Jana Ray Tutková: Rezolúcia proti Rusku: Kongres bubnuje do veľkej vojny

Jana Ray Tutková: Rezolúcia proti Rusku: Kongres bubnuje do veľkej vojny

Bratislava 8. decembra 2014 (HSP/Foto:TASR)

 

Na Rusku sa dnes napĺňajú slová mnícha Laurencia, ktorý predpovedal Rusku a slovanským národom, že budú ako posledné odolávať vplyvu Antikrista, ktorý podľa Písma príde ako globálny mierotvorca

4. decembra prijal americký Kongres rezolúciu 758, ktorá je vyhlásením 3. svetovej vojny. 411 volených zástupcov hlasovalo za rezolúciu “silne odsudzujúcu aktivity Ruskej federácie za prezidenta Vladimíra Putina, ktorá vedie politiku agresie voči susedným krajinám s cieľom si ich politicky a ekonomicky podrobiť.“ Zjavne Američania nepotrebujú o tom žiaden dôkaz, resp. bez dôkazu sa neuspokojilo len 10 kongresmenov, ktorí hlasovali proti. Ako podotkol vo svojom komentári vojnový odporca Ron Paul, sofistikované satelity dokážu čítať ŠPZky, no žiaden dôkaz o takejto ruskej agresii nepriniesli. Obsahom 16 stránkovej rezolúcie je vojnová propaganda, ktorá sa nijako nezakladá na faktoch, ale na výmysloch o údajnej ruskej invázii na Ukrajine.

Reklama
Ilustračné foto

7. decembra si USA pripomína 42. výročie „útoku“ na Pearl Harbor, keď sa USA nechali zatiahnuť do 2. svetovej vojny, aby vyskúšali atómovú zbraň na civilnom obyvateľstve v Japonsku. Zámienka vždy musí znieť humanitárne a solidárne, hoci ju niekedy treba vyfabrikovať. Napr. keď USA zafinancujú radikálne bojové skupiny, ktoré podniknú chemický útok na obyvateľstvo Sýrie a jej vláda je z toho obvinená. Našťastie túto lož svet prekukol vďaka intervencii Ruska. No bombardovania v Líbii, Afganistane, či Iraku sa zakladali na falošnej zámienke. Nie je to prvýkrát, čo sa Amerika skrýva za ľudskoprávnu agendu, hoci jej ide len o prístup k nerastnému bohatstvu a mocenskému vplyvu.

10. december je Svetovým dňom ľudských práv, keď sa tí istí politici budú otŕčať pred kamerami a na konferenciách a búšiť sa do pŕs za ochrancov ľudských práv. To, že sa aj ľudské práva dajú prekrútiť a použiť na legitimizáciu porušovania ľudských práv sledujeme už dlhé roky v zápasoch proti pseudoprávu na potrat, či na legitimizáciu sexuálnych zvráteností. Ale keď sa ide svetu predávať vojna ako ľudskoprávna záležitosť, to už je veľa. Americký establishment, samoprehlasujúci sa za vývozcu demokracie a garanta slobody, chce totiž vraj len brániť ľudské práva na Ukrajine. Najprv Washington dal 5 miliárd dolárov na rozpútanie Majdanu a povalenie vlády a teraz vyzýva ukrajinského prezidenta k pokračovaniu vo vojne. A nositeľ Nobelovej ceny za mier má dodať ukrajinskej armáde zbrane – tak vyzýva rezolúcia.

Reklama

Na Rusku sa dnes napĺňajú slová mnícha Laurencia, ktorý predpovedal Rusku a slovanským národom, že budú ako posledné odolávať vplyvu Antikrista, ktorý podľa Písma príde ako globálny mierotvorca. USA prehlásili Rusko za hrozbu medzinárodnej bezpečnosti a mieru. Pritom cieľom destabilizácie a ovládnutia je práve Rusko so svojím obrovským nerastným bohatstvom. Podľa výroku Madelaine Albrightovej nie je spravodlivé, aby také malé obyvateľstvo Ruska vlastnilo toľko prírodných zdrojov. Rusko je totiž rozlohou najväčšou krajinou sveta.

Rezolúcia v odseku 22. vyhlasuje, že v roku 2008 Rusko napadlo Gruzínsko. Dokonca aj EÚ vo svojej správe o udalosti jasne označilo Gruzínsko za stranu, ktorá začala nespravodlivú vojnu. No už dnes sa NATO snaží vlákať za svojho člena okrem Ukrajiny aj Gruzínsko. Tak na Zakaukazie prúdia doláre na vojenské tréningy, čo je čistá provokácia už i na južných hraniciach s Ruskom.

Nehovoriac o snahe o občianske nepokoje vo vnútri Ruska a o ekonomickom tlaku cez sankcie. Všetko to je zásah do suverenity štátu a práva ľudí na sebaurčenie. Lenže na definíciu ľudských práv má monopol len USA.

Dnes vďaka tzv. evolúcii ľudských práv počúvame aj na Slovensku v rámci prípravy Celoštátnej stratégie na ochranu ľudských práv, že ústrednými princípmi ľudských práv sú údajne rodová rovnosť a nediskriminácia. Už si nikto nepamätá, že základným právom je právo na život a právo na súkromné vlastníctvo. A tie sú dnes pošliapavané v mene falošnej slobody a sociálnych istôt.

Potratová genocída si doteraz globálne vyžiadala takmer 3 miliardy životov. Hrozí, že sa naplnia aj slová Matky Terezy: „Následkom potratu je nukleárna vojna“. Ak svetová elita podporuje zabíjanie nenarodených, čo ju zastaví pred zabíjaním narodených? Vojna je totálnym útokom na základné ľudské práva. Preto skutoční ľudskoprávni aktivisti sa musia postaviť zaťahovaniu Slovenska do vojny a to nielen na našom území.

Reklama

Pre Slovensko je hrozbou posielať vojakov do zahraničia v rámci NATO dobývacích výjazdov, lebo potom sa naša krajina stáva možným terčom odvety. Toto nie je obranná politika. Príkladom je model neutrality Švajčiarska. Namiesto drahej profesionálnej armády nízkorozpočtová armáda vyzbrojených občanov, ktorí nesmú v boji prekročiť hranice svojej krajiny. Nemáme čo stratiť pripojením sa v neutralite k nášmu susedovi Rakúsku. Azda aj to je vec na referendum, lebo slovenská vláda sa k tomu iste neodváži. Počúvame silné slová, ale skutek- utek.

Ing. Jana Ray Tutková, M.A.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:27

Rieka Seina sa podľa utorňajších slov francúzskeho prezidenta blíži k tomu, aby sa v nej dalo plávať. V Seine sa tiež majú konať niektoré plavecké preteky v rámci letných olympijských hier od konca júla.

Včera 20:25

Súd v Berlíne v utorok odsúdil na podmienečné tresty osem mesiacov troch klimatických aktivistov za posprejovanie Brandenburskej brány. Obžalovaní vo veku 22, 28 a 64 rokov z klimatickej skupiny Posledná generácia sa už predtým priznali, že 17. septembra 2023 nasprejovali Brandenburskú bránu na oranžovo. Argumentovali, že ich akcia bola vzhľadom na klimatickú krízu “primeraným a potrebným protestom”.

Včera 20:23

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v Madride. V úvodnom kole vyradila Američanku Sofiu Keninovú 6:2, 6:4. Jej ďalšou súperkou bude ôsma nasadená Tunisanka Ons Jabeurová.

Včera 20:09

Európska komisia (EK) podnikne kroky na riešenie ruskej tieňovej flotily ropných tankerov. V rámci ďalšieho balíka sankcií bude hľadať spôsoby, ako sa s ňou vyrovnať. Uviedol to v pondelok (22. 4.) v rozhovore pre Politico švédsky minister zahraničných vecí Tobias Billström.

Včera 20:00

Vojaci NATO v Poľsku vysielajú signál, že Aliancia bude brániť všetkých svojich členov. Vyhlásil to v utorok na návšteve Poľska generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

Včera 19:32

Náklady na obnovu Grécka po minuloročných ničivých záplavách, ktoré si vyžiadali 17 obetí a zničili infraštruktúru, presiahnu tri miliardy eur. Oznámil to v utorok grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.

Včera 19:12

Čínska sociálna sieť TikTok predložila Európskej komisii (EK) správu o hodnotení rizík svojej novej aplikácie TikTok Lite. Zabránila tak možnej pokute.

Včera 19:10

Francúzski letoví dispečeri plánujú vo štvrtok vstúpiť do jednodňového štrajku, pre ktorý hrozí zrušenie väčšiny letov na dvoch najväčších parížskych letiskách. Oznámila to v utorok francúzska asociácia FNAM, ktorá zastrešuje viacero odborových hnutí v letectve.

Včera 19:07

Slovenská tenistka Rebecca Šramková nepostúpila do hlavnej súťaže na turnaji WTA v Madride. Vo finále kvalifikácie dvojhry prehrala s Američankou Hailey Baptisteovou nasadenou ako číslo 22 hladko 2:6, 0:6.

Včera 19:04

Španielsko v utorok schválilo plán na odškodnenie a ekonomické kompenzácie pre obete sexuálneho zneužívania, ktoré spáchali ľudia spojení s katolíckou cirkvou. Minister spravodlivosti Félix Bolaňos povedal, že plán je založený na odporúčaniach z vlaňajšej správy španielskeho ombudsmana. Dodal, že podľa správy v Španielsku zrejme až približne 440.000 dospelých sexuálne zneužívali ľudia napojení na cirkev. Odškodné podľa jeho slov zaplatí cirkev. Viac podrobností o odškodnení ani o dátume verejného uznania obetí nezverejnili.

Včera 19:00

Z Fínska sa vstupom do Severoatlantickej aliancie stala krajina na frontovej línii vzhľadom na zdvojnásobenie dĺžky hraníc NATO s Ruskom. Vyhlásil to v utorok fínsky prezident Alexander Stubb počas návštevy Švédska.

kráľ Gustav  Alexander Stubb
Na snímke švédsky kráľ Gustav (vľavo) a fínsky prezident Alexander Stubb
Včera 18:59

Viac než 130 osôb bolo v noci na utorok zatknutých počas pro-palestínskych protestov v areáli New York University (NYU) v USA. Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Včera 18:56

Švédska prokuratúra obvinila v utorok klimatickú aktivistku Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti. Ide o prípad demonštrácií pred švédskym parlamentom, počas ktorých ignorovala výzvu polície na opustenie miesta.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali