Kotleba: Neverte prieskumom, naše skutočné preferencie nás posúvajú do parlamentu

Kotleba: Neverte prieskumom, naše skutočné preferencie nás posúvajú do parlamentu

Banská Bystrica 15. februára 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Branislav Račko)

 

Marian Kotleba v rozhovore pre TASR vyzýva ľudí, aby sa  nenechali klamať tzv. prieskumami, ale aby išli voliť podľa svojho srdca a presvedčenia

Ľudová strana (ĽS) Naše Slovensko dosahuje v doterajších predvolebných prieskumoch agentúr okolo dvoch percent. “Naše skutočné preferencie sú však niekoľkonásobne vyššie a posúvajú nás do parlamentu. Vyzývam ľudí, aby sa nenechali klamať tzv. prieskumami, ale aby išli voliť podľa svojho srdca a presvedčenia,” tvrdí v rozhovore pre TASR predseda ĽS Naše Slovensko Marian Kotleba, ktorý je zároveň predsedom Banskobystrického samosprávneho kraja.

Reklama
Na snímke predseda ĽS Naše Slovensko Marian Kotleba
Na snímke predseda ĽS Naše Slovensko Marian Kotleba

Ako hodnotíte doterajšie predvolebné prieskumy, podľa ktorých ĽS Naše Slovensko je len tesne za hranicou dvoch percent?

Prieskumy, ktoré robia oficiálne agentúry, sú odtrhnuté od reality. Tieto agentúry sledujú vlastné politické ciele. Ich cieľom nie je prieskum, ale manipulácia verejnej mienky. Naše skutočné preferencie sú niekoľkonásobne vyššie a posúvajú nás do parlamentu. Svedčia o tom všetky internetové prieskumy, realizované na významných portáloch. V tejto súvislosti mi nedá neuviesť, že v roku 2013 mi ani jeden z oficiálnych prieskumov nedával šancu na to, aby som čo i len postúpil do 2. kola krajských volieb. Napokon som nielenže postúpil do 2. kola krajských volieb, ale nakoniec som ich aj vyhral. Takže vyzývam ľudí, aby sa nenechali manipulovať a klamať tzv. prieskumami, ale aby išli voliť podľa svojho srdca a presvedčenia.

Reklama

Politické strany a politici, ktorí majú šancu dostať sa do parlamentu, odmietajú spoluprácu s vami a vašou stranou. Ako potom chcete presadzovať vaše volebné “desatoro” v prípade úspechu a vstupu do parlamentu?

V prvom rade treba povedať, že ĽS Naše Slovensko nepovažuje ani jednu zo súčasných parlamentných politických strán za svojho partnera. Politici z týchto strán sa už desaťročia podieľajú na rozkrádaní a devastácii Slovenska. Skutočnosť, že menia strany a dopĺňajú politické figúrky, pri tom nie je dôležitá. Ich podstata zostáva rovnaká – tieto strany neslúžia ľuďom, ale výlučne svojmu obohateniu a cudzím záujmom, ktoré im diktuje Brusel. Náš program sa budeme snažiť v parlamente presadzovať tým spôsobom, že budeme predkladať návrhy zákonov v prospech normálnych ľudí. Ak naše návrhy ostatné strany odmietnu, samy tak ľuďom dokážu a ukážu, o čo im ide. Samozrejme, podporíme aj návrhy zákonov z dielne iných strán, no len za predpokladu, že budú v súlade so všetkými troma piliermi našej politiky – sociálnym, národným, aj kresťanským.

Sociálnu politiku chcete postaviť na princípe zásluhovosti a umožniť všetkým pracovať. Razíte radikálny postoj, že kto odmietne pracovať, nedostane vôbec nič. Môžete priblížiť vašu predstavu, ako by to v praxi fungovalo?

V našom programe máme niekoľko konkrétnych opatrení, ktorými realizujeme princíp zásluhovosti v praxi. Každý dostane možnosť pracovať. Nezamestnaných zapojíme do štátnej výstavby bytov a ciest, do opráv škôl, nemocníc a kultúrnych pamiatok. Ak túto prácu odmietnu, nedáme im zadarmo vôbec nič – žiadne domy, dávky, ani príspevky. V Banskobystrickom kraji sme spustili projekt Lopaty a krompáče, zameraný na zamestnanie dlhodobo nezamestnaných ľudí. Projekt bol taký úspešný, že sme ho chceli ešte rozšíriť. Lenže vláda, namiesto toho, aby našu snahu znižovať nezamestnanosť ocenila, zmenila Zákonník práce a tým nám znemožnila v projekte pokračovať. Napriek tomu tento projekt v Banskobystrickom kraji dokázal, že naša myšlienka dať ľudom prácu namiesto dávok je správna a funkčná. Práce je v republike dosť, a peňazí na jej zaplatenie tiež.

Chcete založiť domobranu. Dôvod?

Reklama

Hlavným dôvodom je totálne zlyhanie polície v oblasti prevencie a ochrany slušných ľudí pred agresívnymi asociálmi. Neprejde mesiac, aby cigánski extrémisti niekde niekoho neznásilnili, neolúpili alebo nezabili. Polícia na čele s ministrom vnútra dnes chráni zlodejov a parazitov, a nie obete ich zločinov. Mohli sme sa o tom presvedčiť aj pod vypálenou Krásnou Hôrkou, kde vláda dodnes nedokázala ochrániť vlastnícke práva majiteľov pozemkov. Títo za svoje pozemky pravidelne platia dane, no pozemky okupujú cigánski zlodeji. Vláda nemá odvahu konať a tvrdo zasiahnuť. My ju však máme! Nasadíme domobranu na ochranu slušných ľudí všade tam, kde zlyhala polícia.

V “desatoro” máte aj obnovenie potravinovej, hospodárskej a energetickej sebestačnosti SR. Skutočne ste presvedčení, že naša krajina na to má?

Slovensko bolo ešte pred 25 rokmi úplne potravinovo sebestačné. Ešte stále máme dostatok úrodnej pôdy, čistej vody a historických skúseností na to, aby sme túto sebestačnosť opäť obnovili. Ak to išlo vtedy, musí to ísť aj teraz. Sme presvedčení, že dokážeme obnoviť aj hospodársku a energetickú sebestačnosť republiky. Pred 25 rokmi sme mali rozvinuté takmer všetky odvetvia priemyslu. Napríklad len v zbrojárstve sme boli svetovou veľmocou, ktorá mohla konkurovať aj krajinám, ako je Rusko. V tomto odvetví bolo zamestnaných toľko ľudí, koľko dnes pracuje v automobilovom priemysle. A to navyše bez zahraničnej kapitálovej účasti. Domáce hospodárstvo však obnovíme len vtedy, ak presadíme dve základné opatrenia. Po prvé musíme navrátiť do rúk národa vodu, elektrinu, pôdu a tiež všetky strategické podniky, ktoré dnes vlastnia cudzie nadnárodné korporácie. Po druhé musíme podporovať domácich výrobcov, a nie zahraničných investorov. Sme presvedčení, že naše firmy dokážu za rovnaké peniaze vytvoriť oveľa väčší a stabilnejší počet pracovných miest ako cudzinci. Zisky, ktoré vytvoria, nebudú odchádzať do cudziny, ale zostanú doma. Domácich podnikateľov chceme podporiť znížením DPH na 15 %, odstránením byrokracie v podnikaní a znovuzavedením ciel na dovoz výrobkov, ktoré vyrábame sami na Slovensku. Keďže vieme, že Európska únia ochranu našich domácich výrobcov neumožňuje, je to jeden z dôvodov, prečo budeme iniciovať referendum o vystúpení Slovenskej republiky z Európskej únie.

Vaším cieľom je aj obnovenie slovenskej koruny. Prečo? Ako to chcete dosiahnuť, keď je dnes všetko nastavené na euromenu?

Jedným z našich hlavných cieľov je obnovenie suverenity a nezávislosti, o ktorú Slovensko prišlo vstupom do Európskej únie. Vlastná mena je pritom základným atribútom každého nezávislého štátu. Tie štáty, ktoré o vlastnú menu prišli a nahradili ju eurom, teda v súčasnosti aj Slovensko, už v podstate o ničom nerozhodujú a sú v úplnom područí Bruselu. Len naivný človek si neuvedomuje, že ten, kto ovláda financie štátu, ovláda prakticky celý štát. V súčasnosti síce na Slovensku máme Národnú banku Slovenska, no o všetkých kľúčových otázkach menovej aj fiškálnej politiky rozhoduje Európska centrálna banka. Preto ak chceme začať o Slovensku znova rozhodovať na Slovensku, je obnovenie slovenskej koruny nevyhnutnosťou. Za posledných 100 rokov sa mena menila už mnohokrát. Prechod z eura na slovenskú korunu je teda len technickou otázkou, ktorá sa dá zvládnuť rovnako, ako sme zvládli prechod z koruny na euro.

Reklama

Ste známy tvrdými vyjadreniami na adresu NATO. Medzi vaše volebné priority patrí vystúpenie SR z NATO, ale aj stiahnutie našich vojakov zo zahraničných misií. Ak by k tomu došlo, čo by bol ďalší krok?

Vystúpenie Slovenskej republiky zo zločineckého paktu NATO je jedným z kľúčových bodov nášho volebného programu. Ak nám ľudia vo voľbách dajú mandát o tejto veci rozhodnúť, urobíme tak. Zároveň stiahneme slovenských vojakov zo všetkých okupačných zahraničných misií. V zmysle medzinárodného práva vyhlásime vojenskú neutralitu s cieľom vytvoriť tzv. blok neutrality, o ktorého vytvorení sa ešte pred pár rokmi rozmýšľalo – Švajčiarsko, Rakúsko, Slovensko. Obnovíme zbrojársku výrobu a vybudujeme skutočnú a bojaschopnú slovenskú armádu. Armádu, ktorá nebude brániť cudzie záujmy veľmocí, ale výlučne Slovensko a jeho obyvateľov.

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

10:13

Štyria ľudia zahynuli a najmenej päť ďalších utrpelo zranenia pri útoku nožom na severe amerického štátu Illinois.

Incident sa odohral v stredu popoludní miestneho času v meste Rockford, ktoré leží asi 145 kilometrov od Chicaga. Útočník v rôznych lokalitách smrteľne pobodal 15-ročné dievča, 63-ročnú ženu a dvoch mužov vo veku 49 a 22 rokov.

09:59

Vyše 70 percent Poliakov si neželá vyslanie vojakov svojej krajiny ani Severoatlantickej aliancie na Ukrajinu. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu verejnej mienky, ktorý vypracoval inštitút IBRIS pre poľský denník Rzeczpospolita.

09:38

Francúzsky prezident Emmanuel Macron odmietol plánovanú dohodu o voľnom obchode medzi Európskou úniou (EÚ) a juhoamerickým zoskupením Mercosur v jej súčasnej podobe.

Potrebné sú podľa neho rokovania o novej a zodpovednejšej dohode, ktorá bude prihliadať na rozvoj, ochranu klímy a biodiverzitu.

09:24

Tisíce vodičov autobusov vstúpili vo štvrtok v juhokórejskej metropole Soul do generálneho štrajku pre spor týkajúci sa platov. Podľa odborov postihol štrajk 97 percent tamojších autobusových liniek a spôsobil chaos počas rannej dopravnej špičky. Po zhruba 11 hodinách sa však vodičom podarilo so zamestnávateľmi dohodnúť a vrátili sa do práce.

09:13

Slovenský hokejista Martin Chromiak pomohol asistenciou k triumfu Ontaria nad San Jose 3:2 v nočnom zápase AHL. Dvadsaťjedenročný útočník má po 61 dueloch sezóny na konte 29 bodov (13+16).

08:49

Výbor Parlamentného zhromaždenia Rady Európy (PZ RE) pre politické záležitosti a demokraciu vyjadril podporu prípadnému prijatiu Kosova do RE. Srbsko toto rozhodnutie odsúdilo ako škandalózne.

08:36

Francúzski politici z celého spektra v stredu vyjadrili zdesenie nad odstúpením riaditeľa parížskej školy, ktorý dostal vyhrážky smrťou za to, že požiadal študentku, aby si v priestoroch školy zložila moslimský závoj.

Premiér Gabriel Attal, bývalý minister školstva, chcel ukázať riaditeľovi podporu a pozval ho v stredu do svojho úradu.

08:24

Šéf ruskej rozviedky Sergej Naryškin navštívil tento týždeň Severnú Kóreu, kde viedol diskusie o bezpečnostnej spolupráci.

Naryškin sa stretol so severokórejským ministrom pre štátnu bezpečnosť Ri Čang-daem.

08:15

Ceny ropy sa vo štvrtok ráno zvýšili a vyrovnali tak časť strát z predchádzajúcich dvoch dní. Od začiatku marca oba hlavné kontrakty posilnili o približne 4,5 % a k zisku za celý mesiac smerujú už tretíkrát po sebe.

08:07

Zástupcovia štátov EÚ sa v stredu večer dohodli na novom kompromise o clách na niektoré ukrajinské poľnohospodárske výrobky, oznámilo belgické predsedníctvo Rady EÚ.

Podľa diplomatov sa do EÚ bude môcť bez cla predávať menej tovaru, ako sa pôvodne plánovalo. Medzi dotknuté výrobky patria vajcia, hydina, cukor a kukurica. Sprísnenie požiadaviek si ešte vyžaduje súhlas Európskeho parlamentu.

07:58

Bývalý americký senátor a demokratický kandidát na viceprezidenta USA Joe Lieberman zomrel v stredu vo veku 82 rokov.

Lieberman zomrel v stredu v New Yorku v kruhu rodiny v dôsledku komplikácií po páde, uvádza sa vo vyhlásení.

Joe Lieberman
Na archívnej snímke Joe Lieberman
07:52

Cirkevní predstavitelia v Jeruzaleme vyzvali v stredu vo svojom veľkonočnom posolstve na “okamžité a udržateľné prímerie” vo vojne medzi Izraelom a palestínskym radikálnym hnutím Hamas v Pásme Gazy.

Zároveň vyzvali na rýchlu distribúciu humanitárnej pomoci v Pásme Gazy, na “prepustenie všetkých rukojemníkov” i na neobmedzený prístup lekárskych tímov k chorým a zraneným.

07:38

Americký prezident Joe Biden zablahoželal v stredu víťazovi prezidentských volieb v Senegale Bassirouovi Diomayeovi Fayeovi.

Opozičný kandidát Bassirou Diomaye Faye vyhral prezidentské voľby v Senegale so ziskom 54,28 percenta hlasov. Kandidát vládnej koalície Amadouo Ba získal 35,79 percenta hlasov.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali