Ivan Hečko: CETA vraj nejako prešla. Čo príde teraz?

Ivan Hečko: CETA vraj nejako prešla. Čo príde teraz?

Bratislava 11. novembra 2016 (HSP/Foto:YouTube)

 

Nedávno som čítal nasledujúcu poznámku Bašara-Al-Assada: “Európa už neexistuje”. Hoci to bolo vyslovené v úplne inom kontexte, uvedomil som si, že má asi pravdu. Znie to dosť nepríjemne, keďže som vlastne občanom Európy, ale musím súhlasiť – EÚ sa stala vazalom USA

Nepretržité intrigovanie  “manažmentu” EÚ v prospech dohody TTIP (dosť dlho udržovanej v tajnosti, kým Nemci nezískali jednu verziu), hrajúc za USA proti vlastným ľuďom, jasne potvrdzuje že to platí v ekonomickej sfére.  Na nešťastie sa to však šíri zároveň aj do ostatných sfér, zjavne najmä vojenskej. Myslím si, že ak chceme bojovať proti tejto „príliš úzkej väzbe“ v ekonomickej sfére – TTIP – musíme sa posunúť najprv na všeobecnú úroveň a pýtať sa prečo je nastavená takáto všeobecná závislosť a tiež prečo a ako vznikla. Európa by sa predsa mala chovať ako nezávislá svetová veľmoc a pritom je po všetkých stránkach od toho hodne vzdialená.

Reklama

Ak sa pozrieme na USA cez rozloženie bohatstva – v roku 2012 horných 0.1% vlastnilo toľko ako spodných 90% (dnes je to pravdepodobne horšie) – toto rozloženie zodpovedá ére bežne nazývanej feudalizmus, nie pokročilý kapitalizmus. Je možné, aby záujmy občanov Európy boli podobné ako záujmy feudálnych vládcov z USA, ktorí vládnu v USA, nakoľko vyššie uvedené rozloženie bohatstva automaticky robí formálne demokratickú organizáciu vládnutia naozaj len formálnou; viď napríklad index slobody tlače za tento rok, alebo škandál ako INTELGATE, a prípadne tiež trvalé odmietanie zistenia skutočnej príčiny pádu budov WTC.

Okolo začiatku 90-tych rokov štáty strednej a východnej Európy have zmenili svoje politické a ekonomické systémy a stali sa parlamentnými demokraciami. Postupne sa pridávali do Európskej Únie. Hlavnou príčinou veľkej zmeny boli predchádzajúce vlády komunistického typu, čo znamená – len zhruba – funkcia parlamentov len formálna, potlačená všeobecná sloboda – ako osobná, tak aj politická – včítane aplikovateľnosti oficiálneho zákona, dokonca aj v jeho obmedzenom rozsahu v niektorých častiach, neexistujúca trhová ekonomika, a štátom monopolizované médiá, ktoré väčšinou publikovali  propagandisticky upravené správy podľa zdrojov z Moskvy, prípadne vylepšené servilnými miestnymi “žiakmi”. “My vieme čo je pre vás dobré, občania, vy ste len ako deti, my vám dávame chlieb a hry a vy nás nechajte robiť našu prácu, vy neviete to čo my”. Takže tento systém bol opustený a boli zavedené normálne politické a ekonomické systémy, resp. to sme si mysleli.

Reklama

Následne, 25. februára 1991 bola rozpustená Varšavská Zmluva – NATO stratilo nepriateľa a ostalo osamelým silným vojenským paktom. Toto sa stalo za nasledujúcich podmienok, formálne akceptovaných Západom: krajiny z rozpustenej Varšavskej Zmluvy sa nestanú členmi NATO (NATO sa nerozšíri na východ bola formulácia), Nemecko sa môže zjednotiť a Krym ostane pod Ukrajinou. Tento moment v dejinách Európy, a celého sveta, sme považovali za potenciálny začiatok novej budúcnosti, s krajinami strednej a východnej Európy mimo akéhokoľvek vojenského paktu (ako Rakúsko), čo by viedlo k postupnému znižovaniu napätia v Európe, s prípadným následným rozšírením mimo Európy ako nádej trvalého mieru. Ja stále verím, že toto bola reálna možnosť v tom čase (toto si zapamätajme, ďalej to porovnáme s tým čo máme teraz).

Krajiny oslobodené z komunistického bloku boli postupne prijímané do EÚ, avšak v rámci tohto procesu boli zároveň vtlačené do NATO, čo predstavuje hrubé porušenie vyššie uvedenej dohody. Aj proces bol pochybný – vstup jednotlivých krajín do NATO mal byť odsúhlasený plebiscitom, čo v niektorých prípadoch, napr. Slovensko, sa nestalo. Strana ktorá bola vtedy pri moci mala vo volebnom programe vstup Slovenska do NATO a po víťazstve vo voľbách vyhlásili, že orgány konštituované z týchto volieb majú právo toto rozhodnúť a aj tak urobili  – to bola určite reminiscencia minulosti.

Neskôr reprezentanti tej istej strany odsúhlasili bombardovanie Juhoslávie a útok USA a Británie na Irak. Ale tieto obidva útoky boli z humánneho hľadiska obrovskými zverstvami a pritom boli aj porušením ako preambuly, tak aj Článku 1 Zmluvy o NATO! EÚ reakciu nebolo príliš počuť. Dnes naše demokratické médiá zväčša publikujú propagandisticky upravené správy podľa zdrojov z Washingtonu, prípadne vylepšené servilnými miestnymi “žiakmi”. Všimnite si prosím, že zdrojom nie je Brusel, Brusel len prepisuje správy z Washingtonu – prečo? Európa neexistuje. Zdroje z Washingtonu vyzerajú ako z Göbbelsovej dielne. “Pomoc“ USA (a Bruselu?) na Ukraine, plus rozšírenie   NATO v rozpore s vyššie  uvedenou dohodou priviedli  dnes Európu do značne nebezpečnej pozície – NATO, namiesto vytvárania bezpečnosti, dokázalo obnoviť studenú vojnu – a EÚ na tom podlízavo spolupracovala! Toto je čo máme teraz, porovnajme si to s vyššie uvedeným.

Teraz sa zástupcovia EÚ čudujú, odkiaľ sa vzali “odstredivé a fašistické” sily na vzostupe. Okrem toho EÚ zaujímala nesprávnu pozíciu vo všetkých vyššie spomenutých prípadoch, plus Sýria, a dnes predstiera, že súčasná migračná katastrofa nebola spôsobená vojnami USA a Británie. Ale prvá podmienka pre schopnosť riešiť problém je správne určiť jeho príčinu, nie vyhýbať sa tomu, alebo o tom klamať.

USA sú ovládané Vojensko-priemyselným komplexom; sú záujmy a ciele tejto skupiny koherentné so záujmami a cieľmi EÚ? To nie je možné – EÚ musí byť demokraciou, nie ovládanou výrobcami zbraní a tajnými službami (a určite nie zahraničnými!). Občania musia vedieť čo sa deje a odsúhlasiť to (vopred!), dohody ako TTIP musia byť voľne prediskutované, a to verejne. Dnes poznáme mnoho nebezpečných aspektov TTIP, a EÚ “manažéri” predstierajú, že žiadne nie sú, ale pokúšali sa text utajiť čo najdlhšie! EÚ musí tlačiť USA k skutočnému vyšetreniu 9/11, ktoré predstavuje začiatok dnešnej expanzie USA.

Reklama

Chceme počuť vysvetlenie – základné dôvody prečo sme žili ponorení v klamstvách od času krátko po zdemolovaní WTC 9/11, a dnes nám z tých lží už trčia len nosy, hrozí nám utopenie; nie je podrývanie základov EÚ jediná možnosť čo máme? Naši zástupcovia okamžite po príchode do Bruselu zapadnú do stroja lží z USA, zabúdajú na ľudí ktorí ich delegovali, naučia sa používať “politicky korektný” prejav, ktorý nič neznamená.

Chceme vedieť detaily, napr. koľko zarobili výrobcovia zbraní, prípadne aj tí Európski, ale aj počty mŕtvych, koľko bolo zaplatené vo vojnových reparáciách (pochybujem že nejaké boli), atď., prípadne aj na čo sa to spolu EÚ s USA hrajú. Neverím, že EÚ prežije ak jej zástupcovia stále tajne spolupracujú s USA na ich vojnách, implementácii teroristických skupín po celom svete (viď Clintonovej e-maily, absolútne žiadna reakcia z EÚ), a/alebo na zmluvách typu TTIP. Tento typ “demokracie” je opäť príliš blízko tomu komunistickému. “My vieme čo je pre vás dobré, občania, vy ste len ako deti, my vám dávame chlieb a hry a vy nás nechajte robiť našu prácu, vy neviete to čo my”.

Tento typ spoločnosti bol vytvorený následne po 9/11, „teroristické“ útoky boli použité na zastrašenie ľudí, čím boli prinútení akceptovať obmedzenia svojich práv. Dnes však vieme o útoku z 9/11 dosť na to, že je jasné že bol iniciovaný zvnútra USA, pravdepodobne CIA. V rámci EÚ sme sa otočili späť ako po Hegelovskej špirále, ale len s časťou posunu pozitívnou, a so značne nebezpečným výhľadom. EÚ potrebuje poriadne pretriasť.

Ivan Hečko

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:15

Slovenský reprezentant v boxe Dávid Michálek postúpil na ME v Belehrade do osemfinále kategórie do 63,5 kg. V 1. kole zdolal Poliaka Olafa Pera jednoznačne 5:0 na body. Jeho ďalším súperom bude druhý nasadený Armén Narek Manasyan, informovala o tom Slovenská boxerská asociácia prostredníctvom facebooku.

20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA v Rouene. Druhej nasadenej domácej Francúzke Caroline Garciovej podľahla hladko 1:6, 0:6.

19:58

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) navrhuje pomoc Ukrajine pri zachovaní tranzitu plynu aj implementácii európskej legislatívy. Vyplynulo to z rokovania predsedu ÚRSO Jozefa Holjenčíka s námestníkom ministra energetiky Ukrajiny Mykolom Kolisnykom 11. apríla v Michalovciach. Prebrali na ňom viaceré kľúčové oblasti vzájomnej spolupráce v oblasti energetiky a regulácie.

19:53

Úrady španielskeho autonómneho regiónu Katalánsko sužovaného suchom vo štvrtok informovali, že plánujú uviesť do prevádzky dočasné plávajúce zariadenie na odsoľovanie morskej vody, ktoré zabezpečí pre metropolu Barcelona zásoby pitnej vody.

19:45

Na území Poľska bol v stredu zadržaný jeho občan podozrivý z poskytovania citlivých informácií ruskej tajnej službe. Tie by jej potenciálne mohli uľahčiť vykonať atentát na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

19:29

Časť fasády kodanskej historickej budovy, v ktorej svojho času sídlila burza, sa vo štvrtok zrútila v dôsledku požiaru, s ktorým hasiči bojujú už tretí deň. Oznámil to miestny hasičský a záchranný zbor.

19:23

Ak sa Bulharsku nepodarí splniť inflačné ciele stanovené Európskou centrálnou bankou, jeho vstup do eurozóny plánovaný na začiatok roka 2025 sa môže oneskoriť o niekoľko mesiacov. Povedal to vo štvrtok guvernér bulharskej centrálnej banky Dimitar Radev.

19:19

Ak Izrael zaútočí na iránske jadrové zariadenia, Teherán v odvete zaútočí na tie izraelské, pohrozil vo štvrtok generál iránskych Revolučných gárd Ahmad Haghtalab.

19:10

Rusko vo štvrtok uviedlo, že Nemecko neposkytlo žiadne dôkazy proti údajným zatknutým dvom ruským špiónom.

19:10

Všetky členské štáty EÚ si uvedomujú, že v Európe je preukázateľný vplyv Ruska a je potrebné mu aktívne čeliť. Vedie sa debata o tom, či posilniť právomoci európskej prokuratúry alebo inštitúcií, ktoré by mohli účinne brániť pokusom o ovplyvňovanie európskej politiky. Po skončení mimoriadneho summitu EÚ to povedal český premiér Petr Fiala.

19:09

Vojenský vrtuľník na palube s čelnými predstaviteľmi kenskej armády vrátane jej hlavného veliteľa generála Francisa Omondiho Ogollu sa zrútil vo štvrtok na západe Kene, uviedla tamojšia polícia.

19:04

Vďaka spolupráci úradov činných v trestnom konaní v 19 európskych krajinách sa podarilo ukončiť činnosť jednej z najväčších phishingových platforiem na svete LabHost. Prostredníctvom nej bolo odcudzených viac ako milión hesiel a údajov o kreditných kartách. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie Európskeho policajného úradu (Europol).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali