Donald Trump núti krajiny vyvíjať jadrové zbrane

Donald Trump núti krajiny vyvíjať jadrové zbrane

Svet 17. apríla 2017 (HSP/Foto: TASR/AP-Evan Vucci)

 

Alexander Rodgers okomentoval na portáli politikus svojráznym spôsobom momentálne dianie v svetovej politike

Keď čítam niektorých liberálnych analytikov, čo hovoria o Sýrii a Kórei, neverím vlastným ušiam. Píšu bez toho, aby sa čo i len trochu snažili svoje slová prispôsobiť realite. Jeden z analytikov napríklad napísal, že “po údere Trumpa v Sýrii  sa čínsky prezident Si Ťin Pching stiahol a prijal všetky americké podmienky”.

Reklama
Na snímke prezident Donald Trump

Takže sa čínsky prezident stiahol a preto požaduje od USA stiahnuť všetky časti protivzdušnej obrany a na hranici Severnej Kórei sa nachádza 150 tisíc čínskych vojakov. Jeho požiadavka voči USA je vlastne podľa uvedeného analytika prejavom kapitulácie. Ďalší podobný pacient, tentoraz z Ukrajiny, píše, že po severokórejskej kríze Južná Kórea a Japonsko začnú masovo kupovať americké systémy protivzdušnej obrany. Kvôli čomu ich začnú kupovať? Ich už niekto bombardoval s pomocou letectva?

Skúsme sa teraz oprieť o reálne fakty a logiku a nechajme bokom rôznych analytikov, ktorí nepoužívajú zdravý rozum.

Reklama

Vďaka Američanom si teraz mnohé krajiny povedali, že musia urýchlene vyvíjať svoje jadrové zbrane. Dôvod je jednoznačný. Krajiny, ktoré nemajú jadrové zbrane, jednoducho Američania bombardujú tak ako Sýriu, pričom nejaký dôvod si vždy nájdu. Američania kašlú na OSN, medzinárodné zmluvy, keď im to vyhovuje, tak zaútočia. A na krajiny, ktoré atómové zbrane majú, sa zaútočiť boja. Všetko, čo Donald Trump robí, potvrdzuje len jedno – začnite si vyrábať atómové zbrane, ináč sa môžete stať americkým fackovacím panákom.

Vlastniť atómové zbrane je evidentne jediný spôsob, ako držať na uzde bláznivých kovbojov. No a kým nie sú atómové zbrane, treba si kupovať ruské systémy protivzdušnej obrany, americké systémy predsa zostreľovať americké lietadlá nebudú.  Už teraz na ruskom ministerstve zahraničných vecí pribúdajú žiadosti o získanie ruských systémov protivzdušnej obrany (ministerstvo zahraničných vecí RF je prvý kontakt ešte pred vojakmi). A všetci žiadajú rovno S-400.

Rusko v medzinárodnom právnom poli momentálne pôsobí ako pevný bod. USA už ukázali, že reagujú spontánne a bez plánu. Že pľujú na zásady OSN a medzinárodné pravidlá. Rusko je síce  vykresľované západnou propagandou ako agresor, no pritom sa práve USA správajú rovnako ako Hitler či maniak so sekerou. A pri nohách sa Američanom servilne tmolí ako pudlík britský minister zahraničných vecí Boris Johnson.

Britská a americká diplomacia sa zdiskreditovali. Čo sa týka Donalda Trumpa – vrátil pracovné miesta do USA? Nevrátil. Rieši problémy s deficitom a štátnym dlhom? Nerieši. Upevňujú si USA svoju pozíciu na medzinárodnej scéne? Nie. Navyše vyzerajú ako totálni hlupáci, lebo ako ináč nazvať fakt, že Donald Trump povie, vystrelili sme 59 rakiet na Irak a redaktorka sa spýta “mysleli ste Sýriu” a on odpovie” áno presne, na Sýriu”. To znamená len jedno: Trumpovi je úplne jedno, čo bombarduje alebo čo bude bombardovať – Sýriu, Irak alebo Albánsko, vybrať si Američania môžu ľubovolne.

Pred niekoľkými týždňami americká senátorka obvinila Rusko, že Rusi podporujú prevrat v krajine Limpopo. Ani len netušila, že taká krajina neexistuje a nachytali ju ruskí prankeri. Momentálne je situácia taká, že pokiaľ existujú tupí americkí politici a vojaci, nikto sa nemôže cítiť bezpečne. Žiaľ to nie je vtip, ale fakt.

Reklama

A na margo tých, čo tvrdia, že Kórejci sa naľakali. Veď predsa vyskúšali napriek americkému zákazu raketu. To, že sa štart nepodaril, nič neznamená, aj Američanom a aj Rusom sa niekedy štart rakety nepodarí. Kórejci však ukázali, že pľujú na Trumpa a ostatných pindosov.

Alexander Rodgers

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

10:58

Krajiny Európskej únie musia Ukrajine poslať svoje protiraketové systémy, aby posilnili jej vzdušnú obranu. Vyhlásil to šéf zahraničnej politiky EÚ Josep Borrell. Zároveň upozornil, že Európa sa nemôže spoliehať na to, že Ukrajine budú pomáhať Spojené štáty. 

Summit EÚ - západný Balkán
Na snímke šéf diplomacie EÚ Josep Borrell
10:57

Juhokórejskej podnikateľke zamietli ruské úrady vstup do krajiny a následne na ňu uvalili 30-ročný zákaz vstupu. Incident zrejme nesúvisí s bilaterálnymi vzťahmi medzi obomy krajinami, ktoré sa zhoršili v súvislosti s vojnou Moskvy na Ukrajine, uviedol predstaviteľ Soulu.

10:45

Starostu malého banského mesta v Ekvádore zastrelili len niekoľko dní pred celoštátnym referendom o sprísnení opatrení proti zločinu.

09:58

Austrálska polícia zadržala muža, ktorý je podozrivý z neúspešnej distribúcie drog v krajine. V jej dôsledku sa na plážach východného pobrežia Austrálie istý čas objavovali záhadné balíky s kokaínom. 

09:58

Polícia v Bayreuthe v nemeckej spolkovej krajine Bavorsko zadržala dve osoby podozrivé zo špionáže pre Rusko.

09:57

Rusko oblastiach hraničiacich s Ukrajinou zneškodnilo 20 dronov a dve balistické rakety. 

09:34

Poľský prezident Andrzej Duda vyhlásil, že jeho stretnutie s bývalým prezidentom USA Donaldom Trumpom bolo stretnutím priateľov.

Duda a Trump sa stretli v New Yorku
Na snímke poľský prezident Andrzej Duda (druhý zľava), bývalý prezident USA a republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump (vľavo)
09:31

Všetky politické strany v Južnom Sudáne musia uskutočniť bezodkladné kroky, aby sa dlhodobo odkladané parlamentné voľby mohli uskutočniť tento rok, uviedol v stredu generálny tajomník OSN António Guterres.

Guterres je znepokojený zásahom ekvádorskej polície na mexickej ambasáde
Na snímke generálny tajomník OSN António Guterres
09:30

Ruská armáda útočila dronmi na kritickú infraštruktúru v západoukrajinskej Ivano-Frankivskej oblasti. Ukrajinským silám sa bezpilotné lietadlá podarilo zneškodniť. Uviedla to tamojšia gubernátorka Svetlana Oniščuková.

09:28

Platforma sociálnej siete X bude spolupracovať s pakistanskou vládou, aby “pochopila jej obavy”. Reaguje tak na informácie úradov, podľa ktorých bola sieť X v krajine zakázaná na dva mesiace z bezpečnostných dôvodov. 

09:12

 Diskontný reťazec Action pokračuje v rozširovaní siete svojich prevádzok na Slovensku. Ďalšiu predajňu otvoria v Poprade v OC MAX.

09:11

Ľudia pracujúci v zahraničí, ktorí tam chcú ukončiť zamestnanie a vrátiť sa na Slovensko, by mali o dávku v nezamestnanosti požiadať v krajine, kde pracovali a boli poistení, a to ešte pred ukončením zamestnania. Ak totiž neboli v rozhodujúcom období na Slovensku poistení alebo boli poistení príliš krátko, nárok na dávku v nezamestnanosti im v domovine nemusí vzniknúť. Upozornil na to verejný ochranca práv Róbert Dobrovodský.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali