Fed cup: Slovensko-Holandsko po prvom dni nerozhodne 1:1

Fed cup: Slovensko-Holandsko po prvom dni nerozhodne 1:1

Bratislava 22. apríla 2017 AKTUALIZOVANÉ (TASR/HSP/Foto: TASR- Martin Baumann, Pavel Neubauer)

 

Slovenské tenistky hrajú po prvom dni baráže o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie s Holandskom nerozhodne 1:1. O vyrovnávajúci bod pre holandské farby sa na antuke v bratislavskom NTC zaslúžila Kiki Bertensová, ktorá zdolala slovenskú dvojku Rebeccu Šramkovú 6:1, 6:3. V úvodnom singli si slovenská jednotka Jana Čepelová poradila s Richel Hogenkampovou 6:3, 6:2. Nedeľňajší program v Aegon aréne otvorí o 13.00 h súboj tímových jednotiek Čepelovej a Bertensovej

Na snímke slovenská tenistka Jana Čepelová sa teší z v흻azstva 6:3, 6:2 nad Holanďankou Richel Hogenkampovou v úvodnej dvojhre barើe o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie Slovensko – Holandsko 22. apríla 2017 v Bratislave

Šramková, pre ktorú to bol v sobotu domáci fedcupový debut, nestratila v úvodnom geme pri svojom podaní ani fiftín. V ďalších minútach však dianie na centri úplne ovládla Bertensová. Holanďanka získala šesť gemov v rade. Kvalitne servovala, umne menila rytmus hry, účinne využívala slajz. Šramková sa snažila byť agresívna, no robila priveľa nevynútených chýb. Na začiatku druhého dejstva začala Šramková predvádzať odvážnu hru, ktorou očarila fanúšikov pri víťaznej fedcupovej premiére v talianskom Forli. Po dvoch brejkoch viedla 3:0 a 30:0. Holanďanka však v ďalšom priebehu setu potvrdila, prečo bola vlani v semifinále Roland Garros. Rovnako ako  v prvom sete získala šesť hier za sebou a za stavu 5:3 premenila vďaka esu hneď prvý mečbal.

Reklama

Šramková bola po prehre sklamaná. “Je mi veľmi ľúto, že som nedokázala nadviazať na víťazstvá zo zápasov v Taliansku. Dúfam, že v nedeľu mi dá Maťo Lipták opäť šancu. Kiki Bertensová dnes ukázala, prečo je v elitnej svetovej dvadsiatke. Nerobila takmer žiadne nevynútené chyby, nútila ma veľa behať a tlačila ma ďaleko zo základňu čiaru. Škoda, že som v druhom sete nevyužila vedenie 3:0 a 30:0. Snažila som sa ísť loptičku za loptičku, na kvalitnú súperku to dnes nestačilo,” povedala v prvej reakcii pre RTVS.

Vo fedcupovej histórii ide o štvrtý vzájomný zápas, “Oranjes” vedú vo vzájomnej bilancii 2:1. Slovenky majú Holanďankám čo odplácať, v roku 2015 s nimi prehrali na antuke v Apeldoorne 1:4. Liptákove zverenky sa prebojovali do baráže vďaka februárovému víťazstvu 3:2 na pôde Talianska. Hrdinkou vo Forli sa stala fedcupová debutantka Šramková, ktorá uspela v oboch dvojhrách, tretí bod pridala skúsená Daniela Hantuchová.

Reklama

Baráž o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie:
SLOVENSKO – Holandsko 1:1 po prvom dni
Jana Čepelová – Richel Hogenkampová 6:3, 6:2
Rebecca Šramková – Kiki Bertensová 1:6, 3:6

Na snímke slovenská reprezentantka Rebecca Šramková

Čepelová po triumfe: “Konečne som zvládla domáci fedcupový zápas”

Čepelovej vyšiel úvod zápasu s Hogenkampovou a po rýchlom brejku sa ujala vedenia 2:0. Holanďanka následne znížila na 1:2, no vo štvrtom geme nevyužila pri vlastnom podaní vedenie 40:0, čo sa jej vypomstilo. Čepelová si vďaka zisku troch hier za sebou vybudovala náskok 5:1 a hoci v siedmom geme nepremenila dva setbaly, úvodné dejstvo sa stalo jej korisťou. Čepelová najmä z forhendu dokázala dostať súperku pod tlak a pripraviť si dobré pozície na zakončenie výmeny. Hogenkampovej chýbala úderová istota, na sieti pokazila veľa volejov.

V druhom sete Čepelová po dvoch brejkoch odskočila súperke na 4:1 a zápas už dotiahla do víťazného konca. V ôsmom geme premenila pri vlastnom servise vďaka esu hneď prvý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu s Hogenkmapovou na 3:0.

Čepelová mala zo zisku prvého bodu veľkú radosť. “Som veľmi rada, že som prvýkrát zvládla domáci fedcupový zápas. Nebolo ľahké potvrdiť úlohu favoritky. Hogenkampová je nevyspytateľná hráčka, forsíruje taký chlapčenský tenis, veľa slajzuje. Dôležité bolo, že som dodržala taktiku, na ktorej sme sa dohodli s kapitánom Maťom Liptákom. Hrala som agresívne, často som chodila na sieť. Fyzicky som sa cítila veľmi dobre. Príjemne ma prekvapilo, že som mečbal premenila esom. Nestáva sa mi to často, naposledy proti Kristine Mladenovicovej. Boli tam aj momenty, s ktorými som nebola celkom spokojná. Verím, že v nedeľu podám ešte lepší výkon. Hogenkampová nehrala zle, no po operácii možno ešte nebola celkom vo svojej koži,” povedala odchovankyňa košického tenisu.

Reklama

Hogenkampová priznala, že Čepelová bola lepšia hráčka. “Hrala dobre, tenis je však najmä o využívaní šancí a ja som ich dnes nepremenil. Najmä na konci zápasu som urobila veľa ľahkých chýb na sieti, nedokázala som zakončiť dobre rozohraté výmeny. Možno to bolo spôsobené tým, že na antuke som v tomto roku ešte neodohrala dostatočné množstvo zápasov.”

Vo fedcupovej histórii ide o štvrtý vzájomný zápas, “Oranjes” vedú vo vzájomnej bilancii 2:1. Slovenky majú Holanďankám čo odplácať, v roku 2015 s nimi prehrali na antuke v Apeldoorne 1:4. Liptákove zverenky sa prebojovali do baráže vďaka februárovému víťazstvu 3:2 na pôde Talianska. Hrdinkou vo Forli sa stala fedcupová debutantka Šramková, ktorá uspela v oboch dvojhrách, tretí bod pridala skúsená Daniela Hantuchová.

 

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

10:50

Európsky parlament (EP) v stredu (24. 4.) večer schválil balík zákonov, ktoré posilňujú súbor nástrojov EÚ na boj proti praniu špinavých peňazí a financovaniu terorizmu.

10:32

Pochodujúci dav v americkom Los Angeles si v stredu pripomenul genocídu Arménov medzi rokmi 1915 a 1918, pri ktorej zomrelo 1,5 milióna ľudí.

Dav sa zhromaždil v dištrikte Little Armenia (Malé Arménsko), odkiaľ pochodoval smerom k ulici Hollywood Boulevard. Druhý pochod vyvrcholil protestom pred tureckým konzulátom.

10:20

Popredného vietnamského magnáta v oblasti nealkoholických nápojov Trana Quiho Thanha vo štvrtok odsúdili na osem rokov väzenia v prípade podvodu vo výške 40 miliónov dolárov (37,4 milióna eur). Ide o ďalšieho podnikateľa odsúdeného v rámci rozsiahleho boja proti korupcii v krajine.

09:48

So sporením na vysokú školu treba začať najideálnejšie už pri narodení dieťaťa, inak sa možnosti zužujú. Lepšou alternatívou oproti sporeniu na bežnom účte, ktorý je často mesačne spoplatnený, sú ETF podielové fondy. Informovala o tom spoločnosť Universal maklérsky dom.

09:10

Vrtuľa červeného veterného mlyna na streche rovnomenného kabaretu Moulin Rouge, ktorý je jednou z najznámejších parížskych atrakcii, sa v noci na štvrtok zrútila, nespôsobila však nijaké zranenia. Oznámili to ráno miestni hasiči.

08:51

Ceny ropy sa vo štvrtok ráno mierne posilnili. Trh reagoval najmä na údaje o klesajúcom dopyte po pohonných látkach v USA, ktoré sú najväčším svetovým spotrebiteľom ropy.

08:41

Právnici zosnulého ruského opozičného politika Alexeja Navaľného zostanú vo vyšetrovacej väzbe ďalšie dva mesiace. V stredu o tom rozhodol mestský súd v Moskve.

08:32

Rusko v stredu vetovalo návrh rezolúcie OSN predloženej Spojenými štátmi a Japonskom, ktorá vyzýva všetky štáty sveta, aby zabránili pretekom v jadrovom zbrojení vo vesmíre.

V 15-člennej Bezpečnostnej rade OSN návrh podporilo jej 13 členov. Rusko rezolúciu vetovalo a Čína sa hlasovania zdržala.

08:26

Veľká porota v americkom štáte Arizona v stredu obvinila 18 osôb podozrivých z pokusu o falšovanie výsledku prezidentských volieb z roku 2020 v tomto štáte americkej Únie.

Medzi obvinenými zo sprisahania, podvodu a falšovania sú siedmi právnici a spolupracovníci volebného štábu Donalda Trumpa, ako aj 11 republikánskych voliteľov. Všetkým sa im pripisuje snaha spochybniť víťazstvo demokrata Joea Bidena v prezidentských voľbách v roku 2020 v tomto štáte.

08:14

Orgány činné v trestnom konaní v Austrálii vo štvrtok vzniesli obvinenia voči piatich tínedžerom, ktorí boli zadržaní počas policajného záťahu proti sieti predstavujúcej pre verejnosť “neprijateľné riziko”.

08:04

Organizácia Spojených národov v stredu oznámila, že spúšťa nový fond, ktorého cieľom je posilniť ochranu utečencov a vysídlených komunít ohrozených zmenou klímy.

07:57

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken vo štvrtok vyzval, aby Spojené štáty a Čína riešili svoje nezhody zodpovedným spôsobom.

Blinken to vyhlásil v Šanghaji deň pred tým, ako sa v piatok v Pekingu stretne s poprednými predstaviteľmi Číny, s ktorými chce rokovať o chúlostivých záležitostiach vrátane Ruska, Taiwanu a obchodnej výmeny.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali