Druholigoví futbalisti MFK Skalica si po vyradení zo Slovnaft cupu Podbrezovej a Myjavy trúfajú v šlágri XIV. kola – skupiny Západ v domácom prostredí aj na FC Nitra

Druholigoví futbalisti MFK Skalica si po vyradení zo Slovnaft cupu Podbrezovej a Myjavy trúfajú v šlágri XIV. kola – skupiny Západ v domácom prostredí aj na FC Nitra

Banská Bystrica 22. októbra 2016 (HSP/Foto:Jozef  Cvajniga)

 

Po futbalovej overtúre 5. kola Slovnaft cupu, ktoré bolo na programe v strede týždňa pokračuje počas tohto víkendu druhá najvyššia domáca futbalová súťaž druhá liga stretnutia 14. kola (v skupine Západ) a 12.kola (v skupine Východ)

Hoci  futbalisti ŠKF Sereď v oranžových dresoch nečakane získali s vedúcim celkom Fortuna ligy MŠK Žilina „A“ cennú remízu (1:1) po deväťdesiatich minútach  v 5.kole Slovnaft cupu a smútili iba po nevydarenom rozstrele zo značky pokutového kopu môžu sa už teraz tešiť pokiaľ zopakujú výkon so Žilinou (v žltých dresoch) aj v Banskej Bystrici na plný trojbodový zápis, ktorý by im priblížil postup medzi šesticu najlepších mužstiev tejto skupiny Západ, čo by znamenali postup do novovytvorenej celoslovenskej druhej futbalovej ligy, ktorá je pred reorganizáciou tejto druhej najvýznamnejšej futbalovej súťaže na Slovensku
Hoci futbalisti ŠKF Sereď v oranžových dresoch nečakane získali s vedúcim celkom Fortuna ligy MŠK Žilina „A“ cennú remízu (1:1) po deväťdesiatich minútach v 5.kole Slovnaft cupu a smútili iba po nevydarenom rozstrele zo značky pokutového kopu môžu sa už teraz tešiť pokiaľ zopakujú výkon so Žilinou (v žltých dresoch) aj v Banskej Bystrici na plný trojbodový zápis, ktorý by im priblížil postup medzi šesticu najlepších mužstiev tejto skupiny Západ, čo by znamenali postup do novovytvorenej celoslovenskej druhej futbalovej ligy, ktorá je pred reorganizáciou tejto druhej najvýznamnejšej futbalovej súťaže na Slovensku

Pozornosť sa najviac uprie na súboj mužstiev z čela tabuľky, keď vysoko favorizovaná MFK Skalica, ktorá v uplynulom 13. kole podľahla na pôde FK Pohronie Žiar nad Hronom / Dolná Ždaňa najtesnejším rozdielom 0:1, ale o tri dni neskôr zverenci trénera Jozefa Kostelníka si v piatom kole Slovnaft cupu počínali úspešne a po vyradení v 4.kole ŽP Šport Podbrezová dali stopku tentoraz aj Spartaku Myjava.

Reklama

Po sérií prehier musí v tomto kole bodovo zabrať naplno aj FC ŠTK 1914 Šamorín, ktorí v nedeľňajšej dohrávke hostí v domácom prostredí rezervu MŠK Žilina, ktorá by rada oplatila futbalistom zo Žitného ostrova domácu prehru z 3.kola (1:2). V zostávajúcich troch súbojoch ťažko hľadať favoritov na víťazstvo, hoci futbalisti z Pohronia Žiar nad Hronom/Dolná Ždaňa by radi pokračovali na víťaznej vlne, ale zrejme im v tom nedovolí domáci ŠK Svätý Jur.

Rovnako si „brúsia zuby“ na trojbodový zisk mužstvá ŠKF Sereď v Banskej Bystrici a futbalisti MŠK Fomat Martin v Novom Meste nad Váhom, hoci ich v tom môže pribrzdiť veľká maródka. V pondelok 24.októbra je na programe v Červeníku pri Trnave dohrávka rezervy FC Spartak Trnava – ŠK Slovan Bratislava „B“.

Reklama

V skupine Východ sa všetkých päť stretnutí odohrá v jeden hrací deň v sobotu 22.októbra a po prehre a vyradení Liptovského Mikuláša zo Slovnaft cupu by sa radi zverenci trénera Jozefa Majoroša radi rehabilitovali v súboji s Lokomotívou Košice. Otázny bude tiež výkon Popradu na pôde FK Haniska, kde si pred dvomi týždňami „vylámali zuby“ Bardejovčania a pred týždňom to pocítil na vlastnej koži aj Zvolen v domácom prostredí, keď Haniska trikrát v zápase stále viedla (0:1,1:2,2:3) a nakoniec boli Zvolenčania radi, že v závere vyrovnaného zápasu vydreli remízu 3:3 a získali z plánovaných troch bodov nakoniec iba jeden jediný.

Popradčania síce nečakane vyradili zo Slovnaft cupu prvoligový 1.FC Tatran Prešov, ale to nič nemusí znamenať, pretože Popradčania sa iba v tomto pohárovom zápase prebrali zo „streleckej“ letargie a taktiež ako záchrancu pozvali pod Vysoké Tatry staronového trénera českého pôvodu Františka Šturmu, ale Slovnaft cup je prestížna súťaž, kde mužstva nižšej súťaže sa chcú na svojho súpera vytiahnuť za každú cenu, ale v majstrovskej súťaží sa nehrá už s takým vysokým nasadením a navyše Poprad môže kvôli slabším výsledkom zo začiatku súťaže svojho súpera podceniť, hoci na to zrejme už doplatil tak Bardejov, ako aj nedávno pred týždňom Zvolen dokonca na domácej pôde…

 

Program XIV.kola druhej futbalovej ligy – skupina Západ:

Sobota 22.októbra o 14,30 hod.: ŠK Svätý Jur – FK Pohronie Žiar nad Hronom/Dolná Ždaňa (rozhodujú: Čiernik – Ličko, Smolíková), MFK Skalica – FC Nitra (Vlk – Kováč, Žákech), FK Dukla Banská Bystrica – ŠKF Sereď (Kmec – Tomčík, Mihalík), AFC Nové Mesto nad Váhom – MŠK Fomat Martin (Ďurčo – Lieskovský, Vician). Nedeľa 23.októbra o 14,30 hod.: FC ŠTK 1914 Šamorín – MŠK Žilina „B“ (Kačenga – E.Weiss, Perát). Pondelok 24.októbra o 15,00 hod.: FC Spartak Trnava „B“ – ŠK Slovan Bratislava „B“ (Nemček – Chládek, Jekkel).

Reklama

 

Skupina Východ – XII.kolo :

Sobota 22.októbra (všetky začiatky stretnutí o 14,30 hod.:) ŠK Odeva Lipany – FC VSS Košice (rozhodujú: Dohál – Galo, Sluk), MŠK Liptovský Mikuláš – FC Lok.Košice (P.Krivošík – Jánošík, Zemko), MŠK Rimavská Sobota – Partizán Bardejov (Jurenka – Poláček, Vitko), FK Spišská Nová Ves – MFK Lokomotíva Zvolen (Gemzický – Benko, Poracký), FK Haniska – FK Poprad (Perašín – Jenčura, Jankovič).

Jozef  Cvajniga

 

Reklama

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:23

Ceny benzínov a nafty pred veľkonočnými sviatkami zdraželi o tri centy za liter. Spotrebiteľské ceny oboch benzínov dosiahli najvyššie hodnoty za posledných 20 týždňov.

11:13

Ekvádorským úradom sa podarilo potlačiť vzburu vo väznici v meste Guayaquil, odkiaľ v januári ušiel jeden z najobávanejších šéfov zločineckých gangov. Informovala agentúra AFP.

11:03

Jednu obeť si vyžiadal požiar v domove dôchodcov, ktorý vypukol vo štvrtok nadránom vo východomaďarskej obci Ököritófülpös.

Riaditeľstvo úradu civilnej ochrany (OKF) uviedlo, že do hasenia požiaru v jednoposchodovej budove nasadili 19 hasičov s piatimi vozidlami.

10:53

Ukrajinská armáda v noci na štvrtok zneškodnila 26 dronov, ktorými útočili ruské sily. Uviedol to veliteľ ukrajinských vzdušných síl Mykola Oleščuk.

10:40

Nemecký maloobchod dosiahol vo februári slabšie výsledky. Tržby sa znížili v porovnaní s januárom aj s rovnakým mesiacom minulého roka, oznámil vo štvrtok spolkový štatistický úrad Destatis.

10:13

Štyria ľudia zahynuli a najmenej päť ďalších utrpelo zranenia pri útoku nožom na severe amerického štátu Illinois.

Incident sa odohral v stredu popoludní miestneho času v meste Rockford, ktoré leží asi 145 kilometrov od Chicaga. Útočník v rôznych lokalitách smrteľne pobodal 15-ročné dievča, 63-ročnú ženu a dvoch mužov vo veku 49 a 22 rokov.

09:59

Vyše 70 percent Poliakov si neželá vyslanie vojakov svojej krajiny ani Severoatlantickej aliancie na Ukrajinu. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu verejnej mienky, ktorý vypracoval inštitút IBRIS pre poľský denník Rzeczpospolita.

09:38

Francúzsky prezident Emmanuel Macron odmietol plánovanú dohodu o voľnom obchode medzi Európskou úniou (EÚ) a juhoamerickým zoskupením Mercosur v jej súčasnej podobe.

Potrebné sú podľa neho rokovania o novej a zodpovednejšej dohode, ktorá bude prihliadať na rozvoj, ochranu klímy a biodiverzitu.

09:24

Tisíce vodičov autobusov vstúpili vo štvrtok v juhokórejskej metropole Soul do generálneho štrajku pre spor týkajúci sa platov. Podľa odborov postihol štrajk 97 percent tamojších autobusových liniek a spôsobil chaos počas rannej dopravnej špičky. Po zhruba 11 hodinách sa však vodičom podarilo so zamestnávateľmi dohodnúť a vrátili sa do práce.

09:13

Slovenský hokejista Martin Chromiak pomohol asistenciou k triumfu Ontaria nad San Jose 3:2 v nočnom zápase AHL. Dvadsaťjedenročný útočník má po 61 dueloch sezóny na konte 29 bodov (13+16).

08:49

Výbor Parlamentného zhromaždenia Rady Európy (PZ RE) pre politické záležitosti a demokraciu vyjadril podporu prípadnému prijatiu Kosova do RE. Srbsko toto rozhodnutie odsúdilo ako škandalózne.

08:36

Francúzski politici z celého spektra v stredu vyjadrili zdesenie nad odstúpením riaditeľa parížskej školy, ktorý dostal vyhrážky smrťou za to, že požiadal študentku, aby si v priestoroch školy zložila moslimský závoj.

Premiér Gabriel Attal, bývalý minister školstva, chcel ukázať riaditeľovi podporu a pozval ho v stredu do svojho úradu.

08:24

Šéf ruskej rozviedky Sergej Naryškin navštívil tento týždeň Severnú Kóreu, kde viedol diskusie o bezpečnostnej spolupráci.

Naryškin sa stretol so severokórejským ministrom pre štátnu bezpečnosť Ri Čang-daem.

08:15

Ceny ropy sa vo štvrtok ráno zvýšili a vyrovnali tak časť strát z predchádzajúcich dvoch dní. Od začiatku marca oba hlavné kontrakty posilnili o približne 4,5 % a k zisku za celý mesiac smerujú už tretíkrát po sebe.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali