Cibulková po postupe do Singapuru: “Je to odmena za celú sezónu”

Cibulková po postupe do Singapuru: “Je to odmena za celú sezónu”

Linz 17. októbra 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Kerstin Joensson)

 

Dominika Cibulková získala siedmy titul na okruhu WTA, už tretí v tomto roku

Slovenská tenistka Dominika Cibulková triumfovala na turnaji v rakúskom Linzi a prvýkrát v kariére sa prebojovala na MS WTA Tour v Singapure (23. – 30. októbra). Vo finále dvojhry zdolala ako nasadená dvojka Švajčiarku Viktoriju Golubicovú 6:3, 7:5 a získala siedmy titul na okruhu WTA, už tretí v tomto roku. V apríli nenašla premožiteľku v poľských Katoviciach, v júni na tráve v anglickom Eastbourne.

Reklama
Slovenská tenistka Dominika Cibulková pózuje s trofejou po jej výhre nad Švajčiarkou Viktorijou Golubicovou vo finále tenisového turnaja WTA v rakúskom Linzi
Slovenská tenistka Dominika Cibulková pózuje s trofejou po jej výhre nad Švajčiarkou Viktorijou Golubicovou vo finále tenisového turnaja WTA v rakúskom Linzi

V počte cenných trofejí sa vyrovnala kolegyni zo slovenského fedcupového tímu Daniele Hantuchovej, ktorá zvíťazila v Linzi v roku 2007 a vďaka tomuto triumfu sa kvalifikovala na šampionát WTA do Madridu. Odvtedy Slovensko medzi osemčlennou “smotánkou” nemalo svoje zastúpenie. Cibulková sa po semifinálovom víťazstve nad Španielkou Carlou Suarezovou Navarrovou dostala v tohtosezónnom hodnotení na poslednú ôsmu postupovú priečku pred Britku Johannu Kontovú, z ktorej ju už nikto nemôže zosadiť. Kontová, ktorá pre problémy s brušným svalstvom nenastúpila na 2. kolo v Hongkongu, totiž na budúci týždeň neštartuje v Moskve ani v Luxemburgu. Pred Suarezovou Navarrovou i Ruskou Svetlanou Kuznecovovou má Cibulková už nedostihnuteľný náskok. Vďaka zisku titulu v Linzi zinkasuje prémiu 34.677 eur pred zdanením a do rebríčka WTA si pripíše 280 bodov. V jeho novom vydaní sa vráti na ôsme miesto.

Cibulková mala v druhom geme finálového duelu dva brejkbaly. Golubicová ich však odvrátila a v ďalších minútach predviedla plejádu bekhendových winnerov. V koncovke setu sa však presadila favorizovaná slovenská jednotka. Za stavu 4:3 po víťaznom forhendovom longlajne do protipohybu prelomila súperkino podanie a následne potvrdila brejk. Na začiatku druhého dejstva Cibulková vďaka brejku v treťom geme odskočila Golubicovej na 3:1. Švajčiarka nezložila zbrane, otočila na 4:3 a za stavu 5:4 mala pri podaní Cibulkovej štyri setbaly. Slovenka ich však odvrátila, v ďalšom geme súperku brejkla a zápas už dotiahla do úspešného konca.

Reklama
Slovenská tenistka Dominika Cibulková reaguje po bodovom zisku v zápase proti Švajčiarke Viktoriji Golubicovej vo finále tenisového turnaja WTA v rakúskom Linzi
Slovenská tenistka Dominika Cibulková reaguje po bodovom zisku v zápase proti Švajčiarke Viktoriji Golubicovej vo finále tenisového turnaja WTA v rakúskom Linzi

Cibulková mala zo zisku titulu i miestenky na MS WTA Tour v Singapure obrovskú radosť. “Veľmi sa teším, že na finálový zápas ma prišli z Bratislavy povzbudiť moji rodinní príslušníci i kamaráti. V Linzi som sa cítila ako doma, v hľadisku bolo počas celého týždňa veľa slovenských fanúšikov. Chcela by som sa ešte raz pekne poďakovať riaditeľke turnaja Sandre Reichelovej, ktorá mi na poslednú chvíľu udelila voľnú kartu. Vyhrať tri turnajové tituly v jednom roku a získať miestenku do Singapuru, to je ako sen,” citovala slová Cibulkovej rakúska tlačová agentúra APA.

V rozhovore pre TASR Cibulková priznala, že si stále ešte naplno neuvedomuje, aké veľké úspechy dosiahla v tejto sezóne. “Musím sa uštipnúť, či je to všetko naozaj pravda. Do Linzu som išla pod veľkým tlakom, no zvládla som všetky zápasy bez straty setu, čo mi dáva strašne veľa sebavedomia a ako hráčku ma to posúva niekam inam. Dnešné finálové víťazstvo si veľmi cením. Aj keď som bola favoritka, súperka podala veľmi dobrý výkon, určite bude stúpať v rebríčku. Videla som pár videí, no nikdy som proti nej nehrala. Bola nepríjemná, raz to slajzovala, potom zasa vypaľovala alebo zahrala kopec. Ja som však bola mentálne veľmi silná, čo sa prejavilo aj v závere druhého dejstva, keď mala Golubicová štyri setbaly. Postupne som našla správny rytmus na returne. Je to jeden z najkrajších dní v mojej tenisovej kariére.”

Slovenská tenistka Dominika Cibulková (vpravo) pózuje s trofejou po jej výhre nad Švajčiarkou Viktorijou Golubicovou (vľavo) vo finále tenisového turnaja WTA v rakúskom Linzi
Slovenská tenistka Dominika Cibulková (vpravo) pózuje s trofejou po jej výhre nad Švajčiarkou Viktorijou Golubicovou (vľavo) vo finále tenisového turnaja WTA v rakúskom Linzi

Miestenka na šampionát WTA je pre ňu pekný bonus. “Veľmi si vážim, že sa mi podarilo prebojovať medzi osem najlepších na svete, je to odmena za celú sezónu. Teraz cítim, v čom je rozdiel medzi top hráčkami a tými ďalšími. V minulosti sa mi podarilo uhrať jeden-dva brutálne výsledky v roku, no potom prišli prehry v 1. či 2. kole. Najlepšie hráčky oddeľujú od ostatných konštantné výkony počas celej sezóny. Ja som ich v tomto roku predvádzala. Postup do Singapuru bol tvrdo vybojovaný a vydretý, ale zaslúžený. Veľkú zásluhu ma na ňom celý môj tím. Po postupe do Singapuru som sa rozhodla odhlásiť z turnaja v Moskve. Do Ázie odlietame v stredu.”

 

Ženy – dvojhra – finále:

Reklama

Dominika CIBULKOVÁ (2-SR) – Viktorija Golubicová (Švaj.) 6:3, 7:5

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:57

Švajčiarski výrobcovia hodiniek sa čoraz viac spoliehajú na trh v Indii vďaka novej dohode o voľnom obchode, ktorá má postupne otvárať dvere aj pre export luxusných hodiniek.

14:55

Internetové nákupy na Slovensku (e-commerce) po dvoch rokoch poklesu začínajú rásť. Medziročný vývoj obratu online nákupov v prvom štvrťroku 2024 narástol o 4 %. Najväčší záujem v prvom štvrťroku tohto roka bol o záhradný ratanový nábytok, najmenší o zjazdové lyže. Spokojnosť zákazníkov s e-shopmi za prvé tri mesiace roka 2024 dosiahla vyše 95 %.

14:52

Počet osobných bankrotov v uplynulých rokoch stúpa. Len minulý rok požiadalo o oddlženie vyše 9700 ľudí. V súčasnosti sa pritom môže oddlžiť aj občan s nadštandardným príjmom, na čo môžu doplácať veritelia aj štát. Upozornila na to Asociácia inkasných spoločností Slovenska (ASINS), podľa ktorej by bolo vhodné zmeniť legislatívne pravidlá v tejto oblasti.

14:48

Holandské gangy útočiace na bankomaty výbušninami presunuli pozornosť na Nemecko, uviedla polícia v Haagu.

14:47

Najmenej dvaja Palestínčania zahynuli a ďalších sedem utrpelo strelné poranenia pri izraelskej vojenskej operácii v utečeneckom tábore Núr Šams v guvernoráte Túlkarm na palestínskom Západnom brehu Jordánu. V sobotu o tom informoval palestínsky zdravotnícky úrad.

14:47

Čínsky minister zahraničných vecí Wang I obvinil krajiny z bezpečnostného paktu AUKUS, že vyvolávajú rozpory a zvyšujú riziko šírenia jadrových zbraní v oblasti južného Tichomoria. 

14:46

Pri ukrajinskom útoku v Belgorodskej oblasti zahynula tehotná žena, tvrdí gubernátor tamojšej oblasti Viačeslav Gladkov.

14:44

Britská vláda vylúčila akúkoľvek dohodu s EÚ, ktorá by mladým Britom uľahčila život, štúdium a prácu v Únii. 

13:10

“Podporovať Izrael je to, čo nám hovorí Biblia,” povedal predseda Snemovne reprezentantov USA Mike Johnson.

12:56

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa v Istanbule stretne s vodcom palestínskeho hnutia Hamas Ismáílom Haníjom. Rokovať budú o prebiehajúcej vojne v Pásme Gazy.

 

12:41

Ukrajina spustila vlnu útokov dronmi na osem ruských oblastí a zasiahla tri elektrické stanice a sklad paliva.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali