Krásna propagačná akcia Bratislava pre všetkých 2016 prilákala množstvo návštevníkov

Krásna propagačná akcia Bratislava pre všetkých 2016 prilákala množstvo návštevníkov

Bratislava 26. apríla 2016 (HSP/Foto:TASR-Michal Svítok)

 

Od 22. apríla do nedele 24. apríla  sa mohla verejnosť tešiť na trinásty ročník obľúbeného podujatia Bratislava pre všetkých 2016, ktoré každoročne organizuje bratislavská samospráva. Bratislava otvorila brány všetkým svojím návštevníkom, aby navštívili kultúrne pamätihodnosti nášho mesta a rozličné zaujímavé atrakcie. Akcia každoročne priláka vyše 150 000 návštevníkov zo Slovenka a zahraničia

Na snímke primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal (uprostred v pozadí) počas symbolického odpečatenia mestských brán a oficiálneho štartu letnej turistickej sezóny pred Michalskou bránou v Bratislave
Na snímke primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal (uprostred v pozadí) počas symbolického odpečatenia mestských brán a oficiálneho štartu letnej turistickej sezóny pred Michalskou bránou v Bratislave

Ako každoročne sa mohli návštevníci tešiť na voľné prístupy do Múzea Mesta Bratislavy, Galérie mesta Bratislavy, Zologickej záhrady, Mestského divadla P. O. Hviezdoslava, Mestskej knižnici, hrad Devín a mnohých ďalších… Verejnosť mala možnosť navštíviť Primaciálny paláci, oboznámiť sa s prácou primátora a meststkého zastupiteľsvo. Mohla si pozrieť odpečatenie brán mesta, ktorým sa otvára turistická sezóna. Zaujímavý program si pripravili aj ďalšie mestské podniky a organizácie ako napríklad Mestská polícia Bratislavy, spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu a. s., Bratislavská vodárenská spoločnosť, a. s., či Dopravný podnik Bratislava, a. s.

Reklama

Novinkou tohto ročníka bol prezentačný stánok hlavného mesta na Dobrom trhu na Jakubovom námestí, kde boli k dispozícii odborníci z útvaru hlavnej architektky, oddelenia správy komunikácií a oddelenia mestskej zelene a životného prostredia pre tých, ktorí by sa chceli dozvedieť viac o obnove mestskej zelene, opravách komunikácií, prípadne si nechať poradiť na tému obnovy bytových domov. Prvýkrát si mohli návštevníci stiahnuť kompletný program jednotlivých podujatí priamo na námestiach v meste prostredníctvom aplikácie KnowSpot.

Bratislava sa stala „mestom, ktoré číta“. Bratislavčania sa mali možnosť zapísať do Mestskej knižnice  bez poplatkov, zoznámiť sa s literatúrou v rámci rôznych úsekov a odniesť si knižku z burzy kníh.

Reklama

V Starej tržnici sa v sobotu konal pravidelný potrvavinový trh a  v nedeľu sa uskutočnilo podujatie Nedeľná paráda v rámci festifalu [fjúžn]. Išlo o najväčšie kultúrne podujatie zamerané na cudzincov a migrantov u nás. Návševníci mali možnosť ochutnávať netradičné jedlá, aj variť naživo, predstavovať komunity a mimovládne organizácie, učiť sa i zabávať na tvorivých dielniach.  V rámci trhov  si návštevníci mohli pozrieť remeselnícky jarmok v Starej tržnici a už vyššie spomínaní Dobrý trh na Jakubovom námestí.

Bratislavská vodárenská spoločnosť si pripravila pre svojich návštevníkov v rámci dňa otvorených dverí prehliadku ostrova Sihoť s odborným výkladom a sprístupnenie Vodárenského múzea. Vodárenská záhrada bola vyhlásená odborníkmi za najkrajší park roka 2015.

V ZOO návštevníkov čakalo okrem obľúbenej expozície zvierat a pár noviniek. Detských návštevníkov potešilo nové  ľanové ihrisko, ktoré bolo slávnosýtne otvorené 2. apríla za prítomnosti primátora hlavného mesta Bratislavy Iva Nesrovnala a speváka Adama Ďurica a riaditeľkou ZOO Bratislava Ing. Miloslavou Šavelovou. Ihrisko sa tešilo veľkej pozornosti. Ďalšou novinkou tohto ročníku je prezentácia mestskej polície v priestoroch zoologickej záhrady. Pre najmenších návštevníkov bolo pripravené dopravné ihrisko s funčkným semaforom a značkami. Jazda na kolobežke bola pod zhovievavým dozorom mestských policajtov, ktorí najmladších motoristov usmerňovali o pravidlách cestnej premávky. Podľa hovorcu mestskej polície Petra Plevu sa dopravnej výchove budú naďalej venovať na materských a základných školách. Záujem bol aj o stanicu jazdeckej polície a kynológie. Návštevníci mohli sledovať rôzne ukážky z práce jazdeckého oddielu, ďalej drezúru psov, zadržanie nebezpečného páchateľa. Priblížiť si náročnú prácu a potrebnú prácu mestskej polície.

Ďalej ako každý rok bola možná jazda na koníkoch. Živé vysielanie rádia Európa 2 a informačný stánok o kampani Európskej asociácie ZOO a akvárií – Dajme šancu prírode. Každoročne sa obľúbenosti tešia aj ozvučení dinosauri v sektore Dinoparku.

Odvoz a likvidácia odpadu a. s., si pripravila ukážku smetiarskych vozov, ktoré si mohli návštevníci pozrieť bližšie, odfotiť sa. Dozvedieť sa o správnom separovaní odpadu a jeho reciklácii. OLO pravidelne spolupracuje s materskými a základnými školami  projektom OLOMPIÁDA, kde sa učí mládež správne nakladať s odpadom a chrániť životné prostredie.

Reklama

Nechýbala jazda historickou električkou, po okružnej trase, ktorú zabezpečuje Dopravný podnik, a. s. Jazda historickým autíčkom Prešporáčikom na Hrad, počas jazdy si mohli návštevníci vypočuť  príbehy mesta. Pripravila spoločnosť Tour4U.

A pre športovcov Správa telovýchovných a rekreačných zariadení [STaRZ] sprístupnila rôzne športoviská ako napríklad Plaváreň a posilovňa Pasienky, Zimný štadión Ondreja Nepelu, Zimný štadión Dúbravka, Športová hala  StaRZ.

Atrakcií bolo naozaj veľmi veľa, bolo len na návštevníkov, ktoré sa rozhodli navštíviť. Horšie to už bolo iba s počasím, ktoré sa od predchádzajúcich ročníkov zhoršilo.

Radka Peteryova

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:15

Slovenský reprezentant v boxe Dávid Michálek postúpil na ME v Belehrade do osemfinále kategórie do 63,5 kg. V 1. kole zdolal Poliaka Olafa Pera jednoznačne 5:0 na body. Jeho ďalším súperom bude druhý nasadený Armén Narek Manasyan, informovala o tom Slovenská boxerská asociácia prostredníctvom facebooku.

Včera 20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA v Rouene. Druhej nasadenej domácej Francúzke Caroline Garciovej podľahla hladko 1:6, 0:6.

Včera 19:58

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) navrhuje pomoc Ukrajine pri zachovaní tranzitu plynu aj implementácii európskej legislatívy. Vyplynulo to z rokovania predsedu ÚRSO Jozefa Holjenčíka s námestníkom ministra energetiky Ukrajiny Mykolom Kolisnykom 11. apríla v Michalovciach. Prebrali na ňom viaceré kľúčové oblasti vzájomnej spolupráce v oblasti energetiky a regulácie.

Včera 19:53

Úrady španielskeho autonómneho regiónu Katalánsko sužovaného suchom vo štvrtok informovali, že plánujú uviesť do prevádzky dočasné plávajúce zariadenie na odsoľovanie morskej vody, ktoré zabezpečí pre metropolu Barcelona zásoby pitnej vody.

Včera 19:45

Na území Poľska bol v stredu zadržaný jeho občan podozrivý z poskytovania citlivých informácií ruskej tajnej službe. Tie by jej potenciálne mohli uľahčiť vykonať atentát na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

Včera 19:29

Časť fasády kodanskej historickej budovy, v ktorej svojho času sídlila burza, sa vo štvrtok zrútila v dôsledku požiaru, s ktorým hasiči bojujú už tretí deň. Oznámil to miestny hasičský a záchranný zbor.

Včera 19:23

Ak sa Bulharsku nepodarí splniť inflačné ciele stanovené Európskou centrálnou bankou, jeho vstup do eurozóny plánovaný na začiatok roka 2025 sa môže oneskoriť o niekoľko mesiacov. Povedal to vo štvrtok guvernér bulharskej centrálnej banky Dimitar Radev.

Včera 19:19

Ak Izrael zaútočí na iránske jadrové zariadenia, Teherán v odvete zaútočí na tie izraelské, pohrozil vo štvrtok generál iránskych Revolučných gárd Ahmad Haghtalab.

Včera 19:10

Rusko vo štvrtok uviedlo, že Nemecko neposkytlo žiadne dôkazy proti údajným zatknutým dvom ruským špiónom.

Včera 19:10

Všetky členské štáty EÚ si uvedomujú, že v Európe je preukázateľný vplyv Ruska a je potrebné mu aktívne čeliť. Vedie sa debata o tom, či posilniť právomoci európskej prokuratúry alebo inštitúcií, ktoré by mohli účinne brániť pokusom o ovplyvňovanie európskej politiky. Po skončení mimoriadneho summitu EÚ to povedal český premiér Petr Fiala.

Včera 19:09

Vojenský vrtuľník na palube s čelnými predstaviteľmi kenskej armády vrátane jej hlavného veliteľa generála Francisa Omondiho Ogollu sa zrútil vo štvrtok na západe Kene, uviedla tamojšia polícia.

Včera 19:04

Vďaka spolupráci úradov činných v trestnom konaní v 19 európskych krajinách sa podarilo ukončiť činnosť jednej z najväčších phishingových platforiem na svete LabHost. Prostredníctvom nej bolo odcudzených viac ako milión hesiel a údajov o kreditných kartách. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie Európskeho policajného úradu (Europol).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali