Halák vychytal výhru v Ottawe, Chicago prehralo na nulu s Floridou

Halák vychytal výhru v Ottawe, Chicago prehralo na nulu s Floridou

New York 23. januára 2016 AKTUALIZOVANÉ (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Mary Altaffer)

 

Chicago neuspelo ani vo svojom druhom zápase na Floridskom polostrove

Hokejisti New Yorku Islanders zvíťazili v nočnom zápase zámorskej NHL na ľade Ottawy 5:2 aj zásluhou výkonu brankára Jaroslava Haláka.  Slovenský gólman zlikvidoval 28 z 30 streleckých pokusov súpera. Jeho spoluhráči v útoku rozhodli o triumfe v záverečnej tretine, ktorú vyhrali 3:0.

Reklama
Na snímke slovenský brankár Islanders Jaroslav Halák
Na snímke slovenský brankár Islanders Jaroslav Halák

Nerozhodný stav 2:2 zlomil v 43. minúte navrátilec do zostavy Travis Hamonic. Jeden z najlepších obrancov tímu chýbal “ostrovanom” v posledných štyroch zápasoch pre problémy v dolnej časti tela, no v noci na sobotu sa značnou mierou zaslúžil o výhru. Okrem gólu si pripísal na konto aj jednu asistenciu. Rovnakú bilanciu mal aj kapitán John Tavares, ktorý upravil v 28. minúte na 4:2 a ukončil tak svoje sedemzápasové strelecké suchoty. Posledný gól pridal Kyle Okposo.

Islanders v tretej tretine prestrieľali svojho súpera vysoko 14:4. “Celkovo to bolo pekné víťazstvo na ľade súpera. Sme radi a chceme si udržať takéto výkony aj ďalej,” povedal Tavares, ktorého zvolili za prvú hviezdu duelu. “John je veľmi dobrý hráč. Vždy chce vyhrať, je to asi jeden z najsúťaživejších ľudí, akých som v živote stretol. V poslednej dobe možno nedal toľko gólov, koľko by chcel, no hral veľmi dobre. Myslím si, že máme dosť široký káder a v každom zápase vedia zabrať iní hráči, no on je bezpochyby náš najlepší počas celej sezóny,” pochválil ho Hamonic.

Reklama

Pozíciu najproduktívnejšieho obrancu celej súťaže a štvrtého v celkovom poradí potvrdil Erik Karlsson. Švédsky bek bol pri oboch góloch “senátorov”, keď na prvý prihral Bobbymu Ryanovi a druhý sám dal. V 48 dueloch sezóny tak nazbieral už 51 bodov (10+41). Pre Ottawu to bola druhá prehra v rade a ôsma v posledných 12 zápasoch. “V tretej tretine sme mali problémy po celom ľade. Chalani jednoducho nechceli puk, nebojovali oň. Oni spravili v tretej časti všetko správne a my všetko zle,” posťažoval sa Ryan.

Chicago neuspelo ani vo svojom druhom zápase na Floridskom polostrove, keď po prehre v Tampe ťahalo za kratší koniec aj proti Panthers (0:4). Pre “jastrabov” to bol druhý neúspech v rade, “panteri” naopak zvíťazili prvýkrát po štyroch prehrách.

Hviezdou duelu bol domáci brankár Roberto Luongo. Kanadský veterán zneškodnil všetkých 27 striel Blackhawks a zaznamenal štvrtý shutout v sezóne. Celkovo to bol už jeho 72. v kariére a v historických tabuľkách NHL sa dotiahol na 10. miesto, ktoré okupuje spolu s Lornem Chabotom a Harrym Lumleym.

Florida položila základ triumfu už v prvej časti, ktorú vyhrala 3:0. “Je to pre nás skvelé víťazstvo. Konečne hráme opäť našu hru. Tvrdo sme dreli celých 60 minút, tak ako počas našej víťaznej série. Každý k tomu prispel. A keď sa aj dostali do šancí, podržal nás Luongo,” pochvaľoval si skúsený obranca Brian Campbell, ktorý strelil gól a zaznamenal dve “plusky”. Pre Floridu to bol prvý triumf od 12-zápasovej víťaznej série z prelomu rokov. Navyše sa do jej zostavy vrátil po otrase mozgu zadák Aaron Ekblad a návrat oslávil gólom.

Okrem Mariána Hossu figuroval v zostave hostí opäť aj Richard Pánik, ktorý vynechal predchádzajúci zápas ako trest za oneskorený príchod na tréning. Obaja si pripísali po jednej “mínuske”.

Reklama

Bez bodového zápisu ostali aj detroitskí Tomášovia Tatar a Jurčo, ktorí nastúpili spolu v treťom útoku. Tešiť ich ale mohlo víťazstvo na ľade Buffala 3:0. To sa zrodilo v záverečnej osemminútovke stretnutia, postupne sa presadili Dylan Larkin, Henrik Zetterberg a do prázdnej bránky spečatil skóre Luke Glendening. Brankár “červených krídel” Petr Mrázek chytil 19 striel a zaznamenal tretie čisté konto v sezóne a ôsme v kariére. “Chytal naozaj dobre, v takýchto zápasoch si nemôžete dovoliť brankárske chyby a on sa ich nedopustil. Podržal nás najmä v druhej tretine, keď sme im darovali niekoľko prečíslení dvoch na jedného,” povedal tréner Detroitu Jeff Blashill.

New York Rangers triumfoval na ľade Caroliny 4:1 a dosiahol druhé víťazstvo v rade. Hostí potiahli dvojgólový J.T. Miller a brankár Henrik Lundqvist s 30 úspešnými zákrokmi.

Colorado zvíťazilo na domácom ľade nad St. Louis tesne 2:1 po predĺžení a nájazdoch. Ten rozhodujúci a zároveň jediný zo všetkých premenil švédsky krídelník Gabriel Landeskog. “Lavíny” si tak pripísali tretí triumf v rade. Predĺženie im pritom zabezpečil Nathan MacKinnon iba 54 sekúnd pred záverečnou sirénou pri powerplay. “Góly pri hre bez brankára sú väčšinou škaredé. Tento, myslím si, bol celkom pekný. Hlavne ale bol veľmi dôležitý. ‘Varly’ nás v nájazdoch podržal a Gabe dal víťazný gól,” povedal MacKinnon.

Plánovaný zápas Anaheimu Ducks na ľade Washingtonu Capitals sa neuskutočnil pre silnú snehovú búrku. Nový termín stretnutia zatiaľ nestanovili.

V hlavnom meste USA očakávali až do soboty popoludnia miestneho času výdatné snehové zrážky (od 61 do 76 cm) a silný vietor. Vedenie NHL preto zvažovalo aj odloženie nedeľňajšieho domáceho súboja Washingtonu s Pittsburghom.

Reklama

NHL – sumáre:
BUFFALO SABRES – DETROIT RED WINGS 0:3 (0:0, 0:0, 0:3)
Góly: 53. Larkin (Glendening, Ericsson), 58. Zetterberg (Larkin, Abdelkader), 60. Glendenin (DeKeyser). Brankári: Lehner – Mrázek, strely na bránku: 19:45, 18.601 divákov.

CAROLINA HURRICANES – NEW YORK RANGERS 1:4 (0:2, 1:2, 0:0)
Góly: 24. Nordström (Nestrašil) – 15. McDonagh, 18. Yandle (Lindberg, Hayes), 30. Miller (Fast, Stepan), 32. Miller. Brankári: Läck – Lundqvist, strely na bránku: 31:32, 14.102 divákov.

FLORIDA PANTHERS – CHICAGO BLACKHAWKS 4:0 (3:0, 1:0, 0:0)
Góly: 11. Smith (Jokinen), 18. Campbell (Barkov, Huberdeau), 20. Howden, 23. Ekblad. Brankári: Luongo – Darling, strely na bránku: 32:27, 19.343 divákov.

OTTAWA SENATORS – NEW YORK ISLANDERS 2:5 (0:1, 2:1, 0:3)
Góly: 23. Ryan (Karlsson, Zibanejad), 31. Karlsson (Lazar, Puempel) – 4. Leddy (Nielsen, Okposo), 32. Clutterbuck, 43. Hamonic (Tavares, Grabovskij), 48. Tavares (Hamonic), 54. Okposo (Kuľomin, Nielsen). Brankári: Hammond – HALÁK, strely na bránku: 30:34, 18.305 divákov.

COLORADO AVALANCHE – ST. LOUIS BLUES 2:1 pp a sn (0:0, 0:1, 1:0 – 0:0, 1:0)
Góly: 60. MacKinnon (Duchene, Barrie), roz. nájazd: Landeskog – 38. Steen (Brouwer). Brankári: Varlamov – Elliott, strely na bránku: 41:34, 16.366 divákov.

Slováci v akcii:
Tomáš Tatar (Detroit) 14:31 0 0 0 0 3 0

Tomáš Jurčo (Detroit) 13:26 0 0 0 0 3 0

Marián Hossa (Chicago) 11:37 0 0 0 -1 2 0

Richard Pánik (Chicago) 12:15 0 0 0 -1 0 0

Jaroslav Halák (NY Islanders) 60:00 2/30 93,3%

Reklama

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty. Brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:06

Skoro každý tretí obyvateľ Nemecka má pocit, že mu prechod na letný čas ohrozuje zdravie. Prieskum nemeckého inštitútu Forsa tiež odhalil, že takmer každý piaty zamestnaný človek v dôsledku posunu času mešká do práce.

14:44

Palestínsky prezident Mahmúd Abbás v piatok dekrétom oznámil zostavenie novej vlády, ktorej predsedom bude jeho dlhoročný poradca Muhammad Mustafá.

14:44

Pomaly sa pohybujúca tropická cyklóna Gamane, ktorá sa nečakane obrátila smerom k Madagaskaru, si vyžiadala najmenej 11 obetí. Silný vietor lámal stromy a prívaly vody sa valili cez dediny a vytopili domy, uviedli miestni predstavitelia.

14:43

Poľská Agentúra pre vnútornú bezpečnosť (ABW) vykonala v spolupráci so svojimi európskymi partnermi prehliadky budov v rámci vyšetrovania ruskej špionážnej siete. “Boli zdokumentované akcie zamerané na organizovanie proruských iniciatív a mediálnych kampaní v krajinách EÚ,” oznámila ABW. V stanovisku spomenula webovú stránku voice-of-europe.eu, ktorá mala zverejňovať proruské materiály.

14:42

Na Václavskom námestí v centre Prahy vo štvrtok napoludnie horela lepenka na streche jednej z budov ležiacej pri centrále Českej pošty. Z vnútrobloku tam stúpal hustý čierny dym, ktorý bolo vidieť z celej Prahy. Požiar sa podarilo lokalizovať a podľa hasičov sa už ďalej nešíri. Do nemocnice previezli jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín.

14:21

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vo štvrtok uviedol, že so zahraničnými partnermi prebiehajú rozhovory o možnej výmene amerického novinára Evana Gershkovicha, ktorého od vlaňajšieho marca zadržiavajú v Rusku pre obvinenia zo špionáže.

14:19

Veliteľ estónskych ozbrojených síl Martin Herem vo štvrtok vyzval na zdvojnásobenie výdavkov na obranu Estónska v priebehu nasledujúcich dvoch rokov. Podľa neho je to potrebné na vytvorenie dostatočných zásob munície na rýchle odrazenie prípadnej ruskej invázie.

14:11

Lotyšský minister zahraničných vecí Krišjanis Kariňš oznámil, že k 10. aprílu odstúpi z funkcie.

14:09

Grécku metropolu Atény zahalili oblaky hustého prachu zo Sahary, ktorý tam cez východnú časť Stredozemného mora privial vietor zo severnej Afriky. Negatívne účinky prachu ešte umocňuje nezvyčajne teplé počasie.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali