Fed Cup: Kanaďanky v baráži proti Slovensku aj s Bouchardovou

Fed Cup: Kanaďanky v baráži proti Slovensku aj s Bouchardovou

Bratislava 7. apríla 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Michal Svítok,AP-Charles Krupa)

 

Podľa Liptáka je momentálne v najlepšej forme Cibulková a do hernej pohody sa dostáva aj Čepelová

Kvarteto tenistiek Anna Karolína Schmiedlová, Dominika Cibulková, Jana Čepelová, Tereza Mihalíková figuruje v slovenskej nominácii na barážové stretnutie o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie proti Kanade (16.-17. apríla na antuke v bratislavskom NTC.). Debutantka Mihalíková, juniorská šampiónka Australian Open z roku 2015, dostala prednosť pred skúsenou Danielou Hantuchovou i momentálne zranenou Magdalénou Rybárikovou. V zostave kanadského kapitána Sylvaina Bruneaua sú wimledonská finalistka z roku 2014 Eugenie Bouchardová, Francoise Abandová, Sharon Fichmanová a Aleksandra Wozniaková.

Reklama
Na snímke slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová a kapitán slovenského fedcupového tímu Matej Lipták
Na snímke slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová a kapitán slovenského fedcupového tímu Matej Lipták

Úvodné sobotňajšie dvojhry odštartujú o 12.00. V nedeľu od 13.00 sú na programe ďalšie dva single a záverečná štvorhra. Hlavnou rozhodkyňou bude Indka Šeetal Jyerová, v úlohe empajrových rozhodcov sa predstavia Śpaniel Jaume Campistol a Chorvátka Tamara Vrhovičová. Hrá sa s loptičkami značky Dunlop Fort Clay Court. Vo fedcupovej histórii pôjde o tretí vzájomný súboj oboch krajín, stav je nerozhodný 1:1. Slovenky majú Kanaďankám čo odplácať. V apríli 2014 totiž prehrali na harde v Quebecu 1:3 a vypadli zo svetovej skupiny. Začiatkom februára zverenky kapitána Mateja Liptáka podľahli doma Austrálii 2:3 a rovnako ako vlani musia bojovať o zotrvanie v druhej najlepšej osmičke.

Lipták oznámil nomináciu prostredníctvom videokonferencie z poľských Katovíc, kde sprevádza Cibulkovú na turnaji WTA. “Prvé tri hráčky som mal jasné od začiatku. Musel som riešiť dilemu, kto bude tímovou štvorkou a napokon som sa rozhodol pre mladú Mihalíkovú. Je našou najlepšou juniorkou a vyhrala už aj ženské turnaje ITF. Magda Rybáriková by si na základe výsledkov v Amerike zaslúžila byť v tíme, no momentálne má problémy s ľavým zápästím, ktoré má v dlahe, nemôže ani trénovať. Daniele Hantuchovej som nevedel garantovať, že keby bola tímovou štvorkou, určite by hrala nejaký zápas, hoci by rovnako ako Magda mohla byť alternatívou do štvorhry. Dostala sa do kvalifikácie turnaja WTA v Stuttgrate a dala jej prednosť. Komunikoval som aj Kikou Kučovou, ktorá je pripravená pomôcť tímu v prípade, ak by sa zranila jedna z trojice Schmiedlová, Cibulková, Čepelová.”

Reklama

Podľa Liptáka je momentálne v najlepšej forme Cibulková a do hernej pohody sa dostáva aj Čepelová. “Dominika odohrala v USA veľmi dobré zápasy proti hráčkam z absolútnej svetovej špičky. Chýbalo jej iba pár loptičiek k tomu, aby zdolala Agnieszku Radwaňskú či Garbine Muguruzovú Blancovú. Janka Čepelová musí hrať teraz kvalifikácie, no herne je na tom takmer tak, ako keď bola v rebríčku na 50.-60. mieste. Naša jednotka Kaja Schmiedlová je z formy. ani na turnajoch v zámorí neprišlo k zlepšeniu. Pokiaľ prídu Kanaďanky aj s Bouchardovou, bude to absolútne otvorený zápas. Vie získať dva body v singli a je to top trieda, aj keď to nie je celkom tá úroveň ako Samantha Stosurová, pretože nehráva debla. Neobávam sa, že by mali naše hráčky problémy so zmenou povrchu. V Katoviciach je pomalý hard podobný antuke, rozdiel je iba v pohybe.”

Na snímke kanadská tenistka Eugenie Bouchardová
Na snímke kanadská tenistka Eugenie Bouchardová

Generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška tvrdí, že antukový dvorec by mal byť pripravený v piatok 8. apríla. “Keď sa dievčatá vrátia z Katovíc, budú môcť na ňom začať trénovať. Mal by byť stredne rýchly, po prvom tréningu ho ešte prispôsobíme našim dievčatám. Musíme urobiť všetko pre to, aby sme sa udržali medzi 16 najlepšími tímami sveta.”

Bouchardová bola predvlani v Quebecu hlavnou strojkyňou kanadského triumfu, keď vo dvojhrách zdolala Kučovú i Čepelovú. “Do Bratislavy cestujeme s tímom, ktorý má na to, aby zotrval medzi svetovou šestnástkou. Počas uplynulých rokov sme tvrdo pracovali na tom, aby sme si vybojovali miesto medzi elitou. Urobíme všetko pre záchranu v druhej najlepšej osmičke, Proti veľmi dobrému slovenskému tímu to nebude ľahké, no sme pripravení čeliť tejto výzve,” povedal pre Tennis Canada kapitán “javorových listov” Sylvain Bruneau.

 

Reklama
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:06

Skoro každý tretí obyvateľ Nemecka má pocit, že mu prechod na letný čas ohrozuje zdravie. Prieskum nemeckého inštitútu Forsa tiež odhalil, že takmer každý piaty zamestnaný človek v dôsledku posunu času mešká do práce.

14:44

Palestínsky prezident Mahmúd Abbás v piatok dekrétom oznámil zostavenie novej vlády, ktorej predsedom bude jeho dlhoročný poradca Muhammad Mustafá.

14:44

Pomaly sa pohybujúca tropická cyklóna Gamane, ktorá sa nečakane obrátila smerom k Madagaskaru, si vyžiadala najmenej 11 obetí. Silný vietor lámal stromy a prívaly vody sa valili cez dediny a vytopili domy, uviedli miestni predstavitelia.

14:43

Poľská Agentúra pre vnútornú bezpečnosť (ABW) vykonala v spolupráci so svojimi európskymi partnermi prehliadky budov v rámci vyšetrovania ruskej špionážnej siete. “Boli zdokumentované akcie zamerané na organizovanie proruských iniciatív a mediálnych kampaní v krajinách EÚ,” oznámila ABW. V stanovisku spomenula webovú stránku voice-of-europe.eu, ktorá mala zverejňovať proruské materiály.

14:42

Na Václavskom námestí v centre Prahy vo štvrtok napoludnie horela lepenka na streche jednej z budov ležiacej pri centrále Českej pošty. Z vnútrobloku tam stúpal hustý čierny dym, ktorý bolo vidieť z celej Prahy. Požiar sa podarilo lokalizovať a podľa hasičov sa už ďalej nešíri. Do nemocnice previezli jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín.

14:21

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vo štvrtok uviedol, že so zahraničnými partnermi prebiehajú rozhovory o možnej výmene amerického novinára Evana Gershkovicha, ktorého od vlaňajšieho marca zadržiavajú v Rusku pre obvinenia zo špionáže.

14:19

Veliteľ estónskych ozbrojených síl Martin Herem vo štvrtok vyzval na zdvojnásobenie výdavkov na obranu Estónska v priebehu nasledujúcich dvoch rokov. Podľa neho je to potrebné na vytvorenie dostatočných zásob munície na rýchle odrazenie prípadnej ruskej invázie.

14:11

Lotyšský minister zahraničných vecí Krišjanis Kariňš oznámil, že k 10. aprílu odstúpi z funkcie.

14:09

Grécku metropolu Atény zahalili oblaky hustého prachu zo Sahary, ktorý tam cez východnú časť Stredozemného mora privial vietor zo severnej Afriky. Negatívne účinky prachu ešte umocňuje nezvyčajne teplé počasie.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali