verejného uznania obetí nezverejnili.

19:00

Z Fínska sa vstupom do Severoatlantickej aliancie stala krajina na frontovej línii vzhľadom na zdvojnásobenie dĺžky hraníc NATO s Ruskom. Vyhlásil to v utorok fínsky prezident Alexander Stubb počas návštevy Švédska.

kráľ Gustav  Alexander Stubb
Na snímke švédsky kráľ Gustav (vľavo) a fínsky prezident Alexander Stubb
18:59

Viac než 130 osôb bolo v noci na utorok zatknutých počas pro-palestínskych protestov v areáli New York University (NYU) v USA. Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

18:56

Švédska prokuratúra obvinila v utorok klimatickú aktivistku Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti. Ide o prípad demonštrácií pred švédskym parlamentom, počas ktorých ignorovala výzvu polície na opustenie miesta.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali