Vysoká voda vyplavila telo neznámej osoby

Vysoká voda vyplavila telo neznámej osoby

Slovensko 16. februára AKTUALIZOVANÉ (TASR/HSP/Foto:TASR-Štefan Puškáš)

 

Policajné správy

Telo neznámej osoby vo vysokom štádiu rozkladu vyplavila rieka Rimava pri obci Rimavské Brezovo (okres Rimavská Sobota), kde je v súčasnosti vyhlásený druhý stupeň povodňovej aktivity. Podľa slov hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Andrey Petrovičovej, bolo telo nájdené zachytené pri brehu, na pravej strane toku v miestnej časti Hámor.

Reklama
Ilustračné foto
Ilustračné foto

“Neznámy páchateľ v presne nezistenom období do 15. februára do 13.30 h v katastrálnom území obce pri rieke Rimava, doposiaľ nezisteným spôsobom zavinil smrť osobe zatiaľ nezisteného pohlavia a totožnosti,” priblížila hovorkyňa s tým, že príčina smrti bude známa až po vykonaní súdnej pitvy.

“Vyšetrovateľ v Rimavskej Sobote už začal trestné stíhanie pre zločin zabitia,” dodala na záver.

Reklama

 

Žena zaútočila sekerou na muža za plotom jej záhradky

So sekerou v ruke zaútočila v jednej z bratislavských záhradkárskych oblastí Bratislavčanka na muža nachádzajúceho sa za plotom jej záhradky. Incident sa odohral v pondelok (15.2.) v popoludňajších hodinách na ulici Na Piesku.

Podľa doterajších informácií sa 49-ročná Elena snažila muža zasiahnuť sekerou do hlavy, priblížil bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff. Nešlo podľa jeho slov o náhodného okoloidúceho. Poškodenému sa útok podarilo odvrátiť zdvihnutím ruky. Útočníčka ho niekoľkokrát zasiahla do predlaktia, nespôsobila mu však zranenia, pre ktoré by musel vyhľadať lekárske ošetrenie.

Polícia nateraz nešpecifikovala, čo bolo dôvodom útoku. Okolnosti podľa Szeiffa naďalej vyšetruje. Privolaná policajná hliadka Bratislavčanku zatkla a tá skončila v cele policajného zaistenia. Čelí obvineniu z výtržníctva, jej prípad sa rieši v takzvanom “superrýchlom ” konaní. Hrozí jej trest odňatia slobody až na tri roky.

Reklama

 

Dôchodkyňa naletela na starý trik podvodníkov, prišla o 400 eur

Ďalšia dôchodkyňa naletela na starý trik podvodníkov a prišla o peniaze. Dôverčivá 80-ročná žena z Vrábeľ sa domnievala, že telefonovala s vnukom, ktorý si od nej chcel požičať peniaze. Dohodli sa, že sumu 400 eur odovzdá vnukovmu kamarátovi, ktorý si príde peniaze prevziať.

“Až po odovzdaní finančnej hotovosti žena zistila, že peniaze dala úplne cudziemu mužovi a naletela podvodníkovi,” informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová. V prípade bolo začaté trestné stíhanie pre prečin podvodu. “Polícia neustále apeluje najmä na seniorov, aby boli obozretní a aby si každý podozrivý telefonát najskôr preverili,” upozornila Bruchterová.

 

Reklama

Dôchodkyňu v liptovskej obci Potok mala zavraždiť jej 71-ročná príbuzná

Brutálnu vraždu v obci Potok v okrese Ružomberok, pri ktorej 26. januára 2016 zomrela 82-ročná žena, mala spáchať jej príbuzná, 71-ročná Vlasta. Na tlačovej konferencii o tom dnes v Žiline informoval riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Ivan Špánik.

Skutku podľa neho pravdepodobne predchádzal slovný konflikt medzi oboma dôchodkyňami, ktorý vyústil do fyzického napadnutia. “Obvinená v úmysle usmrtiť plechovou lopatkou na uhlie a kovovým pilníkom opakovane udierala 82-ročnú ženu do hlavy, čím jej spôsobila celkom 24 tržno-zmliaždených až sečných rán, ktoré mali za následok vykrvácanie a smrť. Útočníčka následne vyšla na poschodie domu, kde s úmyslom získať majetkový prospech prehľadala skrine a odcudzila doposiaľ presne nezistenú hotovosť,” uviedol riaditeľ KR PZ v Žiline.

Zdôraznil, že počas dlhočnej praxe sa s podobným prípadom ešte nestretol. “Vyšetrovanie potvrdilo verziu, že dôchodkyňu zavraždil niekto z jej blízkeho okolia. Išlo o príbuznú a získavanie operatívnych informácií, drobné, dôsledné kroky a vyhodnocovanie zaistených stôp viedlo k žene, ktorá sa dopustila tejto brutálnej vraždy,” povedal Špánik.

Vyšetrovateľka KR PZ v Žiline Hana Brisudová vysvetlila, že syn nebohej ženy mal za manželku dcéru obvinenej, ale boli už rozvedení. “Od začiatku vyšetrovania sa zužoval okruh osôb, až sme sa dostali k obvinenej žene. Nebolo to jednoduché, pretože vypovedala a my sme museli jej výpoveď preveriť. Samozrejme, sme zistili, že nič z jej výpovede nesedí. Lenže ona si neustále trvala na svojom. Nakoniec sa nám aj vďaka Kriminalistickému a expertíznemu ústavu PZ SR podarilo nájsť dôkaz, ktorý spojil obvinenú priamo s miestom činu,” doplnila Brisudová.

Doplnila, že 71-ročná žena je obvinená z obzvlášť závažného zločinu vraždy a sudca rozhodol o jej vzatí do väzby. V prípade preukázania viny jej hrozí trest odňatia slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov, prípadne doživotie.

 

Za nelegálny poker bola uložená pokuta 110.000 eur

Pokuta v celkovej výške 110.000 eur za nelegálne hranie pokru bola uložená prevádzkovateľovi v Rimavskej Sobote. TASR o prípade informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

“Pracovníci Daňového úradu v Banskej Bystrici zistili, že v Rimavskej Sobote je propagovaný nelegálny poker. Reklamný leták okrem propagovanej hry neobsahoval žiadne údaje o organizátorovi, iba telefónne číslo a facebookový profil,” uviedla hovorkyňa. Dodala, že do turnaja v pokri bolo možné prihlásiť sa iba cez telefónne číslo a účasť bola hráčom potvrdzovaná prostredníctvom SMS.

Reklama

Daniari následne preverovali, kto a v ktorej prevádzke, kedy, a na koľkých pokrových stoloch hazardnú hru prevádzkuje. “K nepovolenej hre dochádzalo iba vo večerných, respektíve v nočných hodinách. Daňový úrad preto požiadal o spoluprácu políciu a samotnú dozornú činnosť vo večerných hodinách vykonávali spoločne s policajnou hliadkou,” priblížila Macíková.

Po vykonaní dozoru bolo ďalšie prevádzkovanie nepovolenej kartovej hry a jej propagácia zastavené. “Prevádzkovateľovi bola následne uložená pokuta 70.000 eur za prevádzkovanie hazardnej hry bez udelenej alebo vydanej licencie a pokuta 40.000 eur za propagáciu nepovolenej hazardnej hry,” uzavrela hovorkyňa.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:34

Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski v očakávanom príhovore v poľskom parlamente oznámil, že Poľsko sa chce opäť zaradiť medzi krajiny, ktoré určujú smerovanie Európskej únie. 

14:32

Poslanci Európskeho parlamentu vyzvali politické vedenie v EÚ a členské štáty eurobloku, aby urýchlene a rázne bojovali proti ruským pokusom o zasahovanie do demokratických a volebných procesov. 

14:13

Poslankyňa nemeckého parlamentu Sahra Wagenknechtová predloží návrh na zrušenie plánovaného zákazu spaľovacích motorov. V Bundestagu existuje jasná väčšina proti zákazu spaľovacích motorov, vyhlásila opozičná politička.

14:12

Vlaňajšia tragická streľba na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej a s ňou súvisiace udalosti psychicky významnejšie zasiahli okolo 9000 ľudí v Česku. Krízovú intervenciu im poskytovali stovky odborníkov. V správe o poskytnutej psychosociálnej pomoci to uviedla česká polícia.

14:10

Francúzsky prezident Emmanuel Macron vyzval Európu, aby sa postavila výzvam zmeneného sveta. Zároveň apeloval na vytvorenie silnejšej a integrovanejšej obrannej stratégie, ktorá by kontinentu zabezpečila menšiu závislosť od USA a lepšiu pripravenosť na hrozby zo strany Ruska. 

13:58

Poslanci Národnej rady SR prerokujú vládny návrh novely zákona o poskytovaní podpory a dotácie v pôdohospodárstve v skrátenom legislatívnom konaní ešte na aktuálnej schôdzi. Na preklenutie obdobia do vyplatenia priamej podpory bude môcť podľa návrhu Ministerstvo financií SR poskytnúť poľnohospodárovi pomoc vo forme návratnej finančnej výpomoci za zvýhodnených podmienok. Poskytnúť sa má prostredníctvom Slovenskej záručnej a rozvojovej banky.

13:56

Cestovný ruch v Slovinsku v marci výrazne napredoval vďaka vysokému počtu zahraničných hostí. Počet príjazdov turistov do krajiny sa v porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka zvýšil o 21,6 % na 337.363 osôb, po náraste o 7 % vo februári.

13:55

Finančná správa identifikovala nový model podvodu, ktorý súvisí s neoprávneným nárokovaním si daňového bonusu na dieťa. Deje sa tak na základe účelového zakladania živností s vykazovaným vysokým príjmom a nízkou daňovou povinnosťou. Viaceré znaky poukazujú na to, že ide o organizovanú a koordinovanú činnosť, informovali na stretnutí s novinármi predstavitelia FS.

13:52

Vláda pripravuje mobilizáciu všetkých zdrojov, ktoré má Slovensko k dispozícii. Zisťovať chcú, aké sú možnosti pri zdrojoch zo štátneho rozpočtu i Európskej únie (EÚ). Vyhlásil to premiér Robert Fico (Smer-SD) po kontrolnom dni na ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) s tým, že zdroje z EÚ fondov sú pre Slovensko nenahraditeľné.

Robert Fico
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD)
13:51

Francúzska polícia rozohnala v Paríži propalestínsky protest niekoľkých desiatok univerzitných študentov, oznámili miestni predstavitelia. Protest vo Francúzsku sa konal v čase podobných demonštrácií na viacerých univerzitách v Spojených štátoch.

13:37

Na ulici Pri prachárni v košickej mestskej časti Juh by malo vyrásť Obchodné centrum Košice (OCKE). Odhadované celkové náklady na realizáciu stavby sú vo výške okolo 60 miliónov eur. Vyplýva to zo zámeru, ktorý spoločnosť Delta Projektconsult Slovakia v uplynulých dňoch predložila na posudzovanie vplyvov na životné prostredie.

13:35

Európsky parlament prijal uznesenie o stave hodnôt EÚ v Maďarsku, v rámci ktorého poukazuje na niekoľko obáv, najmä vzhľadom na blížiace sa júnové voľby do europarlamentu a na nadchádzajúce maďarské predsedníctvo v Rade EÚ v druhom polroku 2024.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali