Európska liga: Neapol musí v odvete doháňať manko, United o odvrátenie blamáže

Európska liga: Neapol musí v odvete doháňať manko, United o odvrátenie blamáže

Bratislava 24. februára 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Salvatore Laporta)

 

Futbalisti SSC Neapol musia doháňať manko 0:1 z prvého zápasu

Futbalistov SSC Neapol len tri po remíze 1:1 s AC Miláno v talianskej lige čaká vystúpenie na medzinárodnej scéne. Vo štvrtkovej odvete 16-finále Európskej ligy UEFA 2015/2016 nastúpia doma proti španielskemu Villarrealu, proti ktorému ich čaká doháňanie manka 0:1 z prvého zápasu.

Reklama
 Na snímke hráči Neapola
Na snímke hráči Neapola

Stredopoliara neapolského tímu Mareka Hamšíka mrzela bodová strata s milánskym AC, no podľa jeho slov je teraz dôležité rýchlo sa preladiť na ďalší zápas so “žltou ponorkou”, ktorá cez víkend uhrala bezgólovú remízu na ihrisku druhého tímu španielskej ligy Atletica Madrid. “Škoda, že sme nevyhrali, no aj takéto zápasy patria k futbalu. Odteraz naša koncentrácia smeruje na štvrtkový odvetný duel Európskej ligy proti Villarrealu,” uviedol slovenský legionár na svojej oficiálnej internetovej stránke.
Liverpool sa bez zraneného kapitána slovenskej reprezentácie Martina Škrtela predstaví doma proti Augsburgu, na pôde ktorého remizoval nádejne, no zároveň zradne 0:0. Rapid Viedeň, ktorý ešte nemôže počítať s doliečujúcim sa brankárom Jánom Novotom, hrá proti Valencii už len o česť. V prvom vzájomnom súboji totiž prehral vysoko 0:6, čím de facto pochoval nádeje na postup.

Hráči Manchestru United si prehrou 1:2 s dánskym Mitdjyllandom vyslúžili kritickú “masáž” od médií i fanúšikov, na Old Trafforde však sľubujú lepší výkon a postup. “Nič iné si ani nepripúšťame. Musíme sa skoncentrovať, prvý zápas v Dánsku nám ukázal, že nemôžeme podceniť žiadneho súpera. Napriek entuziazmu hráčov Midtjyllandu si myslím, že kvalita je na našej strane,” vyhlásil španielsky krídelník Juan Mata.

Reklama

Pražská Sparta v prvom zápase nepustila Krasnodar k jeho typickej kombinačnej hre a gólom mladíka Juliša zdolala ruský tím 1:0. “Vyleteli sme na súpera a vydržali sme to. Počas zápasu síce boli pasáže, keď Krasnodar viac držal loptu, ale do ničoho sme hostí nepustili. Dávam dole klobúk pred výkonom celého mužstva. Ešte to chce zvládnuť odvetu v podobnom štýle, ale vieme, že v Rusku to bude oveľa ťažšie. Krasnodar bude hrať inak,” vravel stredopoliar Sparty Ondřej Zahustel po prvom zápase s ruským tímom, ktorý pre jeho hravý a kombinačný herný štýl prezývajú “ruská Barcelona”. Na vlastnej koži sa o sile Krasnodaru mohol v tejto sezóne presvedčiť aj bratislavský Slovan, ktorý na neho nestačil v 3. predkole EL.

Blízko k postupu je Athletic Bilbao, ktorý si do domácej odvety prináša víťazstvo 1:0 nad Olympique Marseille. Na štadióne Vélodrome sa o neho svojím 7. gólom v tohtosezónnej edícii EL postaral najlepší strelec súťaže Aritz Aduriz.

Duel Lokomotivu Moskva (Ján Ďurica) s Fenerbahce Istanbul zverila rozhodcovská komisia UEFA do rúk slovenským arbitrom na čele s hlavným Ivanom Kružliakom. Ruský tím bude v odvete doháňať manko 0:2 z prvého súboja.

Odvetný súboj FC Sion – SC Braga /prvý zápas 2:1/ sa uskutoční už v stredu s úvodným výkopom o 18.00 h.

 

Reklama

Európska liga – 2. zápasy 16-finále /štvrtok 25. februára/:

17.00 Lokomotiv Moskva – Fenerbahce Istanbul /prvý zápas 0:2, rozhodujú: Ivan KRUŽLIAK – Martin BALKO, Tomáš SOMOLÁNI (SR)/

19.00 Bayer Leverkusen – Sporting Lisabon /1:0/

19.00 FC Schalke 04 Gelsenkirch – Šachtar Doneck /0:0/

19.00 FC Liverpool – FC Augsburg /0:0/

Reklama

19.00 Rapid Viedeň – FC Valencia /0:6/

19.00 Athletic Bilbao – Olympique Marseille /1:0/

19.00 Lazio Rím – Galatasaray Istanbul /1:1/

19.00 FK Krasnodar – Sparta Praha /0:1/

21.05 FC Porto – Borussia Dortmund /0:2/

21.05 Tottenham Hotspur – AC Fiorentina /1:1/

21.05 Manchester United – FC Midtjylland /1:2/

21.05 FC Bazilej – AS St. Étienne /2:3/

21.05 SSC Neapol – FC Villarreal /0:1/

21.05 Olympiakos Pireus – RSC Anderlecht Brusel /0:1/

Reklama

21.05 Molde FK – FC Sevilla /0:3/

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:29

Proiránske šiitské militantné hnutie Hizballáh tvrdí, že v odvete za smrť dvoch svojich príslušníkov zaútočilo v utorok na dve základne izraelskej armády na severe Izraela.

15:29

Poslanci Európskeho parlamentu (EP) v utorok v Štrasburgu schválili predĺženie dočasných opatrení na liberalizáciu obchodu pre Ukrajinu a zároveň aj opatrenia na ochranu poľnohospodárov EÚ.

15:28

V Rusku sa ani tento rok, už druhýkrát po sebe, počas 9. mája z bezpečnostných dôvodov neuskutočnia žiadne pochody organizované hnutím Nesmrteľný pluk na pripomenutie si pamiatky na účastníkov druhej svetovej vojny.

15:28

Desiatky študentiek Cambridgskej univerzity sa počas druhej svetovej vojny zapojili dešifrovania tajných nacistických kódov. Uznanie ich práce prišlo až teraz.

15:25

Poslanci Európskeho parlamentu (EP) v utorok definitívne schválili nové nariadenie, ktoré štátom EÚ umožňuje zakázať predaj, dovoz a vývoz tovaru vyrobeného pomocou nútenej práce.

14:57

Prevrátenie lode s migrantmi si pri pobreží Džibutska ležiaceho v oblasti tzv. Afrického rohu vyžiadalo životy najmenej 16 ľudí, pričom 28 ďalších osôb je stále nezvestných, uviedla v utorok Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM).

14:56

V noci zo stredy (24. 4.) na štvrtok (25. 4.) bude obmedzený predaj lístkov na vlak cez e-shop a aplikáciu Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK). Dôvodom je plánovaná údržba predajných systémov. Lístok si bude možné kúpiť len u vlakového personálu alebo prostredníctvom SMS správy. V utorok o tom informoval hovorca ZSSK Dominik Drevický.

14:56

Poklepaním základného kameňa sa v utorok symbolicky začala výstavba prvej etapy rýchlostnej cesty R1 medzi Banskou Bystricou a Slovenskou Ľupčou. Projekt počíta s vyše trojkilometrovou rýchlostnou cestou i preložkou cesty I/66. Práce by mali trvať 960 dní a prinesú i dopravné obmedzenia.

14:49

Návrhy zmien vo verejnom obstarávaní sú postavené na dôvere voči starostom, primátorom aj ďalším obstarávateľom. Samosprávy zjednodušenie a zrýchlenie obstarávania potrebujú a čerpanie eurofondov to neohrozí. Zdôraznil to v rámci svojho vystúpenia v Národnej rade (NR) SR minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Richard Raši (Hlas-SD), ktorý návrh novely zákona o verejnom obstarávaní predkladá.

14:42

Poslanci Európskeho parlamentu (EP) v utorok schválili reformu rozpočtových pravidiel EÚ, ktorej cieľom je podporiť investície a zároveň udržať vnútroštátne výdavky pod kontrolou.

14:34

Politické vedenie palestínskeho militantného hnutia Hamas zostane v katarskej metropole Dauha dovtedy, kým bude jeho prítomnosť prospešná pre rokovania s Izraelom zamerané na ukončenie vojny v Pásme Gazy.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali