Cíger po zápase s Dánskom: “Vypomstil sa nám chvíľkový výpadok”

Cíger po zápase s Dánskom: “Vypomstil sa nám chvíľkový výpadok”

Skalica 28. apríla 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)

 

Slovenskí hokejoví reprezentanti vybojovali v tohtoročnom seriáli Euro Hockey Challenge druhé víťazstvo. V predposlednom prípravnom súboji pred MS síce premárnili v záverečnej tretine v priebehu štyroch minút trojgólový náskok, ale napokon v Skalici zdolali Dánsko 4:3 po predĺžení. Rozhodujúci gól strelil v čase 60:25 obranca Andrej Meszároš. V štrnástom vzájomnom zápase so severanmi si tak pripísali Slováci jubilejný desiaty triumf.

Na snímke tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Zdeno Cíger
Na snímke tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Zdeno Cíger

Zverenci trénera Zdena Cígera sa stretnú s Dánmi v generálke na svetový šampionát v sobotu o 17.00 h na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave. Do Petrohradu odlietajú v stredu popoludní, prvý zápas v B-skupine MS odohrajú v sobotu 7. mája o 11.15 SELČ proti Maďarsku.

Reklama

Euro Hockey Challenge 2016:
Slovensko – Dánsko 4:3 pp (1:0, 2:0, 0:3 – 1:0)
Góly: 2. Dravecký (Bartánus, Marcinko), 27. Bakoš (Réway, Meszároš), 29. Réway (Bakoš, Daňo), 61. Meszároš (Bakoš, Sersen) – 51. Niclas Jensen (J. Jensen), 54. Niclas Jensen (Madsen, Storm), 54. Hansen (Starkov, Ehlers). Rozhodovali: Baluška, Müllner – Výleta, Šefčík, vylúčení: 4:6 na 2 min., navyše 46. Lassen (Dán.) 5 min. + DKZ za nedov. bránenie, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 3158 divákov.
zostavy:
SR: J. Hudáček – Meszároš, Sersen, Marinčin, Sekera, Graňák, Mikuš, Jaroš, Švarný – Bakoš, Réway, Daňo – Cehlárik, Viedenský, Šťastný – Dravecký, Marcinko, Bartánus – Hrnka, Lušňák, Skalický
Dánsko: S. Nielsen – J. Jensen, Kristensen, Lassen, Lauridsen, Nicolas Jensen, D. Nielsen, Bödker, Spelling – Storm, Madsen, Niclas Jensen – Hansen, Starkov, Ehlers – Bau Hansen, Green, Bjorkstrand – Poulsen, Aagaard, From

V slovenskej zostave sa prvýkrát objavili už aj obrancovia Martin Marinčin, Juraj Mikuš a útočník Martin Bakoš. Naopak, nezmestili sa do nej zadáci Adam Jánošík, Oldrich Kotvan a Lukáš Kozák ako i útočníci Michal Hlinka s Liborom Hudáčkom. Slováci mali bleskový úvod, už v 2. minúte Bartánus vybojoval puk pre Draveckého, ktorý sa z boku natlačil pred bránku a pomedzi Nielsenove betóny skóroval – 1:0. Gól dodal domácim sebavedomie, celkovo však v prvej tretine chýbala na oboch stranách presnosť a ľahkosť. V 9. min. Réway pripravil šancu Bakošovi, ktorý stroskotal na Nielsenovi. Dáni ohrozovali J. Hudáčka v bránke iba sporadicky, v 18. min. ho v presilovke prepálil od modrej čiary Lassen, ale rozhodcovia jeho gól neuznali, lebo spoluhráč Hansen stál v bránkovisku.
Druhé dejstvo sa už nieslo jasne v réžii Cígerovho tímu, ktorý prevýšil súpera korčuliarsky i kombinačne. Hneď v jeho úvode mal tutovku na hokejke Daňo, po Meszárošovej delovke však zblízka osamotený nedokázal doraziť bekhendom do prázdnej bránky. V 27. minúte sa Viedenský preštrikoval až pred Nielsena, ktorého síce nedokázal prekonať, ale vypýtal pre svoj tím presilovku. V nej Réway periférne zbadal Bakoša a jeho delovka z prvej trhala sieť – 2:0. O necelé štyri minúty neskôr si táto dvojica úspešnú spoluprácu v početnej výhode zopakovala, akurát v opačnom garde. Bakoš našiel Réwaya, ktorý do odkrytej bránky zvýšil na 3:0. Krátko na to si Graňák nakorčuľoval až pred Nielsena, no bekhendom nezakončil dôrazne, rovnako ako v 35. min. Skalický v nájazde. Dáni sa v tejto fáze nezmohli na jedinú súvislejšiu akciu.
Hostia v snahe urobiť niečo s výsledkom začali tretiu časť aktívne, roztočili v slovenskom obrannom pásme kolotoč a Hudáček musel byť v strehu. Na druhej strane mohol zvýšiť náskok Cehlárik, ten zakončil prečíslenie 3 na 1 strelou, s ktorou si Nielsen poradil. Vzápätí Réway skvele uvoľnil Sersena, ktorý bekhendom nechal vyniknúť dánskeho brankára. V 45. minúte tribúny stíchli po nechutnom útoku Lassena na hlavu Daňa, po ktorom zostala slovenská 56-ka ležať na ľade. Dánsky obranca putoval predčasne pod sprchy, domáci hrali 5-minútovú presilovku, ktorú ale nedokázali využiť. Daňo zamieril do šatne a v zápase dohral. Severania sa vrátili do hry v 51. min, keď Hrnkovo vylúčenie potrestal Niclas Jensen – 3:1. Na druhej strane sa Švarného strela od modrej zdanlivo odrazila od vnútornej žŕdky, v hre sa ale pokračovalo a opäť Niclas Jensen na opačnom konci dorazil puk na 3:2. Dáni nečakane ožili, šokovaní domáci nevedeli zastaviť rozbehnutého súpera a prišiel tak zaslúžený trest v podobe tretieho dánskeho gólu z hokejky Hansena – 3:3. Tréner Cíger reagoval na vývoj oddychovým časom. Ten veľmi jeho zverencom nepomohol, naďalej čelili silnému dánskemu tlaku. V 58. min. však mohol nakloniť víťazstvo na domácu stranu Lušňák, ktorý bol v nájazde faulovaný a rozhodcovia nariadili trestné strieľanie. Rýchlonohý útočník však neuspel, brankár Nielsen mu pomalú kľučku vystihol a puk vypichol. Zápas tak dospel do predĺženia, v ktorom rozhodla o slovenskom triumfe Meszárošova delovka.

Reklama

Zranenie definitívne vyradilo Čajkovského, Cíger: “Sme sklamaní”

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Zdeno Cíger nebude môcť na MS v Rusku využiť služby Michala Čajkovského. Vyšetrenie magnetickou rezonanciou potvrdilo u obrancu Sparty Praha zranenie v oblasti rebra, ktoré mu neumožňuje štart v Petrohrade.

“Jeho účasť definitívne padla,” potvrdil Cíger po štvrtkovom prípravnom zápase v Skalici s Dánskom (4:3 pp). “Michal bojoval, prešiel viacerými vyšetreniami, veľmi chcel reprezentovať, ale nešlo to. Má tam päťcentimetrovú trhlinu, ktorá ho obmedzuje pri každom pohybe. Sám hovoril, že si štyri roky neoddýchol. Tiež sa musí zamyslieť nad sebou a začať viac regenerovať. Telo nie je nezničiteľné, nie je to stroj. Bol z toho veľmi sklamaný, aj my, lebo takého silného obrancu sme veľmi potrebovali,” dodal.

Cíger by však mal mať na piatkovom predpoludňajšom tréningu k dispozícii útočníka Tomáša Jurča z Detroitu, ktorý by mal nastúpiť v sobotňajšej generálke pred MS (proti Dánsku v Bratislave o 18.00 h).

hlasy po zápase:
Martin Réway, útočník SR: “Zápas sme dobre rozohrali, no za stavu 3:0 sme prestali hrať. Neviem, čím to bolo. Zbytočne sme sa stiahli, musíme hrať aktívne šesťdesiat minút. Ak by sme hrali tretiu tretinu ako prvé dve, nestane sa nám to. S ‘Bakym’ sa dobre poznáme, odohrali sme spolu nejaké zápasy v príprave. Bolo to trošku ľahšie, vedel som, kde bude a kde môžem čakať prihrávku. Dúfam, že nám to vydrží čo najdlhšie.”
Andrej Meszároš, obranca SR: “Julovi sme pri inkasovaných góloch vôbec nepomohli. Musíme si pozrieť video, aké chyby sme urobili. Takéto zápasy musíme vyhrávať v riadnom hracom čase, pretože na šampionáte sa nám to môže vypomstiť. Hokej sa hrá šesťdesiat minút, my sme hrali dobre len päťdesiat.”
Martin Bakoš, útočník SR: “Prvé dve tretiny boli super, škoda tej tretej. Za tri minúty sme si skoro prehrali zápas, ešte šťastie, že sme to v predĺžení zvládli. Nesmieme zvoľniť. Mali sme k dispozícii päťminútovú presilovku, ktorú musíme využiť a nedopustiť, aby sa takéto veci stávali.”
Július Hudáček, brankár SR: “Päťdesiat minút sme hrali dobre, až na tú nevyužitú päťminútovú presilovku, ktorú sme zahrali trochu laxne. V nej sme mali spečatiť na 4:0 a bol by koniec. To sa nám potom vypomstilo. Musíme sa z toho poučiť a hrať kompaktne celých 60 minút.”
Zdeno Cíger, tréner SR: “Mali sme dobrý začiatok, väčšinu zápasu sme mali hru pod kontrolou. V presilovkách sme boli efektívni, potom sme však začali špekulovať a v 5-minútovej presilovke úplne prestali hrať. Tam sa to začalo. Mali sme chvíľkový výpadok, to súpera zbytočne naštartovalo a nám sa to vypomstilo. Toto nám robí problémy, máme sebavedomie, na chvíľu však poľavíme, to sa ešte musíme naučiť, doladiť. Musíme sa z toho poučiť a náš výkon zlepšiť.”
Jan Karlsson, tréner Dánska. “Od úvodu sme sa ocitli pod silným tlakom súpera, ktorý hral rýchlo, svižne a mali sme s tým veľké problémy. Boli sme radi, že sme po prvej tretine prehrávali iba 0:1. Druhá bola z našej strany veľmi zlá, často sme vysedávali na trestnej lavici a inkasovali dva góly v oslabení. V tretej sme však dokázali ožiť a duel vyrovnať, pričom sme mali aj šancu streliť víťazný gól. Musíme si to lepšie z tohto zápasu zobrať a pokračovať ďalej.”

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:01

Zásoby ropy v USA minulý týždeň nečakane prudko klesli. A znížili sa aj zásoby benzínu. Ukázali to v stredu údaje amerického Úradu pre energetické informácie (EIA). Inforovala agentúra Reuters.

Zásoby ropy v USA tak v týždni do 19. apríla dosiahli 453,6 milióna barelov, čo je približne 3 % pod päťročným priemerom pre toto ročné obdobie, dodal EIA.

19:58

Na hokejových majstrovstvách Ázie a Oceánie hráčov do 18 rokov sa hneď v úvodnom zápase zrodil bizarný výsledok. Thajsko zdolalo Kuvajt 57:0 a na strely dokonca prekonali súpera pomerom 122:1.

19:34

Spojené arabské emiráty (SAE) v stredu oznámili, že na opravu domov, ktoré minulý týždeň poškodili prudké záplavy spôsobené rekordnými zrážkami, poskytnú 544 miliónov dolárov. Informovala o tom agentúra AFP.

Touto púštnou krajinou sa minulý týždeň prehnali silné búrky. Prudký lejak v priebehu niekoľkých hodín zaplavil úseky diaľnic, ulice a najrušnejšie letisko sveta v Dubaji.

19:31

Súd v Iráne odsúdil na smrť populárneho rappera uväzneného na vyše rok a pol za podporu celoštátnych protestov, vyvolaných smrťou Mahsy Amíníovej. Uviedli to v stredu miestne médiá. Informovala agentúra AFP.

V súvislosti s protestmi popravili deväť mužov, napríklad pre obvinenia zo zabitia a ďalšieho násilia proti bezpečnostným silám.

17:56

Štátna pomoc so zvýšenými splátkami hypoték sa od júna rozšíri aj na refinancované úvery, čo doteraz nebolo možné. Poslanci Národnej rady (NR) SR schválili túto zmenu v stredu v rámci zákona o správcoch úverov a nákupcoch úverov.

17:53

Nový zákon o ochrane spotrebiteľa, ktorý v stredu schválila Národná rada SR, prináša vyššiu ochranu spotrebiteľov aj v online prostredí. Spotrebiteľom tiež predlžuje lehotu na odstúpenie od zmluvy bez uvedenia dôvodu z doterajších 14 na 30 dní.

Legislatíva zároveň zvyšuje ochranu pred umelým navyšovaním cien pred rôznymi zľavami a výpredajmi a prináša taktiež lepšiu informovanosť pri uzatváraní zmlúv prostredníctvom online trhov.

17:52

Americký prezident Joe Biden v stredu podpísal zákon o pomoci vo výške 95 miliárd dolárov pre Ukrajinu, Izrael aj Taiwan. Zároveň oznámil, že Spojené štáty začnú Kyjevu posielať vojenskú pomoc v priebehu niekoľkých hodín. Správu priniesla agentúra AFP.

17:50

Izraelské sily uskutočňujú “ofenzívnu akciu” v celom južnom Libanone. V stredu to oznámil izraelský minister obrany Joav Galant bez toho, aby špecifikoval, či pozemné sily prekročili hranice. Informovala agentúra AFP.

17:49

Britské úrady zadržali troch ľudí podozrivých z porušeniach imigračných zákonov po tom, čo pri snahe preplaviť sa cez Lamanšský prieliv zahynulo v utorok päť ľudí vrátane dieťaťa. Informovali agentúry DPA a AFP.

17:46

Britský premiér Rishi Sunak a nemecký spolkový kancelár Olaf Scholz sa v stredu zaviazali podporovať Ukrajinu tak dlho, ako to bude potrebné. Scholz však takisto potvrdil svoj odmietavý postoj k dodaniu nemeckých plochodrážnych striel Taurus dlhého doletu pre Kyjev. Informovali o tom agentúry AP, AFP a DPA.

Scholz povedal, že Európa musí naďalej zvyšovať svoju pomoc pre Ukrajinu aj po tom, ako USA v utorok schválili rozsiahly balík vojenskej pomoci. “Rozhodnutie USA nás tu v Európe neoslobodzuje od úlohy naďalej rozširovať našu pomoc pre Ukrajinu, aby sa táto krajina mohla brániť voči agresorovi,” povedal kancelár na spoločnej tlačovej konferencii so Sunakom.

Britský premiér Rishi Sunak na návšteve v Nemecku
Na snímke nemecký kancelár Olaf Scholz (vpravo) a britský premiér Rishi Sunak počas tlačovej konferencie v Berlíne
17:43

Traja ľudia utrpeli zranenia pri “vážnom incidente” v škole na juhu Walesu. Podozrivá osoba bola zadržaná, oznámila miestna polícia. Informovala agentúra AP.

Podľa britského denníka The Telegraph došlo v škole k útoku nožom. Medzi zranenými je údajne učiteľka.

17:39

Londýnsky súd rozhodol o vydaní stíhaného Daniela Bombica na Slovensko.

“Nie, ešte nikam nejdem, ešte si budete musieť počkať na kolaudačku na letisku, ale áno – ako som vravel minule – návrat na Slovensko sa začína,” vyjadril sa Bombic alias Danny Kollár.

16:56

Francúzsky najvyšší súd v stredu definitívne potvrdil odsúdenie bývalého premiéra Francoisa Fillona v kauze sprenevery, ktorej sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope. Zároveň nariadil nový súdny proces o uložení trestu. Informovala agentúra AFP.

15:26

Taliansky parlament schválil opatrenie krajne pravicovej vlády premiérky Giorgie Meloniovej, umožňujúce protiinterrupčným aktivistom vstúpiť na konzultačné kliniky, čo vyvolalo hnev opozičných strán. Informovala agentúra AFP.

Opatrenie prijaté senátom v utorok večer umožňuje regiónom, aby povolili skupinám “s kvalifikovanými skúsenosťami na podporu materstva” ísť za ženami pomýšľajúcimi na interrupciu na klinikách riadených štátnym zdravotníckym systémom.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali