KHL: Slovan – Jugra 3:2 – Sersen: “Sme spokojní s bodovým ziskom zo série”

KHL: Slovan – Jugra 3:2 – Sersen: “Sme spokojní s bodovým ziskom zo série”

Bratislava 16. januára 2017 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)

 

Hokejisti HC Slovan Bratislava ťahajú štvorzápasovú sériu triumfov

Hokejisti HC Slovan Bratislava ukončili desaťzápasovú domácu sériu nedeľňajším víťazstvom nad Jugrou Chanty-Mansijsk 3:2. Počas šnúry nazbierali 23 z 30 možných bodov, pričom ťahajú štvorzápasovú sériu triumfov a z uplynulých siedmich duelov vyhrali šesť.

Reklama
Na snímke uprostred Žiga Jeglič (Slovan) strieľa prvý gól v zápase hokejovej KHL HC Slovan Bratislava - Jugra Chanty-Mansijsk
Na snímke uprostred Žiga Jeglič (Slovan) strieľa prvý gól v zápase hokejovej KHL HC Slovan Bratislava – Jugra Chanty-Mansijsk

“Belasí” figurujú na 10. priečke tabuľky Západnej konferencie a na ôsme miesto strácajú šesť bodov. Zverencov trénera Miloša Říhu teraz čaká päť duelov na klziskách súperov, najbližšie sa predstavia v utorok 17. januára o 17.30 h na ľade Spartaka Moskva.

 

Reklama

Slovan Bratislava – Jugra Chanty-Mansijsk 3:2 (1:0, 1:0, 1:2)

Góly: 5. Jeglič (Cheechoo, Sersen), 33. Cheechoo (Taffe, Sersen), 52. Musatov (Surový) – 52. Alexejev (Beľajev, Kulik), 55. Koroľov (Lapenkov, Kulik). Rozhodovali: Rogačiov (Rus.), Gebei (Maď.) – Goľak, Deďuľa (obaja Bielorus.), vylúčení: 1:4 na 2 min, navyše: Chlystov 5+DKZ za narazenie na mantinel, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 9708 divákov.

Zostavy:

Slovan Bratislava: Brust – Kundrátek, Sersen, Plastino, Švarný, Bačík, Starosta, Rosandič – Cheechoo, Taffe, Jeglič – Chipchura, Surový, Musatov – Šťastný, Lušňák, Skalický – Sukeľ, Sádecký, Hlinka

Jugra Chanty-Mansijsk: Šaryčenkov – Chlystov, Šulakov, Ugolnikov, Kulik, Makarov, Valentenko, Pogorišnyj – Koroľov, Panov, Ljudučin – Beľajev, Lapenkov, Alexejev – Akmaldinov, Ivanov, Varfolomejev – Buljanskij, Jaremčuk, Dvurečenskij – Ankudinov

Reklama
Na snímke gólová radosť hráčov na striedačke Slovana, v popredí strelec Žiga Jeglič v stretnutí KHL HC Slovan Bratislava - Jugra Chanty-Mansijsk
Na snímke gólová radosť hráčov na striedačke Slovana, v popredí strelec Žiga Jeglič v stretnutí KHL HC Slovan Bratislava – Jugra Chanty-Mansijsk

Prvých päť minút posledného duelu desaťzápasovej domácej série Slovana sa nieslo v znamení opatrnosti na oboch stranách. Potom však prišla prvá presilovka a “belasí” ju už po dvanástich sekundách premenili vo vedúci gól. Po Sersenovej strele neuspel s dorážkou Cheechoo, no Jeglič už áno a pohotovo zasunul puk do odkrytej bránky – 1:0. Následne sa museli brániť početnej prevahe aj domáci, ale zvládli to bez problémov. Postupne sa tempo hry zrýchlilo a pribúdali aj šance. Slovan si ich vypracoval najmä pri druhej presilovke, no Kundrátek, Jeglič a ani Cheechoo neuspeli.

Slovan mohol pridať druhý gól v 26. minúte počas ďalšej presilovky. Šaryčenkova najprv ohrozil Sersen a po ňom aj Švarný, ktorý trafil žŕdku. Jugra doplácala na nedisciplinovanosť a od 31. minúty hrala opäť v oslabení, keď išiel na trestnú Lapenkov. Štvrtú početnú výhodu v zápase Slovan premenil. Taffe pekne potiahol puk po pravej strane, bekhendom prihral Cheechoovi medzi kruhy a ten z prvej prepálil brankára hostí – 2:0. Vzápätí išiel Koroľov sám na Brusta, ale neuspel. V 38. minúte narazil Chlystov na mantinel Hlinku, za čo si vyslúžil 5+DKZ. Slovan tak dostal veľkú možnosť definitívne rozhodnúť zápas, no dlhú presilovku rozdelila druhá prestávka.

Domáci nakoniec početnú výhodu nevyužili a krátko po nej mohli pykať. V 43. minúte totiž Brust zbytočne vykorčuľoval k zadnému mantinelu, stratil puk, ale v bránke ho zastúpil Báčik. Potom prišli ďalšie dve veľké šance Slovana, ale Cheechoo ani Skalický v nájazdoch proti Šaryčenkovovi neuspeli. Podarilo sa to až v 52. minúte Musatovovi, ktorý sa predral cez obrancu a kľučkou v páde upravil na 3:0. Jedenásť sekúnd na to však znížil Alexejev, ku ktorému sa šťastne odrazil puk – 3:1. Nakoniec bola z duelu dráma, keďže v 55. minúte znížil Koroľov na 2:3. Slovan si nakoniec tesný náskok udržal a tešil sa zo štvrtej výhry v rade.

 

Reakcie po zápase:

Reklama

Miloš Říha, tréner Slovana: “S prvou časťou hodnotenia trénera hostí súhlasím. Súper sa na nás pripravil v tom, že dlho odpočíval a vedel, že my hráme zápas za zápasom a budeme unavení, tak nás začali naháňať a chceli hrať rýchly hokej. My sme hráčov brzdili, aby nehrali zhora dolu. Myslím si, že sa nám to podarilo. Dostali sme sa do vedenia a súpera sme prakticky k ničomu nepustili. Po takom náhodnom znížení sme sa zase dostali do takej depresie a zápas sme dohrali pod vysokým tlakom. Ale som rád, že sme ukončili sériu víťazstvom a myslím si, že mužstvo si to zaslúžilo. K tej druhej časti, to sa musím len usmiať. Ak my máme hrať čestne… tak všetky zápasy, ktoré sme hrali, tak neviem, kto by mal hrať čestne.”

Michal Sersen, kapitán a obranca Slovana, v zápase 0+2: “V tretej tretine to nebolo z našej strany poľavenie, ale oni začali viac tlačiť. My sme to nechceli príliš otvoriť a myslím si, že sa nám to aj darilo. Ten prvý gól z ich strany bol taký dosť náhodný, čo nám veľmi nepomohlo. Aj pri druhom sa tak nejako zvláštne odrazil puk. Dôležité je, že sme to udržali a zobrali sme tri body. Myslím si, že môžeme byť spokojní s bodovým ziskom z tejto série, keďže ani jeden z tých zápasov nebol jednoduchý. Možnože niektorí ľudia ani nečakali, že môžeme získať toľko bodov. Teší nás to.”

Jeff Taffe, útočník Slovana, v zápase 0+1: “Odohrali sme dobrý zápas, vypracovali sme si trojgólový náskok a nakoniec sme to dotiahli do víťazného konca.”

Andrei Razin, tréner Jugry: “Zápas bol náročný. Chceli sme hrať rýchly hokej, keďže Slovan hral veľa zápasov po sebe. V prvých dvoch tretinách sme mali veľa trestných minút, s čím nie sme spokojní. Nedarilo sa nám hrať ten hokej, ktorý sme trénovali. Nepodarilo sa nám za prvých 40 minút ustáť tlak Slovana. Chcel by som poprosiť, aby sa hralo fér.”

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:35

Poľských vojakov vyšlú do Paríža, aby tam pomohli s posilnením bezpečnosti počas tohtoročných letných olympijských hier. Oznámil to vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

15:06

Skoro každý tretí obyvateľ Nemecka má pocit, že mu prechod na letný čas ohrozuje zdravie. Prieskum nemeckého inštitútu Forsa tiež odhalil, že takmer každý piaty zamestnaný človek v dôsledku posunu času mešká do práce.

14:44

Palestínsky prezident Mahmúd Abbás v piatok dekrétom oznámil zostavenie novej vlády, ktorej predsedom bude jeho dlhoročný poradca Muhammad Mustafá.

14:44

Pomaly sa pohybujúca tropická cyklóna Gamane, ktorá sa nečakane obrátila smerom k Madagaskaru, si vyžiadala najmenej 11 obetí. Silný vietor lámal stromy a prívaly vody sa valili cez dediny a vytopili domy, uviedli miestni predstavitelia.

14:43

Poľská Agentúra pre vnútornú bezpečnosť (ABW) vykonala v spolupráci so svojimi európskymi partnermi prehliadky budov v rámci vyšetrovania ruskej špionážnej siete. “Boli zdokumentované akcie zamerané na organizovanie proruských iniciatív a mediálnych kampaní v krajinách EÚ,” oznámila ABW. V stanovisku spomenula webovú stránku voice-of-europe.eu, ktorá mala zverejňovať proruské materiály.

14:42

Na Václavskom námestí v centre Prahy vo štvrtok napoludnie horela lepenka na streche jednej z budov ležiacej pri centrále Českej pošty. Z vnútrobloku tam stúpal hustý čierny dym, ktorý bolo vidieť z celej Prahy. Požiar sa podarilo lokalizovať a podľa hasičov sa už ďalej nešíri. Do nemocnice previezli jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín.

14:21

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vo štvrtok uviedol, že so zahraničnými partnermi prebiehajú rozhovory o možnej výmene amerického novinára Evana Gershkovicha, ktorého od vlaňajšieho marca zadržiavajú v Rusku pre obvinenia zo špionáže.

14:19

Veliteľ estónskych ozbrojených síl Martin Herem vo štvrtok vyzval na zdvojnásobenie výdavkov na obranu Estónska v priebehu nasledujúcich dvoch rokov. Podľa neho je to potrebné na vytvorenie dostatočných zásob munície na rýchle odrazenie prípadnej ruskej invázie.

14:11

Lotyšský minister zahraničných vecí Krišjanis Kariňš oznámil, že k 10. aprílu odstúpi z funkcie.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali