Fortuna liga: FK Senica – Slovan Bratislava 1:3 v 27. kole

Fortuna liga: FK Senica – Slovan Bratislava 1:3 v 27. kole

Senica 18. apríla 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Palkovič)

 

FK Senica – Slovan Bratislava 1:3 (0:1)

Góly: 71. Leško – 25. Zreľák, 52. Saláta, 89. Crnkič Rozhodoval: Glova. 1432 divákov.

Reklama
Na snímke v strede hráč Nermin Crnkič (Slovan) preskakuje hráčov FK Senica v zápase 27. kola Fortuna ligy FK Senica – ŠK Slovan Bratislava
Na snímke v strede hráč Nermin Crnkič (Slovan) preskakuje hráčov FK Senica v zápase 27. kola Fortuna ligy FK Senica – ŠK Slovan Bratislava

Zostavy a striedania:

FK Senica: Šulla – Hladík, Hušek, Pillár – Šmehyl, Leško (83. Almási), Kontár, Hromada (46. Komara), Mehremič– Dolný, Morong (67. M. Kosorin)

Reklama

ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Pliatsikas, Saláta, Sekulič, Podaný – Simovič, De Kamps (78. Vittek) – Oršula (67. Scott), Crnkič, Kubík – Zreľák

 

Crnkič stanovil konečný výsledok zápasu

Diváci videli prvý strelecký pokus zápasu až v 17. minúte. Loptu si prebral pred pokutovým územím Kubík, ale Šullovu bránu prestrelil. Prvú vážnejšiu šancu mali domáci. K spätnej prihrávke sa na hranici šestnástky dostal Dolný, ale jeho prízemnú strelu z prvej zblokovala hosťujúca obrana na roh. Hneď vzápätí sa dostali do protiútoku “belasí”, výborným návratom im však zabránil v zakončení senický kapitán Hušek. V 25. minúte udrelo pred domácou bránou. K centru z ľavej strany sa dostal osamotený Zreľák a z 10 metrov nezaváhal. Okamžite po rozohrávke fauloval Saláta v nebezpečnej vzdialenosti a Leškov priamy kop vytiahol Mucha zázračne na roh. V 31. minúte zmaril dobrým vybehnutím domáci brankár Šulla črtajúcu sa šancu Zreľáka. V 38. minúte sa rútil sám na Muchu Jakub Hromada, ale gólman Slovana zachránil. Favorit zápasu rozhodne v prvom polčase nebol lepším mužstvom, väčšina hry sa odvíjala medzi pokutovými územiami. Gólové šance mali paradoxne najmä domáci, brankár Mucha však dvomi skvelými zákrokmi zabránil Seničanom skórovať. Hostia preto odchádzali do šatní s najtesnejším náskokom.

Na snímke vľavo Šimon Šmehýl (Senica) a vpravo hráč Jakub Podaný (Slovan) počas zápasu 27. kola Fortuna ligy FK Senica – ŠK Slovan Bratislava
Na snímke vľavo Šimon Šmehýl (Senica) a vpravo hráč Jakub Podaný (Slovan) počas zápasu 27. kola Fortuna ligy FK Senica – ŠK Slovan Bratislava

V 52. minúte zahrávali hostia štandardnú situáciu a loptu po Kubíkovom sklepnutí poslal do odkrytej senickej bránky Saláta. O osem minút neskôr sa k strele z asi 18 metrov odhodlal Dolný, ale aj jeho pokus zneškodnil dobre chytajúci brankár Slovana. V 70. min sa ocitli vo veľkej šanci hosťujúci hráči, ktorí ani na dvakrát nedokázali prekonať ležiaceho Šullu. Ten najskôr výborným zákrokom vypichol Crnkičovi loptu a následne ten istý hráč váhal pred prázdnou bránou, až kým Hladík neodvrátil na roh. V 71. minúte sa konečne presadili aj Seničania, keď Leško krížnou strelou do pravého horného rohu rozvlnil sieť a znížil na 1:2. V 79. min sa dostal hosťujúci Simovič k strele z hranice šestnástky, ale jeho pokus tesne minul hornú tyč domácej brány. Domáci vycítili na konci zápasu príležitosť na vyrovnanie a začali sa viac tlačiť pred Muchovu bránu. Z ich snahy však rezultovala len slabá strela Komaru v 86. minúte, na center Dolného nik nedosiahol a z protiútoku prišiel trest. Slovanisti v prečíslení vyšachovali obranu Záhorákov a Crnkič stanovil konečný výsledok zápasu.

Reklama

 

Prinášame vám hlasy trénerov po zápase:

Niki Papavasiliou, tréner Slovana: “Bolo to pre nás veľmi dôležité víťazstvo. Začali sme veľmi dobre, rýchlo sme skórovali. Cez polčas sme si povedali, že chceme rýchlo dať druhý gól. To sa nám podarilo, ale musíme si uvedomiť, že šance, aké sme mali musíme premieňať, pretože, keď nie, tak futbal vás potrestá. To sa stalo, keď Leško nedal žiadnu šancu Muchovi a znížil na 1:2. Hra bola potom trochu rozháraná, napriek tomu sme strelili záverečný gól. Myslím, že výsledok je spravodlivý a rád by som pogratuloval svojmu mužstvu, pretože sme mali ťažký a nahustený program. Každý hráč, ktorý bol dnes k dispozícii, prispel svojím dielom k víťazstvu.”

Dušan Vrťo, tréner Senice : “Slovan dnes potvrdil svoju kvalitu, z minima vyťažil maximum. Mohli sme sa dostať do zápasu za stavu 0:1, kedy Jano Mucha predviedol fantastický zákrok, a ten zápas sa mohlo odvíjať inak. V druhom polčase na druhú stranu za stavu 2:0 pre Slovan mohol Crnkič rozhodnúť na 3:0, nestalo sa, my sme znížili fantastickým gólom. Snažili sme sa niečo s výsledkom urobiť, no k ničomu sme sa nedostali a Slovan nakoniec v protiútoku Crnkičom rozhodol. Myslím, že tento zápas mal o niečo menšiu kvalitu ako náš pohárový zápas, každopádne dnes Slovan potvrdil svoju skúsenosť.”

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:15

Slovenský reprezentant v boxe Dávid Michálek postúpil na ME v Belehrade do osemfinále kategórie do 63,5 kg. V 1. kole zdolal Poliaka Olafa Pera jednoznačne 5:0 na body. Jeho ďalším súperom bude druhý nasadený Armén Narek Manasyan, informovala o tom Slovenská boxerská asociácia prostredníctvom facebooku.

20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA v Rouene. Druhej nasadenej domácej Francúzke Caroline Garciovej podľahla hladko 1:6, 0:6.

19:58

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) navrhuje pomoc Ukrajine pri zachovaní tranzitu plynu aj implementácii európskej legislatívy. Vyplynulo to z rokovania predsedu ÚRSO Jozefa Holjenčíka s námestníkom ministra energetiky Ukrajiny Mykolom Kolisnykom 11. apríla v Michalovciach. Prebrali na ňom viaceré kľúčové oblasti vzájomnej spolupráce v oblasti energetiky a regulácie.

19:53

Úrady španielskeho autonómneho regiónu Katalánsko sužovaného suchom vo štvrtok informovali, že plánujú uviesť do prevádzky dočasné plávajúce zariadenie na odsoľovanie morskej vody, ktoré zabezpečí pre metropolu Barcelona zásoby pitnej vody.

19:45

Na území Poľska bol v stredu zadržaný jeho občan podozrivý z poskytovania citlivých informácií ruskej tajnej službe. Tie by jej potenciálne mohli uľahčiť vykonať atentát na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

19:29

Časť fasády kodanskej historickej budovy, v ktorej svojho času sídlila burza, sa vo štvrtok zrútila v dôsledku požiaru, s ktorým hasiči bojujú už tretí deň. Oznámil to miestny hasičský a záchranný zbor.

19:23

Ak sa Bulharsku nepodarí splniť inflačné ciele stanovené Európskou centrálnou bankou, jeho vstup do eurozóny plánovaný na začiatok roka 2025 sa môže oneskoriť o niekoľko mesiacov. Povedal to vo štvrtok guvernér bulharskej centrálnej banky Dimitar Radev.

19:19

Ak Izrael zaútočí na iránske jadrové zariadenia, Teherán v odvete zaútočí na tie izraelské, pohrozil vo štvrtok generál iránskych Revolučných gárd Ahmad Haghtalab.

19:10

Rusko vo štvrtok uviedlo, že Nemecko neposkytlo žiadne dôkazy proti údajným zatknutým dvom ruským špiónom.

19:10

Všetky členské štáty EÚ si uvedomujú, že v Európe je preukázateľný vplyv Ruska a je potrebné mu aktívne čeliť. Vedie sa debata o tom, či posilniť právomoci európskej prokuratúry alebo inštitúcií, ktoré by mohli účinne brániť pokusom o ovplyvňovanie európskej politiky. Po skončení mimoriadneho summitu EÚ to povedal český premiér Petr Fiala.

19:09

Vojenský vrtuľník na palube s čelnými predstaviteľmi kenskej armády vrátane jej hlavného veliteľa generála Francisa Omondiho Ogollu sa zrútil vo štvrtok na západe Kene, uviedla tamojšia polícia.

19:04

Vďaka spolupráci úradov činných v trestnom konaní v 19 európskych krajinách sa podarilo ukončiť činnosť jednej z najväčších phishingových platforiem na svete LabHost. Prostredníctvom nej bolo odcudzených viac ako milión hesiel a údajov o kreditných kartách. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie Európskeho policajného úradu (Europol).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali