Do Viedne aj piati bronzoví z MS do 20 rokov, Bakoš: “Chceme vyhrať”

Do Viedne aj piati bronzoví z MS do 20 rokov, Bakoš: “Chceme vyhrať”

Bratislava 27. januára 2015 (TASR/HSP/Foto:TASR)

 

Mužstvo povedie hlavný tréner Vladimír Országh s asistentom Milanom Jančuškom

Slovenský olympijský tím odcestuje na hokejový turnaj do Viedne aj s piatimi bronzovými medailistami z MS do 20 rokov – brankárom Denisom Godlom, obrancami Erikom Černákom, Mislavom Rosandičom a Matúšom Holendom a útočníkom Pavlom Skalickým. Ďalší medailista, útočník Peter Cehlárik, ktorý figuroval v širšej nominácii, sa nakoniec predstaví na Slovakia Cup-e v Banskej Bystrici.

Reklama
Na snímke generálny manažér Juraj Bakoš

Turnaj Euro Ice Hockey Challenge sa uskutoční vo Viedni v dňoch 5. až 7. februára. Mužstvo povedie hlavný tréner Vladimír Országh s asistentom Milanom Jančuškom. Do 25-členného kádra zloženého výlučne z hráčov do 25 rokov sa dostalo 12 hokejistov z domácej extraligy, osem z českej najvyššej súťaže, štyria zo Slovana Bratislava a útočník Pavol Skalický zo švédskeho Örebra. “Mužstvo sa skladá z hráčov do 25 rokov, využili sme príležitosť a do mužstva sme nominovali našich úspešných z MS do 20 rokov, extraligových hráčov a hráčov zo zahraničia. Všetci sú mladí a talentovaní a na tomto turnaji určite získajú ďalšie cenné medzinárodné skúsenosti. Dal by sa vytvoriť aj tím do 23 rokov, ale naša základňa je trošku limitovaná. Navyše, je veľa hráčov, ktorí sú vo veku do 25 rokov ešte vývojaschopní. Preto sme sa rozhodli pre takýto tím,” povedal generálny manažér Juraj Bakoš.

Najskúsenejšími v mužstve sú útočník Andrej Šťastný s 25 štartmi a obranca Peter Čerešňák, ktorý nastúpil na 19 zápasov. Najlepším strelcom je sedemgólový Adam Lapšanský. Premiéru v A-tíme si odkrúti až deväť hráčov.

Reklama

Zraz tímu je v utorok 3. februára, na druhý deň odídu reprezentanti do Viedne, kde absolvujú jeden tréning a vo štvrtok ich čaká už prvý duel s Talianskom. Slovensko si ďalej zmeria sily so Slovinskom a nakoniec s domácim Rakúskom. Všetci traja súperi by mali nastúpiť so svojimi najlepšími výbermi. “Cieľ je vyhrať, ja som naladený na to. Samozrejme, budeme hrať s mužstvami, ktoré prídu v najsilnejších zostavách. No ak budú hrať naši hráči odhodlane a sebavedomo, tak nemáme čo stratiť. Chceme tento turnaj vyhrať,” dodal Bakoš.

“Som veľmi rád, že sa nám vo februári podarilo spraviť dva tímy, ktoré sa zúčastnia na dvoch rôznych turnajoch. Slovakia Cup budeme hrať v Banskej Bystrici, čo je novinka aj pre našich súperov. Verím, že príde dosť fanúšikov. Zároveň nás veľmi teší, že mladí hráči dostanú veľkú príležitosť vo Viedni. Bude to dobrá konfrontácia, keďže sa stretnú s tromi tímami, ktoré tam pôjdu so svojimi najlepšími hráčmi,” povedal prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Igor Nemeček.

 

Nominácia Slovenska na Euro Ice Hockey Challenge (5. – 7. 2. 2015 Viedeň):

Brankári: Marek Čiliak (Kometa Brno/ČR, 2 zápasy/0 gólov), Denis Godla (Slovan Bratislava, 0/0)

Reklama

Obrancovia: Tomáš Bokroš (Dukla Trenčín 3/0), Peter Čerešnák (Vítkovice Steel, ČR, 19/1), Erik Černák (HC Košice, 0/0), Matúš Holenda (Dukla Trenčín, 0/0), Oldrich Kotvan (PSG Zlín, ČR, 3/0), Lukáš Kozák (Slovan Bratislava, 3/0), Mislav Rosandič (HC’05 Banská Bystrica, 0/0), Peter Trška (BK Mladá Boleslav, ČR, 0/0)

Útočníci: Martin Bakoš (Bílí Tygři Liberec, ČR, 13/0), Peter Galamboš (MHC Mountfield Martin, 5/0), Jakub Gašparovič (ČSOB Pojišťovna Pardubice, ČR, 3/0), Tomáš Hrnka (HC Košice, 0/0), Andrej Kudrna (Slovan Bratislava, 2/0), Milan Kytnár (HC’05 Banská Bystrica, 6/0), Adam Lapšanský (HC Košice, 13/7), Matúš Paločko (HK Poprad, 0/0), Miroslav Preisinger (HC’05 Banská Bystrica, 0/0), Radovan Puliš (HKM Zvolen, 1/0), Roman Rác (HC Olomouc, ČR, 3/1), Pavol Skalický (Örebro, Švéd, 0/0), Tomáš Sýkora (HK Poprad, 4/0), Andrej Šťastný (Slovan Bratislava, 25/1), Peter Zuzin (HC Olomouc, ČR, 10/0)

Náhradníci:

Obrancovia: Peter Hraško (HKM Zvolen, 2/0), Miroslav Macejko (HC Košice, 2/0)

Útočníci: Dalibor Bortňák (HKM Zvolen, 2/0), Michal Hlinka (Dukla Trenčín, 0/0), Richard Mráz (HK Nitra, 0/0)

Reklama

 

Program turnaja:

Štvrtok 5. februára: SLOVENSKO – Taliansko 16.00 h

Piatok 6. februára: SLOVENSKO – Slovinsko 15.30 h

Sobota 7. februára: SLOVENSKO – Rakúsko 17.00 h

ml

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali