Cibulková zdolala v slovenskom derby Čepelovú a je v 2. kole US Open

Cibulková zdolala v slovenskom derby Čepelovú a je v 2. kole US Open

New York 29. augusta 2017 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP/Jessica Hill)

 

Cibulková porazila Čepelovou 6:7 (5), 6:3, 6:2

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. V úvodnom kole si ako nasadená jedenástka poradila s krajankou Janou Čepelovou 6:7 (5), 6:3, 6:2. Vzájomnú bilanciu s odchovankyňou košického tenisu upravila na 2:0, pred štyrmi rokmi ju zdolala v dvoch setoch v kanadskom Toronte. Jej ďalšou súperkou bude domáca Američanka Sloane Stephensová, s ktorou má bilanciu 1:2.

Reklama
Na snímke slovenská tenistka Dominika Cibulková

Čepelová minulý týždeň skrečovala duel 1. kola na turnaji v New Haven proti Španielke Carle Suarezovej Navarrovej, v zápase s Cibulkovou však neboli na nej badať žiadne známky zranenia. Úvodný ser získala vo svoj prospech v tajbrejku a v druhom dejstve mala za stavu 2:2 niekoľko brejkbalov. Ani jeden však nevyužila, čo bol zlomový moment zápasu. Cibulková postupne začala predvádzať hru, ktorá jej v New Haven vyniesla postup do finále. Druhý set vyhrala vďaka brejku v ôsmom geme a v treťom už na dvorci dominovala, keď dvakrát prelomila podanie kolegyne zo slovenského fedcupového tímu.

Výsledky prvého kola: ženy – dvojhra
Dominika CIBULKOVÁ (11-SR) – Jana ČEPELOVÁ (SR) 6:7 (5), 6:3, 6:2

Reklama

 

Ruská tenistka Maria Šarapovová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. V šlágri úvodného dňa vyradila druhú nasadenú Rumunku Simonu Halepovú 6:4, 4:6, 6:3. Šarapovová tak zaznamenala skvelý comeback na grandslamovú scénu po 15-mesačnej pauze. Bývalá svetová jednotka sa koncom apríla vrátila na kurty po vypršaní dištancu za užitie meldónia, neštartovala však ani na Roland Garros ani vo Wimbledone.

Česká tenistka Kristýna Plíšková a Francúzka Caroline Garciová sa ako prvé prebojovali do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Plíšková v prvom kole zdolala Japonku Misu Egučiovú hladko 6:2, 6:2, Garciová v pozícii turnajovej osemnástky deklasovala ďalšiu Česku Terezu Martincovú 6:0, 6:1.

Suverénne postúpila ďalej tretia nasadená Španielka Garbine Muguruzová Blancová, wimbledonská šampiónka zvíťazila nad domácou Američankou Varvarou Lepčenkovou 6:0, 6:3. Trinásta nasadená Češka Petra Kvitová si v jednom zo šlágrov úvodného dňa poradila s bývalou svetovou jednotkou Srbkou Jelenou Jankovičovou 7:5, 7:5, v ďalšom kole ju čaká Francúzka Alize Cornetová. O prekvapenie sa postarala Srbka Aleksandra Kruničová, ktorá vyradila siedmu nasadenú Britku Johannu Kontovú 4:6, 6:3, 6:4.

 

Reklama

 

Venus Williamsová zložila Kužmovej kompliment

Slovenská tenistka Viktória Kužmová neuspela pri premiére v hlavnej súťaži na grandslamovom turnaji. Na štadióne Arthura Ashea na najväčšom centri sveta však zanechala veľmi sympatický dojem. S bývalou svetovou jednotkou a nasadenou deviatkou domácou Američankou Venus Williamsovou prehrala až po trojsetovom boji 3:6, 6:3, 2:6

Kužmová sa nezľakla súperky zvučného mena a hneď na začiatku duelu preukázala veľkú bojovnosť. V druhom geme odvrátila aj vďaka esám a víťazným forhendom osem brejkbalov a vyrovnala na 1:1. Vo štvrtom geme však stratila servis a Američanka zásluhou skvelého prvého podania pretavila výhodu brejku v zisk prvého setu.

Na začiatku druhého dejstva sa dvojnásobná singlová šampiónka US Open ujala vedenia 2:0, Kužmová sa však rýchlo otriasla. Otočila na 3:2, za stavu 4:3 opäť prelomila podanie 37-ročnej Američanky a zisk druhého setu spečatila víťazným forhendom. V rozhodujúcom dejstve 37-ročná Venus Williamsová naplno zúročila svoje bohaté skúsenosti z náročných zápasov. Po rýchlom brejku odskočila Kužmovej na 3:0, keď v treťom geme dokázala otočiť z 0:40 a zápas už dotiahla do úspešného konca.

Reklama

Kužmová opäť potvrdila, že US Open je jej najobľúbenejší grandslam. V kvalifikácii nestratila ani set, v rozhodujúcom zápase o postup do hlavného pavúka vyradila dvanástu nasadenú Kanaďanku Francoise Abandovú. Kužmovej sa v New Yorku darilo aj medzi juniorkami. Vlani postúpila do finále dvojhry dievčat a pred dvomi rokmi sa vo Flushing Meadows tešila z titulu v juniorskej štvorhre.    “Ďakujem všetkým fanúšikom za podporu, budem sa snažiť naďalej, aby to nabudúce vyšlo,” uviedla Kužmová po grandslamovom debute medzi ženami prostredníctvom facebooku.

Staršia zo sestier Williamsových zložila Kužmovej kompliment. “Nevedela som, kto to je, ako vyzerá, nič som o nej nevedela. Musím však priznať, že hrala vynikajúco. Veľmi dobre podávala, bola veľmi súťaživá. Toto víťazstvo som si musela sama vybojovať. Nečakala som, že stratím set, v športe a tenise sa však takéto veci niekedy stávajú. Prvé kolá na grandslamových turnajoch bývajú zradné,” citovala slová Venus Williamsových agentúra AP.

 

ženy – dvojhra – 1. kolo:

Maria Šarapovová (Rus.) – Simona Halepová (2-Rum.) 6:4, 4:6, 6:3, Caroline Wozniacka (5-Dán.) – Mihaela Buzarnescuová (Rum.) 6:1, 7:5, Šuaj Pcheng (22-Čína) – Amandine Hesseová (Fr.) 6:4, 6:1, Mirjana Lučičová-Baroniová (29-Chor.) – Monica Puigová (Portor.) 6:4, 6:7 (4), 7:6 (4), Timea Babosová (Maď.) – Viktorija Golubicová (Švajč.) 7:5, 5:7, 7:5, Oceane Dodinová (Fr.) – Pauline Parmentierová (Fr.) 3:6, 6:0, 7:6 (6), Carla Suarezová Navarrová (Šp.) – Ipek Soyluová (Tur.) 6:4, 6:2, Jekaterina Makarovová (Rus.) – Mona Barthelová (Nem.) 6:2, 6:1, Ashleigh Bartyová (Austr.) – Ana Konjuhová (21-Chor.) 4:6, 6:0, 6:1, Alexandra Sasnovičová (Biel.) – Julia Boserupová (USA) 6:2, 6:2,       Anastasija Sevastovová (16-Lot,) – Carina Witthöftová (Nem.) 7:5, 6:1, Sajsaji Čeng (Čína) – Alison van Uytvancková (Bel.) 6:4, 3:6, 6:1, Ajla Tomljanovičová (Chor.) – Johanna Larssonová (Švéd.) 7:5, 6:4, Donna Vekičová (Chor.) – Beatriz Haddadová Maiová (Braz.) 6:2, 6:1, Sloane Stephensová (USA) – Roberta Vinciová (Tal.) 7:5, 6:1,  Aleksandra Kruničová (Srb.) – Johanna Kontová (7-V. Brit.) 4:6, 6:3, 6:4, Jing-jing Duan (Čína) – Claire Liuová (USA) 7:6 (8), 7:6 (3), Kateryna Kozlovový (Ukr.) – Irina-Camelia Beguová (Rum.) 6:2, 7:6 (9:, Julia Görgesová (30-Nem.) – Annika Becková (Nem.) 6:1, 6:0, Maria Sakkariová (Gr.) – Kiki Bertensová (24-Hol.) 6:3, 6:4, Sofia Keninová (USA) – Lauren Davisová (32-USA) 7:5, 7:5, Petra Kvitová (13-ČR) – Jelena Jankovičová (Srb.) 7:5, 7:5, Arina Rodionovová (Austr.) – Richel Hogenkampová (Hol.) 7:5, 7:5, Alize Cornetová (Fr.) – Heather Watsonová (V. Brit.) 6:4, 6:4, Sachia Vickeryová (USA) – Natalia Vichľancevová (Rus.) 4:6, 6:4, 6:1, Garbine Muguruzová Blancová (3-Šp.) – Varvara Lepčenková (USA) 6:0, 6:3, Jekaterina Alexandrovová (Rus.) – Anna Zajová (Nem.) 6:2, 6:3, Kristýna Plíšková (ČR) – Misa Egučiová (Jap.) 6:2, 6:2, Caroline Garciová (18-Fr.) – Tereza Martincová (ČR) 6:1, 6:0

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

06:40

Francúzske úrady počas uplynulých dní v rámci rozsiahlych policajných razií vo viacerých mestách zadržali 1357 osôb podozrivých z drogovej trestnej činnosti. Vo štvrtok to v meste Dijon vyhlásil francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin. Informovala agentúra DPA.

06:30

V Juhoafrickej republike (JAR) sa vo štvrtok zrútil z mosta do rokliny autobus a následne začal horieť. Pri nehode zahynulo 45 ľudí, informovala agentúra AFP.

Nehodu na juhu Afriky prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Včera 20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

Včera 20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

Včera 20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

Včera 20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

Včera 19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

Včera 19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

Včera 19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

Včera 18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

Včera 18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

Včera 18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Gaucho alebo juhoamerický kovboj kúpe koňa počas festivalu ródea Criolla Week v Montevideu v Uruguaji

Autor: AP/Matilde Campodonico

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali