KHL: Admiral Vladivostok-Slovan Bratislava 1:3. Slovanisti zvládli kľúčový zápas

KHL: Admiral Vladivostok-Slovan Bratislava 1:3. Slovanisti zvládli kľúčový zápas

Vladivostok 3. februára 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)

 

Hokejisti Slovana Bratislava si udržali ôsmu priečku zaručujúcu účasť v play off

Hokejisti Slovana Bratislava zvládli ďalší kľúčový zápas KHL na Ďalekom východe. Na ľade herne aktívnejšieho Admiralu Vladivostok triumfovali vďaka skvelej efektivite 3:1, keď sa dvakrát presadil Michel Miklík a raz Andrej Šťastný. V tabuľke Západnej konferencie si udržali ôsmu priečku zaručujúcu účasť v play off a pred deviatym Dinamom Minsk majú priebežne sedembodový náskok. Bieloruský klub však má jeden zápas k dobru.

Reklama
Na snímke hokejisti Slovana Bratislava
Na snímke hokejisti Slovana Bratislava

Tréner Miloš Říha dal v utorok príležitosť Michaelovi Garnettovi a kanadský brankár sa mu odvďačil spoľahlivým výkonom. Za úvodný gólový teč z hokejky Ugarova v 3. minúte nemohol, Slovan však podržal v dôležitých pasážach hry druhej tretiny a jeho spoluhráči na opačnej strane vyťažili z minima maximum. Strelili tri góly, ktoré im zaistili mimoriadne cenný bodový skalp.

Štvorzápasový trip na klziskách súperov z Ďalekého východu zakončia “belasí” vo štvrtok o 10.30 SEČ na ľade Amuru Chabarovsk.

Reklama

 

Admiral Vladivostok – Slovan Bratislava 1:3 (1:2, 0:0, 0:1)

Góly: 3. Ugarov (Bartulis) – 8. Štastný (Tičar, Jeglič), 8. Miklík (Surový), 51. Miklík (Bartovič, Švarný). Rozhodovali: Odinš, Sidorenko – Goľak, Nesterov, vylúčení: 2:6 na 2 min., navyše Gorškov 5+DKZ za nebezpečnú hru s vysokou hokejkou – Nedorost 10 min. za nešportové správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 5309 divákov

Zostavy:

Admiral Vladivostok: Nalimov – Kinrade, Bartulis, Zemčjonok, Lisov, Kosmačov, Mňacjan – Alexandrov, Fisenko, Lugin – Podšenďalov, Kuznecov, Makarov – Booth, Sajustov, Voronin – Gorškov, Mamin, Ugarov

Reklama

Slovan Bratislava: Garnett – Barker, Kundrátek, Rosandič, Švarný, Sersen, Mihálik – Kašpar, Viedenský, Nedorost – Jeglič, Tičar, Šťastný – Miklík, Surový, Bartovič – Nagy, Lušňák, Skalický

 

Slovan sa tešil zo zisku dôležitých bodov

Hoci si Garnett po návrate do bránky Slovana pripísal na úvod dôležitý prvý zákrok, čisté konto dlho neudržal. Švarného bekhendové vyhodenie po mantineli si na modrej zastavil Bartulis, ktorého ľahký puk sklepol za Garnetta cloniaci Ugarov. Povzbudení domáci ešte v 5. minúte vyskúšali brankára Slovana, no Voronin z kruhu neuspel a k slovu sa dostali hostia. Na začiatku 8. minúty vyrovnali excelentným spôsobom, z obrany hostí spravili štatistov a po parádnej kombinácii na jeden dotyk doklepol puk do prázdnej bránky Šťastný. Okamžitou nekoncentrovanosťou si vypýtal Admiral druhý gól. O dvadsaťšesť sekúnd neskôr Bartovič zabojoval v súboji o puk, Miklík si po jeho zisku položil Nalimova a skúsene zavesil – 1:2. Domáci v závere tretiny zefektívnili napádanie i streleckú produkciu, k dispozícii mali aj 61-sekudovú presilovku o dvoch hráčov, no skóre nevyrovnali.

V úvode druhého dejstva mohol Slovan udrieť tretíkrát, Nedorostovi ale blafák po úniku na pravom krídle nevyšiel a na dlhé chvíle sa jeho hráči v ofenzíve odmlčali. Domáci naopak zvýšili dôraz v útočnom pásme a s pribúdajúcim časom sa permanentne tlačili do predbránkového priestoru. Hostia v ňom však ideálne prehusťovali priestor a čo nedokázali odvrátiť, zlikvidoval Garnett, hoci v niekoľkých prípadoch aj za pomoci šťasteny. Nalimov nemal do polovice duelu žiadnu robotu, celkovo na neho vyslal Slovan za 40 minút len šesť striel.

Reklama

Zlomovým momentom tretej tretiny bol nebezpečný zásah Gorškovovej hokejky do tváre Kašpara, za ktorý si krídelník Admiralu vyslúžil päťminútový trest do konca stretnutia. Slovan v dlhej presilovke síce skóroval, keď Jeglič dobrou prácou pred bránkou dotlačil puk za Nalimova, ale rozhodcovia tesne predtým prerušili hru kvôli Šťastnému na ľade a gól neuznali. V poslednej sekunde výhody sa však “belasým” predsa len regulárne podarilo zvýšiť na 3:1, Miklík si vykorčuľoval od ľavého mantinelu k osi klziska a strelou zápästím skóroval. Do záverečnej siréne umnou hrou nedovolili domácim znížiť a tešili sa zo zisku dôležitých bodov.

 

Miloš Říha: “Vyhrali sme zaslúžene

/zdroj: www.hcslovan.sk/

Miloš Říha, tréner Slovana: “Dnes sme neodohrali taký dobrý zápas ako predvčerom na Sibiri, splnili sme ale všetky taktické pokyny, ktoré sme si určili pred stretnutím. Hráči zápas zvládli na výbornú v koncovke. Vyhrali sme zaslúžene, k čomu prispel dobrým výkonom aj brankár Michael Garnett.”

 

Tabuľka Západnej konferencie:

1. CSKA Moskva 56 37 5 3 11 157:78 124 *

2. Jokerit Helsinki 55 29 5 4 17 151:127 101 *

3. Lokomotiv Jaroslavľ 57 34 6 2 15 143:89 116 *

Reklama

4. HK Soči 56 27 3 10 16 156:140 97 *

5. SKA Petrohrad 56 26 6 6 18 164:137 96 *

6. Dinamo Moskva 56 24 8 8 16 157:121 96 *

7. Torpedo N. Novgorod 56 22 10 9 15 151:124 95 *

8. SLOVAN BRATISLAVA 56 21 9 4 22 145:134 85

Reklama

———————————————

9. Dinamo Minsk 55 20 5 8 22 134:150 78

10. Medveščak Záhreb 57 20 5 8 24 134:157 77

11. Spartak Moskva 56 18 5 7 26 128:161 71

12. Dinamo Riga 55 15 8 7 25 120:136 68

Reklama

13. Viťaz Moskovská oblasť 57 15 8 3 31 120:160 64

14. Severstaľ Čerepovec 56 12 7 6 31 114:152 56

* – istá účasť v 1. kole play off KHL

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:15

Slovenský reprezentant v boxe Dávid Michálek postúpil na ME v Belehrade do osemfinále kategórie do 63,5 kg. V 1. kole zdolal Poliaka Olafa Pera jednoznačne 5:0 na body. Jeho ďalším súperom bude druhý nasadený Armén Narek Manasyan, informovala o tom Slovenská boxerská asociácia prostredníctvom facebooku.

20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA v Rouene. Druhej nasadenej domácej Francúzke Caroline Garciovej podľahla hladko 1:6, 0:6.

19:58

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) navrhuje pomoc Ukrajine pri zachovaní tranzitu plynu aj implementácii európskej legislatívy. Vyplynulo to z rokovania predsedu ÚRSO Jozefa Holjenčíka s námestníkom ministra energetiky Ukrajiny Mykolom Kolisnykom 11. apríla v Michalovciach. Prebrali na ňom viaceré kľúčové oblasti vzájomnej spolupráce v oblasti energetiky a regulácie.

19:53

Úrady španielskeho autonómneho regiónu Katalánsko sužovaného suchom vo štvrtok informovali, že plánujú uviesť do prevádzky dočasné plávajúce zariadenie na odsoľovanie morskej vody, ktoré zabezpečí pre metropolu Barcelona zásoby pitnej vody.

19:45

Na území Poľska bol v stredu zadržaný jeho občan podozrivý z poskytovania citlivých informácií ruskej tajnej službe. Tie by jej potenciálne mohli uľahčiť vykonať atentát na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

19:29

Časť fasády kodanskej historickej budovy, v ktorej svojho času sídlila burza, sa vo štvrtok zrútila v dôsledku požiaru, s ktorým hasiči bojujú už tretí deň. Oznámil to miestny hasičský a záchranný zbor.

19:23

Ak sa Bulharsku nepodarí splniť inflačné ciele stanovené Európskou centrálnou bankou, jeho vstup do eurozóny plánovaný na začiatok roka 2025 sa môže oneskoriť o niekoľko mesiacov. Povedal to vo štvrtok guvernér bulharskej centrálnej banky Dimitar Radev.

19:19

Ak Izrael zaútočí na iránske jadrové zariadenia, Teherán v odvete zaútočí na tie izraelské, pohrozil vo štvrtok generál iránskych Revolučných gárd Ahmad Haghtalab.

19:10

Rusko vo štvrtok uviedlo, že Nemecko neposkytlo žiadne dôkazy proti údajným zatknutým dvom ruským špiónom.

19:10

Všetky členské štáty EÚ si uvedomujú, že v Európe je preukázateľný vplyv Ruska a je potrebné mu aktívne čeliť. Vedie sa debata o tom, či posilniť právomoci európskej prokuratúry alebo inštitúcií, ktoré by mohli účinne brániť pokusom o ovplyvňovanie európskej politiky. Po skončení mimoriadneho summitu EÚ to povedal český premiér Petr Fiala.

19:09

Vojenský vrtuľník na palube s čelnými predstaviteľmi kenskej armády vrátane jej hlavného veliteľa generála Francisa Omondiho Ogollu sa zrútil vo štvrtok na západe Kene, uviedla tamojšia polícia.

19:04

Vďaka spolupráci úradov činných v trestnom konaní v 19 európskych krajinách sa podarilo ukončiť činnosť jednej z najväčších phishingových platforiem na svete LabHost. Prostredníctvom nej bolo odcudzených viac ako milión hesiel a údajov o kreditných kartách. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie Európskeho policajného úradu (Europol).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali